Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Стефко, не ми прилича на влашка плувка, защото при нея плувката стои над водата, а в случая доколкото разбрах, плувката е потопена под водата. Някъде бях чел из форумите за подобен начин на ловене. Ако си спомням добре, плувката стой така потопена докато рибата не повдигне оловото от дъното. Повдигането на оловото води до изплуване на плувката и остава само засичане и вадене (евентуално :) ) Мисля, че се казваше "на повдигане" този метод :wink: .
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Zen написа:Стефко, не ми прилича на влашка плувка, защото при нея плувката стои над водата, а в случая доколкото разбрах, плувката е потопена под водата. Някъде бях чел из форумите за подобен начин на ловене. Ако си спомням добре, плувката стой така потопена докато рибата не повдигне оловото от дъното. Повдигането на оловото води до изплуване на плувката и остава само засичане и вадене (евентуално :) ) Той си имаше и име този начин, ама кой да помни :oops: .
Така де, идеологията пак се свежда до лекото дънце с някакъв вид индикатор :wink: Плувката дали ще изплува при кълване или ще подскача над водата няма голяма разлика :lol:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Да колега , така е, само че, при влашката плувка , плувката е високо горе, а тази потъваше и не се вижада :lol:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Днеска бях на лома на Нисово, доста ме наваля дъжда , ама пуста му краста не ме свъртя у нас.Определено рибата беше доста активна, отидох към 14,00 и останах до към 17,00.Кълвеше непрекъснато , незнам дали беше заради дъжда или просто такъв ден съм случил, излизаше предимно , облез, таранка , и кротушки, кефала не беше активен , хванах 6 -7 парчета само но единият си струваше -0.700гр.
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
Аватар
EXPLOSIVE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EXPLOSIVE »

nick71 написа:Днеска бях на лома на Нисово, доста ме наваля дъжда , ама пуста му краста не ме свъртя у нас.Определено рибата беше доста активна, отидох към 14,00 и останах до към 17,00.Кълвеше непрекъснато , незнам дали беше заради дъжда или просто такъв ден съм случил, излизаше предимно , облез, таранка , и кротушки, кефала не беше активен , хванах 6 -7 парчета само но единият си струваше -0.700гр.
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
Абе с приятели в събота сме се насочили към Нисово, можеш ли да кажеш някое местенце :wink:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Я вижте кво пише тука -> http://www.ruseinfo.net/news.php?0:15982 Ко ша я праим толкоз риба... не знам :lol:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Абе то е много хубаво това, ама познай какво ще стане като го пуснат , след забраната. Тези маломерните рибки каде ще отидат, а пък и като знам какъв конторл има :evil: не ми се мисли.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Найстина ли ще го пускат след забраната :roll: :roll:

Оставете ги тея шарани там с многобройната каракуда , трудно ще ги изловят :roll:

Амурите е абсолютна грешка че се пускат :!: :!: :!:

Ще има сеч на бели риби ако го пуснат, вече трябва да са по 5-6 кг най-едрите :D , там е истината за мен :!:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Ето моят улов от събота на х.Приста :)
Изображение

Снимката е кофти, но с GSM толкова, а и времето наистина си беше сиво :)... а физиономията ми е изкривена, защото докато колегата да ме снима, шарко четири пъти ми скочи от ръцете :lol: :lol: :lol:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Браво, zen , я разкажи какво излиза друго? На какво го хвана шарко, дай-малко по-подробно инфо plss :smt038 :smt041
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Ivak написа:Найстина ли ще го пускат след забраната :roll: :roll:

Оставете ги тея шарани там с многобройната каракуда , трудно ще ги изловят :roll:

Амурите е абсолютна грешка че се пускат :!: :!: :!:

Ще има сеч на бели риби ако го пуснат, вече трябва да са по 5-6 кг най-едрите :D , там е истината за мен :!:
Да Ивчо така е писано днеска в вестника, по-думи на кмета две седмици след падане на забраната, щели да го пуснат за риболов.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ще се връщам за Великден, ако някой му се ходи на Дунав, към Бръшлен, превоза от мен , мисля че ще можем да стигнем до най-долните места с джипа :P
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Там сме , отдавна не сме ходили там :D
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Ivak написа:Ще се връщам за Великден, ако някой му се ходи на Дунав, към Бръшлен, превоза от мен , мисля че ще можем да стигнем до най-долните места с джипа :P
МРЪСНИЦИИИИИИИИИИ, жал нямате , да разправяте такива работи да изнервяте обстановката :wink: :wink: :wink:
а аз тука ловя кротушки :cry: :cry: :cry:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Ник, шаранчо го хванах на дъно, на грозд торни червей основно влакно 0.30 и повод 0.20. Иначе за целия ден друго не хванах :oops: , но пък тази единствена риба ме изкефи 8) .
Ивак, аз за съжаление няма да съм в Русе по Великден иначе с удоволствие щях да се включа в начинанието. Мисля да прескоча до Янтра около Бяла в почивните дни. Желая ви успех на Бръшлен :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”