Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

bounce написа:пичаги как е реката след дъждовете по Благоевград , да знам дали да бия 200км утре? мерси.
Батка става за ловене-атакувай ;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

мерси djoni. :)
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

bounce написа:пичаги как е реката след дъждовете по Благоевград , да знам дали да бия 200км утре? мерси.
Късният следобед днес се е излял проливен дъжд в Благоевград. При всички положения река Струма ще вдигне нивото, но колко ще замъти не е ясно.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Veleka написа:
Късният следобед се е излял проливен дъжд в Благоевград. При всички положения река Струма ще вдигне нивото, но колко ще замъти не е ясно.
Калта най-често се вкарва от Рилска река, зависи колко дъжд е паднал в Рила. Утре ще е много под въпрос според мен
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

така най-мразя.... да е 50 на 50.мерси за инфото :)
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

naskobo написа:
Veleka написа:
Късният следобед се е излял проливен дъжд в Благоевград. При всички положения река Струма ще вдигне нивото, но колко ще замъти не е ясно.
Утре ще е много под въпрос според мен
Аз имам съмнения, че и в неделя ще са подходящи условията за риболов. Утре по прогноза ще вали дъжд през целия ден в района на Благоевград.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

калин кацаров написа:
miro253 написа:
DJONI RINGO написа:Бяха си искаш да кажеш от местните месоядни Тиранозаври-предвиждам апокалипсис на Б поле и отново 3-4 години мараня и тишина;)Това не са никакви майстори,това са подобия на риболовци!
За съжаление си абсолютно прав. Лошото е, че "Майсторите" ловят добре риби. Абе целия им стил се различава много от моя направо съм :shock: .

Според мен, не си си направил линията както трябва и явно не я водиш добре.Много е важна дълбочината също, от куката до плувката. Скобара когато е на голям пасаж и взима стръвно стръвта е лесно, тогава всеки може, но при по-редки и капризни риби, иска да му приплъзваш трохата, а не да играе хоро във водата и да подскача като бълха.
Благодаря за съветите. Линията ми беше верижка от 15 сачми 0.20гр. С дълбочината си играя постоянно до първата риба. Воденето със сигурност ми куца. Образно казано с него ловя мрените добре, но явно задържам повече отколкото трябва или поне аз си мисля така. Държа болнезата подпряна на крак и така изтичам като отпускам линията с върха и пръст върху шпулата, но споменатите субекти не правят нищо общо с това. Държи въдицата с ръка и лакът като върха не стърчи нагоре, а е водоравен и според мен яко задържа в течението. Прилича ми на леко дънце. Плувката е наклонена обратно на течението, докато аз се стремя да е права.
Тогава реката беше с цвят л...но и закачих два скобара, но установих, че искат едра стръв.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

днекса ставаше ли реката? да знам дали да се ядосвам , че не отидох
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

bounce написа:днекса ставаше ли реката? да знам дали да се ядосвам , че не отидох
Ядосвай се, ядосвай ... та и аз така, че и още повече.
Днес сутринта имах ходене по работа до Гоце Делчев и още снощи се замислих дали да не взема някоя от тоягите. Обаче с тези прознози за дъжд реших да не се занимавам с глупости. На връщане спрях до оградата на Агромах под моста на Бело поле, да видя как е хавата и как се справят колегите. Водата нелоша на цвят, нивото горе - долу като миналата седмица. На бързия разлив откъм оградата десетина колеги, отсреща - двама. За половин час от моята страна се извадиха 4 - 5 скобара, отсреща един се отчете с десетина мренчета. Ръмеше постоянно, но поносимо, макар двама с платформи да бяха разгънали чадъри.
Скобарите ги набутаха по живарниците, както обикновено - все пак са невиждан деликатес :lol:
Накрая дъжда се засили и се изнесох, още ме е яд че не послушах вътрешния си глас. Утре май времето няма да става, а и реката ще се замъти.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

еми пуст страх да не стане само г.з път да види за тва кебичих под чадъра на Искъра за 10 червенопрерки и 10 костура цел ден..както и да е живи и здрави :)
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Как е реката тези дни, има ли някакво инфо за района Копиловци-Невестино? Прибрах се снощи от 20 дневна командировка и нямам представа случва ли се нещо по реката?
Там където бях командировка наблизо са р. Резовска и р. Велека, но са пълна скръб, тук таме да се хване някоя пастърва. Но ходихме на един язовир и си направихме кефа, ловихме шаран.
Ако някой има инфо нека драсне на ЛС. Благодаря!!!!
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Реката е перфектна , риба се лови навсякъде
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

калин кацаров написа:Реката е перфектна , риба се лови навсякъде
Ти колко си жалък самоооо реката вчера беше 30 40 см нагоре летните места по блг не са актуални ..... Тераите нови иде студ калине покажи нещо от вчера
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

prodigy666 написа:
калин кацаров написа:Реката е перфектна , риба се лови навсякъде
Ти колко си жалък самоооо реката вчера беше 30 40 см нагоре летните места по блг не са актуални ..... Тераите нови иде студ калине покажи нещо от вчера

Абе ти си бил доста ограничен човек знаеш ли? То ти личи и по коментарите. За добър и съвестен риболовец хич те няма явно, доста си назад с материала, никога нищо смислено не казваш. Вчера един приятел е бил на Бело поле, каза ми над 100 риби е хванал, днес ходих над Бобошево, мотах се по реката, но тва не ми пречеше за няколко часа да хвана няколко скобара и една дузина мрени и кефали. Дори и захранка не ползвам, само слагам на куката хляба. Вярно е , че реката е вдигнала нивото и е замътена, но без много зор се хващат риби и то доволно.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

калин кацаров написа:..... Вчера един приятел е бил на Бело поле, каза ми над 100 риби е хванал......
Kалине, верно ли му повярва :shock:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”