Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
spiritfog написа:Това е днес от вълнолома. Сеч, бяхме 2-ма души. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1675 ... uUjV1M.JPG Наслука на всички колеги.

Хак да ни е на нас, тези дето се оправдаваме с вятър, дъжд, студ и т.н.
Да Ви е сладко с

Около 2.30 слязох на разходна до вълнолома. Митинг. Разхождам се и надничам в кофичките (в тия без капак де). Дребна илария, в прилични количества. В една кофа обаче нещата по-реазлични - 3-4 едри платерили и 2-3 едри иларии. Докато надничах човека извади още една платерина. Е тука заставам да се уча - и газ обратно за въдици и червей. Около 3.30 се настаних до майстора. Прозрачна потъваща, около 5 сек. на оборот, т.е бавно водене. Но ловенето не било като гледането. Аз вадя само дребна илариям (която си удряше на 10-на метра от брега)), имах няколко яки удара, но се откачат. Освен един каиш нищо съществено. Сменям куката с по-дебела, 12. Нещата леееко се подобряват, т.е. вече ги водя до някъде... Човека се смили над мен и ми вика - иска червей по-вечко - по 2-3 на куката. Ама искала и по-голяма кука, 8-ца, та чак тогава извадих 2 качествени риби (по половинка). До 6.00 15-на иларии/ки, 2 платерини, 1 каиш.
Аз ще пиша в килограми, от 12:00 до 18:00, 6 килограма илария,3 платерини едната 650 грама ,2 заргани,и накрая малко граца като спряха кефаловите.Снимки утре.
Зарганолог
- spiritfog
- научил се да хвърля
Браво,браво
Който може си го може. п.с. Да видиш как се чистят 6кг. илария.

Аз не участвам в такива мероприятияspiritfog написа:Браво,браво![]()
![]()

Зарганолог
Илияне а сдругия риболов какво стана
Реших, че нещо се бъзикаш... Платерина на 12-каrap66 написа:Около 2.30 слязох на разходна до вълнолома. Митинг. Разхождам се и надничам в кофичките (в тия без капак де). Дребна илария, в прилични количества. В една кофа обаче нещата по-реазлични - 3-4 едри платерили и 2-3 едри иларии. Докато надничах човека извади още една платерина. Е тука заставам да се уча - и газ обратно за въдици и червей. Около 3.30 се настаних до майстора. Прозрачна потъваща, около 5 сек. на оборот, т.е бавно водене. Но ловенето не било като гледането. Аз вадя само дребна илариям (която си удряше на 10-на метра от брега)), имах няколко яки удара, но се откачат. Освен един каиш нищо съществено. Сменям куката с по-дебела, 12. Нещата леееко се подобряват, т.е. вече ги водя до някъде... Човека се смили над мен и ми вика - иска червей по-вечко - по 2-3 на куката. Ама искала и по-голяма кука, 8-ца, та чак тогава извадих 2 качествени риби (по половинка). До 6.00 15-на иларии/ки, 2 платерини, 1 каиш.

Потъваща бомбарда с 5 секунди на оборот си е направо ловене на дъно. Принципно зарган се лови повече на бомбарда, а като има основно платерина тъкъма си е е на дъно.
Иначе и на бомбарда може то и попчета съм накъсвал на потъваща.
Платерина ловя по принцип на 8-ми, но тази година лових на 6-ти, а за кратко и на 4-ти номер кука и да ти кажа, като слагах 4-ти номер и аз бях скептичен но като има едра платерина, особено ако се налага да се вдига над водата, голямата кука държи по-добре.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чи къв балъкчия си тогаз бре ?Mi7chell написа:Аз не участвам в такива мероприятияspiritfog написа:Браво,браво![]()
![]()
от мене е рибата
Пак повтарям - добрия рибар си лови рибата,чисти си я,изчаква да се осоли малко,после я приготвя и я слага на масата.
Да им е сладко на домочадието,че имат рибар у фамилията.
Те тогава му е завършен цикъла за деня.
Ко ми се фалите с успехи - то и на жените ви ще е по-лесно да минат през борсата.
Тъй и тъй те ща правят после процедурите -поне да имат време и за други неща,
докът ви чакат продукцията
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Така е бат Киро ,ама аз не съм и много по яденето,виж ако е чернокоп понякога си го чистя сам-като има време.
Зарганолог
-
- вече хвърля и на тежко
Хитро, хитро, още повече, че на него няма кой знае какво да му се чисти!Mi7chell написа:Така е бат Киро ,ама аз не съм и много по яденето,виж ако е чернокоп понякога си го чистя сам-като има време.

Днес, от 8 до 11.30, на Паша дере - 15 иларии (предимно около 150-200 гр), едно жълтурче ( и то около 200гр) и една платерина 800 гр.....имах поне още толкова дребни изтървани ( куките ми бяха за малко по едра риба
)......вятъра уж трябваше да е запад-северозапад (че за това се згуших в северния край на плажа), но беше югоизточен, на много леки поривчета.....морето тепсия...следобяд ще пробвам наоколо за заргана и пак ще пиша

0885022272 / 0885897615
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Преди малко като минавах от моста на канала имаше доста хора, даже видях един да вади .
-
- вече хвърля и на тежко
kopoy_92 написа:Преди малко като минавах от моста на канала имаше доста хора, даже видях един да вади .
След като ударихме с колегата греда на вълнолома, се преместихме под моста. Резултата, три дребни иларии за мен. Колегата нямаше удар, но пък един човек до нас беше взел десетина риби, същия калибър. Това от 15.30 до 17.40ч. Сутринта на входа на канала е дало добре - инфо. Утре пак!
-
- научил се да хвърля
Днеска в Апарухово сутринта дало много добре до към 14 часа . Аз отидох към 15:30 и хората тамън си тръгваха с по кофа - кофа и половина прилична илария. Седях до към 17:30 -- 5 илариики не малки и 1 барбун
Но
сутринта дало много