Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Страхотни, евала. Аз още нямам опити с фолиото, но както е тръгнало Рангел и мен ще запали.tugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!
Има ли някакъв чалъм за слагането на фолиото? Здраво ли седи на куката и заедно с ламетата ли го стягаш?
- stareca
- ще става разбирач
И на мен ми харесва май и аз ще се престраша ако продълж тая ситуация пък и да не продължиtugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!

Малко е пипкава работата с рязането на заготовката, но после като му хванеш чалъма става работата, стягаш здраво и си ти! Успех! Слагам фитила в улея, който се получава от прегъването на фолиото, после куката и така хванати трите вързваш и стягаш!gergi_81 написа:Страхотни, евала. Аз още нямам опити с фолиото, но както е тръгнало Рангел и мен ще запали.tugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!
Има ли някакъв чалъм за слагането на фолиото? Здраво ли седи на куката и заедно с ламетата ли го стягаш?
Последно промяна от tugman на Нед Мар 29, 2020 7:17 pm, променено общо 1 път.
- Димо Михалев
- Модератор
Киро най-малко мисля,че ти цапаш темата,нямах никой предвид,аз уважавам всички и за това подхода ми е различен.Преди време ми каза "извинвявай"за нещо,а аз ти казах,че не е нужно, защото нищо не си направил,а само си изказал мнение.Аз съм такъв,гледам на нещата от добрата страна,може и да е наивно,но е така.Дори и това,което си пишем за мен е просто един съвсем приятелски разговор.КИРО написа:Синьо и зелено са си класика,да върви сардината и на тях.tugman написа:Нещо което работи за сардина(всепо-рядко влизат пасажи покрай брега), но и сафрида не го подминава!
Димо,няма да цапам темата,Митака ще ти подскаже някои неща.
Егото е най-големия враг по форумите - прав си.
Миналата година си направих дестина чепарета с този материал имам още един от Китай по твърд. За карагьоз бяха лентата е около 3-4мм подрязвах я в долния край зада я заостря и я поставях върху куката а материала под куката и така вързвах бидема нямам вързана кука за да покажа . С по твърдия материал на първа кука до оловото ми се случи нещо странно явно фолиото играе роля като перка и бидема се усукваше около майката зверски ще кажеш ,че е правено със сила(0,23/0,26 е чепарето) като ми се случи на две чепарета на следващото изрязах фолиото с ножичка на първата кука и после нямаше проблем . Дали от по агресивното водене на чепарето дали някаква грешка съм допуснал незнам иначе хваща риба за първи път го пробвах когато рибата беше по рядка и не сбърках.stareca написа:И на мен ми харесва май и аз ще се престраша ако продълж тая ситуация пък и да не продължиtugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз съм слагал на по едри куки
И под октопода също,да
Блести зад него опашката.
За дребна кука,
Кринкъла върши същата работа.
И под октопода също,да
За дребна кука,

Риболовци.
Значи...Тихо е виновен, защото той запали менgergi_81 написа:Страхотни, евала. Аз още нямам опити с фолиото, но както е тръгнало Рангел и мен ще запали.tugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!

От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Този модел е един от любимите ми (особено ако си ги правя сам), по три причини:lusienn написа:Намерих си една стандартна кука
От тия без пера.
Съдържа 1 ламе тънко.
1 ламе с Ув.
1 кринкъл.
Другото е полиестер.
Без значение от номера и цвета.
Топчето е корабна боя.
Ириса лак бял перлен Перфект за нокти.
Черната точка е водоустойчив маркер.
И твърдя че върши работа.
Бидема ми е между 6-8 см,зависи
От размера на куките.
Малките са с 6 големите с 8.
Влакното флуорокарбон
Seaguar.
.
1- цвета -преобладаващо зеленкаво
2- наличие на главичка (мнението ми е, че добре изразената "топчица" или главичка работи много добре), това съм забелязал от преди много години, когато си връзвах куките с кордата и едва след това с конец връзвах перото - тогава за да не се "разпада" възела лакирах с тъмно червен лак за нокти и ставаше доста едра "глава" - работеше отлично.
3- Дължината на материала, за мен това е правилната дължина (може и да греша, но така смятам, нямам аргументи).
Да и аз само на 6и5 номер ги правех за карагьоза носи да е малко по натоварена куката. С малки куки не съм пробвал мисля ,че ще е доста трудоемко пиплива работа .lusienn написа:Аз съм слагал на по едри куки
И под октопода също,да
За дребна кука,
Жоро, дано добиеш представа от снимките!gergi_81 написа:Страхотни, евала. Аз още нямам опити с фолиото, но както е тръгнало Рангел и мен ще запали.tugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!
Да, благодаря ти. Точно така си го представях, но ще опитам по някакъв начин ламетата да минат под куката. Засега го мисля с цепка по ъгъла на фолиото. Ще правя опити ако остане време. Благодаря ти много още веднъж.tugman написа:Жоро, дано добиеш представа от снимките!gergi_81 написа:Страхотни, евала. Аз още нямам опити с фолиото, но както е тръгнало Рангел и мен ще запали.tugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето модел дето го ползвам за карагьоз и дребен чернокоп
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Куката е#4 на Youvella
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много добре се е получило
Има доста варианти за монтаж на фолиото
https://fergostackleworld.com.au/hayabu ... ze-10.html
http://tackle4all.com/mustad-sabiki-c-1 ... -5710.html
Има доста варианти за монтаж на фолиото
https://fergostackleworld.com.au/hayabu ... ze-10.html
http://tackle4all.com/mustad-sabiki-c-1 ... -5710.html
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Боядисването върви в тая скука....
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!