Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
- vesofr
- научил се да хвърля
Re: Чернокоп 2014
Само дето трябва да играеш на криеница с охраната,защото за разлика от Варна-тук яко гонят педалите,ама така е като сме овце.Рибата се взема на първо място,на плувка,на рязана хамсия,размер-150-300гр.Инфото е от човек,работещ на пристанището,аз лично не обичам игрите на криеница,прескачането на огради и т.н.
Не кълве,не кълве,че спре.
- Моряка
- кандидат преподавател
Ае Весо, не си прав, бургазлии си мислите, че се лови в нашето пристанище.Да, ама не и то от години, който избегне охраната има голяма вероятност да бъде арестуван от гранична полиция и в най-добрия случай да пише обяснения кво е правил в пристанището, запис първия път на данните му и освобождаване, след пристанището е забранена и Морска гара и "Плочата", остана само "Зеленото фарче", дето вече трябва да го кръстят Дядовата ръкавичка и естествено Вълнолома.vesofr написа:Само дето трябва да играеш на криеница с охраната,защото за разлика от Варна-тук яко гонят педалите

А сега де? 

- vesofr
- научил се да хвърля
Единственото,което могат да ти направят гранична,е да ти проверят личната карта,проблемът идва,ако не носиш такава.По друг начин стои въпросът с мидарниците-ако си на по-малко от 500м. от тях,собствениците им звънят на гранична и започват гонките-първо предупреждение,после акт-50лв.Когато преди две години си купувах лодката от Морска гара,там беше пълно с рибари,съжалява че и вас са ви орязали така.
- smel1968
- ще става разбирач
vesofr написа:Единственото,което могат да ти направят гранична,е да ти проверят личната карта,проблемът идва,ако не носиш такава.По друг начин стои въпросът с мидарниците-ако си на по-малко от 500м. от тях,собствениците им звънят на гранична и започват гонките-първо предупреждение,после акт-50лв.Когато преди две години си купувах лодката от Морска гара,там беше пълно с рибари,съжалява че и вас са ви орязали така.
Ако ме глобят за това,че ловя риба до мидарник-просто ще запаля всичките им буйчета-до едно.Морето не е тяхно,500 метра от мидарник е много разстояние-те са си платили за площта на която са буйовете-а не половин километър около тях.Така,че не могат да имат претенций.И Гранична полиция/моите уважения към тях/ не са частна охранителна служба на някой си бизнезсмен,за да му пазят мидите.А и никой мисля,не е посегнал да им прави поразий за сега.....
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
- pechat
- научил се да хвърля
Аз до сега не съм чул да има обществено обсъждане ,когато на някой разрешават да прави мидарници,следващия път ще постна снимки на тия до Агалината,до къде човека си разширява.
- vesofr
- научил се да хвърля
Преди две години мидарниците пред Каваци бяха три пъти по-малко.Сега се разпростират и пред Агалина.На Мириус също са утроени.Какво ли ще е след още две години-сигурно ще ги свържат.
Не стига дето взеха пристанищата ами и морето ще превземат!

- vesofr
- научил се да хвърля
За съжаление това е законова норма,имам комшия от гранична и информацията е от първо лице.smel1968 написа:vesofr написа:Единственото,което могат да ти направят гранична,е да ти проверят личната карта,проблемът идва,ако не носиш такава.По друг начин стои въпросът с мидарниците-ако си на по-малко от 500м. от тях,собствениците им звънят на гранична и започват гонките-първо предупреждение,после акт-50лв.Когато преди две години си купувах лодката от Морска гара,там беше пълно с рибари,съжалява че и вас са ви орязали така.
Ако ме глобят за това,че ловя риба до мидарник-просто ще запаля всичките им буйчета-до едно.Морето не е тяхно,500 метра от мидарник е много разстояние-те са си платили за площта на която са буйовете-а не половин километър около тях.Така,че не могат да имат претенций.И Гранична полиция/моите уважения към тях/ не са частна охранителна служба на някой си бизнезсмен,за да му пазят мидите.А и никой мисля,не е посегнал да им прави поразий за сега.....
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Интересна мисъл - и кое е баш причината в това положение?pechat написа:според мен това е една от причините за липсата на риба от брега.
Че всичкото поп бяга на мидарниците ли?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- pechat
- научил се да хвърля
влият и променят теченията,рибата по теченията-мои мисли-но наблюдавм че от 2 години се разширяват и на германката намалява слуката на зарган и сафрид от брега.
- smel1968
- ще става разбирач
vesofr написа:За съжаление това е законова норма,имам комшия от гранична и информацията е от първо лице.smel1968 написа:vesofr написа:Единственото,което могат да ти направят гранична,е да ти проверят личната карта,проблемът идва,ако не носиш такава.По друг начин стои въпросът с мидарниците-ако си на по-малко от 500м. от тях,собствениците им звънят на гранична и започват гонките-първо предупреждение,после акт-50лв.Когато преди две години си купувах лодката от Морска гара,там беше пълно с рибари,съжалява че и вас са ви орязали така.
Това не е вярно-Гранична полиция се издържа от нашите данъци,Те охраняват границата-ДЪРЖАВНАТА-подчертавам-не охраняват ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. Ако го правят и ми се случи,запис с телефона и по всички медий-незаконно е-или вземат на пари на ръка от мидарите.По тази комшийска логика на граничаря-трябва да пазят и рибарските мрежи и всики лодки и рибари в морето.Лично ти казвам,че ако го докажеш че охраняват частна собственос-тези граничари ще пишат 2 дена обяснения във Военна Прокуратура-ДОКАТО ИЗПИШАТ 2 КОФИ МАСТИЛО-само ми го докажи че го правят.
Не може с твойте данъци Държавен служител-охраняваш държавната граница на Република България да охранява частна собсвеност-както и полицаите в тази държава.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
- ivalpetkov
- разбира нещата
Аз не разбрах сега -чернокоп има ли или няма?
Уж отворих да прочета ..и хоп-а дано ама надали 

- vesofr
- научил се да хвърля
Еми гледай малко,най-горе съм написал къде и какво има!ivalpetkov написа:Аз не разбрах сега -чернокоп има ли или няма?Уж отворих да прочета ..и хоп-а дано ама надали

- ivalpetkov
- разбира нещата
vesofr написа:....Инфото е от човек,работещ на пристанището,аз лично не обичам игрите на криеница,прескачането на огради и т.н.[/quote]
vesofr написа:....Еми гледай малко,най-горе съм написал къде и какво има!
Гледам малко ...Съгласен съм и ти благодаря Весо Фр-тев. от Бургас.
Старая се да върна топката в игрището
... благодаря ти за инфото-беше ми много полезно..Съвпада с нещата които чувам.Ако лично видя и попадна на чернокопи ще ви пиша тук и то с удоволствие
. Давайте сега за чернокопите 
vesofr написа:....Еми гледай малко,най-горе съм написал къде и какво има!

Гледам малко ...Съгласен съм и ти благодаря Весо Фр-тев. от Бургас.