Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Спининг въдици на достъпна цена
За протокола да отбележа, наскоро си взех Cormoran ULF ultra light spin
във вариант 2.25

http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... rdrows2=10
мога да кажа, че е отлично бюджетно лайт пръчле
като теста му е лекинко позавишен според мен
по скоро е 3-10 или 1-10 ,а не 3-15
примамки в този диапазон ги стреля като куршуми
ултра лайта дето го има в името е по-скоро лайт ,а изработката е на доста добро ниво
Пръчлето прави отличен баланс с Дайва размер 2500 / около 250 грама /

http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... rdrows2=10
мога да кажа, че е отлично бюджетно лайт пръчле

- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Погледни и тук:
http://www.bent-fishing.com/spining-Rib ... roducts-90
Според мен марката е незаслужено пренебрегвана, още повече като се има предвид че в заводите им в Малайзия и Китай, мениджърските екипи са изцяло френски, а не местни
Аз лично ползвам доста техни продукти и съм доволен. Разбира се пръчките от ниския ценови клас не отговарят съвсем точно като акция, но по нищо не отстъпват на "по-реномираните" марки със сходни цени.
http://www.bent-fishing.com/spining-Rib ... roducts-90
Според мен марката е незаслужено пренебрегвана, още повече като се има предвид че в заводите им в Малайзия и Китай, мениджърските екипи са изцяло френски, а не местни

Аз лично ползвам доста техни продукти и съм доволен. Разбира се пръчките от ниския ценови клас не отговарят съвсем точно като акция, но по нищо не отстъпват на "по-реномираните" марки със сходни цени.
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
- Vid
- кандидат преподавател
Днес потръсках тази пръчка http://www.bent-fishing.com/VINTAGE-VTS-product-1699 и доста ми хареса. Въдичката е за по силов риболов и по едри рибки, примерно за газене по Марица е идеална. Стегната, бърза, с тънка бланка, добра изработка, приемлива цена и тегло. Говоря за варианта 3-15 и този на 10-35, 7’ и 7’8’’
А този серт http://www.bent-fishing.com/TRUTTA-SPEC ... oduct-1701 си е жив макарон, чак се чудя какво може да се лови с него, предполагам уклей на спининг.
А този серт http://www.bent-fishing.com/TRUTTA-SPEC ... oduct-1701 си е жив макарон, чак се чудя какво може да се лови с него, предполагам уклей на спининг.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Типична айриа УЛ гега . Специализирана за риболов с ултра споон и микро джиг в затворени водоеми . Може да извади много неща , доста по-големи от уклеи , но не е подходяща за риболов примерно с въртележки и такъв в течениеVid написа:...А този серт http://www.bent-fishing.com/TRUTTA-SPEC ... oduct-1701 си е жив макарон, чак се чудя какво може да се лови с него, предполагам уклей на спининг.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- stankof
- ще става разбирач
SERT EXCEED SPX-2.40m 5-21gr
FORMAX STRIKER-2.40m 10-30gr
Shimano CATANA CX SPINNING-2.40m 7-21gr
Колеги коя от тези три въдици според вас има по близък реален долен тест,тъй като основните примамки с които ще ловя са блесни 2-3 номер и воблери до 10 грама,на затворени водоеми?
Колеги коя от тези три въдици според вас има по близък реален долен тест,тъй като основните примамки с които ще ловя са блесни 2-3 номер и воблери до 10 грама,на затворени водоеми?
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Sert-a се справя доста добре с тези примамки. Катана-та е уникална въдица - едновременно е кол и се гъне като макарон. Страйкъра не изглежда лошо на тръскане, не съм ловил с него. Но според мен поне, на повечето евтини пръчки долния тест е занижен, та с тези 10 грама вече си е извън нормата.
Като цяло - на 2.40. с този тест - Серт-а. На 2.70 - Страйкър.
- stankof
- ще става разбирач
Колега suntsu и аз общо взето съм на твоето мнение,за което ти благодаря и чакам все пак още мнения от колегиsuntsu написа:Sert-a се справя доста добре с тези примамки. Катана-та е уникална въдица - едновременно е кол и се гъне като макарон. Страйкъра не изглежда лошо на тръскане, не съм ловил с него. Но според мен поне, на повечето евтини пръчки долния тест е занижен, та с тези 10 грама вече си е извън нормата.
- Vid
- кандидат преподавател
Имам приятели, които ловят със SERT EXCEED SPX-2.40m 5-21gr и са доволни, ама оня ден я пипнах и потръсках в магазина - видя ми се доста твърда и груба. Смятам, че теста и е доста над този упоменат на бланката. Иначе, смятах да я купя за брато, ама се отказах... Та мисля, сертовете-ексийда са добри да 2-7 гр., от там нагоре Не. Тук много по добър е този серт, който споменах в по горното си мнение....stankof написа:SERT EXCEED SPX-2.40m 5-21gr
Катаната, лично мен не ме кефи - много е мека...
За Страйкъра, нямам мнение, не съм го виждал, пипал и пр.
Иначе, относно въпроса ти, изключая страйкъра, катаната по се доближава... Мнението ми е, ако си решил да практикуваш спининг си събери повече парички и си купи нещо по добро от тия трите, което ще ти служи дълго време.
Сенека
Сенека
- stankof
- ще става разбирач
Колега Вид за Серта на 2.4 може и да си прав че е твърда и груба,но с акцията която ти предлагаш(2-7 -2.1м) слизам много надолу в дължината,а аз под 2.4 не искам да слизам,все пак ще ловя по язовири главно,а не по реки.За Катаната и други колеги споделят твоето мнение че е макарон,с което аз не съм много съгласен,като я тръсках в магазина не ми се видя толкова мека,но незнам как ще изглежда със закачена на неи риба,може би найстина ще е макарон както казвате.За Страйкъра съм чел че му е завишена малко акцията и тези на 2.4 м дето е 10-30гр може би да ми върши работа.А относно това да си събера повечко парички за по добра въдичка(знам че спининга е скъпо удоволствие и както всичко друго качество значи по висока цена) скоро няма да стане и затова съм се насочил към ниския ценови клас,защото ми се лови риба все пак.Благодаря за отговора ти ще ми бъде полезен!
- Vid
- кандидат преподавател
Не си ме разбрал, или аз неточно съм се изразил. За риболов по язовири не ти я предлагам тази акция и дължина, тя и не става. Изказах мнение за марката-ексийд по принцип... Акцията която споменах става само за рекички и рибки като кефал и пъстърва. Това по принцип, не значи че не може и повече, но не и за язовири....stankof написа:Колега Вид за Серта на 2.4 може и да си прав че е твърда и груба,но с акцията която ти предлагаш(2-7 -2.1м) слизам много надолу в дължината,а аз под 2.4 не искам да слизам,все пак ще ловя по язовири главно,а не по реки.
За язовири ти трябва 2,70 м., а разликата на практика с тези на 2.40 е доста очевадна...
Сенека
Сенека
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колеги,преди време се бях консултирал с вас за спининг.По финансови причини не успях да се обзаведа наведнъж.Тогава си взех една макара RYOBI ZAUBER - 3000,че ми беше легнала на сърце,а пръчката оставих за по-късно.Сега настана време.....Но се появи следното съмнение:бях се спрял на ST.CROIX TRIUMPH с акция 10,7 - 28,4 грама.Даже като взимах ZAUBER-а,в магазина слагах макарата на въпросната пръчка,за да проверя как се балансира.,но чета във форума разни мнения на специалисти,че пръчката е много крехка.Чак било опасно да я чукнеш с някоя примамка а пък аз съм все пак новобранец,а и на сина ми все ще му се случи да похвърля с нея,та се чудя:чак толкова ли е кекава тази пръчка или става въпрос за нормална експлоатация?Да се хвърлям ли с вързани очи
или да мисля за нещо по друго,например това:CHERRYWOOD II 2.70, 9-28 гр.Ама все си мисля,че TRIUMPH-а е по-добрия избор.
Моля за компетентно мнение и да бягам в магазина.

Моля за компетентно мнение и да бягам в магазина.

Колега stankof,
сертът на 2.40 е може би най-добрата въдица в този ценови диапазон която съм имал (а имах доста). Тестът и реално е около 8-25гр. и според мен изобщо не е груба или кол, но все пак си мисля, че не би ти свършила работа тъй като това е бърза въдица и определено далечният кастинг не и е силна страна. Може би Страйкарът ще е по-подходящ предвид, че някои колеги казаха, че е по макаронест и ще се справи по-добре с по-леките примамки за които говориш, но нека да кажат хората които ловят с нея
сертът на 2.40 е може би най-добрата въдица в този ценови диапазон която съм имал (а имах доста). Тестът и реално е около 8-25гр. и според мен изобщо не е груба или кол, но все пак си мисля, че не би ти свършила работа тъй като това е бърза въдица и определено далечният кастинг не и е силна страна. Може би Страйкарът ще е по-подходящ предвид, че някои колеги казаха, че е по макаронест и ще се справи по-добре с по-леките примамки за които говориш, но нека да кажат хората които ловят с нея

Чукването и надирането на която и да е въдица е опасно колега, но при тази липсва лак на 2/3 от въдицата и може би от там идва проблемът тъй като ако се нарани е директно в/у карбона. Не мисля, че въдицата е крехка има колеги които си ловят с нея успешноВуйчо-Ваньо написа:...но чета във форума разни мнения на специалисти,че пръчката е много крехка.Чак било опасно да я чукнеш с някоя примамка...

Все пак събери повечко мнения преди да хукнеш към магазина

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Наистина ли е така?Ако тази въдица не става,тогава не знам кво да взема!За тази съм достигнал цената преко сили.A.S.H написа:.....при тази липсва лак на 2/3 от въдицата и може би от там идва проблемът тъй като ако се нарани е директно в/у карбона......Все пак събери повечко мнения преди да хукнеш към магазина

Надявам се на съвет най-вече от двамата модератори (адашите).

Благодаря предварително

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
SERIES ONE SKELETOR 2 SPINNING 2.70M ; 7-28gr мисля че ще ти свърши идеална работа ако не те притеснява ЕВА дръжката . Общо взето в този диапазон и ценови клас , смятам тази серия на Беркли за най-удачно решение ако си забелязал от други ми постове .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов