Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Преди малко гледах по Б.Т.В.-то репортаж за седемте рилски езера.Природа и красота
Оказва се обаче че нашия брат-българин и там вече се е постарал да навреди на природата.
и това нещо на 2000 + м. височина
На по достъпните места всички знаем на какво прилича
И все пак Вие с камерите продължавайте да показвате красотите на Родината ни пък дано повече хора се замислят
за опазване на природата
За тези които чистят-
.За тези които мърсят-
Хайде
и лека.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Таа вечер маам саморъчно направено мохито:

...бакарди, сода, течна мента и сок от лайм....мързеше ме да взимам подходяща чаша.
Та а'ре наздраве и лека нощ!

...бакарди, сода, течна мента и сок от лайм....мързеше ме да взимам подходяща чаша.

Та а'ре наздраве и лека нощ!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Туй мАжко пиене ли еGODzillata написа:Таа вечер маам саморъчно направено мохито:
[
Та а'ре наздраве и лека нощ!![]()

Последно промяна от Teo 62 на Нед Окт 06, 2013 8:11 pm, променено общо 1 път.
- G.Petkov
А бе и аз се зачудих,Teo 62 написа:... стириопор. От десет години не ми е мръднал - ни плесени ,ни други гадости.
Ама нали не разбирам от строителство и готвене, и си затраях

Ама откакто направих външната термоизолация на жилищата,
Няма мухъл, няма плесени.
Само дето не беше бял материалът, тъмно сив, ама пак мязаше на стиропор,
И по-скъп, разбира се

А това дето Киро го лепи - разбирам, че е отвътре, или ....?
Щото отвътре голяма полза няма !
А закриването на костурския риболов бе почти пълно фиаско

Хората в "Излетите" снимат пълни баки с риба,
А аз едва успях да "задъня" червената кофичка

Срам, срам, срам и резил

Другите от дружинката хванаха по един живарник пъстърви,
Пък аз се ебавам с тия плевелни риби

Ааааа,
Киро ме уби с тая чаша

Наздраве на участниците в темата

По ми прилича на вода за устаG.Petkov написа: „„„„„
А аз едва успях да "за
Ааааа,
Киро ме уби с тая чаша!
Наздраве на участниците в темата!

- Павел Иванов
Георге , експандиран полистирен , или тъй нареченият "стиропор" , се използва за топлоизолация на сгради и върши перфектната работа за целта . При него е много важна въздушната циркулация . Нововъведението на BASF е покритието с графит именно за по-добра циркулация на въздуха и по-лесното отичане на евентуалната кондензиционна влага . В случаят си направил най-доброто решение за момента на база външна изолация . Във варианта екструдиран полистирен вече имаме "недишащ" изолатор . Използва се основно подземно , за изолация на основи , мазета , подземни гаражи , бетонни колони , отцепване на плочи , трегери и пр. Кофтито при него е че задържа влага от типа на кондензите и неизпарената такава , но пък и не пропуска . Демек аз лично бих препоръчал на Кире да да продаде апаратамента докато силитрона все още топли на пипане , а не е почнал да "джвака"
Не друго , ами ако опакова целият апартамент с него , плюс силиконовото фугиране , след пет години ще има доста по-високи разходи за отстраняване на проблемите от туй "херметизиране" , отколкото ще му е печалбата от тока за близките педесетина години
Демек вместо да се занимава с глюпости , с парите от продажбата на апартаменто и с уеко дълбоко бъркане у джобето , си построява едно къще , тип "пасивен дом" , оборудва го с едно лично ВЕИ и си свирка
Друг е въпроса че като сметне разхода за "пасивният дом" + личното ВЕИ , ще му излезе по-изгодно да се отоплява с по два маслени радиатора в стая , през близките 500 години
Най-добрата вътрешна изолация е вата , без фолио , зад гипс картон , ама отнема много място . Тая с фолиото се използва за изолация на тавани , климатични инсталации и пр.
То верно че най-разпространено у нас е да се прави от "пръдня боя" , ама обикновено излиза доста солено това начинание почиващо на база тънкъната

Най-добрата вътрешна изолация е вата , без фолио , зад гипс картон , ама отнема много място . Тая с фолиото се използва за изолация на тавани , климатични инсталации и пр.
То верно че най-разпространено у нас е да се прави от "пръдня боя" , ама обикновено излиза доста солено това начинание почиващо на база тънкъната

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Привет и от мен
Сега се прибирам от Истамбул, това е огромен мегаполис и утре ще ви пусна малък репортаж за тези които не са били там като мен от повече от 10-тина години.
Там риболовът е денонощен от мостовете.........., а за ципурите, лавраците и калмарите съчетани на макс с йени ракия, просто нямам думи....
И прибирайки се тук и гледайки агонията на нашата нация и обезлюдените села и градове.., се чувствам ужасно...

Там риболовът е денонощен от мостовете.........., а за ципурите, лавраците и калмарите съчетани на макс с йени ракия, просто нямам думи....
И прибирайки се тук и гледайки агонията на нашата нация и обезлюдените села и градове.., се чувствам ужасно...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata
Taka...добр'ютро първо!
Сега, по ред на номерата:
1. Мда, Жоре, отвътре ще слагам изолацията, защото (да потретя!
) - имам И външна.
2. Тигре, ако трябва да перефразирам Павлето, то Masculine на Bourjois беше "модерен" по нашите виалети преди тридесет години...явно те гони носталгия по отминали времена.
3. Пав, пасивната къща ме кефи като идея, може би къщата на село да я претворя в такава.
4. Вид, нищо не каза за Калафат, как мина там, имаше ли хапка-пийка?

Сега, по ред на номерата:
1. Мда, Жоре, отвътре ще слагам изолацията, защото (да потретя!

2. Тигре, ако трябва да перефразирам Павлето, то Masculine на Bourjois беше "модерен" по нашите виалети преди тридесет години...явно те гони носталгия по отминали времена.

3. Пав, пасивната къща ме кефи като идея, може би къщата на село да я претворя в такава.

4. Вид, нищо не каза за Калафат, как мина там, имаше ли хапка-пийка?

- G.Petkov
Сега ако ме "светнете" и какво разбирате под "пасивна къща" ще съм доволен !
!
И с мен всеки път е така, ама след 3-4 дни, като потъна във водовъртежа на ежедневието и ми минаваVid написа: ...И прибирайки се тук и гледайки агонията на нашата нация и обезлюдените села и градове.., се чувствам ужасно...

- G.Petkov
GODzillata написа:...1. Мда, Жоре, отвътре ще слагам изолацията, защото (да потретя!) - имам И външна...
Естествено, малко съм поласкан, че съм № 1

Кире,
Щом те кефи - тури и вътрешна, бре

Мен щото вече много ме мързи, нямам време, а и след едни майстори миналата година,
Взехме с жената "Стратегическо Решение" - отлагаме всички останали планови ремонти за неопределено време, с надеждата че ще ни се доработи

Ама дали и кога ще се случи това - никой не знае !
И само аварийно, идваха едни алпинисти, сега викам ел.техник за инсталацията,
Ама всичко от тях, без мен като чирак и снабдител,
И кинтите са малки, не кихаш като при яки ремонти, абе "пей сърце"

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Пасивните къщи са такива, които се самоподдържат - сиреч лятото хладно, зимата топло..
Не съм много сигурен, ама май това беше..
Не съм много сигурен, ама май това беше..

"The more you know, the less you carry"
- GODzillata
Жоре, за първи път се захващам по почина "направи си сам" и сигурно ще е за последен!
За около 3 седмици имам налепени 2 стени....и аз чакам да ми дойде музата, за да бачкам, ама рядко ми идва, пусто да остане!
Трябваше да викна майстори докато бях на море.....ееееееееех, защо послушах жената!!!
За "пасивните къщи" питай Гугъл, че ме мързи да пиша, пък и трябва да се стягам за даскало.

За около 3 седмици имам налепени 2 стени....и аз чакам да ми дойде музата, за да бачкам, ама рядко ми идва, пусто да остане!

Трябваше да викна майстори докато бях на море.....ееееееееех, защо послушах жената!!!

За "пасивните къщи" питай Гугъл, че ме мързи да пиша, пък и трябва да се стягам за даскало.

Бе нали писах и по рано - при мене е на почит носталгията по отминали времена - кат почнеш от бръсненето,та стигнеш до.....иба........о - там направо е дълбока оран - толкоз здрава че паля стърнищетоGODzillata написа:
2. Тигре, ако трябва да перефразирам Павлето, то Masculine на Bourjois беше "модерен" по нашите виалети преди тридесет години...явно те гони носталгия по отминали времена.![]()

[quote="Teo 62"][quote="GODzillata"]......... след това малко попръцвах зловонно.
МАКЕДОНСКИ ВИЦ
* * *
Девойка го носи момчето дома, одат во спалната и таа му предлаага да пробат 69.
- 69?Кой курец е това? – питува момчето.
Девойката разбира дека новото момче не е толко изкусно во сексот па му вика:
- Ке си ставим моата глава помежду твоите нозе , а ти стави си твоата глава помежду моите, важи?
Се още незнаейкии за що точно се работи, малце притеснен, момакот се согласува на това, само да не го разсипе моменто.
Таман се наместиле, девойката несакайки изпрднува еден гласен пърдеж...
Ммчето ке умре од смеенье, па му и смрди , току бега на страна и пробува да разбере що баш се случило...
Момичката засрамена му вика на момако да и прости и да пробат още един пат... Така пак се наместиле...
Девойката пак, несакайки изпушта един здрав, голем як пърдеж...
Момчето целиот изплашен и зачуден, станува од кревато, ги зема халиштата и почнува да се облекува.
- Що е? Зашто си одиш? – го питала момичката.
- Абе ти си ненормална ако мислиш дека ке останем и за другите 67!

МАКЕДОНСКИ ВИЦ
* * *
Девойка го носи момчето дома, одат во спалната и таа му предлаага да пробат 69.
- 69?Кой курец е това? – питува момчето.
Девойката разбира дека новото момче не е толко изкусно во сексот па му вика:
- Ке си ставим моата глава помежду твоите нозе , а ти стави си твоата глава помежду моите, важи?
Се още незнаейкии за що точно се работи, малце притеснен, момакот се согласува на това, само да не го разсипе моменто.
Таман се наместиле, девойката несакайки изпрднува еден гласен пърдеж...
Ммчето ке умре од смеенье, па му и смрди , току бега на страна и пробува да разбере що баш се случило...
Момичката засрамена му вика на момако да и прости и да пробат още един пат... Така пак се наместиле...
Девойката пак, несакайки изпушта един здрав, голем як пърдеж...
Момчето целиот изплашен и зачуден, станува од кревато, ги зема халиштата и почнува да се облекува.
- Що е? Зашто си одиш? – го питала момичката.
- Абе ти си ненормална ако мислиш дека ке останем и за другите 67!
Никоя риба не е по - важна от живота !