Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
Модератор: dantho.mihov
- М. Сталев
- разбира нещата
Re: За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
А не мислите ли ,че тия 20 милярда ,ако се вкарат във насърчаване и развитие на бизнеса тая държава няма да дръпне във пъти по бързо отколкото да построим нещо ,от което нямаме нужда за момента и да чакаме тепърва дали ще се излъже някой инвеститор 

- pacho109
- сериозен играч
И аз гласувахG.Petkov написа:По едно време понабъбна темата, пък спря и реших да видя резултата :
От 804 посещения, да речем, че са я чели поне 400 души, а гласували :
-Общо гласове : 79
Или при 20 % гласували, само 20 % са "за" !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ако това се повтори и на истинския референдум,
Само ще сме потрошили парите, дето и без това са малко!
Аз съм от гласувалите !!!

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- Диканаров
- кандидат преподавател
Колега pikeM, какво разбирате под бизнес? Купувам-продавам или внасям суравини, произвеждам крайна продукция? Ако е второто ни трябва електро енергия, като безусловна даденост! А ако гледаме напред ни трябва устойчива положителна тенденция в енергетиката! Вода нямаме, територия нямаме, суровини нямаме, въглища, нефт и газ нямаме, като количества за самозамоволяване на потребностите ни! Това не е страшно! Има доста страни, като Ярония например, които са с ограничени природни ресурси, а са развити икономики! Защо ли? Защото оценяват ролята на енергетиката, като водеща на другите индустрии! Та Япония след Фокушима не спря всичките си реактори и остави 5, и сега новото правителство прие програма за поетапното включване на централите вече издържали стрес тестовете!
Приятели, да не изпадаме в ролята на "лудити"! Това е било движение в Европа в края на 17-началото на 18 век в Англия! Тогава с трошене на фабрики и машини са се мъчили да спрат техническият прогрес и буржоазната революция.
Сега сме 21 век! А уж сме наследници на прогресивните ни предци, пробили Искърското дефиле и свързали България с Европа, София с Варна и баронхиршовата линия до Русе. Просперитетът на всяка развита страна се е опирал на трите слона:-енергия, транспорт, образование! Неговоря за колониалната епоха на света! Говоря за сега! Защо да изживяваме това, което е било преди векове в Англия, защо да не продължим напред както са се надявали дедите ни превърнали страната ни в тигър на Балканите след Освобождението от турското робство? От нас зависи! Участвайте на референдума, за да не се опрекваме после, че нещо е станало без нас и за чужд ентерес! Гласувайте както вие искате, както сте обедени, че ще е по-добре за идните поколения и въобще ще ги има ли?
Приятели, да не изпадаме в ролята на "лудити"! Това е било движение в Европа в края на 17-началото на 18 век в Англия! Тогава с трошене на фабрики и машини са се мъчили да спрат техническият прогрес и буржоазната революция.
Сега сме 21 век! А уж сме наследници на прогресивните ни предци, пробили Искърското дефиле и свързали България с Европа, София с Варна и баронхиршовата линия до Русе. Просперитетът на всяка развита страна се е опирал на трите слона:-енергия, транспорт, образование! Неговоря за колониалната епоха на света! Говоря за сега! Защо да изживяваме това, което е било преди векове в Англия, защо да не продължим напред както са се надявали дедите ни превърнали страната ни в тигър на Балканите след Освобождението от турското робство? От нас зависи! Участвайте на референдума, за да не се опрекваме после, че нещо е станало без нас и за чужд ентерес! Гласувайте както вие искате, както сте обедени, че ще е по-добре за идните поколения и въобще ще ги има ли?
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
[quote="Диканаров"] От нас зависи! Участвайте на референдума, за да не се опрекваме после, че нещо е станало без нас и за чужд интерес! Гласувайте както вие искате, както сте обедени, че ще е по-добре за идните поколения и въобще ще ги има ли?[quote]Много точно казано!!!!
YOU LL NEVER WALK ALONE
-
- разбира нещата
Разбира се, че ще гласувам с НЕ за да се отчете гласът ми!
Не, че не мисля за бъдещето ни,но политиците не ни мислят!Може наистина някоя партия да ни мисли,но как бихме могли да се доверим?!Ако до сега бяхме устроени с нормална икономика и добър стандарт на живот въобще нямаше да се замислям!
Та в предишното ми мнение снимката сама говори всичко!По-скоро трябва да почнем от малкия бизнес,та през средния и до предприятия и заводи....то с тая безработица на къде,10 000 нови работни места ще накарат останалите 6-7 милиона да сме длъжници!
В България всичко се манипулира, та как да вкараме обществото ни в прав път, то вече е окрадено и продадено на борсата за жълти стотинки,по този начин чуждестранните учреждения започват да правят бизнес в България!
От друга страна големите страни които строят новите АЕЦ-та по какъв критерии го правят?Нуждаят се от мощности за станата си ли или просто правят бизнес с икономиката си?!
Когато станат повече конкуренти едва ли тока ще ни е по-скъп дори и само да ни го внасят?С каква цел ни е нужна нова АЕЦ, май само тези които имат пръст в тези сделки и акций ни натискат с ДА!
Не, че не мисля за бъдещето ни,но политиците не ни мислят!Може наистина някоя партия да ни мисли,но как бихме могли да се доверим?!Ако до сега бяхме устроени с нормална икономика и добър стандарт на живот въобще нямаше да се замислям!
Та в предишното ми мнение снимката сама говори всичко!По-скоро трябва да почнем от малкия бизнес,та през средния и до предприятия и заводи....то с тая безработица на къде,10 000 нови работни места ще накарат останалите 6-7 милиона да сме длъжници!
В България всичко се манипулира, та как да вкараме обществото ни в прав път, то вече е окрадено и продадено на борсата за жълти стотинки,по този начин чуждестранните учреждения започват да правят бизнес в България!
От друга страна големите страни които строят новите АЕЦ-та по какъв критерии го правят?Нуждаят се от мощности за станата си ли или просто правят бизнес с икономиката си?!
Когато станат повече конкуренти едва ли тока ще ни е по-скъп дори и само да ни го внасят?С каква цел ни е нужна нова АЕЦ, май само тези които имат пръст в тези сделки и акций ни натискат с ДА!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
В тази анкета гласувах с НЕ, ако отида да гласувам, пак ще е с НЕ, но аз НЯМА да отида да гласувам, защото гласът ми е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, писна ми да бъда клакьор и да участвам в масовки, зат'ва, ако е хубаво времето, ще отида за риба и НЯМА да гласувам...да моЕ ме хванат за

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
А без начение ли е че ще плащаш 3 пъти по-голяма сметка за ток? Ако 5 човека гласуват, 2-ма се въздържат, 2 за, 1 против, виждаш как се развиват нещата. А знаеш ли че стане ли сакатлък не дай боже, България спира да съществува? Мислиш ли че си достатъчно далече и къде ще идеш евентуално после? Пак за риба?GODzillata написа:В тази анкета гласувах с НЕ, ако отида да гласувам, пак ще е с НЕ, но аз НЯМА да отида да гласувам, защото гласът ми е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, писна ми да бъда клакьор и да участвам в масовки, зат'ва, ако е хубаво времето, ще отида за риба и НЯМА да гласувам...да моЕ ме хванат за![]()
Ще ида да гласувам, и ще гласувам с НЕ, щото следя дискусиите от далече и имам поне малко мозък в главата!
Не искам да плащам 3 пъти по-скъп ток! Щото новата централа е ивестиция която всички ние ще плащаме десетилетия и това не го отрича никой! Не забравяйте че трябва да се строи и електропреносна мрежа!
Не искам втора бомба!
Не искам някой задник да се гуши с моите пари.
Дъртите комунисти ще пукнат след някоя и друга година и въобще не ги ебе за това какво ще става после, щото и децата им не са тук, нито внуците им, но ще се нагушат за последно. Оставащите месеци са достатъчни да се подпише договор! А защо не я наравиха за толкова години?
Искам да припомня че белене е в силно земетръсна зона - на 25 км от Свищов http:// http://www.blitz.bg/article/3305
Помислете бе хора:
- България произвежда предостатъчно ток, дори изнася.
- населението на България намалява с всяка година, как ще се увеличи консумацията!
- Сега изнасяме ток за Турция, а тя си строи собствен аец, т.е. спираме да изнасяме! Какво ще го правим този ток?
- Постоянно излизат нови технологии за икономия на енергия - термоизолации на жилища, енергоспестяващи крушки, лсд телевизори, климатици, слънчеви колектори, и т.н.
- Държавата стимулира добива на "зелена енергия"
- Винаги може да се направи друг вид централа примерно.Дори нови мощности в Козлудуй ще струват много по-евтино! И защо Германия - най силната икономика в европа тотално се отказва от ядрена енергия? Те ли са най-големите малоумници, а ние най-големите тарикати?
Последно промяна от nabeden ribar на Нед Яну 20, 2013 8:06 pm, променено общо 1 път.
- GODzillata
Резултатите от референдума по никакъв начин не задължават правителството...то може да се съобрази или не, но така или иначе ще имаме друго след няколко месеца, което ще каже, че му е през оная работата кой как е гласувал на някакъв референдум, да не говорим, че след него ще има кой да грачи, че резултатите са фалшифицирани и т.н., та сори, но пасаран, без мен тоя път, както и всички следващи!
Виж, ако има референдум за мажоритарен вот, тогава с две ръце ще гласувам на него!
Виж, ако има референдум за мажоритарен вот, тогава с две ръце ще гласувам на него!

-
- вече хвърля и на тежко
Т.Е. твърдиш че тези дето искат референдум са някакви малоунми олигофрени? Аз пък мисля че един подпис (и за него не се нужни години) е достатъчен да ни го сложат за години напред. Правителството ще се съобрази с вота, щото същития вот ще да го избере отновоGODzillata написа:Резултатите от референдума по никакъв начин не задължават правителството...то може да се съобрази или не, но така или иначе ще имаме друго след няколко месеца, което ще каже, че му е през оная работата кой как е гласувал на някакъв референдум, да не говорим, че след него ще има кой да грачи, че резултатите са фалшифицирани и т.н., та сори, но пасаран, без мен тоя път, както и всички следващи!

- GODzillata
Тези, които искат референдума, го искат, за да си правят пи ар преди изборите....виждаш ли, ние сме много либерални, интересува ни мнението на народа и прочие булшит.
На тях им трябват клакьори в масовката, а де факто ги боли фара за резултата, нали се сещаш, че ако искаха втора АЕЦ, нямаше да има референдум.
На тях им трябват клакьори в масовката, а де факто ги боли фара за резултата, нали се сещаш, че ако искаха втора АЕЦ, нямаше да има референдум.

Лисицата:
- Гарго, ще гласуваш ли с ДА на референдума? Много е важно, от това зависи бъдещето на децата ти!
..гаргата мълчи и стиска сиренцето в клюна.
- Гарго, много е важно България да е независима и да не купува ток. Ще гласуваш ли с ДА?
Гаргата:
- Да!
Сиренцето пада, лисицата го грабва и офейква. Гаргата, замислено:
- Аз и НЕ да бях казала, все тая…
- Гарго, ще гласуваш ли с ДА на референдума? Много е важно, от това зависи бъдещето на децата ти!
- Гарго, много е важно България да е независима и да не купува ток. Ще гласуваш ли с ДА?
Гаргата:
- Да!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
Jechev написа:Лисицата:
Гаргата:
- Да!
Милен Славов

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- G.Petkov
Преди малко ми разсказаха, че се появила реклама по ТВ, в която обяснявали, че АЕЦ Белене щяла да бъде построена с "бъдещите" печалби / от все още непроизведения и непродаден ток /.
Ако е така,
Тия "избиха рибата", даже и без ток
!
Ако е така,
Тия "избиха рибата", даже и без ток

- preparatos
- вече хвърля и на тежко
В една друга поредна палачинка, Боко заплаши днес по новините, че тез дет гласуват с "ДА", ще дават парите. Та, аз като данекоплатец, викам да бодна едно ДА.
Има и една тънка част..."Участието на над 20% от гражданите, имащи право на глас, принуждава институциите да отворят темата наново." Тъй, че сиренцето може и да е паднало, но не е свършило....
Има и една тънка част..."Участието на над 20% от гражданите, имащи право на глас, принуждава институциите да отворят темата наново." Тъй, че сиренцето може и да е паднало, но не е свършило....

-
- разбира нещата
незнам кой каква риба е избил и с какво,но ВСЯКА ГОДИНА ДЪРЖАВАТА ХАРЧИ 3 МИЛИАРДА
за социални -демек за цигани и след 20 г нашите деца и внуци ще ни питат ,,как така сме имали АЕЦ,а сега внасяме,,.Закриха 3и 4 блок,подариха тецовете,правят се НЯКАКВИ СИ соларни и вятърни генератори които произвеждат СКЪП ток и се призовава НЕ НА БЕЛЕНЕ.
ПРЕЗ 2005Г ТОКА БЕШЕ 13СТ,сега е 22,а през 2040 колко ще е ?вземете всеки ден по една свещ за осветление и складирвайте за поколенията напред(ако успеят да устискат).
АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА НА БЕЛЕНЕ,ЩЕ ГЛАСУВАМ С ,,НЕ,,-10пъти
за социални -демек за цигани и след 20 г нашите деца и внуци ще ни питат ,,как така сме имали АЕЦ,а сега внасяме,,.Закриха 3и 4 блок,подариха тецовете,правят се НЯКАКВИ СИ соларни и вятърни генератори които произвеждат СКЪП ток и се призовава НЕ НА БЕЛЕНЕ.
ПРЕЗ 2005Г ТОКА БЕШЕ 13СТ,сега е 22,а през 2040 колко ще е ?вземете всеки ден по една свещ за осветление и складирвайте за поколенията напред(ако успеят да устискат).
АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА НА БЕЛЕНЕ,ЩЕ ГЛАСУВАМ С ,,НЕ,,-10пъти
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."