Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Аз си взех такъв комплект, но явно са свършили вече:Ribarina написа: От къде мога да си купя такова менгеменце.
http://ivpfishing.com/store/index.php?m ... cts_id=482
Потърси по магазините, почват от 15-20лв менгеменцата.
Трябва да си вземеш и този инструмент за навиване дето държи макарката.
Аз затова покривам с прозрачен лак, но не съм ги пробвал, може и да не са успешниМоряка написа: ... последствие се задържаше нечистотии по навивките и спираха да са много дащни.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ще си потърся такова менгеменце твърдо съм решил.Също така днес видях и хубава настолна лампа с голяма лупа.Да ама доста ще ме заболи главата ако си ги взема наведнъж.Ще почакам малко и ще потърся в оказионите там се намират интересни неща.
А за каноколита не разяжда ли кордата и ламето? Аз преди няколко дена големи ядове брах с едно моментно лепило PROXIPOL.Разяде силикона и кордата,които бях залепил с него.Сега лепя с Капчица ама пак има известен риск защото залепва по- бързо от другите и на няколко пъти се налага да си отлепвам къде пръсти къде някоя друга джаджа накапана случайно.
Сега се чувам че с корабна боя става много по- добре боядисването на чепарето.Имала много по-силно слепване от лака за нокти.Също така ми казаха да пробвам и с ПВЦ лепило .Получавало се еластично топче.И така както върви все на дъжд май скоро ще има снимки с нови методи за боядисване и слепване на ламета.
А за каноколита не разяжда ли кордата и ламето? Аз преди няколко дена големи ядове брах с едно моментно лепило PROXIPOL.Разяде силикона и кордата,които бях залепил с него.Сега лепя с Капчица ама пак има известен риск защото залепва по- бързо от другите и на няколко пъти се налага да си отлепвам къде пръсти къде някоя друга джаджа накапана случайно.
Сега се чувам че с корабна боя става много по- добре боядисването на чепарето.Имала много по-силно слепване от лака за нокти.Също така ми казаха да пробвам и с ПВЦ лепило .Получавало се еластично топче.И така както върви все на дъжд май скоро ще има снимки с нови методи за боядисване и слепване на ламета.
рибарина ,търчи при Златко или в Меден рудник- калмарките дойдоха .
-
- новобранец
добрия от къде тези октоподчета неможах да намеря такива цветове
Oще нещо да покажа за да не се мъчите

търсете такива лакове,а и забележете дебелината на четката им

търсете такива лакове,а и забележете дебелината на четката им

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Само не можах да разбера какво лепите ?
Всичко се вързва наведнъж
Аве Добрия,нямах рабта и те послушах,чи малко лакирах днес.
ама много пипкава дейност е тази ве,ба си нерва дето трябва да го имаш.
И май фотото нещо пак не е на ред,липсва май някой цвят.
Всичко се вързва наведнъж
Аве Добрия,нямах рабта и те послушах,чи малко лакирах днес.

ама много пипкава дейност е тази ве,ба си нерва дето трябва да го имаш.
И май фотото нещо пак не е на ред,липсва май някой цвят.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз лакирам с меницинска игла по-голям номер и резултата е много по-добър от лакиране с четка.
А когато пробвам без лакиране на някой куки им падат снопчета ламе при опита ми да ги проверя дали са здраво вързани.
А за калмарчетата отивам още утре.
А когато пробвам без лакиране на някой куки им падат снопчета ламе при опита ми да ги проверя дали са здраво вързани.
С каква игла лакираш колегаRibarina написа:Аз лакирам с меницинска игла по-голям номер и резултата е много по-добър от лакиране с четка.

Зарганолог
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Най обикновенна игла за спринцовка.Много добре поема лака и с едно потапяне се лакират повечко куки.Доста е удобно пробвай.
Да сега разбрах,ето и една снимка от днес,боядисано с бял и черен лак имитация на око
.

и на друг фон

и на друг фон
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
Браво на теб,веднага ми хрумна,малко играчка ама:червено мъничко за хрилете,бяло за главата и по 1 черна точка (от двете страни)за очичкиMi7chell написа:боядисано с бял и черен лак имитация на око

А сега де? 

Ще трябва да правя повече намотки на възела ,че няма да остава място,аз правя по 8 намотки ,а и все пак това е кука 10-ти номер,инъче те първа ще експериментирам с тези идеи.Моряка написа:Браво на теб,веднага ми хрумна,малко играчка ама:червено мъничко за хрилете,бяло за главата и по 1 черна точка (от двете страни)за очичкиMi7chell написа:боядисано с бял и черен лак имитация на око
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
В пропорции глава-тяло ще стане,ай утре да не ме домързи и ще снимам 

А сега де? 

-
- вече хвърля и на тежко
Аве един си написал автобиографията на оризово зърно, пък ти на кука №8 няма да нарисуваш хриле и очи.Mi7chell написа:Ще трябва да правя повече намотки на възела ,че няма да остава място,аз правя по 8 намотки ,а и все пак това е кука 10-ти номер,инъче те първа ще експериментирам с тези идеи.Моряка написа:Браво на теб,веднага ми хрумна,малко играчка ама:червено мъничко за хрилете,бяло за главата и по 1 черна точка (от двете страни)за очичкиMi7chell написа:боядисано с бял и черен лак имитация на око