Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Кирееееееееее , га иде реч за имиджа на родният ти град таквиз работи кът "Дрът съм!" , "Мръзи мЪ!" , "Лапичките ме сърбят!" и пр. , не вървят
Взимаш няколко шепи Виагра и Трибестан , прокарваш с "Пещерска" и дерзаеш ! Тамън напролет ще си се и вталил с едно трийсетина кила и нема да се праиш на женкЯ с разни диети и пр. измишльотини
Ватусе , попиках се от смех
Буля и детенце ме гледат кът извън земно , как седя пред компа и се хиля кът малоумен
Свилене , по тия напивания що няма други булки освен сервитьорките ? Каква е тая коч компания ?
Видьо , само не ми казвай че като си ходил до Магурата не си си заприходил поне едно шише от оназ благодат "Магурска отлежала" ? Ако не си да знаеш че направо си за пребиване
След като си угодих , после едно посещение до там , с нея , тормозя нон стоп един образ къде е от Белоградчик , всеки път като си ходи да ми донася поне пет , шест шишенца от тая амброзия 
danikl и на теб
Ти на какво си в момента ? Аз си угаждам с царавичак черно Джиймче с кола и ми е рахат от всякъде 

Ватусе , попиках се от смех

Свилене , по тия напивания що няма други булки освен сервитьорките ? Каква е тая коч компания ?
Видьо , само не ми казвай че като си ходил до Магурата не си си заприходил поне едно шише от оназ благодат "Магурска отлежала" ? Ако не си да знаеш че направо си за пребиване

danikl и на теб

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
И това не бях го виждал,
Ама на -
"...G.Petkov и 11 госта..."
Само ние, дванадесет души четем темичката
!
Или всички минахте в графата "гости", а
???
Ама на -
"...G.Petkov и 11 госта..."
Само ние, дванадесет души четем темичката

Или всички минахте в графата "гости", а

- Павел Иванов
Георге , това което четеш е колко хора четат в под форума , а не конкретно в темата , ако и да се упоменава под самата нея
Демек не винаги совите са това което са 

Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Да,Павел Иванов написа:Георге , това което четеш е колко хора четат в под форума , а не конкретно в темата...
За това може би си прав,
Въпреки, че и за това броене не съм съвсем сигурен, но съм склонен да приема твоята теза, до доказване на противното

Щото като чета в "Излетите", понякога в дадена тема са повече посетители, отколкото в целия подфорум, ама е възможно да има разминаване и във времето и т.н.
Ама пък само "гости"

Баси "партизаните" станахме !
- GODzillata
На мен пък една сервитьорка в бирария "Петте кьошета" навремето ми беше събрала очитетрапера написа:И аз им се чудя! Ама носят, де Шъ идат. На всяка бира имат кинта и нещо бакшишG.Petkov написа:................И Трапер-а е захванал същата тема, ама от Баварска гледна точка,
Много съм се чудил, как тези нежни германски девойки и жени,
Носят много на брой и огромни халби........

Одеве в "Столичани в повече" една му каза на Любо Нейков - "Ако наднорменото тегло не се дължи на хормонален дисбаланс, значи се дължи на слаба воля" - е, при мен определено е слаба воля....Павел Иванов написа:...Тамън напролет ще си се и вталил с едно трийсетина кила и нема да се праиш на женкЯ с разни диети и пр. измишльотини![]()
...

Почвам да се замислям за абдоминопластика...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- G.Petkov
Кире,
Ако взема да ти готвя аз - сигурен съм, че няма така да ти се яде
!
Ама като готвиш ти - и на мен ми се прияжда
!
Може и там да е зарито "ключето от бараката"
!
Ако взема да ти готвя аз - сигурен съм, че няма така да ти се яде

Ама като готвиш ти - и на мен ми се прияжда

Може и там да е зарито "ключето от бараката"

- Vid
- кандидат преподавател
Ми никъде не видях да продават такава ракия. Вечерта в Белоградчик бяхме в едно ресторантче намиращо се на баира зад централния хотел. Там предлагаха в менюто такава, ама поради незнание си заложих на изпитаното - Бургас 63. Ресторантчето имаше много добра кухня на учудващо евтини цени.Павел Иванов написа:Видьо , само не ми казвай че като си ходил до Магурата не си си заприходил поне едно шише от оназ благодат "Магурска отлежала" ?
Ти на какво си в момента ? Аз си угаждам с царавичак черно Джиймче с кола и ми е рахат от всякъде
В момента съм конкретно на Пломари. Инак уиски пия рядко, щото не ми върви със салатата. Има и една турска ракия Иени ракия, която също много ми харесва.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Като се сетих за турската ракия, викам си хайде да ви пратя на едно място, където изкарах този уикенд и предполагам повечето са посетили, но може да е интересно за някой кой не е бил
Говоря за Истанбул.
Няколко интересни снимки... Снимките са правени в 1 ч. през нощта на моста Галата в залива златния рог:

Беше много студено и рибарите на моста се топлят така

Тук ще изкажа новите си кратки впечатления от този огромен град, предполагам с население колкото 3-ри Българии и който за последно посетих преди повече от 10г.
Шофирането е трудно. Тия резаци карат както си могат. Никой не спира на пешеходна пътека. Клаксона се използва за всичко, даже ако ги засърби гъза пак използват клаксона и им минава
Но, има новост, много добра според мен, а именно големи светещи табели указващи кой булевард е задръстен и доколко в зависимост от цвета на надписа.
Хотелите.., четиризвезден хотел си е жива мизерия. Най нормалното нещо е да ти дадат ключ за стая, която не можеш да откриеш в лабиринта от коридори още повече, че в номерацията на стаите няма никаква логика. Най нормално е в стаята да няма одеяла, дори чаршафи, телевизора и климатика да не работят, но след един грандиозен скандал нещата се оправят бързо
Доколкото могат да се оправят де, но все пак в Истанбул хотелите са много по читави отколкото тези в Анкара (там спяхме с дрехите, щото чаршафите....). За чистота да не говорим.. Чистят едни забулени кадъни и след тях май е по мръсно, т.е. изхвърлят само кошчетата от кенефа.
Този град никога не спи. Шумът вечер е по ужасен отколкото през деня, защото кръчмите "бичат" до сутринта.
При все това, което си е некъф техен манталитет, констатирам, че много са се поевропейчили през последните години, а именно: добра инфраструктура, добър градски транспорт особено трамвая (имат само една линия която пресича града), не изхвърлят боклука на купища на улицата.
Относно цените: Билет за трамвай 3 лири, за автобус 2 лири (чужденец трудно пътува, защото не се продават билети, а само карти), билет за посещение на основните забележителности средно 25 лири, такситата са на пазарлък, но за разстояние към то 3 км. цената е около 20 лири. ТАМ ВСЕКИ се опитва да те извози... и пазарлъка е задължителен - обикновено това което струва 100 лири, може да се закупи и за 50 лири.
Хайде малко снимки:
Площада Таксим и главната водеща към морето. Ако кажа, че на тази улица в този час 9-вет вечерта има 100 х.души, ще сгреша. Сигурно са повече.... А в моловете по улицата, човек трябва да чака 30 мин. на каса за да си купи нещо....

Веселата част е много важна. И тук купона беше на МАХ. Прави впечатление, че алкохола е много скъп. И тук подобно на Гърция не се или рядко се предлагат разфасовки от по 50 или 100 грама. Поръчват се бутилки в различен грамаж. Бутилка иени ракия 0,7 в обикновено заведение струва 130-150 лири (около 100 лв.) и представлява 1/3-та от сметката на богатата софра на 6 човека.
В сравнение порция лаврак или ципура е 18-20 лири.
Нещата се предлагат така:

Оркестъра бичи яко

И вече сме в еуфория и сме се потопили в местния бит.
Искам да спомена и друго- човек не може да скучае, през цялото време има някой лепнат до теб, кой ти предлага чалми, забрадки, пури, леблебия, сок от нар и квото ви дойде на акъла
Таа чалма не я купих щото ми искаха 50 лири за нея

Забележете, че все сме навън, а беше голям студ. Заведенията имат газово отопление отвън направено в някакви тръби, които излъчват топлина....
И малко снимки от Истанбула

Говоря за Истанбул.
Няколко интересни снимки... Снимките са правени в 1 ч. през нощта на моста Галата в залива златния рог:

Беше много студено и рибарите на моста се топлят така

Тук ще изкажа новите си кратки впечатления от този огромен град, предполагам с население колкото 3-ри Българии и който за последно посетих преди повече от 10г.
Шофирането е трудно. Тия резаци карат както си могат. Никой не спира на пешеходна пътека. Клаксона се използва за всичко, даже ако ги засърби гъза пак използват клаксона и им минава

Хотелите.., четиризвезден хотел си е жива мизерия. Най нормалното нещо е да ти дадат ключ за стая, която не можеш да откриеш в лабиринта от коридори още повече, че в номерацията на стаите няма никаква логика. Най нормално е в стаята да няма одеяла, дори чаршафи, телевизора и климатика да не работят, но след един грандиозен скандал нещата се оправят бързо

Този град никога не спи. Шумът вечер е по ужасен отколкото през деня, защото кръчмите "бичат" до сутринта.
При все това, което си е некъф техен манталитет, констатирам, че много са се поевропейчили през последните години, а именно: добра инфраструктура, добър градски транспорт особено трамвая (имат само една линия която пресича града), не изхвърлят боклука на купища на улицата.
Относно цените: Билет за трамвай 3 лири, за автобус 2 лири (чужденец трудно пътува, защото не се продават билети, а само карти), билет за посещение на основните забележителности средно 25 лири, такситата са на пазарлък, но за разстояние към то 3 км. цената е около 20 лири. ТАМ ВСЕКИ се опитва да те извози... и пазарлъка е задължителен - обикновено това което струва 100 лири, може да се закупи и за 50 лири.

Площада Таксим и главната водеща към морето. Ако кажа, че на тази улица в този час 9-вет вечерта има 100 х.души, ще сгреша. Сигурно са повече.... А в моловете по улицата, човек трябва да чака 30 мин. на каса за да си купи нещо....

Веселата част е много важна. И тук купона беше на МАХ. Прави впечатление, че алкохола е много скъп. И тук подобно на Гърция не се или рядко се предлагат разфасовки от по 50 или 100 грама. Поръчват се бутилки в различен грамаж. Бутилка иени ракия 0,7 в обикновено заведение струва 130-150 лири (около 100 лв.) и представлява 1/3-та от сметката на богатата софра на 6 човека.

Нещата се предлагат така:

Оркестъра бичи яко

И вече сме в еуфория и сме се потопили в местния бит.

Таа чалма не я купих щото ми искаха 50 лири за нея

Забележете, че все сме навън, а беше голям студ. Заведенията имат газово отопление отвън направено в някакви тръби, които излъчват топлина....
И малко снимки от Истанбула

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata
Ашколсум за репортажа!
Там никога няма да ида........най-вече заради "Среднощен експрес"!
И Тигрето де, ама на него не мое му се фане вяра, щото мое да прИ'бИ'е некоя женка преди да я опраи...и та така.
Пичове, влезнала ми е в главата те таа риба:

...и смятам да се пробвам да фана барем една догодина...
А иначе яла те кЪ ловят некои:

Пав, родният ми град е София, та там ви оставам теб и Жорката да орете!Павел Иванов написа:Кирееееееееее , га иде реч за имиджа на родният ти град таквиз работи кът "Дрът съм!" , "Мръзи мЪ!" , "Лапичките ме сърбят!" и пр. , не вървят...

И Тигрето де, ама на него не мое му се фане вяра, щото мое да прИ'бИ'е некоя женка преди да я опраи...и та така.

Пичове, влезнала ми е в главата те таа риба:

...и смятам да се пробвам да фана барем една догодина...

А иначе яла те кЪ ловят некои:

-
- Модератор
Я виж ти. В Истанбул спрели да изхвърлят боклука на улицата.
Точно това ме шокира през 91-ва година. И то в центъра на града. Като настанеше някъде към 19 ч., от всички ресторанти, кафенета и други заведения / а те са безброй / изнасяха чували с отпадъци. Някои пък направо обръщаха кофата с помия върху вече струпаните чували. И след минути виждам се задала колата на тяхната "Чистота". Това бе ежедневно явление и всичко се извършваше бързо, по график. Сякаш някой дирижираше тази дейност.
"Гранд пазар" го виждам променен - станал е по-лъскав, подреден. Няма ги стоките окачени на високо по фасадите. И фирмените табели са вече променени.
Видьо, тогава градския транспорт бе с малки автобусчета също като нашите старите "Чавдар"-чета. Щъкаха на всеки 10-15 минути. Ловко се провираха през тесните и криволичещи централни улички. Още ли извозват с тях ?
Точно това ме шокира през 91-ва година. И то в центъра на града. Като настанеше някъде към 19 ч., от всички ресторанти, кафенета и други заведения / а те са безброй / изнасяха чували с отпадъци. Някои пък направо обръщаха кофата с помия върху вече струпаните чували. И след минути виждам се задала колата на тяхната "Чистота". Това бе ежедневно явление и всичко се извършваше бързо, по график. Сякаш някой дирижираше тази дейност.
"Гранд пазар" го виждам променен - станал е по-лъскав, подреден. Няма ги стоките окачени на високо по фасадите. И фирмените табели са вече променени.
Видьо, тогава градския транспорт бе с малки автобусчета също като нашите старите "Чавдар"-чета. Щъкаха на всеки 10-15 минути. Ловко се провираха през тесните и криволичещи централни улички. Още ли извозват с тях ?
То от сЕкспреса не са плаши,важно е да не ти хареса да се возиш после постоянно се на влакGODzillata написа:Ашколсум за репортажа!![]()

За другото сега как де ти кажа

- Павел Иванов
Те кармъците нали ги забраниха даже и за "редовните" промишлениGODzillata написа: ...и смятам да се пробвам да фана барем една догодина...

Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Няма с кармаци, аз НЕ съм бракониер и почти никога няма да бъда!Павел Иванов написа:Те кармъците нали ги забраниха даже и за "редовните" промишлениGODzillata написа: ...и смятам да се пробвам да фана барем една догодина...

Ша фъргам за сом, па мое се фане некоа ала - моруна...човек никога не знае...

http://vbox7.com/play:d209f8b1" onclick="window.open(this.href);return false; почти никогаGODzillata написа:
Няма с кармаци, аз НЕ съм бракониер и почти никога няма да бъда!![]()
![]()

Кво става момчета,някой нямали да се похвали
У София пробутват стара риба,миналата седмица го изядох дървото.Днеска рекламация не приемат-да си ни я върнал,разправят.Такава ни карат такава продаваме-говоря за бяла риба на женския пазар.За бога братя не купувайте от тях.Отваряйте си очите и носовете от неколегиални колеги.

Риболовци.