Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от czd »

За протокола да отбележа, наскоро си взех Cormoran ULF ultra light spin :) във вариант 2.25
Изображение

http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... rdrows2=10

мога да кажа, че е отлично бюджетно лайт пръчле :wink: като теста му е лекинко позавишен според мен :roll: по скоро е 3-10 или 1-10 ,а не 3-15 :) примамки в този диапазон ги стреля като куршуми :) ултра лайта дето го има в името е по-скоро лайт ,а изработката е на доста добро ниво :roll: Пръчлето прави отличен баланс с Дайва размер 2500 / около 250 грама /
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
lachezarnb
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от lachezarnb »

Погледни и тук:
http://www.bent-fishing.com/spining-Rib ... roducts-90
Според мен марката е незаслужено пренебрегвана, още повече като се има предвид че в заводите им в Малайзия и Китай, мениджърските екипи са изцяло френски, а не местни :wink:
Аз лично ползвам доста техни продукти и съм доволен. Разбира се пръчките от ниския ценови клас не отговарят съвсем точно като акция, но по нищо не отстъпват на "по-реномираните" марки със сходни цени.
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Днес потръсках тази пръчка http://www.bent-fishing.com/VINTAGE-VTS-product-1699 и доста ми хареса. Въдичката е за по силов риболов и по едри рибки, примерно за газене по Марица е идеална. Стегната, бърза, с тънка бланка, добра изработка, приемлива цена и тегло. Говоря за варианта 3-15 и този на 10-35, 7’ и 7’8’’

А този серт http://www.bent-fishing.com/TRUTTA-SPEC ... oduct-1701 си е жив макарон, чак се чудя какво може да се лови с него, предполагам уклей на спининг.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...А този серт http://www.bent-fishing.com/TRUTTA-SPEC ... oduct-1701 си е жив макарон, чак се чудя какво може да се лови с него, предполагам уклей на спининг.
Типична айриа УЛ гега . Специализирана за риболов с ултра споон и микро джиг в затворени водоеми . Може да извади много неща , доста по-големи от уклеи , но не е подходяща за риболов примерно с въртележки и такъв в течение :wink: "Универсалният" УЛ е в стрийм категорията .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

SERT EXCEED SPX-2.40m 5-21gr

FORMAX STRIKER-2.40m 10-30gr

Shimano CATANA CX SPINNING-2.40m 7-21gr

Колеги коя от тези три въдици според вас има по близък реален долен тест,тъй като основните примамки с които ще ловя са блесни 2-3 номер и воблери до 10 грама,на затворени водоеми?
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Sert-a се справя доста добре с тези примамки. Катана-та е уникална въдица - едновременно е кол и се гъне като макарон. Страйкъра не изглежда лошо на тръскане, не съм ловил с него. Но според мен поне, на повечето евтини пръчки долния тест е занижен, та с тези 10 грама вече си е извън нормата.
Като цяло - на 2.40. с този тест - Серт-а. На 2.70 - Страйкър.
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

suntsu написа:Sert-a се справя доста добре с тези примамки. Катана-та е уникална въдица - едновременно е кол и се гъне като макарон. Страйкъра не изглежда лошо на тръскане, не съм ловил с него. Но според мен поне, на повечето евтини пръчки долния тест е занижен, та с тези 10 грама вече си е извън нормата.
Като цяло - на 2.40. с този тест - Серт-а. На 2.70 - Страйкър.
Колега suntsu и аз общо взето съм на твоето мнение,за което ти благодаря и чакам все пак още мнения от колеги
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

stankof написа:SERT EXCEED SPX-2.40m 5-21gr

FORMAX STRIKER-2.40m 10-30gr

Shimano CATANA CX SPINNING-2.40m 7-21gr

Колеги коя от тези три въдици според вас има по близък реален долен тест,тъй като основните примамки с които ще ловя са блесни 2-3 номер и воблери до 10 грама,на затворени водоеми?
Имам приятели, които ловят със SERT EXCEED SPX-2.40m 5-21gr и са доволни, ама оня ден я пипнах и потръсках в магазина - видя ми се доста твърда и груба. Смятам, че теста и е доста над този упоменат на бланката. Иначе, смятах да я купя за брато, ама се отказах... Та мисля, сертовете-ексийда са добри да 2-7 гр., от там нагоре Не. Тук много по добър е този серт, който споменах в по горното си мнение....
Катаната, лично мен не ме кефи - много е мека...
За Страйкъра, нямам мнение, не съм го виждал, пипал и пр.
Иначе, относно въпроса ти, изключая страйкъра, катаната по се доближава... Мнението ми е, ако си решил да практикуваш спининг си събери повече парички и си купи нещо по добро от тия трите, което ще ти служи дълго време.
Сенека
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Колега Вид за Серта на 2.4 може и да си прав че е твърда и груба,но с акцията която ти предлагаш(2-7 -2.1м) слизам много надолу в дължината,а аз под 2.4 не искам да слизам,все пак ще ловя по язовири главно,а не по реки.За Катаната и други колеги споделят твоето мнение че е макарон,с което аз не съм много съгласен,като я тръсках в магазина не ми се видя толкова мека,но незнам как ще изглежда със закачена на неи риба,може би найстина ще е макарон както казвате.За Страйкъра съм чел че му е завишена малко акцията и тези на 2.4 м дето е 10-30гр може би да ми върши работа.А относно това да си събера повечко парички за по добра въдичка(знам че спининга е скъпо удоволствие и както всичко друго качество значи по висока цена) скоро няма да стане и затова съм се насочил към ниския ценови клас,защото ми се лови риба все пак.Благодаря за отговора ти ще ми бъде полезен!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

stankof написа:Колега Вид за Серта на 2.4 може и да си прав че е твърда и груба,но с акцията която ти предлагаш(2-7 -2.1м) слизам много надолу в дължината,а аз под 2.4 не искам да слизам,все пак ще ловя по язовири главно,а не по реки.
Не си ме разбрал, или аз неточно съм се изразил. За риболов по язовири не ти я предлагам тази акция и дължина, тя и не става. Изказах мнение за марката-ексийд по принцип... Акцията която споменах става само за рекички и рибки като кефал и пъстърва. Това по принцип, не значи че не може и повече, но не и за язовири....
За язовири ти трябва 2,70 м., а разликата на практика с тези на 2.40 е доста очевадна...
Сенека
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Колеги,преди време се бях консултирал с вас за спининг.По финансови причини не успях да се обзаведа наведнъж.Тогава си взех една макара RYOBI ZAUBER - 3000,че ми беше легнала на сърце,а пръчката оставих за по-късно.Сега настана време.....Но се появи следното съмнение:бях се спрял на ST.CROIX TRIUMPH с акция 10,7 - 28,4 грама.Даже като взимах ZAUBER-а,в магазина слагах макарата на въпросната пръчка,за да проверя как се балансира.,но чета във форума разни мнения на специалисти,че пръчката е много крехка.Чак било опасно да я чукнеш с някоя примамка а пък аз съм все пак новобранец,а и на сина ми все ще му се случи да похвърля с нея,та се чудя:чак толкова ли е кекава тази пръчка или става въпрос за нормална експлоатация?Да се хвърлям ли с вързани очи :lol: или да мисля за нещо по друго,например това:CHERRYWOOD II 2.70, 9-28 гр.Ама все си мисля,че TRIUMPH-а е по-добрия избор.
Моля за компетентно мнение и да бягам в магазина. :lol: :lol: :lol:
Изображение
Изображение
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Колега stankof,
сертът на 2.40 е може би най-добрата въдица в този ценови диапазон която съм имал (а имах доста). Тестът и реално е около 8-25гр. и според мен изобщо не е груба или кол, но все пак си мисля, че не би ти свършила работа тъй като това е бърза въдица и определено далечният кастинг не и е силна страна. Може би Страйкарът ще е по-подходящ предвид, че някои колеги казаха, че е по макаронест и ще се справи по-добре с по-леките примамки за които говориш, но нека да кажат хората които ловят с нея :wink:
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Вуйчо-Ваньо написа:...но чета във форума разни мнения на специалисти,че пръчката е много крехка.Чак било опасно да я чукнеш с някоя примамка...
Чукването и надирането на която и да е въдица е опасно колега, но при тази липсва лак на 2/3 от въдицата и може би от там идва проблемът тъй като ако се нарани е директно в/у карбона. Не мисля, че въдицата е крехка има колеги които си ловят с нея успешно :wink:

Все пак събери повечко мнения преди да хукнеш към магазина :wink:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

A.S.H написа:.....при тази липсва лак на 2/3 от въдицата и може би от там идва проблемът тъй като ако се нарани е директно в/у карбона......Все пак събери повечко мнения преди да хукнеш към магазина :wink:
Наистина ли е така?Ако тази въдица не става,тогава не знам кво да взема!За тази съм достигнал цената преко сили. :? Искам да е на 2,70м.,тест на изхвърляне около 8г.,10г. - 30г. и да работи с плетени влакна. :smt102
Надявам се на съвет най-вече от двамата модератори (адашите). :smt006
Благодаря предварително
Изображение
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

SERIES ONE SKELETOR 2 SPINNING 2.70M ; 7-28gr мисля че ще ти свърши идеална работа ако не те притеснява ЕВА дръжката . Общо взето в този диапазон и ценови клас , смятам тази серия на Беркли за най-удачно решение ако си забелязал от други ми постове .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”