Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от dantho.mihov »

GODzillata написа:.....е, сега точно такова нещо ми се пие и се замислих дали все още ги има някъде тези бутки с тези напитки? :roll:
Кире, в центъра на Бургас.
Спомням си ги тези напитки - наричаха ги Арменска Лимонада. Тогава нямаше и друго. Бутилираното безалкохолно бе само Лимонада и Етър. И някъде към 80-те години пуснаха Швепса.
Това лято община Бургас възстанови тази стара традиция. Намерили са стари машини, отремонтирали ги. И започна отново предлагането като туристическа атракция.
Но не мога да ти кажа дали сега все още ги предлагат, тъй като летния туристически сезон приключи. Малко по-рано тази година в сравнение с миналата. Като ходя към Бургас ще трябва да проверя.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа:...Е до това дърво у уево , хванах навремето една от първите си читави щуки на спининг .

Инак на местото де и Георге го е упоменал , от две - три години , сал корморан се въди :evil:
Според мен първата снимка на Люси,
Не е мястото където е ловил,
Но и аз там съм прекарал доста дни :D !
С променлив успех :wink: !

А за мястото където аз днес лових,
Имаше рибки, не е като да няма, само дето се оплаквам :lol: ,
Но .... "Само едно рибка ми вдигна адреналина",
Другите бяха в долните граници на емоциите.
А мястото е интересно,
Ще го пробвам по една друга "технология" - вечерен риболов,
Ако има резултат - ще се похваля :D !

Кормораните се държат малко по навътре, за разлика от гмурците, които не се плашат и като ги замерям с камъни :roll: :lol: !
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

GODzillata написа:
Vid написа:...Зайчар? Можеш ли да ми препоръчаш добро заведение там? ...
Па могу, како да не могу! :D
Препоръчвам ти Ćevabdžinica Kod Mede (При Меда)- някои му викат и кафана, намира се на улица Svetozara Markovića 56, та си вкарай този адрес в жи пи еса! :smt023
Друга алтернатива е ресторантчето "Два брата", което се намира на улица Karadjordjev Venac 6.
В което от двете да отидете - няма да сбъркате!
Весело изкарване! :drinkers:
Офффф........с нетърпение чакам снега, че да се втурна и аз към Зайчер! :D
Тук само да изкажа голямо благодарство... :D Бяхме в "Два брата". Напихме се, напушихме се и преядохме.., много добро ресторантче, без ама абсолютно никакви забележки към кухня, обслужване, оркестър и пр... Ша ги стигнем сърбите някога, ама надали :lol: :lol:
Утре програмата ми била в Калафат и май че, яз. Скомля ще го видя през "крив макарон"... Нищо, ще си фърГам на обезрибения Тракиец и пак ще се кефя... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Vid написа:...Бяхме в "Два брата". Напихме се, напушихме се и преядохме.., много добро ресторантче, без ама абсолютно никакви забележки към кухня, обслужване, оркестър и пр... Ша ги стигнем сърбите някога, ама надали :lol: :lol:
Утре програмата ми била в Калафат...

Радвам се, че ви е харесало! :D

За Калафат нямам препоръки...ако е хубаво времето, може по центъра да хапнете-пийнете, но там нищо не ме е впечатлило.......имат "mici" - това е порция с малки кебапчета, но нашите са по-хубави.....

Вярвам, че като ви приключи воаяжа, ще пуснеш репортажче? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Ай какви люди,днес ходил в руская книжарница "Берьозка" и пакупиль учебники - Столичная,огурчики,пельмены,кефир и другие пособии.Сейчас научил руский и едвам гаварит.Ну викам по Болхарский на женшчину - да ти еааааааааа мамата - сипи още един урок че го заборавиль.Наздарове пажалустя и лека нощ.Бе знаем си чужди езици,ма си трябват помагала.Го Гол затуй ходил гол щото ми чел руския :lol: Те таз макаричка /Корейска/ си я поръчах от един колега - сама лови Изображение няма разлика от същия модел на Дайва - за спининг е перфектна :idea:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Teo 62 написа:... няма разлика от същия модел на Дайва - за спининг е перфектна :idea:
:lol: :lol: :lol: Леж си на това уше :lol: :lol: :lol:

пп - кога корейците купиха от китайчетата Баракуда :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Павел Иванов написа:
Teo 62 написа:... няма разлика от същия модел на Дайва - за спининг е перфектна :idea:
:lol: :lol: :lol: Леж си на това уше :lol: :lol: :lol:

пп - кога корейците купиха от китайчетата Баракуда :roll:
Колкото Фокус за Балцер,Томакс - Ава Шима - но това съм го пробвал и се държи прилично.Разглобих подобна Дайва - няма съществени разлики - профи кражба,ма натам е тръгнал светът.Отдавна не купувам скъпи чакръци - оставям я след две години на водоема или я подарявам и нова.Новото си е ново - и жена да хванеш след няколко години си е жива баба Яга,па ако ще да е маркова :wink:Дали ша пържа манекенка,или дзвер се дупка си е - по интересно е другите с какво впечатление ша останат - при мене суетата е заминала.На моите години е по важно да вдигна самолета - или да сложа рибата в тигана ,па с какво съм я примамил - важен е крайния резултат. :D Те и колите са така - караш пет години и се разтропва,жените - на три ако си надарен - не страдам от излишна скромност :wink:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Лоша работа, момци, кантарът ми показа 122 кг. живо тегло... :oops: ...от утре почват пак мъките - диети, фитнес, ходене и спорт. :evil:
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

GODzillata написа:Лоша работа, момци, кантарът ми показа 122 кг. живо тегло... :oops: ...от утре почват пак мъките - диети, фитнес, ходене и спорт. :evil:
Бе съдбата е решила да си такъв - що са дърпаш :roll: Ако ти е писано да .... :ANAL: си купи ваЗлин. :idea:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Teo 62 написа:... при мене суетата е заминала.На моите години е по важно да вдигна самолета - или да сложа рибата в тигана ,па с какво съм я примамил - важен е крайния резултат. :D

Баси,
Д-р тигърът формулира в едно изречение,
Цял подраздел от философията на "Прехода" :lol: !

Като знам, че възрастовата граница на част от постоянните участници в "Прехода" е лекинко висока,
Да, докторе,
Напълно си прав :D !

А днес на "онова местенце" са хванали щука около 2 кг на ...........царевица :mrgreen: !
И преди две седмици пак една такава - на ....... бял червей !
И за кво си купувам блесни и се пробвам да ставам спинингист, да го ева :mrgreen: !

Иначе, прекрасен есенен ден за София - тихо, топло, облачета, сякаш зимата никога няма да дойде по нашия край, няма да слагаме зимни гуми и няма да си обличам новото зимно палто :D ,
Обяд, ракия, салата,
Взех и кадем, ииииииииииииииии.................. ,
Сякаш нещо ме дърпа да си натоваря багажа, ииииииииииииииии ........... пак там,
На мястото с клечките !!!
И отидох на вечерен риболов,
То пък се заоблачи, вятъра спря съвсем, пълен кеф за душата !
Вечерен риболов - рядко го практикувам,
Поради това, че вечер обичам да съм на масата,
Ама днес се прежалих :lol: ,
Към 16.30 се пласирах, народ - многооооо,
Едва си намерих място,
Наскубах малко костур, дребен и среден, "педарките" бяха само 5-6 броя,
Белите риби така и не дойдоха до моите плувки,
Лових докато спрях да ги виждам,
Сега трябва да чистя, ама нали храня семейство :D !
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Гледах по телевизията състезание тролинг на Жребеца - някакъв Марко Поло - голям олигомайфрен - се хвалеше - воблерите са ми по скъпи от колата,въдиците и лодката също,сонара и той - паднах да се хиля.В устата зъбите му бяха като перфоратор от градския транспорт , а и не му показаха колата.Та го пиша по повод такъмите - ако се захвана ша взема квото си искам,вярно - кефа ше е голям,но на риба ходя да се разтоварвам от ежедневието и даже да не хвана се ми е тая.Тоз дет го даваха сигурно ако се наложи да изгуби тези неща или да пратя двама юнака от моите да го разтоварят ша умре - той не ходи толкова за риба отколкото да са хвали кат циганка.Товарищ Иванов - таз макара ми харесва кат жена ми засега - не е намбър уан ма си я клецундря кат за световно - майтап бре :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Аааааааааа , Магарко си е съвсем прав :lol: Не случайно не са дали в кадър трийсет и кусур годишната му "Корса" къде и в "Надин" няма да я оценят особено :lol: :lol: :lol: Пич е той ама ти е оставил грешно впечатление :wink:

пп - инак ако се загледаш в упоменатата Баракуда , се вижда именно влиянието на Ава-Шима :lol: Спусък и дръжка от Дайва , боди от Шимано , сделана с теслата шпула и цялостно сглобка в кръжока по трудово :lol: Ама кой как и с какво му харесва , тука те подкрепям с двете ръце :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Мда....определено Магарко (Марко Поло) е останал криво разбран от Тигрето.

Тайгът, шЪ знайш, че грешиш, Марко е пич с интелигентно чувство за хумор, жалко, че вече не списва тук...

Иначе и моите воблери са по-скъпи от 18 годишната ми Ланчия... :lol: ...да не говорим за лодката и сонара. :mrgreen:
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Не ,бе - не го плюя - беше ми много забавно - сравняваше всичко с колата си :lol: Иначе фейса му много прилича на Магарко :D Макарата е правена в Корея,явно е взаимствана,но много ми пасна на ръката и сега ме е яд ,че я подарих.Иначе ето я и Дайвата
Daiwa_Plaiso_LBD_No_watermark.jpg
и Шиманото
Shimano_BB-X_Technium_Mg_No_Watermark.jpg
lusienn

Мнение от lusienn »

Здрасти пак от мене.Е какви ги вършихме вчера.Заведоха ме е тука.Изображение Времето тихо и топло,за сезона-по обяд,ставаше за плаж.Въздуха чист,никакви хора пълно спокойствие.Около нас само животни,е и малко храна.Изображение Тука е стената на язовирчето.Ловихме на нея.Изображение Котараците,са мъжки и много хищни.Първото шаранче,го хванах и го слагам в живарника-тая котка,с скок влезна в живарника и го открадна,за секундиИзображение Тая неделя,тая се скъса да яде-къде го събра не знам.Но стига с котките-нахранени са за месец напред.Е и снимки от риболова.Изображение Аз и колегата вдясно ловихме,Жорката вляво-беше цар на масата,и майстор на ракията.50 години е рибар,и тоя ден почива активно.Е и малко мой риби-апарата е на каишка на врата-с едната ръка държа рибата с другата го снимам Изображение Изображение Ако не снимам,няма спомени риболовни.Изображение Изображение На година и малко са шаранчетата.Сутринта хванахме 4 броя и едно кленче.Изображение Дърпам ги с един,по твърд фидер на плувка.Макарата е Шекспир,мачова.Влакно-0.16-фокус.Изображение Тая макара е на 15 години,но ловя и с друга-задължително китайска-около 35 лв-не повече.Нямам,дайва,или шимано-за сега.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Разни”