МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Публикувай отговор
vikuser
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Мнение от vikuser »

Браво Мариане, пак много хубав репортаж с ентусиазъм! Супер!
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Мариански от класа както всеки път :) А безконтрените блесни и воблери значително повече щадят пъстървите наистина и другите риби също! Има откачена риба, но тя така или иначе е атакувала и се е хванала :) А колкото и на мен да ми се иска не е нужно всяка една риба да се снима!

Поздрави и наслука :smt039
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Paviljon написа:Мариански от класа както всеки път :) А безконтрените блесни и воблери значително повече щадят пъстървите наистина и другите риби също! Има откачена риба, но тя така или иначе е атакувала и се е хванала :) А колкото и на мен да ми се иска не е нужно всяка една риба да се снима!
Абсолютно си прав Павка. Мога само да добавя, че колкото е по-голяма тройката, толкова по-добре. Аз например ловя само с ПМ 6-ци. Когато късмета работи, все някога ще се покаче прилично голяма рибка за снимка. Важен е ударът и присиствието на риба!
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Бат ви Димо и Магията

В събота бях на една от най-яките реки. Оказа се, че като бяхме с Мариан във вторник съм си посял кутията с баш пъстървовите примамки, което леко ме разконцентрира. Наложи се да използвам каквито по-стари блесни имам в коша.

За 4 километра маане - на медна Mepps Aglia №1 – едно подгонване и толкоз. На стръв – едно единствено кълване. Свали ми камолата една около трийсетте и това е. Реката обезрибена.

Преместих на една от свръхтайните. Само маломерни и то – не както очаквах. Доста са намалели. И нито една едра.
И така – със затрити безценни примамки и впечатления от още един обезрибен район – взе да ме обхваща Харата вместо Магията. Но после си казах – е, какво толкоз – още един район за зарибяване. И ми се оправи настроението.

Те ви и малко снимки от прекрасни места.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А сега затаете дъх

Изображение

Имам и един клип с една рибка, която не си тръгваше, та я побутнах за да и дам ускорение. Мариан ще го качи.
Предварително си признавам, че съм нарушил кодекса – с малка блесна, но просто други нямах. И нищо не фанах на нея. Ако се бяха разкълвали щях да сменям само на стръв.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Това , което си мисля ли се вижда на тази ...... :shock:

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Не знам какво виждаш, но това е място, на което всеки може да открие нещо за себе си. Дето съм им свикнал, а не ми се тръгваше оттам. Имаше и една рибка около петнайсе - двайсе, която не хванах. Дано да я оставят да порасне.
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Леле къде си бил ти бре човек, падна ми ченето :mrgreen:
Направи ни показно, както винаги.

Ето и клипа :)

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Между дърветата във водата ми се привиждат много пъстърви с прилични размери , ама май само ми се иска да е така :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Репортажите на няколко всепризнати от нас колеги ме карат да се дзверя в монитора с минути, все едно ще бръкна да си топна ръката през монитора ... ми к'во да кажа не зная, но едно голямо БЛАГОДАРЯ мисля си струва, благодаря, че отново ми правите деня, момчета!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Наистина, всяка една снимка отговаря на заглавието на темата-магическо е :!:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Дощя ми се вместо на работа, сега да си топна лекинко краченцата в тая вода...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Мдам, има го този ефект :)
За съжаление обаче, няма как да сме на няколко места едновременно, а времето никога не стига.
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Репортаж от събота.
Павката, Алан и моя милост.Две от най-готините реки.
Бехме се разбрали Павката да пусне репортажа, а аз малко от мойте снимки, ама неъм нерви да го чакам повече.
На по-молката река Павката ни разби с блесни срещу стръв. Обаче само маломерни и то не кой знае колко. Добрата новина е, че в по-малката ряка имаше много дребосък, което дава надежда.

В голямата река – Павката и Алан на спининг, моя милост на стръв. Алън имаше едно почукване, а аз тургах една стръв пред носа на една риба на ръба на размера. И не щя и не щя!
Знам, че тряаше да и туря една суа муа, но ме домързя. Та на голямата – генерално капо.

Ето сега малко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Да цитирам Павката - „Сухо Дупе Риба Не Яде”:

Изображение

Тая снимка вече си има име – Lord of Trout /Повелителят на Пъстървите/.
Аз май за тва не ги моем тия риби и тва си е – щото все гледам заднико да ми е сух.....
А Павката как се метка у водата – нема ви казвам.

И Сега пак затаете дъх:

Изображение

Имам и един клип – Мариан обеща да го качи. Направих го за да може всеки да си топне краката и душата в него. Но после рекох – тоя клип е само за колегата Topsoft – специален поздрав за един негов много хубав репортаж. Всички останали – обуйте си чорапите и обувките – налага се да чакате до следващия път.

P.S.
Пардон. Чаааай че ви забравих - вече може да дишате! Каква беля щеше да стане....

Ето и клипа - Мариан ма светна и помогна, за което големи благодарности. Май ша тряа го водя пак на некоя от свръхтайните...
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Страхотни красоти по тези нашите реки, просто ти спират дъха. Има, няма риби, дори да поседиш там те зарежда за седмица напред.

п.с. Оправя ли се за поход, ще се топна до коленце не само виртуално. Благодаря!

:)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Здравейте колеги,

Съботния ден трима от риболовен клуб "Балканка" се разбрахме да отидем на съвместен риболов на някоя от реките в България! Бяхме Димо (pitcha) и председателя на клуба Алън (Alan Tufekchi). Разпънахме картата преди заминаване в сутрешните часове и след кратка раздумка се метнахме в колата и потеглихме в посоката на чакащите ни риби! Беше място, на което всеки един от нас беше ходил, но никога не бяхме топкали въдиците в конкретната река! Така че не знаехме каква ще е хавата! Пристигнахме на мястото къде 10,30 -11,00 ч, а двамата с Алън стабилно ни сърбяха ръцете! Беше минал почти половината ден, а ние само се возим! Ето, че се появи реката с цялата си хубост, скрита зад гъсти сенки от накацалите големи букови дървета!
Изображение

Разпънахме въдиците и право на реката! Тъй като бяхме няколко човека неписано си беше ясно, че ще се изчакваме и ще се движим заедно по реката! Така е записано и в етичния кодекс на клуба, че като сме двама или повече човека трябва да се изчакваме и да се редуваме по реката! Иначе става, един хвърля и вади, другите гледат! А реката една красива с редуващи се малки вирчета с разхвърляни камъни и паднали дървета, където рибките да могат да се крият! Водата се движеше и определена заслуга имаха дъждовете, които в известна степен съживиха малките поточета! Оставаше и някоя петниста да се закачи! Тя и не закъсня! Първо на едно място атакува риба около нормата на блесната, но след като я почукна, втори път не повтори! Малко по-нагоре се закачи един мъник, който с предварително изстудена в реката ръка я откачих от безконтрените блесна!
Изображение

Красива балканка, която отплува за нула време! След това се заредиха едни места, на които дъха да ти спре!
Изображение

Изображение

На последното такова и тримата успяхме да се разпишем с уловена риба! Първо откри Алън, след това Димо и накрая и моя милост се разписа! Рибите се връщаха веднага в студената вода и мълниеносно се шмугваха в дълбокото в падащата вода отгоре! Прелестно красиво място, на което човек може изцяло да се зареди!
Хващането!
Изображение
Освобождаването!
Изображение
Малко по-нагоре последваха и още няколко риби от същия размер като предишните!
Изображение

Половихме около 2,5 часа и тъй като забелязахме, че реката се смали достатъчно, че да е трудно и на тримата да ловим едновременно, а рибите бяха на ръба на нормата, решихме да се преместим на друго място с повече вода и по-големи вирове! Запалихме колата и газ до новата цел! А там ни посрещна такава красота!
Изображение
Красиви дълги вирове с хубава зелена вода и разпръснати камъни по дъното!
Изображение
Ето го председателя в акция по замятане на блесната!
Изображение

Изображение

И на тримата обаче ни направи впечатление, че реката красива и прелестно завладяваща ни, но рибите като че ли липсваха! Мернаха се няколко малки риби, но като цяло останахме само с приказните гледки!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Равносметката! Две реки! Едната малка, но с течаща вода и с живот в нея (риби по различен размер, но без мерни). Втората по-голяма и с повече места за укритие на рибите, но без наличие на такива или поне нямаше уловени! Явно още едно място, което трябва да се зарибява! Толкова са крехки екосистемите в реките, че като се унищожи дълго време трябва да мине, за да се възстанови! За тази цел е нужна и нашата помощ!

Риболовът беше емоционално зареждащ! Благодарности на Димо и Алън!

Новият кеп още не е влязъл в употреба, но скоро и това ще стане !

Поздрави и наслука :)
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”