Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
-
- Модератор
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Кире, в центъра на Бургас.GODzillata написа:.....е, сега точно такова нещо ми се пие и се замислих дали все още ги има някъде тези бутки с тези напитки?
Спомням си ги тези напитки - наричаха ги Арменска Лимонада. Тогава нямаше и друго. Бутилираното безалкохолно бе само Лимонада и Етър. И някъде към 80-те години пуснаха Швепса.
Това лято община Бургас възстанови тази стара традиция. Намерили са стари машини, отремонтирали ги. И започна отново предлагането като туристическа атракция.
Но не мога да ти кажа дали сега все още ги предлагат, тъй като летния туристически сезон приключи. Малко по-рано тази година в сравнение с миналата. Като ходя към Бургас ще трябва да проверя.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Според мен първата снимка на Люси,Павел Иванов написа:...Е до това дърво у уево , хванах навремето една от първите си читави щуки на спининг .
Инак на местото де и Георге го е упоменал , от две - три години , сал корморан се въди
Не е мястото където е ловил,
Но и аз там съм прекарал доста дни

С променлив успех

А за мястото където аз днес лових,
Имаше рибки, не е като да няма, само дето се оплаквам

Но .... "Само едно рибка ми вдигна адреналина",
Другите бяха в долните граници на емоциите.
А мястото е интересно,
Ще го пробвам по една друга "технология" - вечерен риболов,
Ако има резултат - ще се похваля

Кормораните се държат малко по навътре, за разлика от гмурците, които не се плашат и като ги замерям с камъни

- Vid
- кандидат преподавател
Тук само да изкажа голямо благодарство...GODzillata написа:Па могу, како да не могу!Vid написа:...Зайчар? Можеш ли да ми препоръчаш добро заведение там? ...![]()
Препоръчвам ти Ćevabdžinica Kod Mede (При Меда)- някои му викат и кафана, намира се на улица Svetozara Markovića 56, та си вкарай този адрес в жи пи еса!
Друга алтернатива е ресторантчето "Два брата", което се намира на улица Karadjordjev Venac 6.
В което от двете да отидете - няма да сбъркате!
Весело изкарване!
Офффф........с нетърпение чакам снега, че да се втурна и аз към Зайчер!

Утре програмата ми била в Калафат и май че, яз. Скомля ще го видя през "крив макарон"... Нищо, ще си фърГам на обезрибения Тракиец и пак ще се кефя...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata
Vid написа:...Бяхме в "Два брата". Напихме се, напушихме се и преядохме.., много добро ресторантче, без ама абсолютно никакви забележки към кухня, обслужване, оркестър и пр... Ша ги стигнем сърбите някога, ама надали![]()
![]()
Утре програмата ми била в Калафат...
Радвам се, че ви е харесало!

За Калафат нямам препоръки...ако е хубаво времето, може по центъра да хапнете-пийнете, но там нищо не ме е впечатлило.......имат "mici" - това е порция с малки кебапчета, но нашите са по-хубави.....
Вярвам, че като ви приключи воаяжа, ще пуснеш репортажче?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Ай какви люди,днес ходил в руская книжарница "Берьозка" и пакупиль учебники - Столичная,огурчики,пельмены,кефир и другие пособии.Сейчас научил руский и едвам гаварит.Ну викам по Болхарский на женшчину - да ти еааааааааа мамата - сипи още един урок че го заборавиль.Наздарове пажалустя и лека нощ.Бе знаем си чужди езици,ма си трябват помагала.Го Гол затуй ходил гол щото ми чел руския
Те таз макаричка /Корейска/ си я поръчах от един колега - сама лови
няма разлика от същия модел на Дайва - за спининг е перфектна 

- Павел Иванов
Teo 62 написа:... няма разлика от същия модел на Дайва - за спининг е перфектна

пп - кога корейците купиха от китайчетата Баракуда

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Колкото Фокус за Балцер,Томакс - Ава Шима - но това съм го пробвал и се държи прилично.Разглобих подобна Дайва - няма съществени разлики - профи кражба,ма натам е тръгнал светът.Отдавна не купувам скъпи чакръци - оставям я след две години на водоема или я подарявам и нова.Новото си е ново - и жена да хванеш след няколко години си е жива баба Яга,па ако ще да е марковаПавел Иванов написа:Teo 62 написа:... няма разлика от същия модел на Дайва - за спининг е перфектна![]()
![]()
Леж си на това уше
![]()
![]()
![]()
пп - кога корейците купиха от китайчетата Баракуда

- GODzillata
Лоша работа, момци, кантарът ми показа 122 кг. живо тегло...
...от утре почват пак мъките - диети, фитнес, ходене и спорт. 

Бе съдбата е решила да си такъв - що са дърпашGODzillata написа:Лоша работа, момци, кантарът ми показа 122 кг. живо тегло......от утре почват пак мъките - диети, фитнес, ходене и спорт.

- G.Petkov
Teo 62 написа:... при мене суетата е заминала.На моите години е по важно да вдигна самолета - или да сложа рибата в тигана ,па с какво съм я примамил - важен е крайния резултат.
Баси,
Д-р тигърът формулира в едно изречение,
Цял подраздел от философията на "Прехода"

Като знам, че възрастовата граница на част от постоянните участници в "Прехода" е лекинко висока,
Да, докторе,
Напълно си прав

А днес на "онова местенце" са хванали щука около 2 кг на ...........царевица

И преди две седмици пак една такава - на ....... бял червей !
И за кво си купувам блесни и се пробвам да ставам спинингист, да го ева

Иначе, прекрасен есенен ден за София - тихо, топло, облачета, сякаш зимата никога няма да дойде по нашия край, няма да слагаме зимни гуми и няма да си обличам новото зимно палто

Обяд, ракия, салата,
Взех и кадем, ииииииииииииииии.................. ,
Сякаш нещо ме дърпа да си натоваря багажа, ииииииииииииииии ........... пак там,
На мястото с клечките !!!
И отидох на вечерен риболов,
То пък се заоблачи, вятъра спря съвсем, пълен кеф за душата !
Вечерен риболов - рядко го практикувам,
Поради това, че вечер обичам да съм на масата,
Ама днес се прежалих

Към 16.30 се пласирах, народ - многооооо,
Едва си намерих място,
Наскубах малко костур, дребен и среден, "педарките" бяха само 5-6 броя,
Белите риби така и не дойдоха до моите плувки,
Лових докато спрях да ги виждам,
Сега трябва да чистя, ама нали храня семейство

Гледах по телевизията състезание тролинг на Жребеца - някакъв Марко Поло - голям олигомайфрен - се хвалеше - воблерите са ми по скъпи от колата,въдиците и лодката също,сонара и той - паднах да се хиля.В устата зъбите му бяха като перфоратор от градския транспорт , а и не му показаха колата.Та го пиша по повод такъмите - ако се захвана ша взема квото си искам,вярно - кефа ше е голям,но на риба ходя да се разтоварвам от ежедневието и даже да не хвана се ми е тая.Тоз дет го даваха сигурно ако се наложи да изгуби тези неща или да пратя двама юнака от моите да го разтоварят ша умре - той не ходи толкова за риба отколкото да са хвали кат циганка.Товарищ Иванов - таз макара ми харесва кат жена ми засега - не е намбър уан ма си я клецундря кат за световно - майтап бре 

- Павел Иванов
Аааааааааа , Магарко си е съвсем прав
Не случайно не са дали в кадър трийсет и кусур годишната му "Корса" къде и в "Надин" няма да я оценят особено
Пич е той ама ти е оставил грешно впечатление 
пп - инак ако се загледаш в упоменатата Баракуда , се вижда именно влиянието на Ава-Шима
Спусък и дръжка от Дайва , боди от Шимано , сделана с теслата шпула и цялостно сглобка в кръжока по трудово
Ама кой как и с какво му харесва , тука те подкрепям с двете ръце 

пп - инак ако се загледаш в упоменатата Баракуда , се вижда именно влиянието на Ава-Шима

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Мда....определено Магарко (Марко Поло) е останал криво разбран от Тигрето.
Тайгът, шЪ знайш, че грешиш, Марко е пич с интелигентно чувство за хумор, жалко, че вече не списва тук...
Иначе и моите воблери са по-скъпи от 18 годишната ми Ланчия...
...да не говорим за лодката и сонара. 
Тайгът, шЪ знайш, че грешиш, Марко е пич с интелигентно чувство за хумор, жалко, че вече не списва тук...
Иначе и моите воблери са по-скъпи от 18 годишната ми Ланчия...

Не ,бе - не го плюя - беше ми много забавно - сравняваше всичко с колата си
Иначе фейса му много прилича на Магарко
Макарата е правена в Корея,явно е взаимствана,но много ми пасна на ръката и сега ме е яд ,че я подарих.Иначе ето я и Дайвата и Шиманото

Здрасти пак от мене.Е какви ги вършихме вчера.Заведоха ме е тука.
Времето тихо и топло,за сезона-по обяд,ставаше за плаж.Въздуха чист,никакви хора пълно спокойствие.Около нас само животни,е и малко храна.
Тука е стената на язовирчето.Ловихме на нея.
Котараците,са мъжки и много хищни.Първото шаранче,го хванах и го слагам в живарника-тая котка,с скок влезна в живарника и го открадна,за секунди
Тая неделя,тая се скъса да яде-къде го събра не знам.Но стига с котките-нахранени са за месец напред.Е и снимки от риболова.
Аз и колегата вдясно ловихме,Жорката вляво-беше цар на масата,и майстор на ракията.50 години е рибар,и тоя ден почива активно.Е и малко мой риби-апарата е на каишка на врата-с едната ръка държа рибата с другата го снимам
Ако не снимам,няма спомени риболовни.
На година и малко са шаранчетата.Сутринта хванахме 4 броя и едно кленче.
Дърпам ги с един,по твърд фидер на плувка.Макарата е Шекспир,мачова.Влакно-0.16-фокус.
Тая макара е на 15 години,но ловя и с друга-задължително китайска-около 35 лв-не повече.Нямам,дайва,или шимано-за сега.

Риболовци.