Риболов на скобар

Модератори: bobopeli, sapuna

venci72
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболов на скобар

Мнение от venci72 »

Бисо не им се нерви са ловат некадърниците ,на тройки ,на тройки с маниста или какво ли още не ,са рибата е групирана ,сичката риба е на едно место ,сега сички каде не са кадар да фанат скобари летото ги дерат ,тия хора летото ги нема по реката ,не им се нерви нема смисъл,голем майсторлък е да го фанеш с трона кука ,смешници млъкнете и се научете да ловите риби ,ама нека ги забранат тогава че ви видим ...
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Венци,Венци ...................те за това перем по 600 км.,за да ми е кеф на душицата :idea:
Просто трябва да се избяга от пастетеният пояс :idea:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Ares
новобранец
новобранец

Мнение от Ares »

Здравейте, ловя скобари от 15-на години, но за 1-ви път отидох на зимен риболов преди 3 седмици, вира се намира в гр.Летница, колегите от Ловеч го знаят говоря за вира от моста надолу.Същият ден рибата беше супер активна и хванах 7 броя около 700-800гр.единия, всичките хванати уставно на бял червей е имах и 5-6 откачени, но това е нещо нормално.На следващия излет точно след 1 седмица пак бяхме там, но рибите ги нямаше затова отидохме на вира под моста там очевидно рибата играеше и за мой голям срам хванах 3 скобара от които само едния за устата и това с единична кука, при такава концентрация на скобар просто няма как да не бодат по някой за устата с тия тройки (това е мое мнение) и тогава разбрах за какво са тия давежи във форума.Сега според мен не е редно, и аз лично не бих сложил такава простотия на болонезата, като толкова много ги обича пусти и железа ловете на еднична кука и вържете някъв конец или пък тел някаква, ама с тия тройки...Как да е исках само да обясня за лятото, на река Росица на бента в село Душево (стадиона) старците ловят много успешно от моста на тройка с малка съчма над тройката като постоянно "помпят" и незнам как и по какъв начин предизвикват скобара и кефала, но хващат риби.Един колега ми обясняваше, че имитирали някаква водна бълха, незнам дали е така , но е факт че пенсионерите си ловят.И в заключение мисля, че всеки ще се съгласи с Венци че лятото, ако ми застане някой до мен и аз съм ги събрал на хляба, ако ще и бембяна тройка да ми сложи пак ще ме гледа как ги цепя :).Успех колеги и не забравяйте, че скобара е религия ;)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Религията е опиум за народа,ама скобаро не е,така,че по-полека.Не си ли имал случай да задръстиш водата с леб и да ти се хили отпред и да не ще,щото точно лятото,когато няма обилни валежи,да отмият хубаво мръсотията по камъните,си е напълнил тумбака- сигурно изобщо не знаеш с какво?И стига истерия,момчето сто пъти ви повтори,че не е имало търмък,дране,драскане,сечене,сега не е лято и кво направихте-аман от пищежи,обвинения и вопли.Ми кажете му най-напред едно "Браво,малкия,наловил си ги!",пък след това философствайте за опазването на рибата.Колко време ви трябва да разберете,че използващите утежнени големи тройки за въпросния варварски начин за събиране на риба / това не е риболов :!: /,никога не са чели и не четат този форум :?:
sasho_art
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от sasho_art »

колеги,за да не дразните аудиторията вместо тройката монтирайте волфрамова мормишка..ефекта е същият.хем избягвате инцидентните засечки хем няма да се чувствате на границата на доброто поведение..аз лично ловя и на троики,,винаги със струв обаче!!!...но лова и на единична кука..много зависи от много фактори..когато аз ловя на троика обаче нямам никакви сумнения..пурво наи-успешните риболови с троика са когато захранвам специфи4но(!!описвaл сЪм го!!)..и с много силно задЪржане(!!!!)..скобариии,но и кленове(големи)а те не са глупави..и моруна6 които захапва цялата кука обикновенно..които няма техниката да го прАВИ КАКТО ТРябва пак казвам..волфрамова мормишка..с червеи(червен),с два(мартеница) или без трябва постоянство,с тази техника ще си решите проблема и ще си докажете че скобара(и не само)ВЗИМА ИЗКУСТВЕНА СТРЪВ! и да не забравите кои ви е светнал! :wink: :wink: ..успех! :drinkers:
там,където парите и дивата природа се срещат можете да видите това,в което се превръща човек,ако няма характер и ценности....
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Е те сега ми просветна.................. :smt108
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Мисля, че момчето си взема забележка , а темата се отклони пак в спорове за пустите му тройки :wink:
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”