Куки.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Re: Куки.

Мнение от gosta »

Още един глас за черните. Не , че и белите не ловят , ама имам по-голем успех с черните ,специално при риболова на троха.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Ат трябва да твърдя, че оунър са калпави. Оунър Kappa Kiwami - 14 ми ги отварят шараните след разпъване на 10 метра ластик 2,2. А вероятно е и мен да ме е домързяло да вържа по-подходяща кука.... :D
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

Не мога да заявя че сам голям рибар но с Kamasan B611 X Strong сам вадел скобари без проблеми по Марица.Лично мое мнение е че куките на камасан са най-добрите вапреки че има и други фирми от които използвам някой модели и сам много доволен.Всеки сам трябва да опредили коя марка и серия куки са му най одачни за конкретен риболов и да си лови с тях.За някой камасана е незаменима кука за други Оунъра за трети Гамакатсу всеки сам си решава с какво да лови.Успех на всеички колеги за новия сезон независино с какви куку ловят. :D :D :D :D :D
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

От 3месеца ловя с ФУНА и не я сменям за други
ФУНА са егати здравите и остри куки
Не съм вярвал ама се убедих като го ковне скобича нема лабаво почти нямам празен удар :D
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Вижте сега пичове. Всеки да си лови на кой с какво му е кеф. Угодия няма. Аз основно ловя с оунър, и Камасана да не го видя в пътя, но пък други колеги , много го хвалят. За каменисто дъно , камасана, не стува, това не значи че е лош. Така че всеки да си преценява. :D
На последък, най -много ме кефи Престън, но ще се въздаржа от категорично мнение!!!
Върл Shimano фен!
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

За мен по добра кука от Дренан няма.Говроря като цяло.Не изключвам и други водещи фирми.
Above us only sky
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Темата е отворена за мнения и въпроси,надявам се да се придържате към добрия тон и да уважавате мнението на колегите си!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Преди малко след внимателен анализ :!: и изциклящо сравняване :shock: между: ownar funa и Preston PR344 и двете номер 16 разбрах едно :shock:
-Абсолютно еднакви,без грам външна разлика.И на напъна на който ги подложих реагираха еднакво. :D :lol:

п.п Единствената разлика е в цената разбира се,тоест цената е еднаква а бройката различна-получавате 8бр Оунърки повече :drinkers:
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Има ги тези съвпадения.Преди няколко дена коментирахме с Владо за разликата между тези двете куки,едно към едно са.Поне на форма са еднакви,а за стравнения няма,как.Просто прави едно първо впечатление в формата,а за качествата на гамакатсуто,аз лично съм доволен.

1 :arrow: http://www.matchmansupplies.co.uk/tuber ... hooks.html

2 :arrow: http://shop.fishing-mania.com/viewhooks_3.php?id=152
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Снощи си ровех из куфара и също ми направи впечатление абсолютната прилика на Kamasan B511 с Owner Chika.Оунъра е само че с една едвааа забележима идейка по-малка.Ползвам този тип кука на директния за мъздруга и морунаж.
Последно промяна от stich на Сря Фев 03, 2010 2:33 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Зравейте колеги пак съм аз Георги Кръстев този път без проблеми в акаунта , но както и да е това са минали работи.
За това пак ще постан снимката , но вече с малки обяснения за всяка една кука.
Изображение
И така започвам с обясненията . на първия ред от горе надолу има куки камасан В511 тези куки ги използвам за щека когато ловя риби като платика , бабушки и дребни шарани.
На втория ред от ляво на дясно е една кука която използвам за риболов на късо , уклей ,бабушки ,слънца и др .gamakatsu ls 10 50 n
След тях са kamasan В560 куката я използвам з апо едри платики , шаранчета и каракуди.
след тях са GAMAKATSU G POINTтова е куката която ме е страх като я гледам , използва се за риби с дебели усти.
на края на 2 рия ред иам vmc 7003 не съм ги ползвал защото си ги купих скоро и като ги пробвам ще кажа.
на 3 тия ред първите куки са DRENNAN ULTRA FINE POL кука за вердевас
след тях са gamakatsu 2210 това е куката до която искам не искам стигам при всеки риболов , много универсална кука .
след тях са tubertini серия 4 ползвам ги за бърз риболов много остра и тънка кука , за съжаление по малките номера немога да ги намеря .
след тях са пак гамакатсу 22 10 и така популярната кука оунър фуна която съм ползвал веднъж и немога да се оплача.
на последния ред е една кука която ползвам за шарани платики каракуди със стръв торен червей но не на грозд DRENNAN RED MAGGOT
след тях са една серия която е на tubertini серия 27 ползвам и белите и черните куката е подобна на kamasan В 611 пак здрава кука със същото предназначение .
Колега simo това изказване къде ще ме карате ме плаши и затова не го приемам .Но ще приема ако аз ви закарам на нил за костури да ви видя тогава с Вашите куки .Оооо я стига глупости ,като са ме закарали някъде ,ами не Ви ли идва на акъла , че аз съм си купил куки ,които ми вършат работа там където ловя риба .
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Жоре,абсолютно прав си,Симо ,думите прозвучаха по друг начин,майна.Това означава ли ,че като има закачки трябва да ловим с измислени куки.Все пак са консуматив.Всеки си прави сметката,нали това беше идеята,но малцина я схванаха-коя кука за какво е и работата отиде в лайната.Жорето си направи труда да снима и обяснява и какво....,за това писах,че няма да снимам моите.Лично мнение-няма универсална кука,за това сме длъжни да покриваме с различни модели и фирми,куки,които ни са необходими.Разбра се,че угодия няма.Успех ви желая!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

butnik написа:Жоре,абсолютно прав си,Симо ,думите прозвучаха по друг начин,майна.Това означава ли ,че като има закачки трябва да ловим с измислени куки.Все пак са консуматив.Всеки си прави сметката,нали това беше идеята,но малцина я схванаха-коя кука за какво е и работата отиде в лайната.Жорето си направи труда да снима и обяснява и какво....,за това писах,че няма да снимам моите.Лично мнение-няма универсална кука,за това сме длъжни да покриваме с различни модели и фирми,куки,които ни са необходими.Разбра се,че угодия няма.Успех ви желая!
Ице, и аз имам чувството че не бях разбран правилно. То е ясно че няма универсални куки, и че всеки си има предпочитания. Сега това което е постнал, с обяснението, съгласи се че е вече друго нещо. То инак какво беше- един вид реклама на камасан. Ако без да искам, съм засегнал някого, поднасям искранното си извенение!!!
п.п. Ице, нямах предвид закачките а каменистото дъно. Камасана много бързо се изтъпява.
Върл Shimano фен!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Разберете най-накрая,че никой не ми плаща за реклама на куките Камасан,и не налагам ,че трябва да се лови с тях,а щом Камасана се изтъпява какво остава за другите.Днес прочетах една статия в едно риболовно издание познато на всички ви,организиращо и традиционно ежегоден турнир,та там един френски риболовец пише така -имам всякакви размери куки и различни модели ,да имам готовност при различни ситуации.Това е коментар под снимка,не съ, цитирал дословно думите му.Дайте да развием темата така,-коя кука каква работа ще ни върши за даден риболов и риба.За ОУНЪР-Фуна и Камасан 611 и 711 ,Камакатсу 2210 работите са ясни,че са предпочитани за риболов на река и по специално за алай-скобар.Айде да видим и други предложения и да анализираме нещата-кои да имаме и кои не.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

butnik написа:Разберете най-накрая,че никой не ми плаща за реклама на куките Камасан,и не налагам ,че трябва да се лови с тях,а щом Камасана се изтъпява какво остава за другите.Днес прочетах една статия в едно риболовно издание познато на всички ви,организиращо и традиционно ежегоден турнир,та там един френски риболовец пише така -имам всякакви размери куки и различни модели ,да имам готовност при различни ситуации.Това е коментар под снимка,не съ, цитирал дословно думите му.Дайте да развием темата така,-коя кука каква работа ще ни върши за даден риболов и риба.За ОУНЪР-Фуна и Камасан 611 и 711 ,Камакатсу 2210 работите са ясни,че са предпочитани за риболов на река и по специално за алай-скобар.Айде да видим и други предложения и да анализираме нещата-кои да имаме и кои не.
В предишни постове бях дал мнение по този въпрос.
Върл Shimano фен!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”