Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от ivan_tsochev »

Дали кълве костура вече, че мислим в неделя да ходим, като ще търсим рибета на място?
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

monkey написа:Дайте малко инфо как е положението в почивните дни, може ли да се намери място? Плановете ми са да направя една седмица на язовира и да тръгна в неделя след обяд, но ми се иска да отида в събота. До сега съм бил веднъж там, под Троянския път, срещу гребната база, сега ми се иска да опитам отсрещния бряг, от гребната посока стената. Там пътя проходим ли е за нормални автомобили с ненормални водачи?
Пътя по стената и след нея е пооправен,гледам и кемпер мина преди време,за коли няма проблем.Но,като всички пътища през нивата при дъжд е малко екшън,но сега е много сухо :wink:
А за костура,миналата събота -неделя излизаше пак дребен на плувката от лодка,не сме го търсили целенасочено точно него.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Mитко викаш дори и моя приятел Якуб Вагнер - еколог,рибар,природозащитник и т.н да отиде на Сопот костур над 200 грама няма да може да хване ...
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

В тая жега се лови само студена бира, :lol: а що се отнася за рибата тя при нас сама няма да дойде,така че трябва да си на язовира с такъма в ръка :D
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Radoy написа:Mитко викаш дори и моя приятел Якуб Вагнер - еколог,рибар,природозащитник и т.н да отиде на Сопот костур над 200 грама няма да може да хване ...
Принуждаваш ме да показвам как се прави + снимков материал :wink: И най - добрия рибар да пратиш ако не знае къде е точно в момента групирана рибата ще си иде с празни ръце.И няма да ловя костур до 200 грама ами със сигорност този ще е най - малкия екземпляр.Развали ли се малко времето ще ти направя едно показно и ще го постна във форума.Рибата почва да се групира на точно определени места след септември месец и малко хора ги знаят визирам за хубавия костур.И трябва също сонар,без него си на никъде :wink:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Понеже има някаква вероятност да се отбия другата седмица за някой час -
На мач какво се лови,или няма спасение от костура?
Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

stich написа:Понеже има някаква вероятност да се отбия другата седмица за някой час -
Здрасти.Ако си на подходящо място ,с подходяща за момента стръв,захранката задължителна,ще има слука на каракуда/таран/ :wink: ,червеноперка ,платика/повечето дребна/и някой костур бонус :wink: :D
Менка,така ми хареса как хвърли ръкавицата,ще чакаме отговора :D Че ,се групира рибата есента е така и някой местни хора я знаят къде е горе долу.Но ,дали всеки път е там?А за сонара е така донякъде,помага,но не изписва кое е костур,платика,каракуда и т.н.,и дава три размера риби,а колко са големи също не е ясно :wink: :D
От неделя ще съм там за 3-4 дни ,няма ли да минеш,да се видим.
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Ще чакаме Менка да видим. :D
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

MITKO70 написа:
stich написа:Понеже има някаква вероятност да се отбия другата седмица за някой час -
Здрасти.Ако си на подходящо място ,с подходяща за момента стръв,захранката задължителна,ще има слука на каракуда/таран/ :wink: ,червеноперка ,платика/повечето дребна/и някой костур бонус :wink: :D
Менка,така ми хареса как хвърли ръкавицата,ще чакаме отговора :D Че ,се групира рибата есента е така и някой местни хора я знаят къде е горе долу.Но ,дали всеки път е там?А за сонара е така донякъде,помага,но не изписва кое е костур,платика,каракуда и т.н.,и дава три размера риби,а колко са големи също не е ясно :wink: :D
От неделя ще съм там за 3-4 дни ,няма ли да минеш,да се видим.
Във вторник мисля да приготвям тежката артилерия и да идвам.Смятам да застана някъде около вашия лагер Мите ако има свободни места разбира се.Единствената пречка ще бъде само ако се развали времето. :drinkers:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Няма проблем Менка,в ляво от нас ще си тръгнат понеделник може би 2 каравани,ще има място ,пазя ти го :wink: А за времето ,няма да има голям валеж,само на места,но е толкова сухо ,че няма проблем.Аз съм там до четвъртък,но лагера остава до победата :D :D :D
Добре е ,че започна да излиза по-добра риба от лодка на плувка :wink:
Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Аз ще ходя от 30 или 31-ви отново да разуча как седят нещата с раираните разбойници , че последния път ми се закачаха по 100-200 гр,което не ме удовлетворяваше ... сега съм взел и тежката артилерия от силикон ... :lol: та ще видим каква ще я сътворим ...

някой ако може да ми каже как е нивото на водата,около тръбите (кладенеца) и ... дали спада още и още и как е от брега , че лодка нямам възможност да мъкна сам саминък ... :lol:

Митко ако можеш да ми кажеш под Троянския дали е обрасло с растителност по брега ? 8)
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Radoy написа:Аз ще ходя от 30 или 31-ви отново да разуча как седят нещата с раираните разбойници , че последния път ми се закачаха по 100-200 гр,което не ме удовлетворяваше ... сега съм взел и тежката артилерия от силикон ... :lol: та ще видим каква ще я сътворим ...

някой ако може да ми каже как е нивото на водата,около тръбите (кладенеца) и ... дали спада още и още и как е от брега , че лодка нямам възможност да мъкна сам саминък ... :lol:

Митко ако можеш да ми кажеш под Троянския дали е обрасло с растителност по брега ? 8)
Беше обрасло много ,но сега има тук там по брега.На вътре има по дъното на около 10-15м.от брега.Миналата седмица водата беше 2-3м. под кладенеца/има там мой хора сега/,пътя се е показал при тръбата,там има дълбочина.Миналата година точно там бях и вървеше костур,но дали ще е свободно.
Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Именно поради тази причина те питам как е ... защото костура предимно там се групира при дълбокото ,а на мен ми трябват и водорасли да речем,защото райрания обича да се спотайва там ... мисълта ми е викаш 10-15 метра от брега има водорасли, а дълбочината там каква е ? имаш ли някаква представа,че на Стамболийски в началото на месеца целия бряг беше обрасъл и влизах навътре и пред водораслитем мятах ... всмисъл имаше на 4-5 м от брега водорасли ... а нататък всичко чисто ...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Водораслите са намалели още ,дълбочината е около 2-2,80м. и костура гони и сега,но пак дребен.
Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

ето това ме интересуваше ... абе щом има дребен,трябва да има и едър
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”