Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fusion)
-
- разбира нещата
Re: Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fus
Страхотен разказ със още по-страхотни снимки 

- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Оп, 30.08.2014, за 
шегичка
31.08.2014 Нова река! Реката с легенда САМО ТРОФЕЙНИ
По пътя спрях да погледна само и глей късмет точно на много голям вир:

Почвам цопането ма нема нищо в вира или неще да ми се покажа, поразходих се 200 - 300 метра да разгледам НИЩО не се види, начи рибата е нагоре
В 10 сам на близко където мога да паркирам колата, реших да се разходя из селото малко. Все едно е едно време един магазин, 3 баби отпред ЗДРАВЕЙТЕ ЗДРАВЕЙТЕ всичко кат на село от преди 20 години СУПЕР!
Тръгвам по пътеките към реката, след 25 минути съм на нея, моя тип реки, камъни вирове дърве! СУПЕР РЕКА

Бистра бистра направо като стъкло, ясно беше че няма да е лесно обаче при бистрите реки има едно предимство може да не хванеш но ще видиш рибата ако я има.
Тръгвам по реката пължешком напред, 300 - 400 НИЩО, само някакви рибки тук таме около 5-6 санта гонят блесната и я чукат, обаче какви са не знам може да са лещанки. След около още полвин час ходене и цопане, стреснах една която беше на брега излязла почети в камъните, доста добър екземпляр,..... е видях една значи има някоя риба.
След още половин час мъки:

Поуспокои се дето се вика, поне една хванах, рибата с добри размери може би 30-35 санта.
Още около 2 часа ходене из тази красота обаче нито видях нито хванах повече:

СЕГА ТУКА МАЛКО ВНИМАНИЕ НА НЯКОИ ГУРУ КОЛЕГА, КАКВИ СА РИБИТЕ ОТ СНИМКАТА ВИДЯХ ПОНЕ 10 ТАКИВА ЯТА

АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА КАЖЕ...
Върнах се до колата и тръгнах по картата до следващото село, минах го и реката стана като поточе малка:

Така завърши риболова, реката е прекрасна има пъстърви в нея но много на рядко ИЛИ не искаха да се покажат изобщо. Предполагам скоро ще хвърля хайвер и може да е мръднала по нагоре ли де да знам.
Като се има в предвид, че има множество малки рибки на пасажи в вировете предполагам че по едри липсват.
Обобщение супер яка река, с малко но едри пъстърви!
п.п. забрай да се похваля, за първи път тест с AVS66LF2 понеже премиера ми е малко мек а другият авид ми е дълъг, заприходих и този. Ми ... не мога да кажа още от сега, малко ми е трудно да хвърлям точно с него.. като цяло е добре при удара доста по твърдо се усеща от колкото с премиера.

шегичка

31.08.2014 Нова река! Реката с легенда САМО ТРОФЕЙНИ

По пътя спрях да погледна само и глей късмет точно на много голям вир:

Почвам цопането ма нема нищо в вира или неще да ми се покажа, поразходих се 200 - 300 метра да разгледам НИЩО не се види, начи рибата е нагоре

В 10 сам на близко където мога да паркирам колата, реших да се разходя из селото малко. Все едно е едно време един магазин, 3 баби отпред ЗДРАВЕЙТЕ ЗДРАВЕЙТЕ всичко кат на село от преди 20 години СУПЕР!
Тръгвам по пътеките към реката, след 25 минути съм на нея, моя тип реки, камъни вирове дърве! СУПЕР РЕКА

Бистра бистра направо като стъкло, ясно беше че няма да е лесно обаче при бистрите реки има едно предимство може да не хванеш но ще видиш рибата ако я има.
Тръгвам по реката пължешком напред, 300 - 400 НИЩО, само някакви рибки тук таме около 5-6 санта гонят блесната и я чукат, обаче какви са не знам може да са лещанки. След около още полвин час ходене и цопане, стреснах една която беше на брега излязла почети в камъните, доста добър екземпляр,..... е видях една значи има някоя риба.
След още половин час мъки:

Поуспокои се дето се вика, поне една хванах, рибата с добри размери може би 30-35 санта.
Още около 2 часа ходене из тази красота обаче нито видях нито хванах повече:

СЕГА ТУКА МАЛКО ВНИМАНИЕ НА НЯКОИ ГУРУ КОЛЕГА, КАКВИ СА РИБИТЕ ОТ СНИМКАТА ВИДЯХ ПОНЕ 10 ТАКИВА ЯТА

АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА КАЖЕ...
Върнах се до колата и тръгнах по картата до следващото село, минах го и реката стана като поточе малка:

Така завърши риболова, реката е прекрасна има пъстърви в нея но много на рядко ИЛИ не искаха да се покажат изобщо. Предполагам скоро ще хвърля хайвер и може да е мръднала по нагоре ли де да знам.
Като се има в предвид, че има множество малки рибки на пасажи в вировете предполагам че по едри липсват.
Обобщение супер яка река, с малко но едри пъстърви!
п.п. забрай да се похваля, за първи път тест с AVS66LF2 понеже премиера ми е малко мек а другият авид ми е дълъг, заприходих и този. Ми ... не мога да кажа още от сега, малко ми е трудно да хвърлям точно с него.. като цяло е добре при удара доста по твърдо се усеща от колкото с премиера.
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Голяма красота, а и рибата си я бива! Браво, колега! 
Ония дребните рибки от снимките ми приличат на зарибителен материал балканка или новото поколение рибки, но не съм сигурен. Някой по-опитен да каже

Ония дребните рибки от снимките ми приличат на зарибителен материал балканка или новото поколение рибки, но не съм сигурен. Някой по-опитен да каже

- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
М съмнява ме да са зарибителен материал, значи не са по големи от 1-1,5 сантиметра. не знамБаш Щукар написа: Ония дребните рибки от снимките ми приличат на зарибителен материал балканка или новото поколение рибки, но не съм сигурен. Някой по-опитен да каже
Значи гуро колегата тр да разпознае по снимката и формата на рибката, може да са
1. Пъстърви
2. Мрени
3. Лещанки
обаче по това време и с тия размери ? ако имах с нещо да хвана една ма
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:

- maranzika
- сериозен играч
Ти представяш ли си да са пъстърви..webfusion написа:М съмнява ме да са зарибителен материал, значи не са по големи от 1-1,5 сантиметра. не знамБаш Щукар написа: Ония дребните рибки от снимките ми приличат на зарибителен материал балканка или новото поколение рибки, но не съм сигурен. Някой по-опитен да каже
Значи гуро колегата тр да разпознае по снимката и формата на рибката, може да са
1. Пъстърви
2. Мрени
3. Лещанки
обаче по това време и с тия размери ? ако имах с нещо да хвана една ма

Според мене са лешанки или мренки,въпреки че мренките са обикновенно в по-бързата вода.
Реката изглежда супер,но явно не е зарибяване последните 3-4 години.

- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Да лешанки са най вероятно, бе то май и мрена няма там. Мрената и тя се вижда ако е толкова бистра водата. Рибите наистина са малко. Може да има и повече ма да не съм улучил мястото, съмняваме някои ръкав някъде да не е навряна.maranzika написа: Ти представяш ли си да са пъстърви...
Както и да е някой ден може да ида да я видя отново но от 06 сутринта до мръкнало да мога да хвана периметър голям и да я претърся

- stankof
- ще става разбирач
И ловец съм и рибар съм 

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
06.09.2014
По уговорка имам запознанство с габровските майстори, като първо ще ходим за пъстърви после за костури на жребеца.
Преди да дойдат отидох малко по далечно да видя една рекица, уж и да я пробвам ма от снимките личи, че няма смисъл никакъв:

Тия дни подочух за същата река, че лятото почети вода няма, както я гледате сега огромна лятото ми разказаха че има малки гьолчета само, тоест пъстърви нанай си в нея.
Групата пристигна, запознахме се на бързо и отидохме да видим друга река, картинката същата мътна и голяма пък и в реките я има някоя пъстърва я няма.
Ми какво да правим ай на жребеща, на силикони, след около час и нещо сме на жребеца че реките много далече от язовира. За 3-4 часа мисля колегите хванаха по някой друг костур, по някоя друга щука. Няколко миди и охлюва, като имаше и пакено изпълнение охлюв с миди ( bobopeli: 1 място ).
Мен лично много не ми се ловеше по скоро исках да си говорим с колегите за да ги опозная, ей я и групата:

След туй пихме по една бира с уши и се разделихме.
Колеги от габрово, благодаря за хубавият излет и приятната компания.
Много благодаря за подаръците, две майсторски блесни!
Искрено се надявам това да не е последният ни излет заедно и да се виждаме по често, др. път аз съм наред да мина балкана!
По уговорка имам запознанство с габровските майстори, като първо ще ходим за пъстърви после за костури на жребеца.
Преди да дойдат отидох малко по далечно да видя една рекица, уж и да я пробвам ма от снимките личи, че няма смисъл никакъв:

Тия дни подочух за същата река, че лятото почети вода няма, както я гледате сега огромна лятото ми разказаха че има малки гьолчета само, тоест пъстърви нанай си в нея.
Групата пристигна, запознахме се на бързо и отидохме да видим друга река, картинката същата мътна и голяма пък и в реките я има някоя пъстърва я няма.
Ми какво да правим ай на жребеща, на силикони, след около час и нещо сме на жребеца че реките много далече от язовира. За 3-4 часа мисля колегите хванаха по някой друг костур, по някоя друга щука. Няколко миди и охлюва, като имаше и пакено изпълнение охлюв с миди ( bobopeli: 1 място ).
Мен лично много не ми се ловеше по скоро исках да си говорим с колегите за да ги опозная, ей я и групата:

След туй пихме по една бира с уши и се разделихме.
Искрено се надявам това да не е последният ни излет заедно и да се виждаме по често, др. път аз съм наред да мина балкана!
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
11.09.2014 Нова река за тест и проверка за шарени риби!
Позакъснях че далече, пък и детето трябваше да закарам на градина, към 9.30 съм на реката.
Почвам я първата част по долу в ниското, реката бистра и красива кът съмодива

1-1.30 час мятане..... близо 1 км ходене .... НЯМА, брей....
Качвам се в колата и минавам още 3-4 км може би незнам, слизам пак 1-1.30 пак около 1 км ..... брей няма, ми то стана 13 часа по пладне, викам си да ще да си тръгвам, обаче по стара лична традиция, минавам с колата колкото мога по пътя да зяпам. Минах може би около 5-10 км, реката в дерето много далече от пътя, обаче на едно мястооооо.... може да се слезе.
Ще пробвам ясно е

Още с слизнето на първото място, мятам блесната и една малка рибка се стрелна, ми пъстърва ще да е я кво друго, започнах да мятам по разгорещено, брей само удари нищо не се закача качествено, докато
Първа

Втора

Трета

Сменям блесната с по голяма че аман от дребосъци, ама...

Рибите бяха много, налитаха по две по три на места в вирче, и не сам в вирче.... почети нямаше място някоя малка сладуранка да не се мъчи да лапне блесната
Стана ясно, две поколения малки балканки, развиващи се много добре в реката!
Едните бях около 12-15 санта, другите се виждаха мисля около 5-8 см, да се надяваме че не са лешанки, но мисля че не са.
Качих се в реката щастлив и продалжих нагоре още леката става...

и в нея ври от лешанки са това вече:

Ще имат пъстървите какво да ядът като пораснат, не само жабите

Да благодарим на колегите които са зарибили реката, които и да са те и да вземем пример при следващото зарибяване, щото изглежда няма кои освен ние риболовците да зарибяване!
Реката е чудесна дано рибите пораснат в нея и ни радват дълги години!
Позакъснях че далече, пък и детето трябваше да закарам на градина, към 9.30 съм на реката.
Почвам я първата част по долу в ниското, реката бистра и красива кът съмодива

1-1.30 час мятане..... близо 1 км ходене .... НЯМА, брей....
Качвам се в колата и минавам още 3-4 км може би незнам, слизам пак 1-1.30 пак около 1 км ..... брей няма, ми то стана 13 часа по пладне, викам си да ще да си тръгвам, обаче по стара лична традиция, минавам с колата колкото мога по пътя да зяпам. Минах може би около 5-10 км, реката в дерето много далече от пътя, обаче на едно мястооооо.... може да се слезе.
Ще пробвам ясно е

Още с слизнето на първото място, мятам блесната и една малка рибка се стрелна, ми пъстърва ще да е я кво друго, започнах да мятам по разгорещено, брей само удари нищо не се закача качествено, докато

Първа

Втора

Трета

Сменям блесната с по голяма че аман от дребосъци, ама...

Рибите бяха много, налитаха по две по три на места в вирче, и не сам в вирче.... почети нямаше място някоя малка сладуранка да не се мъчи да лапне блесната

Едните бях около 12-15 санта, другите се виждаха мисля около 5-8 см, да се надяваме че не са лешанки, но мисля че не са.
Качих се в реката щастлив и продалжих нагоре още леката става...

и в нея ври от лешанки са това вече:

Ще имат пъстървите какво да ядът като пораснат, не само жабите

Да благодарим на колегите които са зарибили реката, които и да са те и да вземем пример при следващото зарибяване, щото изглежда няма кои освен ние риболовците да зарибяване!
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
Браво,супер рекичка!
,между другото ние сме от г/д един район,трябва някога ако искаш да пообиколим марица 

All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Може, освен че сме от един район, даже сме доста по близко селото ми едното е ПлодовитовоS.Delchev написа:Браво,супер рекичка!![]()
,между другото ние сме от г/д един район,трябва някога ако искаш да пообиколим марица

Остай един телефон на лични кат идвам задължително ходя на марица един два пъти и на другаде ходя де пак в този регион, ще се обадя
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
Имаш л.с ,иначе наистина страшни репортажи ,браво 

All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
- maranzika
- сериозен играч
..webfusion написа:
Рибите бяха много, налитаха по две по три на места в вирче, и не сам в вирче.... почти нямаше място някоя малка сладуранка да не се мъчи да лапне блесната
Едните бях около 12-15 санта, другите се виждаха мисля около 5-8 см,
Да благодарим на колегите от клуб Балканка които са зарибили реката, и да вземем пример при следващото зарибяване, щото изглежда няма кои освен ние риболовците да зарибяване!

Ще се радваме на нови срещи колега webfusionwebfusion написа:

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.