Иама ли любители на този вид риболов?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Kolegi naistina ne se opitwaite da razglabjate direktern. W edin moment towa shte se okaje pagubno za vadicata vi , a i za parichkite vi. Imam dosta opit s direkten i moga da wi dam naistina prijatelski sawet - ne go prawete. Kolegite prawilno sa napisali , po-dobre 8 - ca i 6-ca i gotowo otkolkoto pari za ludi remonti, a i sled edin remont veche wcherashnija vi direkten nikoga njama da e sashtija.
))

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- kriki
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Изобщо не съм съгласен. Ценово- да, но като качество не могат да се сравняват whip-овете с добрите директни. Обикновено whip-овете са добри на някой дължини и провисват на по-големите такива, да не говорим, че са и по-тежки обикновено.Алтернатива,а според мен и по-добро решение от директните телескопи,са "whip" - овете.
- vali.67
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги
Както по-долу в форума съм писал и специално за риболов с директен имам много добра седмица ,но май вече поглеждам към осмиците ,четох мнения за различни модели телескопи и придобих някаква представа за тях като качество и цена.
Днес бях в един град и се оглеждах за осмица и попаднах на модел на [Шакеспеаре] ,разпънах един модел които е Виктори-x с твърда акция и ми се стори добър ,изпъната пръчка хареса ми наистина ,а и човека пред мен разтвори доста голям колет с доставка на тази марка с всичките му там емблеми и марки и ми се стори всичко достоверно но нямам наблюдения за тази марка която е доказана.
Даже човека ми подари и каталог в които същият модел е там ,в което не се съмнявах,но въпреки всичко ви моля ако някой е държал в ръцете си такава пръчка може и да не е същият модел да споделите с мен вашите мнения.
Наслука и Весели празници
Za Shakespeare stava vypros,4e pi6a na latinica i posle s prevoda izleze edna ga6ta plqva
Izglejda mai i ne uto4nix 4e stava vypros za Visokomodulen karbon razbira se,a ne za eftin kam6ik
Както по-долу в форума съм писал и специално за риболов с директен имам много добра седмица ,но май вече поглеждам към осмиците ,четох мнения за различни модели телескопи и придобих някаква представа за тях като качество и цена.
Днес бях в един град и се оглеждах за осмица и попаднах на модел на [Шакеспеаре] ,разпънах един модел които е Виктори-x с твърда акция и ми се стори добър ,изпъната пръчка хареса ми наистина ,а и човека пред мен разтвори доста голям колет с доставка на тази марка с всичките му там емблеми и марки и ми се стори всичко достоверно но нямам наблюдения за тази марка която е доказана.
Даже човека ми подари и каталог в които същият модел е там ,в което не се съмнявах,но въпреки всичко ви моля ако някой е държал в ръцете си такава пръчка може и да не е същият модел да споделите с мен вашите мнения.
Наслука и Весели празници
Za Shakespeare stava vypros,4e pi6a na latinica i posle s prevoda izleze edna ga6ta plqva

- orka1
- новобранец
- Обратна връзка:
Не знам за този камшик,но мога да ти кажа за 8 lineaffe unica.Много е добра става за всякакъв вид риболов.
А щом си се насочил кам Шекспира няма лошо,но нямам инфо за ния.
Весели празници
А щом си се насочил кам Шекспира няма лошо,но нямам инфо за ния.
Весели празници
Риболовен магазин "ORCA - Риболовни принадлежности на едро и дребно.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- vali.67
- новобранец
- Обратна връзка:
Re osmica
Mi xubavo ,4e si dovolen ot Lineaffe Unika,ma dai malko pove4e info za tazi pry4ka,gramove ,cena ,s kakva akciq ,tvyrda li kakva ,s kakyv stroi e.
Daje ne pro4etox v sy6tiq forum ,nali ima sravnenie sprqmo tvoqta pry4ka i Tica Adventure ,no i tam ne vijdam nqkakva cena.
Daite nqkakva cena,za da moga da se orientiram ,ina4e Shakespeara struva 180lv.i e 400gr.
Neka da kazvame za kakva cena stava vypros ,ne vijdam ni6to smu6tava6to da kazvame za kakvi ceni govorim.
Blagodarq vi predvaritelno
Mi xubavo ,4e si dovolen ot Lineaffe Unika,ma dai malko pove4e info za tazi pry4ka,gramove ,cena ,s kakva akciq ,tvyrda li kakva ,s kakyv stroi e.
Daje ne pro4etox v sy6tiq forum ,nali ima sravnenie sprqmo tvoqta pry4ka i Tica Adventure ,no i tam ne vijdam nqkakva cena.
Daite nqkakva cena,za da moga da se orientiram ,ina4e Shakespeara struva 180lv.i e 400gr.
Neka da kazvame za kakva cena stava vypros ,ne vijdam ni6to smu6tava6to da kazvame za kakvi ceni govorim.
Blagodarq vi predvaritelno
- kriki
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Моето мнение е , че една от най-добрите осмици в БГ е Tica Winner (280лв.). Много е лек (под 300гр.), страхотен строй (никакво провисване) и достатъчно здрав за нормалните риби в БГ - бабушка, уклей, кефал, каракуда, пастърва. Вярно е , че не става за шарани (върхът му е с жило, не е редно да му се слага др. връх за ластик) и е нежна пръчка все пак с относително тънък карбон, но мисля че наистина си струва.
- vali.67
- новобранец
- Обратна връзка:
Re osmica
Blagodarq ti kriki
Ei na tova mu vikam az info
Izglejda e mnogo dobra tazi Tica 6tom kazva6,i cenata mi xaresva ,oba4e me smu6tava ne6to.
Nali xodime za riba na razli4ni mesta ,a i ne se znae kakva riba 6te se zaka4i na kukata ,ta v tozi smisyl ako 6aran4e ne6to,togava kakvo pravim?!.
Razbira se tova 6te e ve4e moi problem,6te trqbva da rabotime nejno i plavno s tazi nejna pry4ka ,no kakto i da e
Blagodarq ti za infoto ,pyk 6to da ne stava i za 6aran4eta primerno do 1,1.5 4e i do 2kg. ne vijdam kakyv 6te e problema 6tom pi6e6 za kefala osobeno mislq nqma da ima problemi.
Nasluka
Blagodarq ti kriki
Ei na tova mu vikam az info
Izglejda e mnogo dobra tazi Tica 6tom kazva6,i cenata mi xaresva ,oba4e me smu6tava ne6to.
Nali xodime za riba na razli4ni mesta ,a i ne se znae kakva riba 6te se zaka4i na kukata ,ta v tozi smisyl ako 6aran4e ne6to,togava kakvo pravim?!.
Razbira se tova 6te e ve4e moi problem,6te trqbva da rabotime nejno i plavno s tazi nejna pry4ka ,no kakto i da e
Blagodarq ti za infoto ,pyk 6to da ne stava i za 6aran4eta primerno do 1,1.5 4e i do 2kg. ne vijdam kakyv 6te e problema 6tom pi6e6 za kefala osobeno mislq nqma da ima problemi.
Nasluka
- kriki
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ами то се подразбира , че няма да имаш никакъв проблем и шарани да вадиш с малко повечко майсторлък, но без ластик ако е някой-по-голям шарко, просто ще си иде, т.е. проблема не е в здравината на въдицата (! карбон), а в това , че не можеш да поставиш ластик . То не че не може, но не ти го препоръчвам при тая нежна въдица да правиш каквито и да е "подобрения". Честно да ти кажа досега не съм чупил въдица от риба никога. Шаранските щеки и директни са доста по-тежки и груби и съответно са направени предимно за едри риби, така че требва да си решиш дали ще се насочиш към шарани или към по-дребна риба. Има и друг вариант - по дебелостенният Tica Adventure 8.0m , 320gr. , сгъва се 140см. около 200лв е и може да му се постави кух връх, но според мен Winner-a е класи над тоя...
- vali.67
- новобранец
- Обратна връзка:
Re osmica
Otnovo ti blqodarq za infoto
Razbira se prav si za maistorlyka ,a i imam dosta opit s direkten ,mislq nqma da imam problemi s 6aran4etata.
Prosto trqbvat o6te malko pari4ki,no i tova 6te stane,ima vreme i to dosta do otmqna na zabranata ,ta da sedna da q razpyna tazi Tica , na vodoem az koito iskam i na koito sym imal mnogo nezabravimi momenti ot robolov s direkten.
Za sega sym orientiran kym tazi marka Tica Winner,razbiram 4e e mnogo dobro oryjie v rycete na maistor.
Ako nqkoi drug kolega mi pi6e za nqkoi drug model .6te sondiram mneniq i sys sigornost 6te zapo4na na 10.6.2005g. s osmica.
Nasluka
Otnovo ti blqodarq za infoto
Razbira se prav si za maistorlyka ,a i imam dosta opit s direkten ,mislq nqma da imam problemi s 6aran4etata.
Prosto trqbvat o6te malko pari4ki,no i tova 6te stane,ima vreme i to dosta do otmqna na zabranata ,ta da sedna da q razpyna tazi Tica , na vodoem az koito iskam i na koito sym imal mnogo nezabravimi momenti ot robolov s direkten.
Za sega sym orientiran kym tazi marka Tica Winner,razbiram 4e e mnogo dobro oryjie v rycete na maistor.
Ako nqkoi drug kolega mi pi6e za nqkoi drug model .6te sondiram mneniq i sys sigornost 6te zapo4na na 10.6.2005g. s osmica.
Nasluka
- pet55
- научил се да хвърля
здравей колега м/у тези двете пръчки - тика уинер и линеафе уника , но на 7 метра избирах и аз преди месец и си купих линеафе защото 1. е на половин цена 2. в нея има материал здрава пръчка е докато тиката е много нежна секцията която държиш при риболов поддава като я стиснеш малко по силно
та моята препоръка е линеафе / пак повтарям това са впечатленията ми от 7 метровите пръчки 8 ците не съм сравнявал тиката тежи 220 гр. а линеафе 270 гр. /

- pet55
- научил се да хвърля
Здравей Мичел
на повечето магазини го продават по 130 - 135 лв. но някъде правят отстъпка аз лично го купих за 110 лв. ако решиш да го купуваш пиши ми ЛС и ще ти дам координати на магазина
до сега имам 4 риболова с нея и съм много доволен вярно е че съм ловил предимно дребна риба и само 1 кефал към 1/5 кг. съм дръпнал с него другото й предимство на тази пръчка е че може да се сложи ластик какъвто аз нямам докато Тиката е с жило
дано съм бил полезен
ПС 8 цата на Линеаеффе малко виси но и тиката виси макар и по малко според мен
на повечето магазини го продават по 130 - 135 лв. но някъде правят отстъпка аз лично го купих за 110 лв. ако решиш да го купуваш пиши ми ЛС и ще ти дам координати на магазина
до сега имам 4 риболова с нея и съм много доволен вярно е че съм ловил предимно дребна риба и само 1 кефал към 1/5 кг. съм дръпнал с него другото й предимство на тази пръчка е че може да се сложи ластик какъвто аз нямам докато Тиката е с жило
дано съм бил полезен
ПС 8 цата на Линеаеффе малко виси но и тиката виси макар и по малко според мен
Последно промяна от pet55 на Пет Май 13, 2005 10:32 am, променено общо 1 път.