Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от gergi_81 »

tugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!
Страхотни, евала. Аз още нямам опити с фолиото, но както е тръгнало Рангел и мен ще запали.
Има ли някакъв чалъм за слагането на фолиото? Здраво ли седи на куката и заедно с ламетата ли го стягаш?
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

tugman написа:Малко по-различен прочит на нещата, запален от добър приятел се "престраших" и аз с фолио! Може и още да се "пипне", но за сега съм доволен с резултата!
И на мен ми харесва май и аз ще се престраша ако продълж тая ситуация пък и да не продължи :D
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

gergi_81 написа:
Страхотни, евала. Аз още нямам опити с фолиото, но както е тръгнало Рангел и мен ще запали.
Има ли някакъв чалъм за слагането на фолиото? Здраво ли седи на куката и заедно с ламетата ли го стягаш?
Малко е пипкава работата с рязането на заготовката, но после като му хванеш чалъма става работата, стягаш здраво и си ти! Успех! Слагам фитила в улея, който се получава от прегъването на фолиото, после куката и така хванати трите вързваш и стягаш!
Последно промяна от tugman на Нед Мар 29, 2020 7:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

КИРО написа:
tugman написа:Нещо което работи за сардина(всепо-рядко влизат пасажи покрай брега), но и сафрида не го подминава!
20200328_174538.jpg
Синьо и зелено са си класика,да върви сардината и на тях.

Димо,няма да цапам темата,Митака ще ти подскаже някои неща.
Егото е най-големия враг по форумите - прав си.
Киро най-малко мисля,че ти цапаш темата,нямах никой предвид,аз уважавам всички и за това подхода ми е различен.Преди време ми каза "извинвявай"за нещо,а аз ти казах,че не е нужно, защото нищо не си направил,а само си изказал мнение.Аз съм такъв,гледам на нещата от добрата страна,може и да е наивно,но е така.Дори и това,което си пишем за мен е просто един съвсем приятелски разговор.
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

stareca написа:
И на мен ми харесва май и аз ще се престраша ако продълж тая ситуация пък и да не продължи :D
Миналата година си направих дестина чепарета с този материал имам още един от Китай по твърд.
IMG_20200329_194020544.jpg
За карагьоз бяха лентата е около 3-4мм подрязвах я в долния край зада я заостря и я поставях върху куката а материала под куката и така вързвах бидема нямам вързана кука за да покажа . С по твърдия материал на първа кука до оловото ми се случи нещо странно явно фолиото играе роля като перка и бидема се усукваше около майката зверски ще кажеш ,че е правено със сила(0,23/0,26 е чепарето) като ми се случи на две чепарета на следващото изрязах фолиото с ножичка на първата кука и после нямаше проблем . Дали от по агресивното водене на чепарето дали някаква грешка съм допуснал незнам иначе хваща риба за първи път го пробвах когато рибата беше по рядка и не сбърках.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Аз съм слагал на по едри куки
И под октопода също,да
Блести зад него опашката.
За дребна кука,
Кринкъла върши същата работа.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

gergi_81 написа:
Значи...Тихо е виновен, защото той запали мен :fishing2:
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

lusienn написа:Намерих си една стандартна кука
От тия без пера.
Съдържа 1 ламе тънко.
1 ламе с Ув.
1 кринкъл.
Другото е полиестер.
Без значение от номера и цвета.
Топчето е корабна боя.
Ириса лак бял перлен Перфект за нокти.
Черната точка е водоустойчив маркер.
И твърдя че върши работа.
Бидема ми е между 6-8 см,зависи
От размера на куките.
Малките са с 6 големите с 8.
Влакното флуорокарбон
Seaguar.
IMG_20200329_182041.jpg
.
Този модел е един от любимите ми (особено ако си ги правя сам), по три причини:
1- цвета -преобладаващо зеленкаво
2- наличие на главичка (мнението ми е, че добре изразената "топчица" или главичка работи много добре), това съм забелязал от преди много години, когато си връзвах куките с кордата и едва след това с конец връзвах перото - тогава за да не се "разпада" възела лакирах с тъмно червен лак за нокти и ставаше доста едра "глава" - работеше отлично.
3- Дължината на материала, за мен това е правилната дължина (може и да греша, но така смятам, нямам аргументи).
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

lusienn написа:Аз съм слагал на по едри куки
И под октопода също,да
Блести зад него опашката.
За дребна кука,
Кринкъла върши същата работа.
Да и аз само на 6и5 номер ги правех за карагьоза носи да е малко по натоварена куката. С малки куки не съм пробвал мисля ,че ще е доста трудоемко пиплива работа .
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

gergi_81 написа:
Жоро, дано добиеш представа от снимките!
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

tugman написа:
gergi_81 написа:
Жоро, дано добиеш представа от снимките!
Да, благодаря ти. Точно така си го представях, но ще опитам по някакъв начин ламетата да минат под куката. Засега го мисля с цепка по ъгъла на фолиото. Ще правя опити ако остане време. Благодаря ти много още веднъж.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Ето модел дето го ползвам за карагьоз и дребен чернокоп
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

Куката е#4 на Youvella
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Много добре се е получило
Има доста варианти за монтаж на фолиото
https://fergostackleworld.com.au/hayabu ... ze-10.html
http://tackle4all.com/mustad-sabiki-c-1 ... -5710.html
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

Боядисването върви в тая скука....
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”