Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Язовир Лобош (Пчелина)
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Язовир Лобош (Пчелина)
Супер, мерси! Тия дни сигурно ще ги пробвам каракудите, че тия платики на Искъра ми писнаха 

Здравей колега,на ръкава на Светля имаше един път който влизаше в язовира,вдясно на реката,знаеш ли дали сега може да се влиза оттам с лодка,че не съм ходил от години.vanadium написа:За с.Радибош не мога да ти дам информация защото бях на ръкава от към вливането на река Светля. Но един колега мина и каза че излизали големите каракуди и там,само че място да си намериш е невъзможно. Опитай през седмицата ,то не само за там а за целия язовир през седмицата е по добре. В събота и неделя има много почиващи,лодки ,джетове, сърфове и много колеги с въдици в ръка. Аз ще пропусна една седмица и после ще ходя пак да ги проверя
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
Утре към обяд мисля да отида за риба,гласях се за Искър но получих лоши отзиви,и си помислих за Лобош.Не съм ходил от десетина години.Питането ми е къде да отида ,да пусна лодка и от нея,стационарен риболов,евентуално да търся костур или каракуда.Кое да избера Светля,Радибош или на вливането,там съм бил приди сто години имаше едно потопено село под водата и някаква къща на брега,после чувах че не давали да се влиза там.Та посъветвайте ме къде?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
Дайте акъл ,че тръгвам 

Колеги от Перник ( а и не само от там) преди няколко дни питах дали може да се стигне с кола до старата гребна база (от ваканционното селище "Св.Никола" наляво),че през пролетта някой беше прекопал пътя и поставил бариерата с катинар.Дали е свободен достъпа или пак някой "бизнесмен" си е присвоил терена.Че то иначе на Радибош неможем се дореди до водата...
Колега Вальо извини ме че не съм ти отговорил,точно за там бях писал че съм ходил.Има път веднага след мостчето отбиваш в ляво и после веднага в дясно по черен път
. Отиваш под брезите и ако има място всичко ще е ОК ,но ако няма знам пак там едно място,но него само на лични поради факта че само с пазарлъка се пускат линовете ща го кажа. Най -интересното е че голямата каракуда я имаше само на откриването и после дим да я няма. Вчера пробвахме около Радибош,резултата е само дребни каракуди. Хубавото е че и там има много ЛИН ,но никой не го търси
. Вчера имаше над 40 човека на Радибош и само каракуди бяха хванали,като най-голямата да е около 500 гр. Хванах и аз една такава на плувка ,но нещо не можах да разбера. Шавара ври от риба,но тя не иска да кълве. Много каракуди и линове скачаха буквално върху плувката ми ,но резултат никакъв. Та се питам какво и стана на тази риба и къде отиде голямата каракуда ?
. Отиваш под брезите и ако има място всичко ще е ОК ,но ако няма знам пак там едно място,но него само на лични поради факта че само с пазарлъка се пускат линовете ща го кажа. Най -интересното е че голямата каракуда я имаше само на откриването и после дим да я няма. Вчера пробвахме около Радибош,резултата е само дребни каракуди. Хубавото е че и там има много ЛИН ,но никой не го търси

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Интересен ми е Лобошкия лин,трябва да го пробвам някой път.Излизат ли едри?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- новобранец
На откриването на 16-ти най-големия ми беше 35см,7-800гр.
Колега това няма как да го повярвам без да видя снимки . Струва ми се че си объркал килограмитеmario67 написа:Вчера на Лобуш,от 10 до 16ч -45 кг каракуди.Взех си 3,другите си плуват.Стръв-жито,захранка-Старфиш,лин и каракуда,3 пакета жито-сварено със захар,сол и ванилия и 300 гр бял червей с прашката

- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
E, що не вярваш?vanadium написа:Колега това няма как да го повярвам без да видя снимки . Струва ми се че си объркал килограмите

Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

Има ли смисъл като няма значениеDass написа:E, що не вярваш?vanadium написа:Колега това няма как да го повярвам без да видя снимки . Струва ми се че си объркал килограмитеИма, няма се пада по една 600 грамова каракуда на всеки 5 минути...
![]()
![]()
Или по 10 шестдесет грамови...

-
- разбира нещата
,,Колега,, не ти плащам да ми вярваш,също така ,не се и изтъквам! Снимки нямам,отдавна спрях да снимам такива риби.Написах какво съм сътворил.Рибите ми бяха две баки от 35 литра,а в килограми-ти си прецени.vanadium написа:Колега това няма как да го повярвам без да видя снимки . Струва ми се че си объркал килограмитеmario67 написа:Вчера на Лобуш,от 10 до 16ч -45 кг каракуди.Взех си 3,другите си плуват.Стръв-жито,захранка-Старфиш,лин и каракуда,3 пакета жито-сварено със захар,сол и ванилия и 300 гр бял червей с прашката
Исках да попитам колегите,как да стигна от дясната страна на стената на Лобуш?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- ivos
- научил се да хвърля
това съм го виждал миналата година един чичка с шест дънарки може би го беше постигнал този резултат, само тичаше между въдиците и накрая си събра трите телени живарника натъпкани догоре с каракуди. Странно ми е какво я е правил тази риба ?:( а аз и брат ми с 2 въдици по спомени сме хванали 12-13кг каракуди който си плуват обратно, а рибите почти всички бяха над 500гр. та кажи с колко въдици си ловил с една е трудно постижимо да не кажа невъзможно, но знае ли човек
-
- разбира нещата
1 мач и 1 директен,6 м
като повечето риби бяха на директния,имаше моменти в които не даваха на плувката да се изправи,кълвеше на пропадането
лових на жито...
до мен имаше момчета от Перник с 3 въдици на дъно,при тях нямаше дори и кълване,
аз лових на метър от брега,беше дълбоко 4,5 м
като повечето риби бяха на директния,имаше моменти в които не даваха на плувката да се изправи,кълвеше на пропадането
лових на жито...
до мен имаше момчета от Перник с 3 въдици на дъно,при тях нямаше дори и кълване,
аз лових на метър от брега,беше дълбоко 4,5 м
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!