Химически вещества , лекарства , допинг - удължаващи апнеята

Модератор: nkolev66

sea_dragon
новобранец
новобранец

Re: Химически вещества , лекарства , допинг - удължаващи апнеята

Мнение от sea_dragon »

Clenbuterol

http://www.medicine.bg/public/listovka/1517d.pdf

с половин бял дроб напред :)
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

sea_dragon написа:Clenbuterol

http://www.medicine.bg/public/listovka/1517d.pdf

с половин бял дроб напред :)
...фармацефта най-накрая се престраши да пише ...ай прибирай се , че къртят карагьоза ве :D
sea_dragon
новобранец
новобранец

Мнение от sea_dragon »

Ще дойда скоро...
safridcho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Химически вещества , лекарства , допинг - удължаващи апн

Мнение от safridcho »

Моето скромно мнение ( мнозина ще го сметнете за спам) е че всеки спорт, в който можеш да се задъхаш и изпотиш увеличава капацитета на белия дроб. В нашия спорт правим поне веднъж в седмицата тренировка за издържливост ( която разглобява всички) . Лятото тичаме поне 4 километра пак поради тази причина.
Надявам се че мнението ми не е неуместно.
Поздрави и за много години :)
Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
pipin162
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pipin162 »

Ами аз съм малко против кленбутерола. Познавам медикамента и знам как дейстава. Хубаво е когато предлагаш нещо такова на хората да обясниш как действа, какво предствалява и дали има странични ефекти(не просто да сложиш линк,хората искат обяснения), защотото той има, не са фатални, само малко ти треперят ръцете и не можеш да ги държиш в пълен контрол. :) Май това не е много добре за подводен риболовец?! :)
А сега да обясня накратко какво е той. Кленбутерола е медикамент, бета 2 агонист, за който без съмнение в интернет има доста информация и то написана от много по-компетентни от мен, но ще ви направя малко разяснение за него. Бета 2 агонистите са медикаменти, които атакуват гладката мускулатура на тялото като белият дроб например, затова и медикамента се изпозва предимно от асматици. Има също така известен анаболен и нисък андрогенен ефект, но основното, което прави е да ви превъзбуди, все едно ви "отваря" белият дроб, такова е чувството. В културизма е харесван заради едно от качествата си на бета 2 агонистит, а именно да предизвиква в тялото процеса термогенеза, при който има изгаряне на подкожни мазнини и от там по релефно тяло. Но ефекта е значително кратък тъй като рецепторите бързо се насищат с медикамента и ефекта се губи, като остава само треперенето. Не искам да обяснявам и да влизам в подробности как се пие, колко се почива и такива неща. Който го интерсува има инфо в интернет да е чете и да пие ако иска.
Като цяло мога да обобщя, че кленбутерола не е това, което ви трябва, той дори не добавка, той си е лекарство и аз съм против използването на продукти от допинг листата, особенно след като човека не е състезател, а и състезател да е първо трябва да се изцеди целият му потенциал без медикаменти и чак тогава евентуално да се прибегне до тях с цел по-високи резултати и то под лекарски контрол(както е при професионалистите), а не ей така чул някой, отнякъде, нещо си...
Последно промяна от pipin162 на Пон Яну 31, 2011 3:51 am, променено общо 3 пъти.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Абсолютно съм съгласен. В крайна сметка, едва ли тук има някой, който гони спортни рекорди, върхови постижения или каквото и да било друго, което може да оправдае ползването на лекарства за по-добра апнеа. За мен поне, а съм убеден и за повечето колеги общуването с морето е много повече от престой във водата. Подводния риболов не е самоцел и начин на доказване, а удоволствие и начин за преживяване в условията на все по-стресиращото ни ежедневие.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”