Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Батка става за ловене-атакувайbounce написа:пичаги как е реката след дъждовете по Благоевград , да знам дали да бия 200км утре? мерси.

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

мерси djoni. 

Късният следобед днес се е излял проливен дъжд в Благоевград. При всички положения река Струма ще вдигне нивото, но колко ще замъти не е ясно.bounce написа:пичаги как е реката след дъждовете по Благоевград , да знам дали да бия 200км утре? мерси.
Калта най-често се вкарва от Рилска река, зависи колко дъжд е паднал в Рила. Утре ще е много под въпрос според менVeleka написа:Късният следобед се е излял проливен дъжд в Благоевград. При всички положения река Струма ще вдигне нивото, но колко ще замъти не е ясно.bounce написа:пичаги как е реката след дъждовете по Благоевград , да знам дали да бия 200км утре? мерси.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
така най-мразя.... да е 50 на 50.мерси за инфото 

Аз имам съмнения, че и в неделя ще са подходящи условията за риболов. Утре по прогноза ще вали дъжд през целия ден в района на Благоевград.naskobo написа:Утре ще е много под въпрос според менVeleka написа:Късният следобед се е излял проливен дъжд в Благоевград. При всички положения река Струма ще вдигне нивото, но колко ще замъти не е ясно.bounce написа:пичаги как е реката след дъждовете по Благоевград , да знам дали да бия 200км утре? мерси.
Благодаря за съветите. Линията ми беше верижка от 15 сачми 0.20гр. С дълбочината си играя постоянно до първата риба. Воденето със сигурност ми куца. Образно казано с него ловя мрените добре, но явно задържам повече отколкото трябва или поне аз си мисля така. Държа болнезата подпряна на крак и така изтичам като отпускам линията с върха и пръст върху шпулата, но споменатите субекти не правят нищо общо с това. Държи въдицата с ръка и лакът като върха не стърчи нагоре, а е водоравен и според мен яко задържа в течението. Прилича ми на леко дънце. Плувката е наклонена обратно на течението, докато аз се стремя да е права.калин кацаров написа:miro253 написа:За съжаление си абсолютно прав. Лошото е, че "Майсторите" ловят добре риби. Абе целия им стил се различава много от моя направо съмDJONI RINGO написа:Бяха си искаш да кажеш от местните месоядни Тиранозаври-предвиждам апокалипсис на Б поле и отново 3-4 години мараня и тишина;)Това не са никакви майстори,това са подобия на риболовци!.
Според мен, не си си направил линията както трябва и явно не я водиш добре.Много е важна дълбочината също, от куката до плувката. Скобара когато е на голям пасаж и взима стръвно стръвта е лесно, тогава всеки може, но при по-редки и капризни риби, иска да му приплъзваш трохата, а не да играе хоро във водата и да подскача като бълха.
Тогава реката беше с цвят л...но и закачих два скобара, но установих, че искат едра стръв.
днекса ставаше ли реката? да знам дали да се ядосвам , че не отидох
Ядосвай се, ядосвай ... та и аз така, че и още повече.bounce написа:днекса ставаше ли реката? да знам дали да се ядосвам , че не отидох
Днес сутринта имах ходене по работа до Гоце Делчев и още снощи се замислих дали да не взема някоя от тоягите. Обаче с тези прознози за дъжд реших да не се занимавам с глупости. На връщане спрях до оградата на Агромах под моста на Бело поле, да видя как е хавата и как се справят колегите. Водата нелоша на цвят, нивото горе - долу като миналата седмица. На бързия разлив откъм оградата десетина колеги, отсреща - двама. За половин час от моята страна се извадиха 4 - 5 скобара, отсреща един се отчете с десетина мренчета. Ръмеше постоянно, но поносимо, макар двама с платформи да бяха разгънали чадъри.
Скобарите ги набутаха по живарниците, както обикновено - все пак са невиждан деликатес

Накрая дъжда се засили и се изнесох, още ме е яд че не послушах вътрешния си глас. Утре май времето няма да става, а и реката ще се замъти.
еми пуст страх да не стане само г.з път да види за тва кебичих под чадъра на Искъра за 10 червенопрерки и 10 костура цел ден..както и да е живи и здрави 

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Как е реката тези дни, има ли някакво инфо за района Копиловци-Невестино? Прибрах се снощи от 20 дневна командировка и нямам представа случва ли се нещо по реката?
Там където бях командировка наблизо са р. Резовска и р. Велека, но са пълна скръб, тук таме да се хване някоя пастърва. Но ходихме на един язовир и си направихме кефа, ловихме шаран.
Ако някой има инфо нека драсне на ЛС. Благодаря!!!!
Там където бях командировка наблизо са р. Резовска и р. Велека, но са пълна скръб, тук таме да се хване някоя пастърва. Но ходихме на един язовир и си направихме кефа, ловихме шаран.
Ако някой има инфо нека драсне на ЛС. Благодаря!!!!
- калин кацаров
- сериозен играч
Реката е перфектна , риба се лови навсякъде
- prodigy666
- разбира нещата
Ти колко си жалък самоооо реката вчера беше 30 40 см нагоре летните места по блг не са актуални ..... Тераите нови иде студ калине покажи нещо от вчеракалин кацаров написа:Реката е перфектна , риба се лови навсякъде
- калин кацаров
- сериозен играч
prodigy666 написа:Ти колко си жалък самоооо реката вчера беше 30 40 см нагоре летните места по блг не са актуални ..... Тераите нови иде студ калине покажи нещо от вчеракалин кацаров написа:Реката е перфектна , риба се лови навсякъде
Абе ти си бил доста ограничен човек знаеш ли? То ти личи и по коментарите. За добър и съвестен риболовец хич те няма явно, доста си назад с материала, никога нищо смислено не казваш. Вчера един приятел е бил на Бело поле, каза ми над 100 риби е хванал, днес ходих над Бобошево, мотах се по реката, но тва не ми пречеше за няколко часа да хвана няколко скобара и една дузина мрени и кефали. Дори и захранка не ползвам, само слагам на куката хляба. Вярно е , че реката е вдигнала нивото и е замътена, но без много зор се хващат риби и то доволно.
Kалине, верно ли му повярвакалин кацаров написа:..... Вчера един приятел е бил на Бело поле, каза ми над 100 риби е хванал......

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн