Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- Диканаров
- кандидат преподавател
Re: Има ли гъбари?
Миналата неделя, след съботния риболов посветих на гъбите. Отърчах пасбищата над Кремиковци за печурка, челядинка и майски гъби. Намерих само шепа челядинки и нищо друго. А бе валяло през седмицата редовно! Тази неделя ще отараша Лозенската планина. Трябва да има бисерна, манатарка, пачи крак, печурки и челядинки по пасищата на билото. Ще докладвам след обхода! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Успех в гъбосъбирането! Още ме е яд, че не можах да я опитам тази майска гъба на срещата 

- XauBaHkO
- ще става разбирач
Днес скъсах 5-6 манатарки , на връщане от Кърджали , след Паничково !
Иска малко жега , и ще тръгне гъбката !
Мераклии ако има ... ще ги водя!
Иска малко жега , и ще тръгне гъбката !
Мераклии ако има ... ще ги водя!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Докладвам за отърчаването на Лозенската планина. В неделя се шашардисах! Само пачи крак! Направо бе полудял на Лозен. За три часа направих 5 кг. само пачи крак една сива гълапка и нищо друго ядливо. Набрах и една торба отлична мащерка и горски букет за упорстващата ми в живота. 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Пък аз се чудех,какво толкова от БЯЛА РИБА рипаш на РАЗНИ!
Рапортувам:
-След двучасов риболов тази сутрин,свих шестака в колата и за още половин час си набрах една чантичка млечници/някъде им викат лютивки/!Друга гъба,освен някое и друго краче няма и в Източните покрайнини на Стара планина!
Рапорт даден!

Рапортувам:
-След двучасов риболов тази сутрин,свих шестака в колата и за още половин час си набрах една чантичка млечници/някъде им викат лютивки/!Друга гъба,освен някое и друго краче няма и в Източните покрайнини на Стара планина!
Рапорт даден!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Митко, имам си програма за"викендо". Събота-риба или раци, неделя-гъби и билки. Но много си зависи от кадема! 

- Диканаров
- кандидат преподавател
То не му е тук мястото да питам, ама как я правиш млечницата.
Аз я стържа, пет води и сменям и пак ми остава груба и с нейния характерен и леко лютив вкус. Иначе си падам много по лютото. Правя я на салата или марината с много копър и чесън. Ако имаш някаква по-особена рецепта, моля драсни я в кулинарния подфорум. За мен си е много играчка и неособен резултат. Правя си едно бурканче, колкото за асортимент. 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Точно този натрапчиво горчив привкус на мен ми харесва.Процедурата е същата,но не ги стържа,а ги режа на две,сварявам ги с една смяна на водата/за да не посиняват/,пасирам чесън с малко вода,оцет,олио,сол и захар!Пийна глътка,бодна гъбка и топна в купичката със сместа!Може и някое краченце да се сложи за цвят!
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ами, да се отчета и аз
Един път в годината не пропускам да начеша крастата с млечниците - за тая година вчера беше.
Въпреки задаващият се дъжд се отправих към местоназначението

Макар и поокастрена, гората си е гора, много е готино да си част от нея

Не закъсня и първият "удар"

Малко позиране на самоснимачка, за статив ми служи един чеп

Само дето нямам снимки на пълната торбичка (използвам истинска шарена торба от едно време, защото в найлонов плик стават на кайма).
Естествено, денят завърши с неизбежното посещение на гьола до гр. Ябланица. Там се видях с няколко каракудки, обменихме мисли за времето и те си отидоха обратно, за да не изпуснат Сънчо

Другата седмица повече - и гъби и риби.
Тези млечници са много вкусни като се приготвят добре, ако не ме домързи ще разпитам женския състав и ще дам рецепта.

Един път в годината не пропускам да начеша крастата с млечниците - за тая година вчера беше.
Въпреки задаващият се дъжд се отправих към местоназначението
Макар и поокастрена, гората си е гора, много е готино да си част от нея
Не закъсня и първият "удар"
Малко позиране на самоснимачка, за статив ми служи един чеп
Само дето нямам снимки на пълната торбичка (използвам истинска шарена торба от едно време, защото в найлонов плик стават на кайма).
Естествено, денят завърши с неизбежното посещение на гьола до гр. Ябланица. Там се видях с няколко каракудки, обменихме мисли за времето и те си отидоха обратно, за да не изпуснат Сънчо

Другата седмица повече - и гъби и риби.
Тези млечници са много вкусни като се приготвят добре, ако не ме домързи ще разпитам женския състав и ще дам рецепта.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- Диканаров
- кандидат преподавател
Благодаря! Това със сосът в купичката ми много допадна! Ще го пробвам другата неделя! Димо ще чакам и твоите рецепти! 

- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Димо ще чакам и твоите рецепти!
Е, щом е за теб обещавам, значи!
Колега Диканаров, ето я рецептата http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=15645
Е, щом е за теб обещавам, значи!

Колега Диканаров, ето я рецептата http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=15645
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
И аз ходих онзи ден да проверя бойните полета. Както и очаквах, лютивки на корем, 2-3 манатарчици, малко пачи крак и ето тази особена гъба - а да ви видя сега:

малко природа и гъби: кажете каква е тази например

Лютивки

Жената имаше по-голяма слука от мен - намери пачи крак и манатарки:

И неизменния спътник в нашите излети, където и да било - Бетина:

Наваля ни и дъжд, та се понамокрихме, но разходката си заслужаваше!
малко природа и гъби: кажете каква е тази например
Лютивки
Жената имаше по-голяма слука от мен - намери пачи крак и манатарки:
И неизменния спътник в нашите излети, където и да било - Бетина:
Наваля ни и дъжд, та се понамокрихме, но разходката си заслужаваше!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
[quote="gogolisec"]И аз ходих онзи ден да проверя бойните полета. Както и очаквах, лютивки на корем, 2-3 манатарчици, малко пачи крак и ето тази особена гъба - а да ви видя сега:
quote]
това е коралка и то златиста коралка много вкусна гъба аиде и от мен една рецепта:букет гъби манатарка зелена гълъбка пачи крак печурка се нарязват на по-едри парчета и в намазнена йена се нарежда ред гъби ред кашкавал ред сирене до ръбът на йената слага се олио и вода пече се до получаване на червена коричка на кашкавала а наздраве
]
това е коралка и то златиста коралка много вкусна гъба аиде и от мен една рецепта:букет гъби манатарка зелена гълъбка пачи крак печурка се нарязват на по-едри парчета и в намазнена йена се нарежда ред гъби ред кашкавал ред сирене до ръбът на йената слага се олио и вода пече се до получаване на червена коричка на кашкавала а наздраве
]
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- Диканаров
- кандидат преподавател
Мисля, че това е кристален корал! Златистия или жълтата коралка са с наситен жълт цвят. Среща се предимно в иглолистните гори, докато тази е в широколистните! А знаете ли как да отличавате отровното коралка или така наречената бледна коралка? Отликата е в двуцветността на клончетата. Когато основният цвят е розавочервенеещ, а върховете са виолетови. Или основният цвят е жълтеникав, а връхчетата са червенеещи. Е отровната или бледна коралка не е смъртоносна, но разстройва. За мен коралката е най-добра за солене. Сурова туршийка от нея изпива повече ракия от киселото зеле.