Чернокоп и лефер 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
sess84
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Чернокоп и лефер 2012

Мнение от sess84 »

:D :D :D красота а
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Днес пред Рубин само малък чернокоп. Взимаше на бомбарда и чепаре, пробвах на блесна но нъц..Ще се продължава с упорстването за наличие за зизиита
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Колеги, да ползвам темата да попитам... За лефер на дъно има ли някаква специфика монтажа и как се поставя стръвта? Аз използвам троен Т-образен вирбел . От долу връзвам олово на около 1м. Отгоре връзвам за основното влакно, а отстрани бидемче около 30см. черна кука Middy 1/0 с много дълго рамо и нанизвам доколкото е възможно цял сафрид. Куката излиза странично някъде около средата на рибата. Питам, защото до сега съм пробвал само два пъти и без успех, та ако правя нещо неправилно да коригирам?
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

Вчера 15.09 на тюленово след хвърляне цяла сутрин бомбарди с цел заргани и кефалови (две хубави платерини(почти баби) се хванаха) освен дребния чернокоп,който беше доста активен, кум 11.30 започнаха да се хващат доста по едри екземпляри, поне едно време станаха по педя и куки не оставаха. Веднага смяна на блесна-алба 2 и боя започна. 10 риби по педя от които половината при изкарването паднаха(за жалост). Сефте хващам риба на блесна. Значи изживяването наистина е на висота.(1 едната риба беше бая голяма, кандидат лефер,въдицата щеше да се счупи и хоп и се откачи на ваденето, краката ми макарони станаха). Лошото е че ловях с един мач(4.20), с доста мек връх и ми беше много трудно да водя блесната. Сега след този купон съм силно заинтригуван да си купя някоя сопа за риболов на блесна от брега, само не ми е ясно дължина и акция. И дали може да я съчетая и със мятане на чепарета от брега. Моля по опитните колеги да споделят. Иначе резултата е 40+ чернокопа от които 20-на са за скарата ,другите за буркана. Късния следобед сменихме блесните и бомбардите с чеперета , като и там имаше добър резултат, особено на едното октоподче на чепарето, не го пропускаха щом набарам пасажа. Авера хвана и две заргани на чепарето. Снимки по късно ако не ме домързи че е сложно със свалянето.
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Днес на бомбарда на Германката от 08:00 до към 14:00 хванах това.

Изображение
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

ico000_ написа:Вчера 15.09 на тюленово след хвърляне цяла сутрин бомбарди с цел заргани и кефалови (две хубави платерини(почти баби) се хванаха) освен дребния чернокоп,който беше доста активен, кум 11.30 започнаха да се хващат доста по едри екземпляри, поне едно време станаха по педя и куки не оставаха. Веднага смяна на блесна-алба 2 и боя започна. 10 риби по педя от които половината при изкарването паднаха(за жалост). Сефте хващам риба на блесна. Значи изживяването наистина е на висота.(1 едната риба беше бая голяма, кандидат лефер,въдицата щеше да се счупи и хоп и се откачи на ваденето, краката ми макарони станаха). Лошото е че ловях с един мач(4.20), с доста мек връх и ми беше много трудно да водя блесната. Сега след този купон съм силно заинтригуван да си купя някоя сопа за риболов на блесна от брега, само не ми е ясно дължина и акция. И дали може да я съчетая и със мятане на чепарета от брега. Моля по опитните колеги да споделят. Иначе резултата е 40+ чернокопа от които 20-на са за скарата ,другите за буркана. Късния следобед сменихме блесните и бомбардите с чеперета , като и там имаше добър резултат, особено на едното октоподче на чепарето, не го пропускаха щом набарам пасажа. Авера хвана и две заргани на чепарето. Снимки по късно ако не ме домързи че е сложно със свалянето.
И аз свчера на 15.09., с приятели бяхме след Тюленово на "Мартина", но само чернокоп набарахме. И аз пробвах блесната, но от вятъра повече от 15-18 м не съм хвърлял навътре и нищо. Колегите на чепарето взеха прилични чернокопи, а аз 200 г. дребен и среден на бомбарда.
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

kkiryazov написа:Днес на бомбарда на Германката от 08:00 до към 14:00 хванах това.
ААааааа Коце, убил си рибата този уикенд :D (със снимките на чернокопи и платерини)
vstoikov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vstoikov »

Тези риби са от снощи.
Изображение
Изображение
А тези в кофата от петък вечер
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Пожарната какво направи ве? :wink:
Май аз ще искам с теб да излизам - добра работа сте свършили.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
sttenli
новобранец
новобранец

Мнение от sttenli »

Днес следобед между Балчик и Албена много вятър и ПОЧТИ НИКАКВА РИБА,няколко дребни чернокопа ....
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

Ето снимката от 15.09.2012 от Тюленово - Самотника
Ще помоля пак за информация относно въдица за мятане на блесна от брега - дължина и акция , и дали може да се комбинира и за мятане на чепарета
Изображение
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

Еми колега зависи от къде ще мяташ и с какво. Принципно се взема пръчка с акция съобразена с примамките които мяткаш. Примерно ако мяткаш с блесни 10-20гр. вземаш сопа от рода на 7-30 за да усещаш примамката. За дължината на сопата за море е удобно да е по дълга, примерно някоя 3м. Ако не мяташ от скали или тетраподи и с някоя 2.40 става. Тук важна роля за всеки индивидуално играе какъв е строя на сопата , аз предпочитам строя да е медиум ... /аз меткам с една 2.10 с акция 8-26 щот такава спинингарка има за сладководен кефал и щука :), ама за мятане от тетраподи и скали не става/
Според мен не можеш комбинира бомбарда, чепаре и блесна в една сопа...
За всеки риболов си има сопа....
Иначе може да си ловиш с една без проблем ;)
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от djambaza »

ico000_ , видях наскоро тази комбинация блесна+ чепаре - работи! Но, работи-работи, колко да работи :lol: дистанцията която постигаха беше около 20-25 метра :) но и незнам колко тежка беше ламаринката ( използваха я вместо оловна тежест най-отдолу). Поздрави и успех
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

ico000-моята пръчка е 4.00м. с акция 10-35 с нея си мятам всичко без проблем. Вярно че с 2.40м. е по добре за блесна, но на море ти трябва дълга пръчка.
iliev68
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliev68 »

ico000 аз съм с мавър 4.00 акция 10-30 с малко водачи и макара с плитка шпула,влакно 0.18-0.20 и съм много доволен но всичко е въпрос на нагаждане тоест ти към оборудването и то към теб
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”