Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
kavarna
новобранец
новобранец

Re: Качествени чепарета

Мнение от kavarna »

Димо Михалев написа:
kavarna написа:
Димо Михалев написа: Я ги зарежи тия сайтове.Seaguar са измислили флуорокарбона и е нормално да са най-добрите,имат и скъпи и евтини модели.Като я има рибата не прави разлика между фирми,модели и дали е монофил или флуорокарбон.Сега идва сезонът на сафрида и най-добре е да кажеш конкретно къде ще ловиш,от бряг или от лодка и ще ти се даде по-конкретнен отговор.
От лодка , обикновено на Болата или Тюленово.
За там този Lazer,който ти препоръчаха колегите ще ти свърши работа.
Благодаря за съветите!
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

IMG_20200416_163647635.jpg
На фона на всичкия тиквеник в който сме в момента направих едни тикви за предстоящия сафрид който дано можем да ловим и да се радваме на хубавото време без притеснения .
15872086435971529484213731249779.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Тъмнотое е твърдо много,
И като го отрежеш му светят
Краищата.
Другото се извива настрани.
Хващал съм с тях,но не
Ги връзвам отдавна.
Минах на друг материял по
Мек.
Screenshot_2020-04-18-20-47-07-501_com.android.chrome.jpg
Твърдото е горното,
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

bubamara написа:
На фона на всичкия тиквеник в който сме в момента направих едни тикви за предстоящия сафрид който дано можем да ловим и да се радваме на хубавото време без притеснения .
Добре ти се е получил тиквеника,явно те бива за готвач.За последните две ламета много твърдят,че са като тел! Би ли споделил как са при връзването и риболова.

П.П. Той и Рангел ги е направил едни като великденски яйца( това в кръга на шегата за тия дето не знаят).Ама празници к'во да правиш един боядисва яйца друг прави тиквеник,а трети козунак.Весело посрещане на празника и дано по-скоро се отворят нещата за риболов.
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

Димо Михалев написа:
bubamara написа:
Добре ти се е получил тиквеника,явно те бива за готвач.За последните две ламета много твърдят,че са като тел! Би ли споделил как са при връзването и риболова.

П.П. Той и Рангел ги е направил едни като великденски яйца( това в кръга на шегата за тия дето не знаят).Ама празници к'во да правиш един боядисва яйца друг прави тиквеник,а трети козунак.Весело посрещане на празника и дано по-скоро се отворят нещата за риболов.
И аз му викам тел ,а второто е лента и двете светят като ги освтиш с uv лампа тоест според мен отразяват uv лъчите(а uv ламетата поглъщайки се променят според случая )така си го обяснявам аз може и да греша. Преди две години ми продадоха такава тел ама зелена като ме излъгаха ,че е фосфорициращо даже не го проверих щото ми е приятел после се оказа ,че не сме се разбрали обаче я използвах на чепарета за хамсия като си мислех ,че е фосфор и даде голям резултат кАто казвам голям пет човека с мои чепарета на малкия мост на Родопа направихме голяма разлика на останалите колеги 10-15 човека от тогава го ползвам постоянно за мен се връзва лесно вярно тел ама финна . Лентата е доста твърда и се гъне както отбеляза Люси ама е доста ярка затова я ползвам (засега още не сам се вманиачил да си поръчвам материали от чужбина има време). По принцип ако искам да сложа повече материал на куката като цвят предпочитам лентите според мен по малко товарят куката от пресуканите ламета (пак зависи от материалите не е на 100% вярно)и имат по добър отблясък някак е по огледален и ако са 2_3 различни ленти залепват една за друга все едно една лента с две лица може и да си въобразявам незнам . Като цяло нямам проблем с връзването правя си фитили с лепило за по лесно и слагам по една нишка от въпросните материали.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

bubamara написа: ......и двете светят като ги освтиш с uv лампа тоест според мен отразяват uv лъчите(а uv ламетата поглъщайки се променят според случая ).....
Точно обратното. Светят под UV лампата, защото поглъщат енергия(UV лъчи) и фосворесцират. UV ламетата не светят, защото отразяват UV лъчите( и са безцветни по принцип). То това последното също не е вярно винаги, защото зависи и от спектъра на лампата, и от спектъра, който отразяват ламетата.
bubamara написа: .....и ако са 2_3 различни ленти залепват една за друга все едно една лента с две лица ....
Във водата всички залепнали ламета щръкват самостоятелно.
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

rap66 написа:
bubamara написа: ......и двете светят като ги освтиш с uv лампа тоест според мен отразяват uv лъчите(а uv ламетата поглъщайки се променят според случая ).....
Точно обратното. Светят под UV лампата, защото поглъщат енергия(UV лъчи) и фосворесцират. UV ламетата не светят, защото отразяват UV лъчите( и са безцветни по принцип). То това последното също не е вярно винаги, защото зависи и от спектъра на лампата, и от спектъра, който отразяват ламетата.
bubamara написа: .....и ако са 2_3 различни ленти залепват една за друга все едно една лента с две лица ....
Във водата всички залепнали ламета щръкват самостоятелно.
Абсолютно вярно и аз тва исках да кажа ама физиката не ми е силната страна (разменил съм глаголите) .Uv перлата зеленее или лилавее на слънчева светлина . А за нишките знам ,че под водата се разделят просто казвах ,че лентите според мен по лесно се връзват от пресуканите и също по малко товарят куката което незначи ,че е вярно просто аз така си мисля и в тоя ред на мисли писах ,че залепват.
lusienn

Мнение от lusienn »

Не е толкова фатално и да
Щръкват,пак ги хапе рибата.
Uv- то е с различен цвят,не само бяло
Аз имам и оранжево,и синьо и зелено
Но са по скъпи от по масовите,
И всички са по дебели.
Лесно се връзват,и не щръкват много
В страни от куките.
В голяма част лилавеят всичките,
И са с много красиви отблясъци.
Яни ми прати наливни бяло
С лилаво за смешни пари,
Пишете му,в нета ще ги купите
По скъпо ако търсите.

Риболовци.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

lusienn написа:.....
Uv- то е с различен цвят,не само бяло
Аз имам и оранжево,и синьо и зелен.....
То и аз имам, и си го ползвам, щото съм си го купил навремето. Но дървено желязо няма, дори и да се продава :D . Както няма синьо-жълто ламе.
lusienn

Мнение от lusienn »

IMG_20200420_085930.jpg
Белите с UV.

Едното е пресукано и е 2 лв.
Другото е лента и е по скъпо.

Част от цветните ми с UV.
IMG_20200420_091705.jpg
Имам и зелено с UV и лилаво.

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

Люси,не ти ли се струва малко странно,че повечето от хората по морето не харесват дебелото пресукано uv ламе?Явно има някаква причина не мислиш ли!?
lusienn

Мнение от lusienn »

Мисля че което и да сложа,
По една нишка не пречи от
Дебелите UV.
Другите в снопа са само тънки,
Косичката и едно тънко пресукано.
И кринкъл.

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

lusienn написа:Мисля че което и да сложа,
По една нишка не пречи от
Дебелите UV.
Другите в снопа са само тънки,
Косичката и едно тънко пресукано.
И кринкъл.
Връзвай,връзвай.Тия по морето, какво ли разбират,ти имаш 20 дни в годината на морето,а те 200.
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Димо Михалев написа: Връзвай,връзвай.Тия по морето, какво ли разбират,ти имаш 20 дни в годината на морето,а те 200.
Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са построили Титаник.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

bobopeli написа:
Димо Михалев написа: Връзвай,връзвай.Тия по морето, какво ли разбират,ти имаш 20 дни в годината на морето,а те 200.
Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са построили Титаник.
Със сигурност е така и качествени чепарета се парят по този начин,ама има една подробност освен да лови то трябва и да издържи определено време на риболов,а това не е за всеки.По морето във всеки магазин има чепарета и са наредени като коледни картички,и на всяко материала е вързан по определен начин,що ли никой не си позволява да направи нещо различно,да го върже като стример или муха за пъстърва,що ли?
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”