Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- dragonaz
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Колеги, моля ви вече да престанете с тълкуванието на забраната.borenceto86 написа:Колега, ако кажеш как да го уголемя да го прочета ще е добреBayivan написа:Могат, могат, миналата година като пилотна за забраната разделена на условно три части им писах и те ми отговориха.
Има си няколко специализирани раздела, в които и аз писах, когато имах въпроси.
Тук пречим на тези, които са били някъде за риба да споделят какво и как са хванали!

-
- вече хвърля и на тежко
Днес с малкия на Безден за два часа две пъстърви ,едната извадена , другата скъса.Само детето лови , защото рибата се плаща 7лв. на кг.и нямяше нужда да плащаме повече .За нея ми взе 5 лв +5 за пръчка.Колеги имаше много ,нека някой да сподели своя излет ,ако желае.Ние бяхме с двама приятели , които също се разписаха.Единия хвана две пъстърви,а другия едно шаране около кило .Рапорт даден,лека вечер.
Колеги, някаква информация за Казичене-затвора. Ще работи ли?
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Събота от 7.00до13.00 на Богров-свободния(първия откъм София )има само 1 кълване от червеноперка (истинска не бабушка)-36см,много красива риба и борбена.иначе друга следа от риби не видях(не се бие каракуда и не играе нищо.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
-
- научил се да хвърля
На панчака върви добър риболов на гумаджийницата, на трибуните нищо.Не знам ама в края на гьола плува някаква мизерия, която се лепи по влакното и водачите.... като на канал и другото, че е много изпуснат
Колеги , гъола на Враждебна до летището разрешен ли е за риболов ?
tonkatabg написа:Колеги , гъола на Враждебна до летището разрешен ли е за риболов ?
Не.
- akoto13
- ще става разбирач
На Негован вървят уклейки, но без хранене не става. На другия в ляво, преди селото каракудата се биеше по брега, приятна гледка. На Челопечене също има риболов. На канала в 30см вода старците скубеха каракудки. На въпроса, дали Връждебна е разрешен, моя отговор е да. Също чух,че и Негован е забранен от 15, но не видях написано такова нещо в заповедта. Искам да попитам какво е положението на Огняново? Искам да направа последен риболов преди забраната. Какво е нивото на водата от към Раковица и има ли признаци на живот, или все още е пълна скръб?
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
На Чепинци - уклей, бабушка и дежурните мини-костури.
За пореден път останах с впечатление, че не се повлияват от захранка.
се забранява риболова на пролетно-лятноразмножаваща се риба в рибностопанските обекти с надм. височина от 500м. до 1500м. за периода 1.05.2015г. до 15.06.2015г.
Гьол Враждебна – летището (Черното кафе) – 523 надморска височина.
Водни обекти разрешени за любителски риболов през забраната за област София според същата заповед:
-бент Панчарево
-водоем "Жеков вир"
-баластриери в в землището на с. Мрамор
-баластриери в в землището на с.Долни Богров
-баластриери в в землището на с.Чепинци
-баластриери в в землището на с.Световрачане
-баластриери в в землището на с.Челопечене
-езеро в ж.к."Дружба"
-яз."Белопопци", общ.Горна Малина
-яз."Осиковица"
-баластриера "Мечката", гр.Самоков
-яз."Алино", село Алино, общ.Самоков
Толкова.
Според заповед № РД 09-152/09.03.2015,
малкият гьол вляво преди Негован (Санчо Панса) - западното езеро според заповедта
е с целогодишна забрана за риболов.
Дано по-горното е от помощ, ако съм в грешка - поправете ме, моля!
п.п. Извинявам се на модератора и съфорумците за по-горе написаното в този раздел, но явно се налага.
За пореден път останах с впечатление, че не се повлияват от захранка.
Според заповед №РД09-243 от 15.04.2015г.Д-р Флекс написа:tonkatabg написа:Колеги , гъола на Враждебна до летището разрешен ли е за риболов ?
Не.
се забранява риболова на пролетно-лятноразмножаваща се риба в рибностопанските обекти с надм. височина от 500м. до 1500м. за периода 1.05.2015г. до 15.06.2015г.
Гьол Враждебна – летището (Черното кафе) – 523 надморска височина.
Баластриера Негован – 511м.надморска височина.akoto13 написа:........ На другия в ляво, преди селото каракудата се биеше по брега, приятна гледка. На Челопечене също има риболов. На канала в 30см вода старците скубеха каракудки. На въпроса, дали Връждебна е разрешен, моя отговор е да. Също чух,че и Негован е забранен от 15........
Водни обекти разрешени за любителски риболов през забраната за област София според същата заповед:
-бент Панчарево
-водоем "Жеков вир"
-баластриери в в землището на с. Мрамор
-баластриери в в землището на с.Долни Богров
-баластриери в в землището на с.Чепинци
-баластриери в в землището на с.Световрачане
-баластриери в в землището на с.Челопечене
-езеро в ж.к."Дружба"
-яз."Белопопци", общ.Горна Малина
-яз."Осиковица"
-баластриера "Мечката", гр.Самоков
-яз."Алино", село Алино, общ.Самоков
Толкова.
Според заповед № РД 09-152/09.03.2015,
малкият гьол вляво преди Негован (Санчо Панса) - западното езеро според заповедта
е с целогодишна забрана за риболов.
Дано по-горното е от помощ, ако съм в грешка - поправете ме, моля!
п.п. Извинявам се на модератора и съфорумците за по-горе написаното в този раздел, но явно се налага.
- StaAnt
- ще става разбирач
Един красавец хванат от детето
.За информация лина е хванат на надморска височина над 500 метра т.е. не е забранен риболова.И за моя гордост съм научил детето след хващането на такава красива и рядка риба да прави така:
.

Браво на детето и на учителя му.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С надеждата да има поне малко вода откъм Раковица, преди седмица ходих да разтъпча кокалите, тотално разочарование ... водата е далече към язовира, разлятото е обрасла нива, отдавна пресъхнала ... Имаше колеги, но не видях някой да вади, а и нямаше никакви признаци на живот и преиграване. Пълна скръб ...akoto13 написа:..... Искам да попитам какво е положението на Огняново? Искам да направа последен риболов преди забраната. Какво е нивото на водата от към Раковица и има ли признаци на живот, или все още е пълна скръб?
Пробвах за около час на 500 метра от стената, доста добро място, точно едно преиграване на риба (поне видях живот), инак никакво бутване дори ...
За съжаление, Огняново не показа някаква активност на рибата за момента ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
По повод Огняново....
В устието кълвят костурчета с размерите на палец масово на бял червей... не толкова масово малко по-голями и вече на друга стръв (спомената бе "жива рибка") излизат и 100 и нагоре грамови. Уклеи също кълвят на бял червей , но се движат пасажите и навярно си трябва подхранване. Информацията ми е от неделя и вчера(лично проверена) привечер.
В неделя човека спомена , че риба кълве в устието от 2-3 седмици насам... но кому е нужна информацията , че да се споделя
.
В идните дни трябва да проверя и за какви риби са накацали по стената на селския ми язовир (Белопопци) или по скоро да видя колко са пораснали каракудите
Наслука на всички ... и не е нужно да убивате малките рибки по Огняново - надали ще ви нахранят с текущия си размер!!!
П.П. Вай , вай... за 7г. регистрация , регистрирах първия си коментар
.
В устието кълвят костурчета с размерите на палец масово на бял червей... не толкова масово малко по-голями и вече на друга стръв (спомената бе "жива рибка") излизат и 100 и нагоре грамови. Уклеи също кълвят на бял червей , но се движат пасажите и навярно си трябва подхранване. Информацията ми е от неделя и вчера(лично проверена) привечер.
В неделя човека спомена , че риба кълве в устието от 2-3 седмици насам... но кому е нужна информацията , че да се споделя

В идните дни трябва да проверя и за какви риби са накацали по стената на селския ми язовир (Белопопци) или по скоро да видя колко са пораснали каракудите

Наслука на всички ... и не е нужно да убивате малките рибки по Огняново - надали ще ви нахранят с текущия си размер!!!
П.П. Вай , вай... за 7г. регистрация , регистрирах първия си коментар

-
- новобранец
Колеги,нещо за Кътина-никой ли не ходи там????
Здравейте чета.Видях информацията на колегата, но все пак реших да попитам някой ако има по прясно инфо за Панчака.Какво излиза на гумаджийницата и на каква стръв и да не би тея дни да са пуснали ВЕЦ-а.Не съм ходил може би от година там как е положенитето с водораслите,пак ли е обрасло толкова много че да няма къде да се хвърли дето се вика.Мисля в неделя сутринта да се метна на там да видим какво е положението,моля ако някой може да помогне с по-подробна информация и живот и здраве после ще рапортувамborenceto86 написа:На панчака върви добър риболов на гумаджийницата, на трибуните нищо.Не знам ама в края на гьола плува някаква мизерия, която се лепи по влакното и водачите.... като на канал и другото, че е много изпуснат

Айде със здраве и дано даима с какво да се похваля в неделя примерно с нещо ей такова