Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Понякога ми се случва съвсем спонтанно да ми се прияде нещо...аз го наричам "особен глад" - яде ми се нещо, но не знам какво...
.....случвало ми се е заради особения ми глад посред нощ да мяткам палачинки, и т.н.
Одеве пък ме прихвана "особена жажда"......и чудейки се к'во ми се пие, осъзнах, че ми се пият от ония газирани сокчета, които ги имаше навремето, най-вече по морето....помните ли ги - в едни големи стъклени неща, като буркани, само че кръгли, имаше разни течности с различен цявт и вкус - на виолетка, на портокал, на лимонада......имаше малки чаши и халби, и в зависимост от това каква чаша си поръчал, слагаха единична или двойна доза и добавяха до горе газирана вода......е, сега точно такова нещо ми се пие и се замислих дали все още ги има някъде тези бутки с тези напитки?

Одеве пък ме прихвана "особена жажда"......и чудейки се к'во ми се пие, осъзнах, че ми се пият от ония газирани сокчета, които ги имаше навремето, най-вече по морето....помните ли ги - в едни големи стъклени неща, като буркани, само че кръгли, имаше разни течности с различен цявт и вкус - на виолетка, на портокал, на лимонада......имаше малки чаши и халби, и в зависимост от това каква чаша си поръчал, слагаха единична или двойна доза и добавяха до горе газирана вода......е, сега точно такова нещо ми се пие и се замислих дали все още ги има някъде тези бутки с тези напитки?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Най обичах шоколад и мента - като дете изпивах във Варна по няколко чаши на връщане от плажа.Току що си хапнах баница с кайма - собственоръчно производство , едно малко уиски и салатка от краставички.Сега режа пъстърмица , мушкам още едно малко и се гмуркам в кревата 

- GODzillata
Ментата ми беше задължителна съставка, която комбинирах с нещо друго, но и виолетката ме кефеше много.
@Някой ползвал ли е GPS тракер за кола?

@Някой ползвал ли е GPS тракер за кола?

Един познат използваше такова устройство - SPOT - много доволен беше,ма сега е по Европата.За другите подобни казваше,че не струват.
- GODzillata
Mtel имат такава услуга /Mtel auto control/, но се чудя дали някоя китайска джаджа няма да ми върши работа... 

Ако е вързана с китайската народна армия ставаGODzillata написа:Mtel имат такава услуга /Mtel auto control/, но се чудя дали някоя китайска джаджа няма да ми върши работа...

Последно промяна от Teo 62 на Съб Сеп 28, 2013 7:45 pm, променено общо 1 път.
- G.Petkov
Днес като се събудих,
И тече порой от небето,
Затова поспах още почти три часа и се пласирах на водоема към икиндия,
Мнооого слаб риболов,
Само едно рибка ми вдигна адреналина,

Въпреки ефектната снимка, тежи само 450 грама,
Но имаше вълнение докато го изкарам през клечките и туфите с водорасли
,
На Чируса мястото е познато,
Ако чете тук, щото и той ни за.ба от доста време
,

А денят беше шантав, както всичко напоследък,
Сутринта валя проливен дъжд с оловно-сиви облаци,
А след обяд - слънце и вятър, съблякох се по риза даже !
По прогноза - другата седмица започваме да точим ледобурите
!
Кире,
Сещам се за кои сокчета ми говориш,
Ама не съм ги виждал от времето на соца!
Също така се радвам, че д-р тигърът е оживял след един от поредните му рожденни дни
!
Доколкото разбрах и той не им знае точния брой,
Ама до 5-ти октомври, както ги изчисли Ватус-а ще държи високо нивото на алкохола
!
Ако е мераклия - до тогава всеки ден ще му пускаме тема с ЧРД
!
Което си е отличен повод да се почерпи още един път
!
И тече порой от небето,
Затова поспах още почти три часа и се пласирах на водоема към икиндия,
Мнооого слаб риболов,
Само едно рибка ми вдигна адреналина,
Въпреки ефектната снимка, тежи само 450 грама,
Но имаше вълнение докато го изкарам през клечките и туфите с водорасли

На Чируса мястото е познато,
Ако чете тук, щото и той ни за.ба от доста време

А денят беше шантав, както всичко напоследък,
Сутринта валя проливен дъжд с оловно-сиви облаци,
А след обяд - слънце и вятър, съблякох се по риза даже !
По прогноза - другата седмица започваме да точим ледобурите

Кире,
Сещам се за кои сокчета ми говориш,
Ама не съм ги виждал от времето на соца!
Също така се радвам, че д-р тигърът е оживял след един от поредните му рожденни дни

Ама до 5-ти октомври, както ги изчисли Ватус-а ще държи високо нивото на алкохола

Ако е мераклия - до тогава всеки ден ще му пускаме тема с ЧРД

Което си е отличен повод да се почерпи още един път

Здрасти Кире.Е днеска метах,изкуствени примамки на вода
В един от водоемите в София.Тука вадят пясък,и е дълбоко.Е как изглежда
водата е бистра,по брега има шавар и папур.сутринта,казваха че е гонил костура в дъжда.По брега има малки рибки-виолетки.Видях малка щука,кленчета и слънчаци да се препичат на слетобедното слънце.
Пробвах и на моска номер 3 жълта,без успех.
По реката,беше заето на всички хубави места.Ловят само на плувки,дребна риба.Клъвна едно костурче
и го метнах за щука,но само за 2 часа ми беше времето.Утре повече.Наздраве на форумците.

Риболовци.
Той мина - вече съм по дъртанян с една година.Сега е Камико ако са е отсърдил или не се е отнесъл някъде.Съвет от мене - пробвай спинингов риболов - сега му е времето - големите рибоци почват да се угояват за зимата.За ледобурите незнам,но за онова местенце за платена любов с пъстървите със сигурност.G.Petkov написа:
Също така се радвам, че д-р тигърът е оживял след един от поредните му рожденни дни!
Ама до 5-ти октомври, както ги изчисли Ватус-а ще държи високо нивото на алкохола!
Ако е мераклия - до тогава всеки ден ще му пускаме тема с ЧРД!
Което си е отличен повод да се почерпи още един път!

- G.Petkov
Люси,
Този район на яз.Лобош дето си го показал на картата е на поне 70-80 км от София,
Може от Люлин да е на по-малко,
Ама едва ли !
И наистина е гъз до гъз,
Имам усещането, че част от местното население се храни с рибата от язовира през лятото.
Спомнам си времето, преди няколко години, когато на Радибош си ловяха промишлено и сутрин събираха мрежите с каракуди и бабушки в чували и някъде ги караха.
Събираха ни такса от 2 лева, ама и аз не бях много "изряден" по това време
!
Този район на яз.Лобош дето си го показал на картата е на поне 70-80 км от София,
Може от Люлин да е на по-малко,
Ама едва ли !
И наистина е гъз до гъз,
Имам усещането, че част от местното население се храни с рибата от язовира през лятото.
Спомнам си времето, преди няколко години, когато на Радибош си ловяха промишлено и сутрин събираха мрежите с каракуди и бабушки в чували и някъде ги караха.
Събираха ни такса от 2 лева, ама и аз не бях много "изряден" по това време

На Лобуш,ходи комшията-но не ме е поканил,за сега.Но утре,ще ме водят за риба,и ще хвана много-на ново място.

Риболовци.
- G.Petkov
Докторе,Teo 62 написа:...Съвет от мене - пробвай спинингов риболов - сега му е времето - големите рибоци почват да се угояват за зимата.За ледобурите незнам,но за онова местенце за платена любов с пъстървите със сигурност...
Това със спининговия риболов ми се оказа голям дерт

На всяко място пробвам с блесни, купих си доста, но не ми пипа,
Дори на "онова местенце" мятах, малко още е обрасло, ама нъц

А хвърля ли на рибка - кълве да го ева !!!!!
Рибите са пред мен, ама не искат метала, а живата рибка!
Някъде имам "системна грешка"

Като я открия - ще се похваля

Досега съм хванал само платени пъстърви на блесна,
Нищо друго, даже и посягане нямам

Бате гоше-на дигата съм ловил костур на блесна,но когато го имаше много-преди 20 години.Срещу щъркела на носа,също взимаше много добре-на клатушка-но 1986-до 1988 година.После влезнах в казармата,след нея почнах бачкане и свободното време свърши.

Риболовци.
- Павел Иванов
Е до това дърво у уево , хванах навремето една от първите си читави щуки на спининг .lusienn написа:......
Инак на местото де и Георге го е упоменал , от две - три години , сал корморан се въди

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Пробвай с малки воблерчета,има значение и каква е тояжката и макарата,влакното,начина на водене - то си е цяла наука.Виждал съм с тояга с акция 30 - 60 грама и влакно монофил 0.40,макара за шарани да водят блесничка ,която и уклей ша налапа - наблегни на спининговия раздел - има интересни работи там.Ето ти една обява - да не обидя някой , но писанията в нея са доста интересни http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=81599" onclick="window.open(this.href);return false; Има интересни моделчета на Риоби пригодени за този вид риболов и доста прилични сопички в средния ценови клас - консултирай се и се оборудвай с нещо такова и може да имаш по голям успех.Универсална въдица няма,има друго такова нещо,ма то е за девойкитеG.Petkov написа:
Докторе,
Това със спининговия риболов ми се оказа голям дерт!
!