Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Тия където си ги носат дома се знаят и не може да им се сърдиме ,защото са си местни и си правят квото си щът.Важното е спорет мен като отидеш на Б.П.примерно и хвянеш един скобар да помислиш как ще чистиш дваисет скоби и ще ги ядеш , или консервираш.Тая риба за мен не става за ядене ,както и много други но все пак който си иска си я взима .За мен риба в повече трябва да се връща .Обичаите си реката и и се радваите .Идва зима и скобите ще ги къртиме по Струма ,Искър ,Тунджа,Дунав,но нека да бъдем повече Европеици и да ги ядем по малко от колкото трябва.Успех на всички колеги в зимния риболов.
тва че са местни не значи че не мога да им се сърдя или да им метна тъпите телескопи с вързани 3ки накрая у реката...
- Jumpi
- фен клуб-скобар
Нека взимат няма да изчезне скобара.. Не можеш и да спреш някой да си ги вземе... тройки винаги е имало и винаги ще има. Тия кълвачите ядат много риба от всякъде ги изгониха в БГ само не ги пипат те колко риба набождат и ядат ........................

с тва че нема изчезне не съм съгласен само 1 пример ше ти дам - Земен и не е само там
- Jumpi
- фен клуб-скобар
За 2-3 години реката се промени много от местата не са същите там където имаше много риба сега я няма. Това е една от причините за Земен не знам на там не съм ходил говоря за Кюстендилския край. Много хора искат там където са ловили миналата година пак да ловят но голямата вода е променила коритото, течението и много други условия скобара пак да се върти там.bounce написа:с тва че нема изчезне не съм съгласен само 1 пример ше ти дам - Земен и не е само там

Само че миналата седмица до вторник - сряда реката беше по - пълноводна и приятно мътна.chokoboy написа:Потвърждавам инфото.Брадчеда е на БП 6 човека към момента са капо!Немат пипане!!!Миналата седмица са ловили добре пак там!
В момента е бистра и рибата не кълве, даже и не пляска, все едно я няма. Така ще е докато времето не се развали и не завали дъжд.
Колеги, никой не споменава че, има нашествие на огромен брой корморани в района на Благоевград,забелязани са около 100тина броя обхождащи огромен периметър. Ще унищожат огромно количество риба защото,ще се задържат в района необезпокоявани дълго време.Имат думата ловджиите.

За 2-3 години реката се промени много от местата не са същите там където имаше много риба сега я няма. Това е една от причините за Земен не знам на там не съм ходил говоря за Кюстендилския край. Много хора искат там където са ловили миналата година пак да ловят но голямата вода е променила коритото, течението и много други условия скобара пак да се върти там.
не не говора за промяна на местообитанието на рибите в друг вир или в същия район а за обезрибяване на цял участък от реката последица от ловене с вилици и мрежи може би както е в Земенския учасък...
не не говора за промяна на местообитанието на рибите в друг вир или в същия район а за обезрибяване на цял участък от реката последица от ловене с вилици и мрежи може би както е в Земенския учасък...
Да. Миналата година ги нямаше. Това е бич голям. Хубаво е ловджии ако има да се помогне с пари за патрони ако трябва, аз съм за....Чоко да каже може ли да стане...pano64 написа:Колеги, никой не споменава че, има нашествие на огромен брой корморани в района на Благоевград,забелязани са около 100тина броя обхождащи огромен периметър. Ще унищожат огромно количество риба защото,ще се задържат в района необезпокоявани дълго време.Имат думата ловджиите.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Колега дай норма колко скобар трябва да изяде един европеец за една зима..?djago1981kn написа:....Идва зима и скобите ще ги къртиме по Струма ,Искър ,Тунджа,Дунав,но нека да бъдем повече Европеици и да ги ядем по малко от колкото трябва..

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Да. Миналата година ги нямаше. Това е бич голям. Хубаво е ловджии ако има да се помогне с пари за патрони ако трябва, аз съм за....Чоко да каже може ли да стане...[/quote]
Че кажем.Не може!!!Забранени са!!!Или може,но на лична отговорност.Аз лично при среща не прощавам,ма около Перник са доста редки.Ако се пребориме с природозащитниците.......ма не вервам.По принцип са три вида и само единия вид е рядък,но ги забраниха всичките щото ситото едро, не подбира и всичко долу!
Че кажем.Не може!!!Забранени са!!!Или може,но на лична отговорност.Аз лично при среща не прощавам,ма около Перник са доста редки.Ако се пребориме с природозащитниците.......ма не вервам.По принцип са три вида и само единия вид е рядък,но ги забраниха всичките щото ситото едро, не подбира и всичко долу!
-
- фен клуб-скобар
Зима ми не трябва на мен ,за да ги смачкамdjago1981kn написа:Тия където си ги носат дома се знаят и не може да им се сърдиме ,защото са си местни и си правят квото си щът.Важното е спорет мен като отидеш на Б.П.примерно и хвянеш един скобар да помислиш как ще чистиш дваисет скоби и ще ги ядеш , или консервираш.Тая риба за мен не става за ядене ,както и много други но все пак който си иска си я взима .За мен риба в повече трябва да се връща .Обичаите си реката и и се радваите .Идва зима и скобите ще ги къртиме по Струма ,Искър ,Тунджа,Дунав,но нека да бъдем повече Европеици и да ги ядем по малко от колкото трябва.Успех на всички колеги в зимния риболов.

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Хорааа,само се дърляте за глупости!
Оти па некой не пусна едно експертно мнение,колко много се е замърсила реката за последните 10-ина години и как това се отразява на рибните популациии!
Последните постове са само за скобарите - в тая река има и друга риба,имаше и раци...
Преди време можеше да ходиш бос по камъните и нямаше проблем,а сега и вълнени чорапи да обуеш - па се пързаля.
Мръсна е реката и затова не сме виновни тия дето ходиме по нея.
Ае лека и продължавайте.
п.п. - бех обещал снимки с релийз от това лето ама ходих само два пъти у Шишковско и немаше риба.
ДогОдина!
Оти па некой не пусна едно експертно мнение,колко много се е замърсила реката за последните 10-ина години и как това се отразява на рибните популациии!
Последните постове са само за скобарите - в тая река има и друга риба,имаше и раци...
Преди време можеше да ходиш бос по камъните и нямаше проблем,а сега и вълнени чорапи да обуеш - па се пързаля.
Мръсна е реката и затова не сме виновни тия дето ходиме по нея.
Ае лека и продължавайте.
п.п. - бех обещал снимки с релийз от това лето ама ходих само два пъти у Шишковско и немаше риба.
ДогОдина!
Днес отървах капото с един скобар на Бело поле. Като гледам как стоят нещата след време това ще бъде геройство. Реката е с добро ниво и цвят /от време на време/. От небето корморани, по брега е ясно кой, а във водата преминават от време на време някакви като нефтени петна. Скобари ли?
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Явно не си виждал кво прави ято от около 1000 корморана.Аз на Марица съм виждал.Никакви риболовци с въдица не могат да нанесат такива поразии на рибата.DJONI RINGO написа: Корморана е бич голям,но несравним с човека!!!!! Криеме информация не от грандомания,а от посегателство и унищожение..... за съжаление!

Бързай бавно.