Господа Министри....

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Господа Министри....

Мнение от mita4eto »

:( Имах надеждата, че държавните органи веднъж ще се задействат и ще си свършат работата както подобава, но УВИ! Подразнил ги тона на писмото ... верно бях забравил, че тях ги дразни самия факт, че има писмо и че ние си изразяваме мнението въобще, та нас ни има не за мнения, а да им плащаме! И много добра идея е дал колегата, в края на краищата сме потребители на определена услуга и то десетки хиляди потребители. И като такива имаме определени права (освен плащането на биУети), но господата държавници сигурно това ги не вълнува :evil: Дано юридически грамотните колеги или техните близки успеят да прокарат пътечка в посоката на защита на правата ни на потребители! :(
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Митак, поне се опитахме, брат!
Аз няма да спра да правя опити. Дал съм задача на адвоката си да проучи въпроса, дали можем да заведем колективен иск срещу държавата, в частност срещу ИАРА, и какъв ефект бихме могли да очакваме.
Ще Ви информирам за резултата!
Наслука!
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Ей, щом е за "дела и документи" - и аз съм ЗА! :mrgreen: :smt023

...макар че...докато не идем поне 10 00о риболовци с колове, пардон - с въдици на жълтите павета - никой няма да обърне внимание.
Иначе - на кой му пука, че на шепа рибари им пречели мрежарите. :evil:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не министрите ги решават тези неща,проблема е в деПУТАтите-само те могат да гласуват необходимите промени в законите...
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

INCUBUS написа:Не министрите ги решават тези неща,проблема е в деПУТАтите-само те могат да гласуват необходимите промени в законите...
Да, деПУТатите са тези, които коват законите, но за да се присетят, че има и законови норми, които регламентират любителския риболов явно трябва да им напомним затова, а тук отиваме към казаното от Годзилата ... миналата година направихме плах опит, но се събрахме едва стотина човека ... :( Не знам какво трябва да се случи вече, за да има някакво раздвижване ...
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
tihomir-68
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir-68 »

Чета осещам че се сформира граждонско общество с непоносимост кьм браконерите.Министрите не обичат лош пиар с такива петицйи затова не обрьщат внемание на това.Имам едно предложение Митак и Саксане един с дар слово да се появи в БТВ защото там има много рибари да обясни на господата закакво става реч.Че бездеиствието е накозуемо по НК.и те като даржавен орган е класифициран сьстав .Мисля още че много обществени фигури и еколози ще подкрепят начинанието просто трябва да има по-голяма гласност от форумите. Накрая да се сьберем масата .
tihomir-68
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir-68 »

Митак ако говориш за збирката пред НС кьдето беше и Андрей Слабаков,то тогава сама БТВ я показа но това беше маи преди изборите.На онея просто им беше през х-я. Вече те се бяха налапали давидим идругите.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

tihomir-68 написа:Митак ако говориш за збирката пред НС кьдето беше и Андрей Слабаков,то тогава сама БТВ я показа но това беше маи преди изборите.На онея просто им беше през х-я. Вече те се бяха налапали давидим идругите.
Да, точно за там говоря, колега. И по Нова Телевизия ни даваха (даже и моя милост), но бяхме жалка картинка няколко побеснели рибарчета, които се борят за нещо си ... Да, верно беше преди избори, но аз имах предвид за нас, риболовците, а не за управниците. Ние сме тези, които не успяваме да се покажем като едно единно цяло с общи интереси ... и това е най-жалкото. Инак да вдигнем малко медиен шум няма да е толкова трудно, убеден съм че няма значение дали колегата Saxon, дали аз или някой друг колега с дар словом ще иде да разтръби из bTV примерно, ама едва ли ще постигнем желания ефект - целта е да има законодателни промени, а както добре знаем деПУТатите май ТВ не гледат ... Мисля си, че трябва да се замислим за още един протест, но доста по-масов и с много по-сериозно присъствие на любители риболовци
tihomir-68
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir-68 »

Пускайте темата в всички форуми па да видим,колко хора ще са готови за такива действия или ще останат скрити зад компютрите си ида мьрморят.
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Колега, в момента съм доста афектиран, защото току що научих, че на устието на язовир Копринка са избили поне 300 кг риба. Натоварили я на един бус, чиито номера били завити с парцали, и отпрашили.... Затова се страхувам, че ще напиша неща, които няма да се харесат на повечето колеги.
Опитваме се да правим много неща, писахме писма, пращахме имейли по всички медии, и т.н..
НО, хората като цяло са отвратени и обезверени. Дори нашего брата, риболовеца, човек деен и интелигентен, е загубил вяра, че нещо може да се промени. Да не говорим за пословичния мързел български, педераския страх да се месим в неща, над които нямаме пълен контрол и още много други фактори, които НИ пречат да се съберем, и да направим нещо, за да защитим хобито си, което, както вече написах в друга тема, за повечето от нас е мания и начин на живот.
Много съм се чудил защо точно близкият ни Копринка е най-мрежения и бит с ток язовир в България. Отговора започна да ми се прояснява, когато заловиха представителя на ИАРА с бракониери, после риболовния инспектор от ЛРД -то ни беше заловен да бракониерства с 500! метра мрежа. В момента и двамата са реабилитирани от съда, дори риболовния е върнат на работа!!!
Другата причина е в хората, които гледат от близо какво вършат бракониерските копелета, нищо не правят, за да не си създават проблеми, после на маса и ракийка псуват като каруцари, и се бият в гърдите как следващия път като видят бракониер, ще го заловят и запалят на клада........
Никога не пия карал!

Изображение
старец в дом
новобранец
новобранец

Мнение от старец в дом »

За да се намали улова трябва да се забрани търговията с риба.Докато тя е стока рибари ще има каквито и надзиратели да сложат.Ако мрежарите не могат да продадът улова си изобщо няма да стъпят на водоема.Все едно да разрешат търговията месо от врабчета и трябва да сте сигурни ,че след шест месеца няма да има нито едно :D Или другия вариянт е лицензи ,данъци,осигуровки и т.н.През комунизма нямаше къде да се продава и затуѝ имаше риба.Сега народа обедня,циганизира се и резултатите са налице.
Liubomir Genkov
новобранец
новобранец

Мнение от Liubomir Genkov »

Здравейте, не знам някой замислял ли се е за протест. Имаше един протест на таксиметровите шофьори, който протест щеше да свали правителсво.
Трябва да се замислим над този въпрос, а не да ми се дуят хора които управляват с нашите пари и да говорят като каруцари.
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Идеята за протест е чудесна, колега, но дали всички, или поне повечето от нас сме достатъчно надъхани, за да го направим?
Никога не пия карал!

Изображение
petrakizz
новобранец
новобранец

Мнение от petrakizz »

Докато всички водоеми на нашата Държавичка не станат платени оправия няма да има ,най големите БРАКОНИЕРИ са точно тези който трябва да ни пазят от тях виждал съм ги лично многократно даже със служебните им автомобили...А най лошото е че даже не се и опитват да се крият а го правят по най показният начин да ги видят всички че са недосегаеми и няма нужда такива безлични душици като нас стриктните данъкоплатци и законоспазващи люде да търсят някакви права където няма да ги намерим НИКОГА ,защото чисто и просто сме някаква шепа хора който няма защо толкова да вдигаме шум за нищо и без това рибата която хващаме си я пускаме обратно та за тях е без НИКАКВО значение и така и така се прибираме вкъщи без риба .Спирам да пиша че темата е безкрайна .ЗАСТВАМ ЗАД ВСИЧКИ КОЙТО МИСЛЯТ ДА ПРЕДПРИЕМАТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА С БРАКОНИЕРИТЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”