Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Няма такова нещо. Трамвая им е много модерен и луксозен. По нищо не отстъпва на западните такива. Автобусите са им допотопни, като софийските такива, че и карат със 80 км.ч. и вътре се чувстваш като чувал с картофиdantho.mihov написа:Видьо, тогава градския транспорт бе с малки автобусчета също като нашите старите "Чавдар"-чета. Щъкаха на всеки 10-15 минути. Ловко се провираха през тесните и криволичещи централни улички. Още ли извозват с тях ?

Кондуктори няма, защото няма нужда от такива. Трамвайните спирки са преградени с едни бариерки къде е нужно да се пусне жетон или карта за да минеш т.е. да влезеш в спирката, подобно на нашето метро. Автобусния транспорт е уреден още по просто- всички се качват от първата врата до шофьора, там е и устройството през което си прекарват картите... При автобусите има само карти, не и еднократни жетони или билети....
Павката е много прав. Тия са мюсюлмани но не са фанатици... Общината е богата и хвърлят много пари за поддръжка на немюсюлманските паметници вече де.. В допълнение мога да кажа, че кипи голямо строителство на нови сгради, както и такова свързано с поддръжка на инфраструктурата. И защо не, предполагам само този град прави годишния брутен вътрешен продукт на Б-я само за седмица....Павел Иванов написа:Сега ги възстановяват тез византийски старини щот са разбрали че им носят парета под формата на туристи . На много места бастисват прикрепените към останките къщета и "прикрепителите" горко страдат и ривът ама да са мислили навремето
Кире, и Я съм го гледал, но настоящото няма нищо общо с филма. То и филма е правен през 70-те години и е творение на Оливър Стоун, некъФ тъп хамериканец, който си няма и понятие за нещата на балканския полуостровGODzillata написа:Там никога няма да ида........най-вече заради "Среднощен експрес"!![]()

Така, че споко, качвай се на колата и отивай... Това е нещо което си заслужава да се види....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- трапера
- сериозен играч
Басимамата!
Вчера в цяла Дойчланд имаше акция "скорост". За един ден. Обаче при нас в Бавария ще продължи цяла седмица
Направо си е някакъв кошмар-задръствания до задръдването
Обаче в интернет са побликували списък с улиците и местата, на които ще има радари
Мен обаче ми е през шпека тая работа- по-малко време бачкане,повече време пътуване
Вчера сме с колегата /оня с дедовите гащи/ на адрес. Трябваше на един радиатор да му сменим тръбата на изхода. източихме инсталацията и аз отидох за части. Оня през това време почнал да подготвя-отрязъл тръбата, инсталацията глътнала въздух и дошла "приливната" вълна. И ми звъни на пожар-" айде бе къде си, кога ще дойдеш, карай по-бързо!?!"
На което аз разбира се не обърнах внимание и продължих да си спазвам ограничението от 60км/ч, в продължение на 8 километра и опашките на светофарите, даже спрях да си купя и закуска. Оня през цялото време е седял по турски пред радиатора запушвайки тръбата с пръст
ШЪ видим днеска как ще е трафика, въпреки че днес е петък и се бачка до обед.
Абе голям преход ще пада
П.С. Вчера за пореден път се убедих, че нямя значение в коя държава са- DHL са педали навсякъде!
Вчера в цяла Дойчланд имаше акция "скорост". За един ден. Обаче при нас в Бавария ще продължи цяла седмица

На което аз разбира се не обърнах внимание и продължих да си спазвам ограничението от 60км/ч, в продължение на 8 километра и опашките на светофарите, даже спрях да си купя и закуска. Оня през цялото време е седял по турски пред радиатора запушвайки тръбата с пръст

ШЪ видим днеска как ще е трафика, въпреки че днес е петък и се бачка до обед.
Абе голям преход ще пада

П.С. Вчера за пореден път се убедих, че нямя значение в коя държава са- DHL са педали навсякъде!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Да ви командироват нашенски катаджии - бат Стефчо Стамболов на 20 годинини или Алеко на 100 и си карай и на две ракии 

GODzillata написа:Павел Иванов написа:GODzillata написа: ...и смятам да се пробвам да фана барем една догодина...
Ша фъргам за сом, па мое се фане некоа ала - моруна...човек никога не знае......глеам в тубето, че ги фащат и на въдица, та от опит глава не боли де...
Годзаки, ти хубу ша фъргаш за сом,ама докато се натуткаш, един твой градски гепи голЯмия, чуй, чуй, кво разправят хората:
Сом счупи рекорда на Видин
206 см и 48 кг са размерите на уловеното днес дунавско чудовище
Счупиха рекорда за улов на сом по поречието на река Дунав днес във Видин. Близо 50-килограмовото чудовище беше победено от прочутия видински риболовец Георги Александров.
Цели 206 сантиметра е дължината на сома и тежи точно 48 килограма. Уловен е в района на „Речна гара”, Видин, в самия център на града, чрез системата „кльонг”. Според Жоро, екземплярът е около 20-годишен. Досегашният рекорд за тази година беше сом с тегло 33 килограма.
Още в обедните часове е започнало наддаване от местните ресторанти за закупуване на трофейната риба. Накрая неин притежател става местния ресторант „Бонония”.
Георги Александров е съпруг на юристката Ирена Александрова, кандидатка за кмет на Видин на последните местни избори и съдия в шоуто на Нова тв „Съдебен спор”.
След рекордния улов на Жоро, семейство Александрови се надяват да развият дългогодишната си идея за създаване на Музей, посветен на дунавския риболов в град Видин.
Никоя риба не е по - важна от живота !
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
...като акцентът е, че "Георги Александров е съпруг на юристката Ирена Александрова, кандидатка за кмет на Видин на последните местни избори и съдия в шоуто на Нова тв „Съдебен спор”." 
БраО на Гошо, те т'ва е "чрез постоянство към просгрес"! - Сега е едни 5 стотака напред, пък да видим дали ще търпи санкции предвид афишираната продажба на рибата, въпреки забраната за любителите рибари да продават улова си!
Ще е интересен въпрос към съпругата му юристка...

БраО на Гошо, те т'ва е "чрез постоянство към просгрес"! - Сега е едни 5 стотака напред, пък да видим дали ще търпи санкции предвид афишираната продажба на рибата, въпреки забраната за любителите рибари да продават улова си!

Ще е интересен въпрос към съпругата му юристка...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Ех този диФ,диФ Северозапад - земля бракониерска
Дано по често виждаме подобни заглавия
http://bigfish.bg/news/novini/Brakonier ... a-sad.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- GODzillata
Ето това изречение ми подпали фитилите и утре съм за сом!
"В момента сомовете по Дунав са се активизирали и сега е моментът да се опита улавянето на някой трофей."

"В момента сомовете по Дунав са се активизирали и сега е моментът да се опита улавянето на някой трофей."

Пробвай с това,че най сетне да хванеш рибаGODzillata написа:Ето това изречение ми подпали фитилите и утре съм за сом!

- G.Petkov
Киро за сом,
Аз за пъстърва
!
Пък утре ще споделим, кой -какво
!
Аз за пъстърва

Пък утре ще споделим, кой -какво

Истанбул -почти колкото три Българии
но и три пъти напред от България
Големи сомове по Дунава-
-слънчаци и пръскачи на други места
11.10.2013 21 и15 -на домашно червено с малко сланинка с червен пипер
Хайде
на всички.

- Vid
- кандидат преподавател
Да бе, въпроса е вече как си с късмета?? Гледах наскоро едно филмче с онзи дебелак Белополски как ги мъкнеше един на кльонк по дунава.... МислЪ, това е по добрия метод, само да им знаеш местата.GODzillata написа:Ето това изречение ми подпали фитилите и утре съм за сом!![]()
Кога реша да обиколя съседите, констатирам само едно- има живот, има живот по улиците, по заведенията, а хората имат друго излъчване.... Тук не говоря за Истанбул, говоря за малките задгранични градчета на съседните държави...danikl написа:Истанбул -почти колкото три Българиино и три пъти напред от България
![]()
![]()
![]()
Прибирам се в моя роден град Хасково и кВо виждам? В 21 часа улиците са толкоз пусти, в кръчмите има по 1-2-ве маси, я няма и толкоз...

Това са въпроси, на които трябва вече да си отговорим, ако искаме да оцелеем като нация и държава.
Всичко това е много тъжно...., но това е реалността и истината..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata
Vid написа: Да бе, въпроса е вече как си с късмета??...

НО от опит глава не боли!

Що се касае до генетичния лош мат'риал.........хм, уви - има го и е навсякъде.........даже май в североЗАПАДНАЛА БГ е най-концентриран.

-
- Модератор
Даа, ей го де е потвърждението дадено тук : http://www.vesti.bg/vidin-i-montana-se- ... zo-5995843" onclick="window.open(this.href);return false;GODzillata написа:
Що се касае до генетичния лош мат'риал.........хм, май в североЗАПАДНАЛА БГ е най-концентриран.
Но скоро и други се очертава да го последват съдейки по констатациите на Vid.
Айде от мене да мине - ако не хванете да ви пусна един жокер.Само GOD - zu трябва да преспи един два дена на реката докато отворят ЕконтG.Petkov написа:Киро за сом,
Аз за пъстърва!
Пък утре ще споделим, кой -какво!

- G.Petkov
Докторът, обаче е много потаен,
Никога не се обажда, само следи обстановката отстрани, конспиративно
!
А иначе,
Риболовът на пъстърва /заводска/ е открит -
На рибка, на плувка, доста тегаво, ама пак даде
, предимно сутринта, щото после като напече и стана страшно,
Ама аз си бях избрал най-баровското място, две дървета ми правеха сянка почти целия ден, отлежах си в разтегателния стол, попих бири, хапнах на чист въздух добре балансирана порция - сирене, домати, маслини, топено сиренце, кебапче, люта чушка и за активиране на стомашно-чревния тракт - бананче
, щото много се запичам след риболов в жегата
И никой не успя да ме ядоса през този почивен,есенен, топъл, риболовен ден
!

Имаше и други "опции", сиреч - възможности,

Много хубаво вирче, ама нищо не ми клъвна и ....
Се върнах към "платената" любов
!
Пък намерих и малко гъбки, полски печурки, от които преди няколко години едва не пукнах, ама оживях
, малки, криви, чернички, но елексир за любителите на диворастящите гъби, като мен -

Бяха малко, но и това е нещо при тази тотална суша и нямане,
Пръжнах ги и ги хапнах, жената отказа категорично да яде от "черните" гъби
,
И вместо пъстърва, си пръжнах едни костурчета от миналата седмица,
Когато закривах костурския риболов
!

Ебати жегата,
Пак ще трябва да се ходи на море,
Такова предчувствие имам
!
Или поне на баня
!
А, и да не забравя да се похваля - една пъстърва хванах на блесна
,
След като цяло лято пробвах неуспешно на конвенционалните водоеми,
Ама не съм упорствал, никак
!
Никога не се обажда, само следи обстановката отстрани, конспиративно

А иначе,
Риболовът на пъстърва /заводска/ е открит -
На рибка, на плувка, доста тегаво, ама пак даде

Ама аз си бях избрал най-баровското място, две дървета ми правеха сянка почти целия ден, отлежах си в разтегателния стол, попих бири, хапнах на чист въздух добре балансирана порция - сирене, домати, маслини, топено сиренце, кебапче, люта чушка и за активиране на стомашно-чревния тракт - бананче

И никой не успя да ме ядоса през този почивен,есенен, топъл, риболовен ден

Имаше и други "опции", сиреч - възможности,
Много хубаво вирче, ама нищо не ми клъвна и ....
Се върнах към "платената" любов

Пък намерих и малко гъбки, полски печурки, от които преди няколко години едва не пукнах, ама оживях

Бяха малко, но и това е нещо при тази тотална суша и нямане,
Пръжнах ги и ги хапнах, жената отказа категорично да яде от "черните" гъби

И вместо пъстърва, си пръжнах едни костурчета от миналата седмица,
Когато закривах костурския риболов

Ебати жегата,
Пак ще трябва да се ходи на море,
Такова предчувствие имам

Или поне на баня

А, и да не забравя да се похваля - една пъстърва хванах на блесна

След като цяло лято пробвах неуспешно на конвенционалните водоеми,
Ама не съм упорствал, никак