Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Та захраних и Най голямото куче-огромно е
Имаше още 2 по малки,друга порода-семейство,мъжко и женско и още животни.Всички живеят заедно
е още риби от следобеда

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Виж, виж, че като нищо ще сменя северното черноморие именно заради тези сокчета.dantho.mihov написа:...Като ходя към Бургас ще трябва да проверя.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- Модератор
Бравос !
Люси добре си е изкарал.
Ей такива излети предпочитам - тишина, природа, спокойствие. Далеч от гълчавата през седмицата. Дори само една разходка с колата към пустите и обезлюдени места в планината ми въздейства разтоварващо както приятния риболов.
Люси добре си е изкарал.
Ей такива излети предпочитам - тишина, природа, спокойствие. Далеч от гълчавата през седмицата. Дори само една разходка с колата към пустите и обезлюдени места в планината ми въздейства разтоварващо както приятния риболов.
- GODzillata
Ееееееехх.........този сироп.......... 

- G.Petkov
Докторе,Teo 62 написа:... Платих прословутия данък за МПС - скромните 551.64 лв. и се сдобих най после със заветния документ със стикерТоз капут Дянков ако го срещна някъде ша го забременя ...
Стана ясно, че с мъка си се разделил с тези пари

Ама не разбрах - защо Дянков да ти е виновен за пътния данък ?
Той, данъкът си върви, независимо от личността на фин.мин. !
Люси,lusienn написа:...-задължително китайска-около 35 лв-не повече.Нямам,дайва,или шимано-за сега...
Да знаеш, че с теб ставаме двама, дето ловим с китайско,
И да знаеш, че хич не сме "фешън"

Преди време един много "марков" зимен риболовец ме нарече "абориген" защото съм бил ловил на плувка на леда

Ами като ми дърпа, аз какво да направя, да почна на блесна, че да не хвана нищо ли

Има един много хубав пост в "Бисерите" на тази тема,
Много се смях на него,
Тогава Сапуна малко се обиди, ама .............,
Не мога да спра да се смея със сълзи в очите всеки път като го прочетаmartineti написа:Не е от нашият форум ,но не се сдържах да го споделя с вас. Приятно четене![]()
............. написа:сабале бех на Искъро,оно а вода се сбръкаш,набръках в едно кофе ярмата сипах им па зачеках,турнах един глис колко змийче баят он се сука от се връте за страх,па гледам по дочаска плавката дече се сурна надоле...дигна я каскадо и обрули листата нади глъвътъ ми,оп и она почна да се напиня ама я притегам на вам а она на нан,е нема дека да оди мене ми е колява жилката и като я ковнем с оня ченгел мамо яла да видиш къ се връти като шугава и зева изподи водътъ нема аз съм ти си тука па я подигнах она баята ожмулила един тумбкак па ме глева и се кокори и зева с уста,викам си я че видиш довечера къ че се врътиш и тиганьо и че излизат меури от тебе ама дако,я ги гледам они чак кепчета подлагат фане некоя таранка колко шамарче па я гони да го еба с кепчето по водътъ де че е фанал пеперуда,ели па тия с длъгите сопи къде се извува ластико от них и она опиня па он разглабя тръбъта па реди па не мое си види куката она толко мининка,я тава не мом да разбера,он докле забръка докле сглоби па мери па не знам си кво оно спре да клюца,па гледах един като дуне ветър он стиска и притега и десната му рука по голема от левата он напиня с неги па се мръщи па му тегне като излезе ветър,па закачи некое костурче колко фас па па тегли па разглабя оно а чудо...викам а те така тоя излови сътверете но целио улов си го тури у джебо къде цел ден висе деба таа шашава глава,па си турил престилка с рибки на нега па се окичил па чадър на глъвътъ па си написал кофата Мило ли е Драго ли е па пудри кокаления с прах некъв да е убав да нгие по благо на сътверете дека ги къца,ей оно рибата не знаа с ква вадица си деба она не разбира

Таз гад импотентна даде идеята НАП да се свърже с КАТ и тез новите го гласуваха - яд ме е не за данъка а за разбитите пътища - изпотрошихме си колите а гадовете си гепят кинтите и не им пука
И ако си строшиш колата в някой кратер ти пишат акт за несъобразена скорост сакън да не осъдиш общината.Ми то си е за яд. 

- Vid
- кандидат преподавател
Не можеш да осъдиш общината, това може да го направи застрахователя...Teo 62 написа:: И ако си строшиш колата в някой кратер ти пишат акт за несъобразена скорост сакън да не осъдиш общината.Ми то си е за яд.
Искам да го кажа на все в то форум, ако това се случи, викате полиция (ако не сте на градус де), полицая прави акт с два участника: 1-ви Вие, 2-ри дупка на пътя. Застрахователя ви плаща и след това претендира "загубата си" пред съда или общината..., т.н. регресен иск....., мога да ви обясня и повече, ама не е нужно.... Двете важни неща са: да не сте употребили алкохол, повече от допустимото и да имате шофьорска книжка.........
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
GODzillata написа:Павел Иванов написа:Ами няма , друг път ....GODzillata написа:...Тия от Бийм дали няма да си вкарат автогол с импровизациите...
Понякога българският език е труден за възприемане...както двойното положително отрицание "да бе, да", така и други такива.........особено универсалната дума "такова"
..........та в тоя ред на мисли - ко речи?
Ко мислиш кЪт потребител?
Е ли е ок, че правят плодов бърбън и медовина или...?
Само в българския език има:
- израз, в който сравнителната степен е по-силна от превъзходната. Това е изразът: "Най ми се е.е, ама по ми се пие".
- израз, който едновременно звучи като отказ, съгласие, въпрос и възклицание - това е отговорът на въпроса "Ще пиеш ли една ракия?" - "А не, бе!"
- има израз, съдържащ в себе си едновременно и трите основни времена - минало, настояще и бъдеще: "Ей ся ти е.ах майката!"
- има дума с три предлога - ИЗ-ПО-НА-СРАХМЕ СЕ!
Има ли език, в който да има една такава дума, която да може да замести всяка друга дума в този език? Няма! А на български има – това е думата "такова"..
М/у другото само в българския език има 4 степени за отдалеченост: ДАЛЕЧЕ,ПО-ДАЛЕЧЕ,НАЙ-ДАЛЕЧЕ И....НА МАЙНАТА СИ
Никоя риба не е по - важна от живота !
- GODzillata
Данъкът се плаща в общината...в "Местни данъци и такси" - к'во общо имат НАП и КАТ?Teo 62 написа:Таз гад импотентна даде идеята НАП да се свърже с КАТ и тез новите го гласуваха ...

Моя грешка - Местни данъци и такси ,не НАП въпреки,че ако ме питаш един и същи у...й .Вече са свързани - не си плати данък МПС и опитай да минеш ГТП.Засега само София област,до края на годината всички.Че и трябва да е платен в Данъчното,щото слагат един стикер - на общинските каси го няма.По него пускат в КАТ заявка за прегледа.Канят се за масирани проверки другата година и ако нямаш платен данък спират от движение.Полудели са за пари - милост няма.Днес по писанията Камикови требе да се е родил самият той Синеморския плейбой,гроздовата пантера - ако е вярно ха да му е честитоGODzillata написа:Данъкът се плаща в общината...в "Местни данъци и такси" - к'во общо имат НАП и КАТ?Teo 62 написа:Таз гад импотентна даде идеята НАП да се свърже с КАТ и тез новите го гласуваха ...

Здрасти пак.Имам още за споделяне е тия са за децата,от битака-8 лв килото.
8 броя-2 лв.Иначе продължавам,от излета с приятели.Лових на язовира на Краси-пише по авточастите-тука не съм го срещал.Пуснал е миналата година,шаранчета по 30 грама.сега изглеждат така
вчера бяхме заедно на тая маса
четири мъже и жена му.Хапнахме геройски,дремнах малко и пак си полових е такива
Тука това,по добре е излезнало,се едно се крие зад камъка
Вечерта продължи-пак на тая маса,рибите ги пуснах да ръстът по големи ракията се изпи 2 литра,спах на печка с кюнци и дърва и сутринта рано,по тъмно потеглих за София.Вчера неможах да си допиша,репортажа,защото правих рибена чорба.Имаше и палачинки с течен шоколад.

Риболовци.
- G.Petkov
Не знам къде е "минавал" д-р тигърът,Teo 62 написа:...Вече са свързани - не си плати данък МПС и опитай да минеш ГТП...
Ама до сега не съм се сблъсквал с този проблем,
То, доскоро и автомобилите не минаваха реално на ГТП,
Сега ги возим заради камерите !
Пък пътен данък въобще не са ми искали никога, и миналия месец също

За ГО питат, ама ей така, от куртоазия

Не че нямам,
Имам си всичко - и пътен данък, и ГО, и винетки и ...........,
Абе всичко, даже и лиценз за превозвач,
А съм и "професионално компетентен"

Да ги ева в "дай"-яджиите

Teo 62 написа:...днес по писанията Камикови требе да се е родил самият той Синеморския плейбой,гроздовата пантера - ако е вярно ха да му е честито
Е,
Да е жив и здрав,
"Гроздовата пантера" звучи добре

Да пие няколко,
За това, че сме се сетили за автора на "Прехода"

-
- сериозен играч
На тая маса само пекана сланинка сте забравили 

- G.Petkov
От възрастта е, определено
,
Но като видях шаранчетата на Люси и като се сетих за "марковите" въдици и не ме сдържа да разкажа една лакърдия от времето на далечната ми младост
!
Тогава имах две пръчки - стъклопластова 1.8 пръчка с водачи и макара "Делфин" и един пряк телескоп, съветски, 4 метра, 600 грама, може и повече, не съм го мерил никога
!
Било е 77 година,
Отивам на една есенна селскостопанска бригада, ама съм закъснял и се добирам на автостоп, стигнах на обяд, хората на къра, ама аз от газката видях един "очарователен" селски язовир.
Разбира се, носех си съветския телескоп, и реших да се пробвам!
Никакво присътствие на рибари, барака за пазачите - работата беше ясна,
Ще се бр.....ниерства
!
Скатах се в едно ниско,
Пръчка - съветска, влакно 0.25 "немарково", кука - яка, плувка 4-5-6 гр., стръв хляб,
Първо мятане, плувката потъва, съветския телескоп бавно, но сигурно се сгъва и праааас,
Кукато я няма,
Превързах и ги почнах - шаранчета по 1.5 - 2 кг,
А нямам кеп и живарник,
Вадя ги директно и в една торба,
Ама много пляскане и по едно време гледам, че пазача е почти зад гърба ми и се оглежда,
Легнах на земята, то една висока, неутъпкана трева, телескопа и той в тревата и човека се повъртя, повъртя, пък си тръгна!
Докато се прибере до бараката хванах още два шарана и с прибежки и пропълзяване се изтеглих от "охраняемата зона"
!
Изчистих рибките, 7-8 броя бяха и вечерта колегите останаха много доволни от приноса ми към изхранването на колектива
!
Та много "маркови" бяха тези телескопи,
Можеш да стъпиш върху него, не мръдва,
Вади всякаква риба, независимо от размера
,
Само да не го държиш в ръка, щото тендовагинита ти е сигурен и аз го оставях да си плува във водата - малко се разкисваше, ама после го събирах като го удрях в камъните
!
Още го пазя, жесток спомен ми е
!
За другата "маркова" въдица ще разкажа друг път, като ми дойде вдъхновението, щото и тя има странна и интересна история !

Но като видях шаранчетата на Люси и като се сетих за "марковите" въдици и не ме сдържа да разкажа една лакърдия от времето на далечната ми младост

Тогава имах две пръчки - стъклопластова 1.8 пръчка с водачи и макара "Делфин" и един пряк телескоп, съветски, 4 метра, 600 грама, може и повече, не съм го мерил никога

Било е 77 година,
Отивам на една есенна селскостопанска бригада, ама съм закъснял и се добирам на автостоп, стигнах на обяд, хората на къра, ама аз от газката видях един "очарователен" селски язовир.
Разбира се, носех си съветския телескоп, и реших да се пробвам!
Никакво присътствие на рибари, барака за пазачите - работата беше ясна,
Ще се бр.....ниерства

Скатах се в едно ниско,
Пръчка - съветска, влакно 0.25 "немарково", кука - яка, плувка 4-5-6 гр., стръв хляб,
Първо мятане, плувката потъва, съветския телескоп бавно, но сигурно се сгъва и праааас,
Кукато я няма,
Превързах и ги почнах - шаранчета по 1.5 - 2 кг,
А нямам кеп и живарник,
Вадя ги директно и в една торба,
Ама много пляскане и по едно време гледам, че пазача е почти зад гърба ми и се оглежда,
Легнах на земята, то една висока, неутъпкана трева, телескопа и той в тревата и човека се повъртя, повъртя, пък си тръгна!
Докато се прибере до бараката хванах още два шарана и с прибежки и пропълзяване се изтеглих от "охраняемата зона"

Изчистих рибките, 7-8 броя бяха и вечерта колегите останаха много доволни от приноса ми към изхранването на колектива

Та много "маркови" бяха тези телескопи,
Можеш да стъпиш върху него, не мръдва,
Вади всякаква риба, независимо от размера

Само да не го държиш в ръка, щото тендовагинита ти е сигурен и аз го оставях да си плува във водата - малко се разкисваше, ама после го събирах като го удрях в камъните

Още го пазя, жесток спомен ми е

За другата "маркова" въдица ще разкажа друг път, като ми дойде вдъхновението, щото и тя има странна и интересна история !