Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир
Уникално тъпо мнение...
А, Колегите от Булит 2000 предлагат долнопробна китайска стока.... Наскоро ги посетих, е дори и джиг глави нямат.... да не споменавам за въдици....
Инак, много се радвам на амбицията ти, да ловиш 10 кг. щуки....
А, Колегите от Булит 2000 предлагат долнопробна китайска стока.... Наскоро ги посетих, е дори и джиг глави нямат.... да не споменавам за въдици....
Инак, много се радвам на амбицията ти, да ловиш 10 кг. щуки....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Ами не можеш да разбереш сигурно , че хората имат и други хобита (занимания изискващи средства) освен спининг .
Пък според мен ти практикуваш ултра лайт и лайт спининг , което пък за мен е простотия .
Затова на линията ми виниаги има стоманен повод и примамки около 20 грама .
И даже съм убеден ,че ако хвана 10 килограмовата щука ще си купя още един Рубин Унгарски направен в Китай от
Булит 2000 .
Там стоките са китайски ... защото е склад на едро !
После по магазините стават хамерикански с хамерикански цени същите стоки в Хаскоу и Харманли .
Пък според мен ти практикуваш ултра лайт и лайт спининг , което пък за мен е простотия .
Затова на линията ми виниаги има стоманен повод и примамки около 20 грама .
И даже съм убеден ,че ако хвана 10 килограмовата щука ще си купя още един Рубин Унгарски направен в Китай от
Булит 2000 .
Там стоките са китайски ... защото е склад на едро !
После по магазините стават хамерикански с хамерикански цени същите стоки в Хаскоу и Харманли .
- m65
- вече хвърля и на тежко
Г-н Hills, когато чета форума, и стигна до Ваше мнение, просто го игнорирам, и продължавам към следващото. Причината за това е, че се налага по няколко пъти да прочета това което сте написали, и пак да не мога да осмисля това което сте искали да изразите, чрез мнението си. И въпреки, че не се мисля за бавно развиващ, смятам , че има вероятност причината (да не Ви разбирам) да е и в мен.Hills написа: Пък според мен ти практикуваш ултра лайт и лайт спининг , което пък за мен е простотия .
Но сега когато прочетох това което сте написали, че практикуването на ултра лайт и лайт спининг е простотия, просто реших, че трябва да Ви помоля, да уточните какво сте имали в предвид, с това Ваше твърдение.
п.п. Ако това което твърдите, не е плод на някакво недоразумение, мисля, че Вие нямате място в нито един, тематично ориентиран, риболовен форум, и то по всички земни, и неземни кълбета.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Да поясня тогава !
Аз харесвам СПИНИНГ кастинга - единствено с големи примамки на големи реки и водоеми за големи риби .
Насочил съм се главно към риболов на Щука,Сом,Распер и имам уловени такива на Марица .
Обаче някъв дето лови само пъстърви ,кефали и костури не може да ми дава акъл нито за въдици нито за воблери и блесни !
Ако искам да ловя кефали ги ловя на плувка или булдо с мухи .
Не е правилно схващането че всички спинингисти преминават етапи към лекият(лайт) спининг.
Има хора които с течение на времето се ориентират към тежкият спининг и примамки по една педя .
Съответно ползват кефали и пъстърви за стръв на Драшкович или други монтажи с мъртва рибка големи воблери и блесни над 50 грама .
Та за мен удоволствието от спининга е да се хване едра риба Щука ,Сом,Распер .
То не , че не може да се извади Щука и със такава смотана въдица с тест 2-5 или 7-10гр, акция но ще бъде атракция
за зрителите.
Поне ще се пукнат от смях как рибата си ходи където си иска ,когато е закачена с акция лека и малка примамка .
Та това съм имал в пред вид и още 100 неща - като обезрибяването на водоемите с риболов на маломерни риби с ултра лайт спининг и лайт спининг .
Защото всеки казва , че ги пуска рибите ...
Пускат ги , ама в тигана на свобода ...
То не е нужно да си умен , за да ми задаваш тъпи въпроси !
Аз харесвам СПИНИНГ кастинга - единствено с големи примамки на големи реки и водоеми за големи риби .
Насочил съм се главно към риболов на Щука,Сом,Распер и имам уловени такива на Марица .
Обаче някъв дето лови само пъстърви ,кефали и костури не може да ми дава акъл нито за въдици нито за воблери и блесни !
Ако искам да ловя кефали ги ловя на плувка или булдо с мухи .
Не е правилно схващането че всички спинингисти преминават етапи към лекият(лайт) спининг.
Има хора които с течение на времето се ориентират към тежкият спининг и примамки по една педя .
Съответно ползват кефали и пъстърви за стръв на Драшкович или други монтажи с мъртва рибка големи воблери и блесни над 50 грама .
Та за мен удоволствието от спининга е да се хване едра риба Щука ,Сом,Распер .
То не , че не може да се извади Щука и със такава смотана въдица с тест 2-5 или 7-10гр, акция но ще бъде атракция
за зрителите.
Поне ще се пукнат от смях как рибата си ходи където си иска ,когато е закачена с акция лека и малка примамка .
Та това съм имал в пред вид и още 100 неща - като обезрибяването на водоемите с риболов на маломерни риби с ултра лайт спининг и лайт спининг .
Защото всеки казва , че ги пуска рибите ...
Пускат ги , ама в тигана на свобода ...
То не е нужно да си умен , за да ми задаваш тъпи въпроси !
- m65
- вече хвърля и на тежко
Всички тези доводи са си само Ваши виждания, в което няма нищо лошо.
Лошото е, като изказвате мнение, че ултра лайт и лайт спининг риболова е простотия, с което засягате огромен брой колеги, практикуващи този начин на риболов.
Аз лично познавам огромен брой колеги които са преминали към ултра лайт и лайт спининг риболов. А така като се позамисля не познавам нито един ( имам над 42 годишен риболовен стаж), който да е преминал от ултра лайт и лайт спининг риболов само към по хард, ако мога така да се изразя, спининг риболов, изискващ използването на стоманен повод. Но това не ми дава, каквото и да е, право да отписвам този начин на спининг риболов, както и не ми дава право да го наричам с незаслужени епитети.
Това за пускането на рибите, ще го оставя без коментар. Лично аз пускам огромен брой от хванатите от мен риби, и това съм го доказал по недвусмислен начин. Има закон, според който всеки може да задържи определено количество риба. Всичко останало е въпрос на морал, отношение към рибното богатство, и лично виждане.
Лошото е, като изказвате мнение, че ултра лайт и лайт спининг риболова е простотия, с което засягате огромен брой колеги, практикуващи този начин на риболов.
Аз лично познавам огромен брой колеги които са преминали към ултра лайт и лайт спининг риболов. А така като се позамисля не познавам нито един ( имам над 42 годишен риболовен стаж), който да е преминал от ултра лайт и лайт спининг риболов само към по хард, ако мога така да се изразя, спининг риболов, изискващ използването на стоманен повод. Но това не ми дава, каквото и да е, право да отписвам този начин на спининг риболов, както и не ми дава право да го наричам с незаслужени епитети.
Това за пускането на рибите, ще го оставя без коментар. Лично аз пускам огромен брой от хванатите от мен риби, и това съм го доказал по недвусмислен начин. Има закон, според който всеки може да задържи определено количество риба. Всичко останало е въпрос на морал, отношение към рибното богатство, и лично виждане.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Хилсе , определено го отмятам като недостатък липсата на психиатрия в Костенец . Преди време двоен убиец психар у района , ся ти , абе ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Високопланинските джентълмени в помаклъка са принудени да ловят пъстърва в потоци от 5 метра ширина .
За тях е оправдано да ловят с ултра лайт и лайт спининг понеже при тях няма друга риба .
Ама да са изпляскаш в най-голямата река или язовир с ултра лайт и да го имаш за приоритет някакъв си е простотия .
Понеже 70 процента от рибарите не могат да ловят щуки се ориентирата към по-лекият спининг за да хванат
някаква риба въобще на спининг - кефал,костур.
Тези които не им пука от първоначалните капотирания със щуковите такъми след време започват да ловят Щуки на спининг и въобще не се интерисуват от съществуването на пъстървата и кефала като риби , а повече като стръв за
въдицата си .
И мога да си пиша каквото си искам във всеки форум и се съобразявам с правилата на форумите !
Не ме интересува кой какво не е разбрал правилно и как си тълкува мненията ми въобще .
Ако са изживяваш за модератор или средно интелигентен не се напъвай не ти се отдава .
Признай си че си кух като градинска лейка без бой !
За тях е оправдано да ловят с ултра лайт и лайт спининг понеже при тях няма друга риба .
Ама да са изпляскаш в най-голямата река или язовир с ултра лайт и да го имаш за приоритет някакъв си е простотия .
Понеже 70 процента от рибарите не могат да ловят щуки се ориентирата към по-лекият спининг за да хванат
някаква риба въобще на спининг - кефал,костур.
Тези които не им пука от първоначалните капотирания със щуковите такъми след време започват да ловят Щуки на спининг и въобще не се интерисуват от съществуването на пъстървата и кефала като риби , а повече като стръв за
въдицата си .
И мога да си пиша каквото си искам във всеки форум и се съобразявам с правилата на форумите !
Не ме интересува кой какво не е разбрал правилно и как си тълкува мненията ми въобще .
Ако са изживяваш за модератор или средно интелигентен не се напъвай не ти се отдава .
Признай си че си кух като градинска лейка без бой !
Имам някакво вътрешно чувство че ще ни липсвашHills написа:.......................................................................................................................................

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- Martin Mihailov
- учете се от него
Да не си пророкbobopeli написа:Имам някакво вътрешно чувство че ще ни липсвашHills написа:.......................................................................................................................................

Кво става,купон ли има
Аз си ловя с медиум пръчка,но имам и ултралайт,
Ама ми е за плувка или малка бомбарда.
Много ми е кеф с нея да сецкам Искърски уклей,
Тип скумрии.
Щуки на язовир около мен на спининг,все още
Нямам в актива,но опитвам кога ходя по малки такива.
Купил съм си и по твърди,за морето,
15-50, и 10-36.
Имам и още 2,3 китайки къде не са им верни
Показателите,и събират прах и ще ги дам на някой,познат начинаещ.

Аз си ловя с медиум пръчка,но имам и ултралайт,
Ама ми е за плувка или малка бомбарда.
Много ми е кеф с нея да сецкам Искърски уклей,
Тип скумрии.
Щуки на язовир около мен на спининг,все още
Нямам в актива,но опитвам кога ходя по малки такива.
Купил съм си и по твърди,за морето,
15-50, и 10-36.
Имам и още 2,3 китайки къде не са им верни
Показателите,и събират прах и ще ги дам на някой,познат начинаещ.

Риболовци.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Смятам,че форума и ТИ сте перфектната комбинация от психиатри за лечение на превъзбудени спинингисти!Павел Иванов написа:Хилсе , определено го отмятам като недостатък липсата на психиатрия в Костенец . Преди време двоен убиец психар у района , ся ти , абе ...