С лодка в морето - 2013

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КОЛЬО
новобранец
новобранец

Re: С лодка в морето - 2013

Мнение от КОЛЬО »

shturec, днес на Маслен нос над 100 лодки. Нормален риболов със душ и баня. За резултата от идващия вторник ме питай вечерта. На лични. И не забравяй за кръга от приятели.Разширявай го.
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Кольо,знам че не е лесно в морето-вълнА(къпане и лашкане),разходи за гориво,често резултати,неоправдаващи очакванията и...редки,спорадични слуки.Казвам го от позицията на аджамийче с едва 30-ина дневни и сал едно нощно(узукмаджийско) влизания...а повечето лодкари тук сте със стотици,други с хиляди,трети...не могат да броят до толкова влизания в морето....Това по никакъв начин не намалява разочарованието ми от...ъъъ....нека го река ,спестеното споделяне на слуката.Че за к'ъв 'уй е този форум??? Аз си мислех,че е да се подпомагат колегите взаимно един друг!? Ама то ще излезе,ако можем си копна полезно инфо от нЕкой устат балък-хорошо,ако не,здраве да е...ама и ний шЪ мълчим кат' партизани на разпит (макар последното да е легенда,щот' въпросните мекерета са пеели кат' Росица Кирилова--хем гадно, хем с патетичен ,хрипащ напън,ама от игла до конец...всичко),щот' вълна ни лашка и къпе,рядко набарваме рибата и...ще им даваме сготвена информация на тъпунгерите...Арееее,да го....ветреят.....
Та,не знам с колко ирония ми споделяш за вторнишния(вдругиденшни) риболов,не съм се загрижил и за броя на приятелите си тъдява,даже не зная дали се знаем с тебе,НО...моята позиция си остава:Има ли слука(имам ли слука) да се сподели с всички във форума, все едно са ни(ми) приятели до един,а на лични... само нЕкои по-интимни лафчета.
Аре мъничко повече алтруизъм,плийз!
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

КИРО написа:Аз съм почти КАПО,
като изключа тази рибка,
дето от 20-тина години не съм я хващал:
Изображение

имаше още 5-6 попчета за стръв,и до там.
После - ами после ще пишем. :D

Абе прилича ми на затишие пред буря,
ама де да видим. :roll:
Киро малко след като се разделихме (знаеш че не не на свърта много много) и газ навътре и още навътре и още навътре и на точно 10 километра от Траката и Галата изнамерихме сафрида пръснат но като мине се бере добре и така за около час и като задуха онзи ми ти юг а ние инати стоим.При 2км/h дрейф вече се отказахме и на финала около 2кг. сафрид за час
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Знаех че се върти там сафрид Митак,ама не ми се тътреше
до там,а и прогнозата я даваха добра до 12 часа.
Пък и бях се наточил на попа.
Сряда или четвъртък може да се засиля,ще видим.
Все си мисля,че тези дни рибата ще наближи брега.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

Кире а каква е тази риба на снимката която казваш че не си хващал от 20 години ?
martcho
новобранец
новобранец

Мнение от martcho »

Вчера на маслен нос до към 13 :00 по 5 кг на човек( сафрид + 26 чернокопа), после октомврииска баня до приморско докато изляза,там казаха че към китен са взели чернокоп.
Днес тролинг до 11:00 на ставрова банка поморие 5 лефера към 300гр.
Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

Колеги,ха кажете моля ви,чернокопа на сафридските чепарета ли се хваща,щото аз мисля,и съм натъкмил малко по-големи куки,с черни перушини,или както дойде :roll:
Май за сряда и аз се чудя накъде...???
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

stil92 написа:Кире а каква е тази риба на снимката която казваш че не си хващал от 20 години ?
Змарид.
Спарова риба.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
vesofr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vesofr »

Днес на Черноморец-1,5кг. сафрид с десетина чернокопа,голяма скука.Някой да каже нещо за маслен нос?
Не кълве,не кълве,че спре.
Аватар
vesofr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vesofr »

До колегата vladdinev : слагаш си по-едро сафридено чепаре-6,7 номер и си хващаш и сафрид и чернокоп.Що се отнася до пасенето на куки,то и първи номер да сложиш файда няма,щото ръба основното влакно и пак половината чепаре го няма.Всичко е до късмета на човек.Хващал съм 10кг. с едно чепаре,хващал съм и 15чернокопа с три чепарета-ръбнати по средата.Естествено ако работи само чернокоп-1,2 номер.
Не кълве,не кълве,че спре.
Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

благодаря весо
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Днес при малко късно стартиране от към улов на сафрид завършихме към 15:00ч с по малко над 4 кг. на човек едър сафрид.Имахме и по 5-6 средни чернокопа.Лодките днес не бяха кой знае колко много и през цялото време бяха пръснати тук-там.Рибата взех изцяло на сонар като по-голямата част беше между Черноморец и Поморие.Утре смятам да влача сутринта а чак след това да търсим сафрида пък каквото сабя покаже.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
дани и дани
новобранец
новобранец

Мнение от дани и дани »

Вчера на Болата екипаж от 3-ма общо 5-6кг. риба.Това от 8.30 до към 14.00 часа.Много рядък сафрид, примесен с едра хамсия и граца,и тук-там чернокоп.Голямо търсене падна.Рибата вървеше що годе до към 11.00 часа.От там насетне всичко беше садо-мазо...
martcho
новобранец
новобранец

Мнение от martcho »

днес отново тролинг на ставрова банка 1 лефер, имам нужда от помощ, имаше големи джуруми със лефери скачат, на какво ли не пробваахме поне 30 лодки неща да се хване воблери, блесни чепарета неще и неще, някои да даде съвет, че съм болен да гледаш как скачат на 3 м от лодката леферите и ти се смеят нямам думи ????
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

martcho написа:днес отново тролинг на ставрова банка 1 лефер, имам нужда от помощ, имаше големи джуруми със лефери скачат, на какво ли не пробваахме поне 30 лодки неща да се хване воблери, блесни чепарета неще и неще, някои да даде съвет, че съм болен да гледаш как скачат на 3 м от лодката леферите и ти се смеят нямам думи ????

Колега не съм запознат много с риболова на лефери но тия дни ще пробваме и ние на Поморие да видим за какво иде реч, но щом казваш че са толкова близо до лодката защо не пробваш на филе от сафрид ?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”