Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
kavarna написа:Не можеше ли да си спестиш това~гадно~ мнение?!rashkoto1 написа:Принципно не съм някакъв такъв(гаден) на какъвто ще се направя, но гледам статистика и човек за 10г откакто се е регистрирал е с 5-7 мнения на година средно. Обърнахте му много внимание и понеже пита хора, които не продават не виждам някой да спазва това ......Даже и аз он'ден продадох някакви творби....и за това не вземам участие.
Приел съм правилата на форума , с питанията си не нарушавам добрия тон, никъде не прочетох , че трябва да имам определен брой мнения за да задам въпрос!?
Простичко попитах за качествени влакна, които да не са по километър или 300м. Има ли нещо, което да ми препоръчате освен Сейфгард. Не съм питал кое е най-евтино.Ако някой от продаващите се е почувствал обиден , има моето извинение!
Ако въпросите ми са били неуместни моля админите да ме блокират, в живота има и по -важни неща!
Споко пич,нямаме намерение да блокираме никой а да си помагаме и разменяме знания и опит.
Определвно всеки сам стига до истината чрез проби. Има доста марки и модели,лошото е че в твоя вариант да вземеш една ролка и да се разочароваш от нея е кофти защото увисва.
Много не те резбраха но няма значение,бих те посъветвал да пробваш въпросния лилав Лазер SS-HD
Аз съм на принципа "свърши ми нещо купувам го" вместо да чакам доставки и прочие, а и го има в почти всеки магазин, преглътни цената и няма да съжаляваш.
Димо Михалев написа:Редактора на телефона може да изиграе шега на всеки,сигурен съм,че Митака знае къде да слага лед щом се налага.КИРО написа:Извинявай Митак,ама някой ако наистина пусне ЛЕД,става бах мааа му.dobria1 написа:Става и с топене, просто След като го изкараш дъхни с горещия пистолет и мехурчетата се пукатТой щеше да пуска снимки на едно ламе,дето му се слепва.
Редактора е спрян ама кафето още не действа затова.
А относно снимките
А имам мухарска ролка 1+ година по старо и стегнато навито но го няма тоз проблем. Явно самия материал е проблемен
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Аз също го ползвам и то доста но в дебелите размери, тънкото е по деликатно и се иска повече внимание, което ме изнервяEl Pescador написа:Аз връзвам с Дуел и то от 20 кинта 100 метра
нашите Деди са ловели само с флуоро карбон ,замислете се малко !!!!

А за Дедите ни си много прав

- Димо Михалев
- Модератор
Явно са правени от различен материал,а защо е така само можем да гадаем.dobria1 написа:kavarna написа:Не можеше ли да си спестиш това~гадно~ мнение?!rashkoto1 написа:Принципно не съм някакъв такъв(гаден) на какъвто ще се направя, но гледам статистика и човек за 10г откакто се е регистрирал е с 5-7 мнения на година средно. Обърнахте му много внимание и понеже пита хора, които не продават не виждам някой да спазва това ......Даже и аз он'ден продадох някакви творби....и за това не вземам участие.
Приел съм правилата на форума , с питанията си не нарушавам добрия тон, никъде не прочетох , че трябва да имам определен брой мнения за да задам въпрос!?
Простичко попитах за качествени влакна, които да не са по километър или 300м. Има ли нещо, което да ми препоръчате освен Сейфгард. Не съм питал кое е най-евтино.Ако някой от продаващите се е почувствал обиден , има моето извинение!
Ако въпросите ми са били неуместни моля админите да ме блокират, в живота има и по -важни неща!
Споко пич,нямаме намерение да блокираме никой а да си помагаме и разменяме знания и опит.
Определвно всеки сам стига до истината чрез проби. Има доста марки и модели,лошото е че в твоя вариант да вземеш една ролка и да се разочароваш от нея е кофти защото увисва.
Много не те резбраха но няма значение,бих те посъветвал да пробваш въпросния лилав Лазер SS-HD
Аз съм на принципа "свърши ми нещо купувам го" вместо да чакам доставки и прочие, а и го има в почти всеки магазин, преглътни цената и няма да съжаляваш.
Димо Михалев написа:Редактора на телефона може да изиграе шега на всеки,сигурен съм,че Митака знае къде да слага лед щом се налага.КИРО написа: Извинявай Митак,ама някой ако наистина пусне ЛЕД,става бах мааа му.Той щеше да пуска снимки на едно ламе,дето му се слепва.
Редактора е спрян ама кафето още не действа затова.
А относно снимките
А имам мухарска ролка 1+ година по старо и стегнато навито но го няма тоз проблем. Явно самия материал е проблемен
По казуса с ламетата на Митака, определено няма какво да се гадае. Това са бои, лепила и разни химии, които са пакетирани преди да е завършил процеса им на съхнене, изпичане или каквото и да е там производство, което е било нужно.
Влагата, която споменах е на втори план, като причинител на такива проблеми, но също си остава фактор. Това, че не виждате конденз и, че пакетчето е отворено и "диша" не означава, че вътре няма влага. Във въздуха, който дишаме влагата е средно 60-65%, по морето и повече, Напълно достатъчно да е катализатор при окисляване на каквито и да било бои, лепила и т.н.
Както и да е. Въпроса е ясен и няма какво да търсите под вола теле. Кофти материали, без контрол на качеството и производството. Това е!
Влагата, която споменах е на втори план, като причинител на такива проблеми, но също си остава фактор. Това, че не виждате конденз и, че пакетчето е отворено и "диша" не означава, че вътре няма влага. Във въздуха, който дишаме влагата е средно 60-65%, по морето и повече, Напълно достатъчно да е катализатор при окисляване на каквито и да било бои, лепила и т.н.
Както и да е. Въпроса е ясен и няма какво да търсите под вола теле. Кофти материали, без контрол на качеството и производството. Това е!
Страно, никой не прояви интерес към ламето. Някой го имат най-вероятно но сигурно има и такива които не са го виждали.
Снимката е кофти но става въпрос за 5 цвята на 1 ламе, преливащи

- stareca
- ще става разбирач
Аз го имам не го ползвам често имам такова на ролка .По въпроса за разлепянето имам теория но е дълга .Според мен разлепянето е проблем още от самото му производство, предполагам че се произвежда на големи листи и в последствие се нарязва на тънки ивици.По подобен начин се произвеждат графитни термотрансферни ленти за индустриални принтери тип (zebra)те са дву и повече компонентни .По този начин вероятно е отпечатана холограмата върху прозрачно тънко фолио няма лепила няма химии само температура създадена от високочестотно триене .Определено при по ниско качество на продукта е възможно влагата да му повлияе както и многото години които е стоял .Незнам дали някой ще ме разбере но това е моята теория .Имал съм досег с чисто нова но стара термотрансверна лента която не се разлепя от ролката и мастилото и се отлюспва .dobria1 написа:Страно, никой не прояви интерес към ламето. Някой го имат най-вероятно но сигурно има и такива които не са го виждали.
- stareca
- ще става разбирач
Брат ми все още лови със спатали и монофил и хваща дори повече риба от Бургаските ПРО-та .А за италианците не съм съгласенEl Pescador написа:все повече стигам до извода че всичко е от ръката и усета !Че вие ако видите мое чепаре на пътя ,никой няма се наведе да го вземе .Аз връзвам с Дуел и то от 20 кинта 100 метра ,на италианец за морски риболов не разчитай те са за шарани ама и там се съмнявам .И на последно място но не по маловажност ,нашите Деди са ловели само с флуоро карбон ,замислете се малко !!!!

- Димо Михалев
- Модератор
Точно това не съм го ползвал,но холограмните ламета улавят и най-малката светлина и проблясват,а това се харесва на рибите.dobria1 написа:Страно, никой не прояви интерес към ламето. Някой го имат най-вероятно но сигурно има и такива които не са го виждали.
Само изказвам мнение и не държа никой, който чете темата и се учи да прави чепарета, да се съобразява с него, но що се отнася до отблясъци за мен фаворит е Krinkle Pearl. В комбинация с две нишки UV TAIL става стрхотно пречупване на светлината. С две пресукани ламенца става направо бонбон! Аз се стремя към по-тънки и фини куки и по тази причина не ползвам такива холограмни ламета, които според мен само натрупват излишно куката. Имам предвид сафридени чепарета. За чернокоп и тролинг ми е друга бирата. .. То даже и питието май ми е другоДимо Михалев написа:Точно това не съм го ползвал,но холограмните ламета улавят и най-малката светлина и проблясват,а това се харесва на рибите.dobria1 написа:Страно, никой не прояви интерес към ламето. Някой го имат най-вероятно но сигурно има и такива които не са го виждали.

Бюджетен вариант (всичко ~ 10 лева) за малко по-шарени - и надявам се по-атрактивни за сафрида, а и за други "бели" рибоци (+ дракони) - оловни тежести за чепаретата ми тази пролет:

Тежестите са 20, 30 и 40 грама, след боядисването шарките са "подсигурени" с безцветен лак.
Тежестите са 20, 30 и 40 грама, след боядисването шарките са "подсигурени" с безцветен лак.
Нека уважаваме "другата страна" в нашата "игра":
Да хващаме със сърце и душа, а да прибираме с разум...
- Димо Михалев
- Модератор
Има и тънки холограмни дори по-тънки от посочения кринкъл подходящи за сафрид.Има и доста евтини,а за начинаещи е по-добре да не започват със скъпи неща.Много добре си го написал.gergi_81 написа:Само изказвам мнение и не държа никой, който чете темата и се учи да прави чепарета, да се съобразява с него, но що се отнася до отблясъци за мен фаворит е Krinkle Pearl. В комбинация с две нишки UV TAIL става стрхотно пречупване на светлината. С две пресукани ламенца става направо бонбон! Аз се стремя към по-тънки и фини куки и по тази причина не ползвам такива холограмни ламета, които според мен само натрупват излишно куката. Имам предвид сафридени чепарета. За чернокоп и тролинг ми е друга бирата. .. То даже и питието май ми е другоДимо Михалев написа:Точно това не съм го ползвал,но холограмните ламета улавят и най-малката светлина и проблясват,а това се харесва на рибите.dobria1 написа:Страно, никой не прояви интерес към ламето. Някой го имат най-вероятно но сигурно има и такива които не са го виждали.
Снимката е кофти но става въпрос за 5 цвята на 1 ламе, преливащи![]()
![]()
- Димо Михалев
- Модератор
За сафрид боядисаните са нож с две остриета особено пролет.С тия грамажи само от брега.Имаш и въпрос от мен на ЛС.Blizzard написа:Бюджетен вариант (всичко ~ 10 лева) за малко по-шарени - и надявам се по-атрактивни за сафрида, а и за други "бели" рибоци (+ дракони) - оловни тежести за чепаретата ми тази пролет:
Имам и такива тънки холограми, и цената им е много атрактивна, но го споменах по повод бляскането. Холограмните ламета не могат да се сравнят с кринкъла. Което не винаги е полза на кринкъла де, да не ме разбере някой погрешно. Понякога май се получава обратен ефект, когато бляска прекалено много.Димо Михалев написа:
Има и тънки холограмни дори по-тънки от посочения кринкъл подходящи за сафрид.Има и доста евтини,а за начинаещи е по-добре да не започват със скъпи неща.Много добре си го написал.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Димо Михалев написа:За сафрид боядисаните са нож с две остриета особено пролет.С тия грамажи само от брега.Имаш и въпрос от мен на ЛС.Blizzard написа:Бюджетен вариант (всичко ~ 10 лева) за малко по-шарени - и надявам се по-атрактивни за сафрида, а и за други "бели" рибоци (+ дракони) - оловни тежести за чепаретата ми тази пролет:
Ловя само от брега.
П.С. Относно Л.С.-то ти, дали поста ми не е с цел продажба на оловни тежести ...
... Както казват: Само това остава

Чепаретата ми, както и всички компоненти, които "майсторя" по тях, са само за собствена употреба.
Не разбирам защо си останал с друго впечатление....
Фразата "всичко ~ 10 лева" в поста ми, е единствено информация за разходите за материали, включително и закупените 30 броя тежести, в които всеки, на когото му се занимава да експериментира, спокойно може да се вмести.
Надявам се, ако е имало каквото и да е съмнение, всичко вече да е изяснено.
Нека уважаваме "другата страна" в нашата "игра":
- Димо Михалев
- Модератор
Имаше питане от потребители за това ти писах на лични.Явно така ,както го беше написал не става ясно на всички.Blizzard написа:Димо Михалев написа:За сафрид боядисаните са нож с две остриета особено пролет.С тия грамажи само от брега.Имаш и въпрос от мен на ЛС.Blizzard написа:Бюджетен вариант (всичко ~ 10 лева) за малко по-шарени - и надявам се по-атрактивни за сафрида, а и за други "бели" рибоци (+ дракони) - оловни тежести за чепаретата ми тази пролет:
Ловя само от брега.
П.С. Относно Л.С.-то ти, дали поста ми не е с цел продажба на оловни тежести ...
... Както казват: Само това остава![]()
Чепаретата ми, както и всички компоненти, които "майсторя" по тях, са само за собствена употреба.
Не разбирам защо си останал с друго впечатление....
Фразата "всичко ~ 10 лева" в поста ми, е единствено информация за разходите за материали, включително и закупените 30 броя тежести, в които всеки, на когото му се занимава да експериментира, спокойно може да се вмести.
Надявам се, ако е имало каквото и да е съмнение, всичко вече да е изяснено.