Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Плетено влакно - Брейд
Sorry.., мнението ми е принципно и отнасящо се към все колеги ловящи на спининг....bboy написа:Мнението ми беше насочено към колегата ourglory и се отнасяше конкретно за случая.
Може и да е грешно, кой как го разбира....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Ами сега използвам монофил, но все някакви косури му намирам. Пък тука отявени спинингисти препоръ4ват постоянно плетеняк, та затова ре6их да попитам.bboy написа:Колега, точно ти пишех да проучиш в интернет дали е подходяща макарата за плетено влакно, реших да проверя и открих твоята тема, в която си споменал, че смяташ да използваш макарата за лайт спининг. Защо държиш да използваш плетено влакно? Не е ли по-добър вариант да използваш качествено монофилно? Така със сигурност няма да имаш проблеми с бради и прерязване на водещата ролка на макарата.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз до тази пролет бях с моно и все губех примамки по шаварите,пролетта поради липса на друго в града ми си взех пауър пор
бради мради ама късанията спряха.Сега преди час ми дойде ИГК-то страхотно е.Оборудвах се и с хубав прът и макара.Вече мога да се наричам спинингист,а се надявам края на годината и "Стара Видра"

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Vid
- кандидат преподавател
Брейдът е създаден за спининговия риболов.. И няма читав спинингист, кой да лови с монофил... Оттам започва и свършва мнението ми... 

Сенека
Сенека
- guspata
- научил се да хвърля
Здравейте колеги искам да ви попитам дали имате някакво мнение за това влакно http://www.riboco.com/index.php?mod=product&show=2431" onclick="window.open(this.href);return false;
Каква дебелина да сложа на пръчка 210 2-8 акция
8-10 либри са ти екстра, не повече, а ако искаш да ловиш пъстърви и под 8 либри можеш да паднешourglory написа:Каква дебелина да сложа на пръчка 210 2-8 акция

- monzata
- вече хвърля и на тежко
то на въдиците си пише Line test , където си работи оптимално , ако се превиши и без аванс има опасност от прекършване ... 

- guspata
- научил се да хвърля
Проблемът е да намериш влакно, което да отговаря на либрите и диаметъра до сега несъм видял таковаmonzata написа:то на въдиците си пише Line test , където си работи оптимално , ако се превиши и без аванс има опасност от прекършване ...

Купих си едно на което пише 0.16/23лб
сечението му е около 0.28 и издържа 6кг

- Vid
- кандидат преподавател
Имай и в предвид, че болшинството брейдове под 8-10 лб. не понасят въртележките....JettroniX написа:8-10 либри са ти екстра, не повече, а ако искаш да ловиш пъстърви и под 8 либри можеш да паднешourglory написа:Каква дебелина да сложа на пръчка 210 2-8 акция
Сенека
Сенека
- guspata
- научил се да хвърля
Пресукват влакното и после го хвърлшourglory написа:kAk така не ги понасят?
Ами тогава ще си навия на алуминиевата шпула плетеняк само за воблери, а на резервната монофил за блесни и така
- eroucma
- разбира нещата
По добре си вземи читав блейд, за да не се налага да сменяш шпулите през 10-15 минути ако решиш да редуваш воблери и блесни. А и проблема не е толкова фрапираш- аз примерно досега почти съм нямал пресукано влакно до такава степен, че да направи брада- а ловя яко в течения и бързей.ourglory написа:Ами тогава ще си навия на алуминиевата шпула плетеняк само за воблери, а на резервната монофил за блесни и така
Всичко може да се оправи с комбинация- читаво влакно, добре лагерувани вирбели и от време на време да преглеждаш влакното и ако има пресукване да го отвиваш. То в един момент ти става навик да оставяш след изваждане примамката да се поразвие.
Но пак повтарям трябват: горе- долу добра макара, хубави вирбели и влакно и маалко внимание.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С хубав брейд и читава карабинка няма да имаш проблем с въртележкитеourglory написа:Ами тогава ще си навия на алуминиевата шпула плетеняк само за воблери, а на резервната монофил за блесни и така