Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз. Александър Стамболийски
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Какво кълве на яз. Александър Стамболийски
Ей имало и съвестни колеги.Благодарско на всички ..и на тия дето ми теглиха майната.След излета ще пусна инфо.
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
каде ги видя тия отровни змии на орехите ли
Пичове да взимам спининга и на плувка или само с едната ще мога да се оправя ? мисълта ми е кое предимно кълве ? и на какво ? със / без захранка ...
На орехите не съм слизал(ловихме на тролинг),но из камънаците е пълно.Съвсем не е изключено и там да ги има.защото от 20 години такова нещо не бях виждал.Аз дори не съм се оглеждал за змии,те сами ми се набиваха в очите.Внимавайте много,защото пепелянката и усойницата се чувстват добре и из храстите и тревите не е задължително да са по скалите,просто на камъните се забелязват по-лесно.pe6o_bonev написа:каде ги видя тия отровни змии на орехите ли
- ROSEN_GB
- ще става разбирач
Миналата седмица извадиха над 30кг. На тролинг.bobo_33333 написа:Днес изваден 40 кг сом на ряховското дере...
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Този е на въдица ,на дъно на рибе ,фърлена за бяла рибаROSEN_GB написа:Миналата седмица извадиха над 30кг. На тролинг.bobo_33333 написа:Днес изваден 40 кг сом на ряховското дере...

Сома е 52кг и е ваден 2 часа

Водата на Ряховското дере е около 1 метър
Аз там съм пораснал...
-
- разбира нещата
2 часа е нищо време колега. На откриването на яз. Въча, от 10:30 до 18:00 един местен с корда 0.18 вади шаран 10 кг. , но успя да го изкара накраяbobo_33333 написа:Този е на въдица ,на дъно на рибе ,фърлена за бяла рибаROSEN_GB написа:Миналата седмица извадиха над 30кг. На тролинг.bobo_33333 написа:Днес изваден 40 кг сом на ряховското дере...с корда 0,20мм
![]()
Сома е 52кг и е ваден 2 часа![]()
Водата на Ряховското дере е около 1 метър

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Не е въпрос за времето,с 0,20мм ,умрял да е сома не мож го извади...2 часа е нищо време колега
http://www.rositza.com/arhiv/2012/2012-08-01-088.pdf52-килограмов сом, с дължина 190 см, извади от водите на яз. „Ал.
Стамболийски“ севлиевецът Христо Пенев в неделния следобед. След почти два
часа борба и с помощта на приятел, запаленият рибар успя да измъкне на брега
огромния улов. Христо хвърлял за бяла риба и не бил подготвен за подобни едри
екземпляри, дори кордата му била 0.20
Аз там съм пораснал...
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Може,може,вярно е имало е 10тина свидетеляНе е въпрос за времето,с 0,20мм ,умрял да е сома не мож го извади...
На къса плувка ,в репея
Амура го видях. Освен тесто и царевица е имало.muerter написа:На пружина колега ,на пружинаrokooo76 написа:Сьбота,под с.Младен уловиха около 20кг. амур,ама на какво,що,не знам.
Колкото и да е странно ,амура е налапал цялата пружина +2те куки на нея .
На пружината е имало тесто !!!!!!!!!!!
пп:Не знам дали говорим за една и сьща риба . Ама едва ли са много 20 ките от Сьбота
За съжаление най-вероятно са го вмирисали момчетата, защото много бързо умря, а те останаха за през нощта.
Колега, сподели къде точно си видял змиите - на достъпни места или на непристъпните камънаци. Това е важна информация за всички.potapi4 написа:На орехите не съм слизал(ловихме на тролинг),но из камънаците е пълно.Съвсем не е изключено и там да ги има.защото от 20 години такова нещо не бях виждал.Аз дори не съм се оглеждал за змии,те сами ми се набиваха в очите.Внимавайте много,защото пепелянката и усойницата се чувстват добре и из храстите и тревите не е задължително да са по скалите,просто на камъните се забелязват по-лесно.pe6o_bonev написа:каде ги видя тия отровни змии на орехите ли
Вчера и ония ден разцепих костура на туистър на Стамболиеца откъм Крушево ... напрао го съсипах ... по 30 парчета на ден от по 300 до към 800 грама ...снимка нямам,НО ... хванахме още 1 каракуда около 400 гр , сом около 800 грама... и още доста костурчетат ... напрравихме 1 скара с тях ,а другите ги върнахме във водоема до следващите подвизи ... доста доволен останах,макар да ми беше за първи път ... там... змии нямаше ... само некви шибани водни паяци, които ми разказаха играта. .. иначе слуката ми щеше да продължи и до днес,ако малките разбоийници не ми бяха ебали майката на цели 3 туистера ... защото само на 1 цвят , на 1 туист и с 1-грамаж кълвяха ... нито блесна,нито нищо ...
другия път ще ги гоня с по 10 в ръка ...
супер доволен останах

- maranzika
- сериозен играч
И те са....Radoy написа: ... защото само на 1 цвят , на 1 туист и с 1-грамаж кълвяха ...
те са малък жълто-зеленикав с брукат ... пробвах 1-ци,2-ки,3-ки блесни на Мепс,рапали влачихме какво ли не ... само на туист си клюцаше ... дори местните от Крушево викаха , че тови било на късмет,но ... просто този туист е най-подходящият за мене ... както ти казвам 3 ми отидоха ... 1 без опашка, 2рите целите ги разпердушиниха просто яко гонеше ... напрао нямам думи за 30 минути изкарах към 10-15 парчета ... и то солидни
също така пробва всякакви туистери имах в мене около 30-40 блесни и още 10 туиста ... като туист с 2-3 опашки на същият цвят със по-голямо олово не пожела и не пожела ... има много растителност обаче,което е проблем ,но при...закачане на тоя звяр няма нищо по-хубаво да тръгне точно натам ... а м/ъ ... както споменах едното от туистерчетата ми беше с изядена опашка,което ме навежда на мисълта ,че може некоя белуша да е клюцнала ...
фидери мидери нищичко ... захранвахме с неква там захранка и това беше ... на 1 дънна удари към, 2 часа 1 каракуда ... прилична и това ... нямахме рибета,ако имахме съм сигурен,че поне 1 белуша щях да я опърля с галетка ...
усещах я ... ама уви ... некс тайм
фидери мидери нищичко ... захранвахме с неква там захранка и това беше ... на 1 дънна удари към, 2 часа 1 каракуда ... прилична и това ... нямахме рибета,ако имахме съм сигурен,че поне 1 белуша щях да я опърля с галетка ...

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Колега ,носи ли си кантарче или ги тегли на око...разцепих костура на туистър на Стамболиеца откъм Крушево ... напрао го съсипах ... по 30 парчета на ден от по 300 до към 800 грама ...снимка нямам,НО ...
Днеска под Крушево,със силикони и др спининг примамки,костури от 100-200гр,по около педя,един около 400гр,по често на цикада,щот са дребни,на силикон ,малко по едрите...
Такива само дава ,почти по целия язовир,щот бяхме с лодка,от паметника на Любо ,до Мъгъра ,в търсене на раираните,почти цял ден...всеки бряг,залив,скали и поляни....плитко и дълбоко...тва от сутринта от 06,00часа ,до 19,00часа,двама човека ,около 30 раирани,плуващи си пак в язовира.
И на леко ,на царевица,перки ,дребни и по едри и шаранета от зарибителя,по окло 200--500гр,за някой колеги -
убави -по кило

Аз там съм пораснал...