Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2017
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2017
дата 24,06,2017 , час 7:00 , температура 26 градуса ... не се диша, даже на сянка.
След дълго, 10 секундно, мислене с няколко приятели решихме да се разходим до Езерец. Поради не особенно активната риба си взехме няколко вратни пържоли, 10тина кюфтенца и разни други неща , като ест не забравихме да си вземем достатъчно количество бира
И такааа в 8:30 бяхме на плажа, пътя доста зле, но ние сме ентусиазирани да се пробваме , като цяло да се напечен и да намокрим въдиците.
Плажа ... плаж като плаж от преди доста години - няма асфалт, няма хотели, няма бунгала, няма лудница, само някоя друга гологърда румънка ни разсейваше

както се вижда небето беше "цялото в облаци"
наместихме пръчките, кой където си иска поради огромния брой хора по плажа

и зачакахме сърбайки бира, а когато тя не беше достатъчна за разхлаждане влизахме във водата.
накратко - до към 12 - 12:30 всеки от нас хвана по 5-7 платерини - от 300гр до към 800гр. най-голямата, общо около 20тина. После рибките избягаха на някъде и започнахме да вадим само барбуни. Това ни принуди да запалим барбекюто и да се захващаме
. С две думи - пържоли, кюфтета, салатка, бира ... и най-прясната възможна риба , току извадена от кофата.
Постояхме до към 4 - платерините не се показаха и решихме да се прибираме, че ни напече.
П.П. съжалявам, че няма снимки на риПките, но просто ни беше много горещо за да снимаме
След дълго, 10 секундно, мислене с няколко приятели решихме да се разходим до Езерец. Поради не особенно активната риба си взехме няколко вратни пържоли, 10тина кюфтенца и разни други неща , като ест не забравихме да си вземем достатъчно количество бира

И такааа в 8:30 бяхме на плажа, пътя доста зле, но ние сме ентусиазирани да се пробваме , като цяло да се напечен и да намокрим въдиците.
Плажа ... плаж като плаж от преди доста години - няма асфалт, няма хотели, няма бунгала, няма лудница, само някоя друга гологърда румънка ни разсейваше
както се вижда небето беше "цялото в облаци"

наместихме пръчките, кой където си иска поради огромния брой хора по плажа

и зачакахме сърбайки бира, а когато тя не беше достатъчна за разхлаждане влизахме във водата.
накратко - до към 12 - 12:30 всеки от нас хвана по 5-7 платерини - от 300гр до към 800гр. най-голямата, общо около 20тина. После рибките избягаха на някъде и започнахме да вадим само барбуни. Това ни принуди да запалим барбекюто и да се захващаме

Постояхме до към 4 - платерините не се показаха и решихме да се прибираме, че ни напече.
П.П. съжалявам, че няма снимки на риПките, но просто ни беше много горещо за да снимаме

Вчера на първа буна във Варна от 4.00 до 9.00 ч. КАПО .
Хе-хе, благодаря за рекламата. Първият успешен риболов, за съжаление се оказа и последен. Следващите два дни само барбунчета, попчета и още някакъв боклук. Изглежда със затоплянето на водата платерините се дръпнаха навътре.G.Petkov написа:Един малко различен репортаж, от двама сладководни риболовци - аз и колегата на снимките !![]()
Аз съм репортер, а колегата - майсторът !![]()
Разбира се , постът е с с разрешението на майстора, който е от В.Търново и каза, че за пръв път лови морска риба в Черно море.![]()
Ловеше с фидери и такъм с тапички.
А това е уловът за сутринта,
Като за начало - даже е много добре !
А това са майсторът и жена му,
Мястото местните ще го познаят !![]()
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Докторе, ти и сафрид си хвана също! Браво за улова на кефалови!
днес проба на шкорпиловци след обед капо,вятъра нептиятен набива салатата към брега
-
- разбира нещата
Янко, картината и при мен е същата: много проби и... все капота! Няма и помен последните дни от "дежурната" тройка! През следващата седмица прогнозите са за превалявания.Дано след тях се обърнат нещата!ianimar написа:днес проба на шкорпиловци след обед капо,вятъра нептиятен набива салатата към брега
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
И аз направих покрай Джулая една проба там- на дъно дръпнах за час 3 барбуни от тоя калибър.ianimar написа:днес проба на шкорпиловци след обед капо,вятъра нептиятен набива салатата към брега
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
M6R DO GROP 

- sarfa
- научил се да хвърля

Няма нищо по - хубаво от лошото време!
- ribarshe
- ще става разбирач
Започват да получават нещета - в събота следобяд от 5 до 8ч на Фара успях да дръпна 17 риби , от които няколко добри , рибата се повлия от храната , все още си иска червей , но хванах 2-3 и на скарида. Успех на всички колеги 

Васе от другата страна срещо карантината хващатли се рибиribarshe написа:Започват да получават нещета - в събота следобяд от 5 до 8ч на Фара успях да дръпна 17 риби , от които няколко добри , рибата се повлия от храната , все още си иска червей , но хванах 2-3 и на скарида. Успех на всички колеги
- ribarshe
- ще става разбирач
Яни , никой не съм видял да пробва там , всички се нареждат до кулата. И вече от доста време летят топки към водата , и съответно резултатите не закъсняват - всяка сутрин си идват редовните 5-6 колеги и са доволни
Колега, ще споделиш ли повече? Каква храна ползваш?ribarshe написа: рибата се повлия от храната
днес след обед застанах от другата страна,и както каза Васко след захранване стана добър риболов от 16ч до 19,30 около 20риби ,и качеството е добро
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Браво Янко! Направил си си удоволствието да подърпаш риби!