Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир

Мнение от Vid »

Уникално тъпо мнение...
А, Колегите от Булит 2000 предлагат долнопробна китайска стока.... Наскоро ги посетих, е дори и джиг глави нямат.... да не споменавам за въдици....
Инак, много се радвам на амбицията ти, да ловиш 10 кг. щуки....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Ами не можеш да разбереш сигурно , че хората имат и други хобита (занимания изискващи средства) освен спининг .
Пък според мен ти практикуваш ултра лайт и лайт спининг , което пък за мен е простотия .
Затова на линията ми виниаги има стоманен повод и примамки около 20 грама .
И даже съм убеден ,че ако хвана 10 килограмовата щука ще си купя още един Рубин Унгарски направен в Китай от
Булит 2000 .
Там стоките са китайски ... защото е склад на едро !
После по магазините стават хамерикански с хамерикански цени същите стоки в Хаскоу и Харманли .
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Hills написа: Пък според мен ти практикуваш ултра лайт и лайт спининг , което пък за мен е простотия .
Г-н Hills, когато чета форума, и стигна до Ваше мнение, просто го игнорирам, и продължавам към следващото. Причината за това е, че се налага по няколко пъти да прочета това което сте написали, и пак да не мога да осмисля това което сте искали да изразите, чрез мнението си. И въпреки, че не се мисля за бавно развиващ, смятам , че има вероятност причината (да не Ви разбирам) да е и в мен.
Но сега когато прочетох това което сте написали, че практикуването на ултра лайт и лайт спининг е простотия, просто реших, че трябва да Ви помоля, да уточните какво сте имали в предвид, с това Ваше твърдение.

п.п. Ако това което твърдите, не е плод на някакво недоразумение, мисля, че Вие нямате място в нито един, тематично ориентиран, риболовен форум, и то по всички земни, и неземни кълбета.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Да поясня тогава !
Аз харесвам СПИНИНГ кастинга - единствено с големи примамки на големи реки и водоеми за големи риби .
Насочил съм се главно към риболов на Щука,Сом,Распер и имам уловени такива на Марица .
Обаче някъв дето лови само пъстърви ,кефали и костури не може да ми дава акъл нито за въдици нито за воблери и блесни !
Ако искам да ловя кефали ги ловя на плувка или булдо с мухи .
Не е правилно схващането че всички спинингисти преминават етапи към лекият(лайт) спининг.
Има хора които с течение на времето се ориентират към тежкият спининг и примамки по една педя .
Съответно ползват кефали и пъстърви за стръв на Драшкович или други монтажи с мъртва рибка големи воблери и блесни над 50 грама .
Та за мен удоволствието от спининга е да се хване едра риба Щука ,Сом,Распер .
То не , че не може да се извади Щука и със такава смотана въдица с тест 2-5 или 7-10гр, акция но ще бъде атракция
за зрителите.
Поне ще се пукнат от смях как рибата си ходи където си иска ,когато е закачена с акция лека и малка примамка .
Та това съм имал в пред вид и още 100 неща - като обезрибяването на водоемите с риболов на маломерни риби с ултра лайт спининг и лайт спининг .
Защото всеки казва , че ги пуска рибите ...
Пускат ги , ама в тигана на свобода ...
То не е нужно да си умен , за да ми задаваш тъпи въпроси !
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Всички тези доводи са си само Ваши виждания, в което няма нищо лошо.
Лошото е, като изказвате мнение, че ултра лайт и лайт спининг риболова е простотия, с което засягате огромен брой колеги, практикуващи този начин на риболов.
Аз лично познавам огромен брой колеги които са преминали към ултра лайт и лайт спининг риболов. А така като се позамисля не познавам нито един ( имам над 42 годишен риболовен стаж), който да е преминал от ултра лайт и лайт спининг риболов само към по хард, ако мога така да се изразя, спининг риболов, изискващ използването на стоманен повод. Но това не ми дава, каквото и да е, право да отписвам този начин на спининг риболов, както и не ми дава право да го наричам с незаслужени епитети.
Това за пускането на рибите, ще го оставя без коментар. Лично аз пускам огромен брой от хванатите от мен риби, и това съм го доказал по недвусмислен начин. Има закон, според който всеки може да задържи определено количество риба. Всичко останало е въпрос на морал, отношение към рибното богатство, и лично виждане.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Хилсе , определено го отмятам като недостатък липсата на психиатрия в Костенец . Преди време двоен убиец психар у района , ся ти , абе ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Високопланинските джентълмени в помаклъка са принудени да ловят пъстърва в потоци от 5 метра ширина .
За тях е оправдано да ловят с ултра лайт и лайт спининг понеже при тях няма друга риба .
Ама да са изпляскаш в най-голямата река или язовир с ултра лайт и да го имаш за приоритет някакъв си е простотия .
Понеже 70 процента от рибарите не могат да ловят щуки се ориентирата към по-лекият спининг за да хванат
някаква риба въобще на спининг - кефал,костур.
Тези които не им пука от първоначалните капотирания със щуковите такъми след време започват да ловят Щуки на спининг и въобще не се интерисуват от съществуването на пъстървата и кефала като риби , а повече като стръв за
въдицата си .
И мога да си пиша каквото си искам във всеки форум и се съобразявам с правилата на форумите !
Не ме интересува кой какво не е разбрал правилно и как си тълкува мненията ми въобще .
Ако са изживяваш за модератор или средно интелигентен не се напъвай не ти се отдава .
Признай си че си кух като градинска лейка без бой !
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Hills написа:.......................................................................................................................................
Имам някакво вътрешно чувство че ще ни липсваш :D
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

bobopeli написа:
Hills написа:.......................................................................................................................................
Имам някакво вътрешно чувство че ще ни липсваш :D
Да не си пророк :lol: :lol: :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

Кво става,купон ли има :D

Аз си ловя с медиум пръчка,но имам и ултралайт,

Ама ми е за плувка или малка бомбарда.

Много ми е кеф с нея да сецкам Искърски уклей,

Тип скумрии.

Щуки на язовир около мен на спининг,все още

Нямам в актива,но опитвам кога ходя по малки такива.

Купил съм си и по твърди,за морето,

15-50, и 10-36.

Имам и още 2,3 китайки къде не са им верни

Показателите,и събират прах и ще ги дам на някой,познат начинаещ.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Павел Иванов написа:Хилсе , определено го отмятам като недостатък липсата на психиатрия в Костенец . Преди време двоен убиец психар у района , ся ти , абе ...
Смятам,че форума и ТИ сте перфектната комбинация от психиатри за лечение на превъзбудени спинингисти! 8) Има хляб в Хилса,та моля за милоста ви,мосю! :drinkers: Когато стигне до ултра-лайта,дано не е вече старец и да не може да върне миналото!Та съвета ми е да го оставите тук с възбудата си и да научи мимоходом,къде е Обетованата земя в спининга! :drinkers: Те и жените си мечтаят все за Голямо,но са доволни и на добрата презентация на такъма! :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”