Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Не можеш да четеш явно. Вярно че текста е дребен за което се извинявам,но...lyudmil75 написа:Bayivan написа:Могат, могат, миналата година като пилотна за забраната разделена на условно три части им писах и те ми отговориха.
Сам показа че до 30 неможе да се лови щука независимо че локвата е разрешена за риболов
Предпоследният абзац - Второ изречение!!!! Със заповедта са определени водоеми .... включително и щука... са разрешени за риболов....!!!
Надявам сега да ти е станало ясно.
Не можеш да четеш явно. Вярно че текста е дребен за което се извинявам,но...
Предпоследният абзац - Второ изречение!!!! Със заповедта са определени водоеми .... включително и щука... са разрешени за риболов....!!!
Надявам сега да ти е станало ясно.[/quote]
http://iara.government.bg/wp-content/up ... mlenie.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Понеже чета много добре ми покажи кои са разрешените
като в заповетта няма такива 
п.п. явно друг неможе да чете или така ви изнася
Надявам сега да ти е станало ясно.[/quote]
http://iara.government.bg/wp-content/up ... mlenie.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

п.п. явно друг неможе да чете или така ви изнася
Здравейте колеги вчера реших да отскоча до една Баластиера край София да тествам нови придобивки,примамките се оказаха супер
,даже и севтосах една от тях.
рибките са две щучки,който след фото отидоха да растат
поздрави

рибките са две щучки,който след фото отидоха да растат

поздрави
Последно промяна от TONICHA на Съб Апр 18, 2015 11:04 pm, променено общо 1 път.
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... mlenie.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollowlyudmil75 написа:Не можеш да четеш явно. Вярно че текста е дребен за което се извинявам,но...
Надявам сега да ти е станало ясно.

п.п. явно друг неможе да чете или така ви изнася[/quote]
Пак не си чел, в случая правилната заповед, те са две. Няма да ти обяснявам, само ти казвам, че си в грешка, както бях аз миналата година, затова е и това писмо с разясненията. Спирам да пиша по въпроса.
Пак не си чел, в случая правилната заповед, те са две. Няма да ти обяснявам, само ти казвам, че си в грешка, както бях аз миналата година, затова е и това писмо с разясненията. Спирам да пиша по въпроса.[/quote]
Добре де кажи кои са разрешени или качи правилната за да няма грешки и от понеделник да ги подкарвам че тази година ще ставам спинингист и съм накупил еди куфър железа
Добре де кажи кои са разрешени или качи правилната за да няма грешки и от понеделник да ги подкарвам че тази година ще ставам спинингист и съм накупил еди куфър железа

- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колега, надявам се, че разбираш не го правя с лоши чувства и да дам невярна информация и да вкарам в грях теб, мен и много други колеги.
Четеш IV от тази заповед:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Щом е любителски риболов, а вярвам, че ти ловиш щуката с въдицата, значи спокойно можеш да ловиш в изредените водоеми. Ако не си сигурен или притеснен, то разпечатай си тази заповед и си я носи заедно с билета, ако случайно някой те провери.
Поздрав.
Четеш IV от тази заповед:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Щом е любителски риболов, а вярвам, че ти ловиш щуката с въдицата, значи спокойно можеш да ловиш в изредените водоеми. Ако не си сигурен или притеснен, то разпечатай си тази заповед и си я носи заедно с билета, ако случайно някой те провери.
Поздрав.
знам нали е за това форума да разискваме такива дилеми,но според мен тази заповед не важи за щуката и бялата риба които са вече забранени съответно за щуката до 30 този месец, такаче ще изчакам още малко не че има кои да ме провери или че щука несе лови от 1 месец и като им направиш забележка викат ловим костур на тапа и на каракудки по педя 

- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Точно така си мислех и аз миналата година, за това им писах и те - ИАРА-та си казаха.
Виж че и други колеги, като TONICHA по-горе си ги лови в нашия район. Няма място за притеснение поне от правна гледна точка. Пак ти казвам, разпечатай си заповедта и си я носи до билета.
Лека.
Виж че и други колеги, като TONICHA по-горе си ги лови в нашия район. Няма място за притеснение поне от правна гледна точка. Пак ти казвам, разпечатай си заповедта и си я носи до билета.
Лека.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
За мен е ясно написано,мерси.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Информация за Враждебна-платеното "Седмиците".
За първи път "лових" там и ще ми последния ! Сутринта към 7 часа се настанихме и седяхме до към 15 часа. Трагедията бе пълна. С отиването ни заварихме много пъстърви да се лутат около брега без посока ,зашеметени ,после започнаха да се виждат и доста обърнали корема. В началото не се замислихме защо може да е всичко това,но с течение на времето и постоянна смяна на стръв съпътстваща никакво кълване стигнахме до извода ,че външната намеса е неоспорима !!
Колеги споменаха "инфо" за пускане на ток , с цел рибите да НЕ кълват , било се случвало и преди.
Към края на деня повечето колеги бяха сложили по 1,2 пъстърви ,които бяха уловили с кеповете си....
За първи път "лових" там и ще ми последния ! Сутринта към 7 часа се настанихме и седяхме до към 15 часа. Трагедията бе пълна. С отиването ни заварихме много пъстърви да се лутат около брега без посока ,зашеметени ,после започнаха да се виждат и доста обърнали корема. В началото не се замислихме защо може да е всичко това,но с течение на времето и постоянна смяна на стръв съпътстваща никакво кълване стигнахме до извода ,че външната намеса е неоспорима !!
Колеги споменаха "инфо" за пускане на ток , с цел рибите да НЕ кълват , било се случвало и преди.
Към края на деня повечето колеги бяха сложили по 1,2 пъстърви ,които бяха уловили с кеповете си....
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Лови си ги ама само кеч и релийза го спасява в случаят от изяждане с чорапитеBayivan написа:...Виж че и други колеги, като TONICHA по-горе си ги лови в нашия район...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Вчера, събота /18.апр./, един набързо импровизиран "излет", след 14.00 ч., на Чепинци. Времето - пек, облаци, вятър, градушка, порой... Чисто време за риболов - ок. час, час и малко. Резултат - десетина прилични перки, без захранка, на две серии от типа "гол след гол". Телескопче 3.5м, основно 0.20, повод 0.12, кука 16-ка, стръв - пинки. Към 16.30 ч. ни "натисна" един черен, необхватен облак, светкавици - спешно събиране на "гръмоотвода", точно навреме преди небето да се разпори и да се опита да удави всичко що мърда.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ако е в района на София, то да прав си, тук трябва да се внимава с надморската височина.Павел Иванов написа:Лови си ги ама само кеч и релийза го спасява в случаят от изяждане с чорапитеBayivan написа:...Виж че и други колеги, като TONICHA по-горе си ги лови в нашия район...Най-малкото защото в момента все още около софето не е забрана и съответно , съответният гьол не е разрешен за щукоулов . Баси , наистина ли толкова много народ са дремали в часовете по география кога се е споменавала надморската височина на родната ни столица
Тъй че там където е под 500 метра забраната е сила, но пък риболова на щука е разрешен в упоменатите водоеми от заповедта. Другите над 500 метра, като тези в София забраната за щука все още важи. За това за да ловим щука трябва да ходим примерно до Пазарджик или Враца.
Правилно уточнение гусин Иванов.
Днес на Пънча , при гумаджийницата от 8,30 до 10,30 часа хванати няколко едри перки и толкова откачени / кука № 16 / ,след това спря да кълве . Тръгнах си в 12.

-
- научил се да хвърля
Колега, ако кажеш как да го уголемя да го прочета ще е добреBayivan написа:Могат, могат, миналата година като пилотна за забраната разделена на условно три части им писах и те ми отговориха.