Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето - 2013
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: С лодка в морето - 2013
Колега, абе къде се намира тая Ставрова банка...не е ли на юго-изток от Поморие към Черноморец, и от къде се влиза , за да се стигне до там? Би ли споделил...благодаря предварително!martcho написа:днес отново тролинг на ставрова банка 1 лефер, имам нужда от помощ, имаше големи джуруми със лефери скачат, на какво ли не пробваахме поне 30 лодки неща да се хване воблери, блесни чепарета неще и неще, някои да даде съвет, че съм болен да гледаш как скачат на 3 м от лодката леферите и ти се смеят нямам думи ????
колега зз влизам от черноморец и газ оттам към шамандурата на поморие там е ставрова банка,иначе може да влезеш от поморие под хотел американеца,относно филето от сафрид не вярвам при толкова много ем(ува) то ври от нея даже на блесните хващам по няколко на хварляне :Р,днес следобеда пред черноморец хванали сафридец ми казаха
-
- ще става разбирач
днес на Бяла,много чернокоп но НЕ ПИПА!!!вижда се на сонара ,гони чепарето до горе че и го виждах на почти всяко обиране ,но не ЛАПА!!!попа и той не пипаше(най-вероятно от страх) ,но зъбатият лапаше на филенце от сафрид на такъм за попче!!!иска мясооо!и то прясно,сутринта бяхме хванали около 10 сафрида и всички отидоха за ем !!!малкото чернокоп дето закачих на чепаре беше по-дребен или колкото сафрида ,а на попският такъм направо кандидат лефери !!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

- modimitrov
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега стръвта как е наряза? Като филенца за плувка или колелца като за попче? Как лови на дъно или като чепаре?
Мерси.
Мерси.
El Pescador написа:днес на Бяла,много чернокоп но НЕ ПИПА!!!вижда се на сонара ,гони чепарето до горе че и го виждах на почти всяко обиране ,но не ЛАПА!!!попа и той не пипаше(най-вероятно от страх) ,но зъбатият лапаше на филенце от сафрид на такъм за попче!!!иска мясооо!и то прясно,сутринта бяхме хванали около 10 сафрида и всички отидоха за ем !!!малкото чернокоп дето закачих на чепаре беше по-дребен или колкото сафрида ,а на попският такъм направо кандидат лефери !!!
Лодката е най-бавното и най-скъпото превозно средство с което пътуваш от точка А до точка Б, без да имаш работа.
- modimitrov
- новобранец
- Обратна връзка:
Малко инфо от Синеморец до Резово за 19,20,21,22ри
Тролинг: за всички дни над 10часа - 0 риби
Чернокоп: 16кг много едър около 70-100гр. Първите дни на около 33-36м, но с всеки ден все по ело. Днес 18-20м.
Много капризен сменям постоянно чепарета. Най-работещи черно със зелено, бяло, лилаво.
Сафрид: 10кг също много едър мешан с чернокопа.
От вчера има толкова много Ем, че изключително трудно разпознавам рибата. Съответно сафрида и чернокопа страшно капризни и искат мноооого клатене. Мах. на чепаре 4бр. От толкова чепарена взех 2циганки около 150гр и 1 зарган.
Температура на водата 16.5 градуса
Тролинг: за всички дни над 10часа - 0 риби
Чернокоп: 16кг много едър около 70-100гр. Първите дни на около 33-36м, но с всеки ден все по ело. Днес 18-20м.
Много капризен сменям постоянно чепарета. Най-работещи черно със зелено, бяло, лилаво.
Сафрид: 10кг също много едър мешан с чернокопа.
От вчера има толкова много Ем, че изключително трудно разпознавам рибата. Съответно сафрида и чернокопа страшно капризни и искат мноооого клатене. Мах. на чепаре 4бр. От толкова чепарена взех 2циганки около 150гр и 1 зарган.
Температура на водата 16.5 градуса
Лодката е най-бавното и най-скъпото превозно средство с което пътуваш от точка А до точка Б, без да имаш работа.
-
- ще става разбирач
[quote="modimitrov"]Колега стръвта как е наряза? Като филенца за плувка или колелца като за попче? Как лови на дъно или като чепаре?
Мерси.
На такъм за попче лових ,но дори и на чепарето(с две въдици бях) закачих мръвка!на чепарето не пипна месото ,но на попченският такъм ,най му се хареса филенце като за нощен ,макар че и на шайбички чукаше но по зле!! такова нещо за първи път ми се случва и виждам,предполагам че трябва да се разбъзика малко морето ,днес беше тава!
Мерси.
На такъм за попче лових ,но дори и на чепарето(с две въдици бях) закачих мръвка!на чепарето не пипна месото ,но на попченският такъм ,най му се хареса филенце като за нощен ,макар че и на шайбички чукаше но по зле!! такова нещо за първи път ми се случва и виждам,предполагам че трябва да се разбъзика малко морето ,днес беше тава!
моята риба никой не може да я хване ,

-
- новобранец
Днес на Маслен нос много зле!От 07:30 до 11:30 един чернокоп и един меджит на сонара се показват пасажи но рибата не пипа!Наслука:)))
Последно промяна от picarcheto на Вто Окт 22, 2013 9:43 pm, променено общо 1 път.
Здравей Борка!Borkata написа:Днес при малко късно стартиране от към улов на сафрид завършихме към 15:00ч с по малко над 4 кг. на човек едър сафрид.Имахме и по 5-6 средни чернокопа.Лодките днес не бяха кой знае колко много и през цялото време бяха пръснати тук-там.Рибата взех изцяло на сонар като по-голямата част беше между Черноморец и Поморие.Утре смятам да влача сутринта а чак след това да търсим сафрида пък каквото сабя покаже.
Днес успях да наскубя 22,5 кг сафрид , от които 1.3 кг граца + 1 (един) чернокоп + 1 хамсия.
Риболова протече между Русалка и Яйлата близо до брега от 08:00 до 16:00 часа.
Най-стръвно вземаше на чепарето с куки No. 10 - светло зелено мешано ту там с виолет.
Доста дракони и все тлъсти попадаха на чепаретата.
Каръшки изпълнения не липсваха - на два пъти късах оловото и три пъти рибата ми обърка чепаретата ..
Прекъсвахме на два пъти за по 40-50 мин за да обикаляма за чернокоп , ама ядец.
Влизахме навътре в морето до 45 м дълбочина - далеч зад линията по кояте тралят РК-тата.
След това обиколихме всички дупки и рифове на Яйалата - само граца .....
Иначе денят беше прекрасен и се любувахме на природата - делфините и слънцето.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЗА РИБА СЕ ХОДИ КОГАТО ИМА РИБА, А НЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При мен пък днес работата от към тролене пред Поморие отново завърши без успех.Не стига,че заради едното момче от екипажа закъсняхме с влизането а и като влязохме от Черноморец една вълна направо ни взе акъла и докато стигнем Поморие бяхме вир вода.За капак след това и сафрида не искаше да яде както трябва.По едно време се ядосах и тръгнах да си ходя но по път на сонара се появиха разни пасажи и взехме малко риба на около километър пред Биволите в посока Поморие.Крайният резултат е по около 3-4 кила сафрид на калпак с много зор.Между другото аз хванах и 3 дребни циганки на сафридското чепаре а приятелчето с мен една.Други колеги около нас също хванаха циганки а едно друго приятелче в съседна лодка хвана едра морска лястовица.При мен следват ден-два ремонтни дейности у дома и чак след четвъртък ще го мисля на къде ще се лови 

Качествени чепарета Borkata

Вчера на Емине по 25 литра едър сафрид и чернокоп но много махнати и двете!Тава за цял ден от 8 до 18 часа.Днес пак да видим кво ще стане!
Браво на колегата "PELENGAS",
приятелски му завиждам.
А във варнеския залив вчера нищо.
Пробвах на повечето възможни такъми (чепара за сафрид, бамбарда, воблерче),
няма. С изключения няколко подстригвания на червея на бомбардата.
Имаше няколко лодки около траката и към аспарухово на кая.
За жалост рибата липсва при нас.
Дали ще има някаква промяна ?????
Иначе времето и морето прекрасни.
приятелски му завиждам.
А във варнеския залив вчера нищо.
Пробвах на повечето възможни такъми (чепара за сафрид, бамбарда, воблерче),
няма. С изключения няколко подстригвания на червея на бомбардата.
Имаше няколко лодки около траката и към аспарухово на кая.
За жалост рибата липсва при нас.
Дали ще има някаква промяна ?????
Иначе времето и морето прекрасни.
на Маслен нос вчера общо 4 кила едър сафрид и чернокоп ,като чернокопа беше 1.5кг. .това двама човека от 8.00 до 15.00 часа.Много пръсната рибата пак,иначе много пасажи се виждаха на сонара обаче явно не от рибите който търсим .
Много често това дето скача са кефалчета.martcho написа:днес отново тролинг на ставрова банка 1 лефер, имам нужда от помощ, имаше големи джуруми със лефери скачат, на какво ли не пробваахме поне 30 лодки неща да се хване воблери, блесни чепарета неще и неще, някои да даде съвет, че съм болен да гледаш как скачат на 3 м от лодката леферите и ти се смеят нямам думи ????
днес пред поморие пак тролинг, но риба нямаше.мярка се някой сафрид но нямам време да му се моля да яде,неще ся кат духне морския чакам колегите да се похвалят имаше поне 50 лодки от черноморец до поморие :Р
хехех колега не съм от вчера в морето и кефала съм виждал как скачаlefera1 написа:Много често това дето скача са кефалчета.martcho написа:днес отново тролинг на ставрова банка 1 лефер, имам нужда от помощ, имаше големи джуруми със лефери скачат, на какво ли не пробваахме поне 30 лодки неща да се хване воблери, блесни чепарета неще и неще, някои да даде съвет, че съм болен да гледаш как скачат на 3 м от лодката леферите и ти се смеят нямам думи ????