Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Значи реката е замърсена, обаче водата е чистаmrenka написа: Ако твърдиш че водата на Струма е мръсна, значи си се объркал тотално. Реката може и да е замърсена -.......... обаче водата си е наред. ...

Скобара даже се върти около местата където се отичат гадости в реката и обира семенцата

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аз не само съм нов в този форум, но и риба ловя от няколко месеца само. Чета тук главно да науча нещо, но се обърках вече.
Ако слушам единия, рибата която хвана трябва да я върна обратно, защото месото и е гадно и не става за ядене.
Ако слушам другия, рибата едва ли не е отровна след тези неща дето е яла, та по-добре да я изхвърля в храстите, за да не я изяде някой който не знае каква е.
Май трябва да спра да чета тук, защото май не само се крие къде и как се лови успешно рибата, но може и да се дава погрешна информация с цел да не хвана и изям на някой рибата.
Между другото съм "новософиянец" и по новата магистрала идвам на реката. И не ме интересува къде са топ местата, който криете, защото ще си ги науча сам с времето.
И не се вдигам чак от София, за да ви изловя и изям рибата, а за да ви дразня с тъкимите, който съм си купил с многото пари, който изкарвам в София.
Голям филм разказах, но ми олекна малко, защото наистина се дразня от някои мнения по-горе.
Кое е иронично, кое е истина и кое не, си решете сами, ама спрете с глупостите.
Риби и места за риболов ще се намерят за всички
искрено вярвам в това!!!
Ако слушам единия, рибата която хвана трябва да я върна обратно, защото месото и е гадно и не става за ядене.
Ако слушам другия, рибата едва ли не е отровна след тези неща дето е яла, та по-добре да я изхвърля в храстите, за да не я изяде някой който не знае каква е.
Май трябва да спра да чета тук, защото май не само се крие къде и как се лови успешно рибата, но може и да се дава погрешна информация с цел да не хвана и изям на някой рибата.
Между другото съм "новософиянец" и по новата магистрала идвам на реката. И не ме интересува къде са топ местата, който криете, защото ще си ги науча сам с времето.
И не се вдигам чак от София, за да ви изловя и изям рибата, а за да ви дразня с тъкимите, който съм си купил с многото пари, който изкарвам в София.

Голям филм разказах, но ми олекна малко, защото наистина се дразня от някои мнения по-горе.
Риби и места за риболов ще се намерят за всички

Краси, как да спрем с глупостите, нали на това се държи форумаKrassimir написа:Кое е иронично, кое е истина и кое не, си решете сами, ама спрете с глупостите.
Риби и места за риболов ще се намерят за всички........

Формулата за местата е гледаш къде е навалицата и почваш да ходиш все по-рано за да се вредиш.После ще търсиш подобни конфигурации на реката където няма навалица и ако откриеш риба, ще си пазиш местото повече от панелката в Сф
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Ех, колега, колега ... Ловиш от няколко месеца? Честито и успехи занапредKrassimir написа:Аз не само съм нов в този форум, но и риба ловя от няколко месеца само. Чета тук главно да науча нещо, но се обърках вече.
Риби и места за риболов ще се намерят за всичкиискрено вярвам в това!!!

Ноемврийска Струма обаче ще бъде прекалено голям залък за теб, ако ще да си снабден със Sensas Power Match 744. Преди юли месец изобщо не се показвй, изчакай мренките и кленчетата да се раздвижат, да ти помогнат да навлезеш в речния риболов. Бих те посъветвал да започнеш най - напред с булдото : първо ще те научи на работа и с пръчката, и с макарата, второ - няма как да се капотираш, трето - адреналина е на ниво, но всеки си решава сам...
И да, от 15 - 20 години насам по Струма вече няма нито риба, нито места за всички. Скоро ще го разбереш от личен опит

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Относно смрадта съм съгласен. Преди 3 години бащата ме пришпори да му взема риба от реката и тъй като бях наловил скобари взех два по-едри, е няма такава смрад, а аз като си изчоплих малко да го опитам имаше вкус на навта,та по-добре да смеля 2 кг слънчак вместо това гадното.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
От къде калят реката от Бело поле надолу? Втори делничен дем ме ебават и ловя до обяд....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Утре мисля да направя целодневен на Копиловци или на Невестино, може и на двете ако не потръгне на едното.
Мисля да ловя на директен 6 метра, защото ми е нов и ми е мерак, но ще помятам малко и булдо.
След булдото, какво е хубаво да слагам - бял, торен, мамарец, блесна или нещо друго?
За захранка тази която продават в Кюстендил червена в/у нея пиша "За река" дали става?
Мисля да си взема към 300гр. шарен червей, имам и френски хляб, друго да си взимам ли?
Мисля да ловя на директен 6 метра, защото ми е нов и ми е мерак, но ще помятам малко и булдо.
След булдото, какво е хубаво да слагам - бял, торен, мамарец, блесна или нещо друго?
За захранка тази която продават в Кюстендил червена в/у нея пиша "За река" дали става?
Мисля да си взема към 300гр. шарен червей, имам и френски хляб, друго да си взимам ли?
Забравил си ЛЕБА. Купуваш си едно сито ако нямаш /най-добре за теб е SENSAS
/. Стържеш на него 4 хляба на трохи и си ти. 6 м. директен зависи от мястото, но може да ти дойде малко къс, но ако вземеш от скъпите ботуши може да навлезеш навътре при рибите. Торния червей аз лично не бих го взел, но не вярвам да ти натежи. За булдото и блесните мога да ти кажа само да не ги слагаш на директния
, друго не разбирам. Успех.

-
- фен клуб-скобар
Шест метра директен на Струма=Отдих сред природата без очаквания от риболова:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Здравейте.А седем ,става ли?Хляба трябва ли да е на 3,4 дни,за да мине през ситото?Нужна ли е подхранка през тези месеци?Задължителен ли е ластика на директния?Айде стига толкова,че се улях:)))
DJONI RINGO написа:Шест метра директен на Струма=Отдих сред природата без очаквания от риболова:)
Като ми се казва, какво да не правя, пак не разбирам какво да правя.
Сега 7 метра директен или щека над 10 метра ми трябва?
Щом не мога с булдо и блесна на директен, на каква въдица мога? На фидер мога ли?

На двете села където мисля да ходя (Копиловци преди моста и Невестино пак преди моста), директен 6м. не знам дали ще ми е къс, но ботушите 100% ще са ми къси (колкото и да са скъпи).
Дали да не се местя в темата за Дренов дол, че на Струма май нямам шансове с моя опит?
Дали това няма връзка с твоя случай? http://bigfish.bg/news/novini/Shto-za-s ... ritza.htmltopsoft написа:От къде калят реката от Бело поле надолу? Втори делничен дем ме ебават и ловя до обяд....
Колега, форума не е само за писане, а и за четене. Нещата за които питаш /а може би будалкаш, защото долавям ирония/ са изписани доста пъти тук просто трябва да се пробваш с търсачката. След това въпросите ти ще станат доста по-малко, много по-смислени и ще бъде интересно на всички да ги разискват.Krassimir написа:DJONI RINGO написа:Шест метра директен на Струма=Отдих сред природата без очаквания от риболова:)
Щом не мога с булдо и блесна на директен, на каква въдица мога? На фидер мога ли?
На двете села където мисля да ходя (Копиловци преди моста и Невестино пак преди моста), директен 6м. не знам дали ще ми е къс, но ботушите 100% ще са ми къси (колкото и да са скъпи).
Дали да не се местя в темата за Дренов дол, че на Струма май нямам шансове с моя опит?
miro253 написа:Колега, форума не е само за писане, а и за четене. Нещата за които питаш /а може би будалкаш, защото долавям ирония/ са изписани доста пъти тук просто трябва да се пробваш с търсачката. След това въпросите ти ще станат доста по-малко, много по-смислени и ще бъде интересно на всички да ги разискват.Krassimir написа:DJONI RINGO написа:Шест метра директен на Струма=Отдих сред природата без очаквания от риболова:)
Еми не съм толкова глупав, че да слагам булдо и блесна на директен, ама не съм и толкова умен че да знам, с кoлко дълга въдица да ловя на Копиловци.
Ироничен съм, защото получавам отговори, от който не мога да извлека 100% полза.
Чета форума и не само него всеки ден. Питам за конкретни места, и конкретно време където ще ходя, защото си мислех, че това е смисъла на тези тема.
Аз успешно заговарям всеки път с колеги, които ловят около мен. Всички са ми обяснявали повече от колкото съм питал и очаквал и не крият места, техники, желана стръв и т.н. Явно съм очаквал и тук да е така. Но май не уцели тона и стила на старите потребители в този форум.
Последно да си кажа не съм лош човек бе хора

-
- новобранец
Краси , разходи се по надолу , Железница, Симитли. Там съм виждал да ловят на директен. плувка над 3 гр.