КЕФАЛОВИ -2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от djambaza »

Благодаря за бързата реакция Патронски :smt023
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
Straight
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Straight »

Сулугана е мъртва вълна, морско течение. като духа определен период в една посока и след това като спре вятъра или си промени посоката, се получават едни такива насрещни водни пластове. примерно на повърхноста една посока вълна а долу смуче навътре.
Това най добре старите рибари из форума могат го обяснат. Със сигурност има ефект вурху рибата но на мене не ми ясен точно какъв.
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Той,Джамбаза,най вероятно ви подбъзиква (не ме питайте какво е бъзик :D ) с въпросите си... Нали е от Варна? ... прекрасно знае какво е сулган ( или сулоган... за благозвучност).
Straight , един от многото "ефекти" на сулогана е ,че размътва силно плитките ,крайбрежни води...вдига пясъка от дъното... Е,нормално е повечето риби да се изнесат по навътре в морето в такъв момент и,съответно да има нулева активност на риби като кефаловите,на сафрида, заргана, чернокопа и т.н. близо до брега (рибоците не щЪт песъчинките да им дерат хрилете, тъй както ние не искаме да си бършем дирниците със... шкурка :D )... Търси изброените риби по- навътре в синята шир (ама не на всекиго стомаха изтрайва на специфичната мъртвашка вълна :rolleyes: ) ! При сулоган силно намалява и активността на попардаците (дори при риболов от лодка по-навътре в морето).Поради силното придънно течение ,наричаните от варналии каи залепят "вендузите" за някой камък (за да не пипнат морска болест :lol: ) и ... лапат мезето само ,ако им го подадеш досами джуките . С по-малко слова:при сулоган , вместо да стягаш такъмите,по-добре седни на някой крайбрежен капан с чаша бира (или нещо по-хард) и... улови някоя порция пържени попчета или сафрид ! :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Харпунджия
новобранец
новобранец

Мнение от Харпунджия »

Здравейте, колеги!
Днес на морска гара на фарчето от 5 и 30 до 9 часа малко мешана скара- 5 иларийки, 3 сафрида и един голям чичо поп( мисля че е групер това).
ribata.jpg
В началото всички бяха на чепаре за сафрид, но много слабо. Аз успях да хвана тези три рибока и след това реших да пробвам на плувка. Там късметът беше на моя страна и резултата беше по-добър. Междувременно на плувката успях да хвана и тази голяма кая за голямо учудване на всички. Към 9 всико замря, духна силен вятър и реших да си ходя.
Това е от мен, наслука на всички!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
На каква стръв я ловите златната рибка бре?!
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Днес на Вромос на дъно от 6,30 до 10,30 ч дръпнах 15 платерини, като само две от тях бяха класни. Другото-педарки и по-дребни. Бях с две въдици.
И естествено почнаха селяниите по морето. Към 9 ч едни апаши си извадиха мрежите на стотина метра пред нас и успоредно на целия плаж. Оттам на сетне редки и само дребно.
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес на първа буна на дъно от 12,30 до 14,30 7бр илария и имах към 10 изтървани риби.
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

карид написа:Днес на Вромос на дъно от 6,30 до 10,30 ч дръпнах 15 платерини, като само две от тях бяха класни. Другото-педарки и по-дребни. Бях с две въдици.
И естествено почнаха селяниите по морето. Към 9 ч едни апаши си извадиха мрежите на стотина метра пред нас и успоредно на целия плаж. Оттам на сетне редки и само дребно.
предполагам си бил по към черноморец там под тополите...

сутринта тръгнах аз от вкъщи, като плана беше да взема един приятел от Долно езерово (за не-Бургазлии това е един квартал на 10 км) но заради това - http://networkedblogs.com/yiFq9 - се забавих много... :lol: господата полицаи бяха решили да стоят точно зад гореспоменатото чудовище да казват че трябва да се заобиколи през целия град(през славейков и КАТ за да стигнеш до Д.Е.), вместо да застанат на самата Трапециза и да кажат че ул. Одрин 2-3км по надолу е запушена :twisted:
както и да е - 7 и нещо бяхме на дюни, но имаше доста вятър (както принципно аз не ходя в ъгъла до хотела където е панаира) и след час и малко си свихме въдиците и отидохме на Вромос. Отново настрани от панаира този път под вилите - там отново час и половина но повече го обърнахме на плаж - няколко маломерни които си плуват във водата и това е...
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Аватар
naB4o
новобранец
новобранец

Мнение от naB4o »

Днес на Аспарухово от обяд, само 1 парче удари (изключвам дребните попчета), на баджанака още 1 такова и 2-3 иларийки, а на дъртия ни тъст, който дойде към 3ч, 6-7 добри иларийки.
Такъм с топченца, олово 40-60, като тази излезе на много малка кука :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:)
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

В Слънчев бряг на моста видях имаше 3 колеги вчера бяха хванали някоя друга бройка среден размер, но аз не съм пробвал кафаловите още тази година, кофти е на моста понеже към 10ч. идват туристите при замятане има опсатност.... Поздрави :)
Изображение
Изображение
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Днес на Шкорпиловци от 6.30 до 12.00 имаше доста риба(дребна повечето-педарки).И след 12.00 имаше удари, но не бяха така интензивни.Даже и на бомбарди я подкараха колегите по обяд. Бяха поне 200 пръчки и никой думичка. :smt102 :smt102 :smt102

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Същото количество и за същото време, като при колегата balyk , взех на Камчия
0885022272 / 0885897615
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

Сега следобяд бях на солниците в Бургас и за час и половина изкарах няколко рибки.Имах от вчера една доза полу-умрял блатен и като свърши събрах :) Отидох в 17:00 и в 18:30 си бих камшика.Двете риби са хубави по 400-500 грама другите са дребни.

Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Колега за това кратко време улова е добре-на туй нямане. :roll:
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Вчера към 18:30-19:00 се разхождах към Морска Гара /за Варна става дума/. Поне 40 човека, през няма и метър. Имаше и плувкари за илария и клатещи за сафрид. За това време видях само една платерина да се извади и три сафрида. Не видях по-значима активност. Ако някой от колегите, които са били там вчера разполага с повече подробности - да сподели.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”