Бисери от форума

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Бисери от форума

Мнение от jagger1 »

stich написа:
lfcpordim написа:...смятам да пробвам да хвърля на попово прасе(конопищик)...
:D . Конопищик е друго наименование на поповото прасе. Разговорно - по плевенския и Ловешкия край. Там съм го чувал. И аз съм се смял, ама в тези райони така си го наричат поповото прасе, конопищик или конопищица :D .
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

ааа тука и мене ме има :lol:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

horgasz написа:Колега, извинявай ама не мога да се сдържа да попитам - ти колко влакно си намотал на макарата? :wink:
t1nter написа:Еми, около една ролетка сега я навих 0,16 ще избия каракудата
:shock: :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

От друг форум,но много добро:
basanas написа:35 лева ва ли струват или много повече и какави влакна използваш и ако може да обчснш за ко се слага липкор и шотлидер мерси колега.
Изображение
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

jagger1 написа:
stich написа:
:D . Конопищик е друго наименование на поповото прасе. Разговорно - по плевенския и Ловешкия край. Там съм го чувал. И аз съм се смял, ама в тези райони така си го наричат поповото прасе, конопищик или конопищица :D .
Правилното е конощип или конощипица :lol: а това другото което е написал колегата е било целене на клавиятурата със затворени очи :)
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

haokan написа: Съм притеснен приятелка няма да се хареса тази рокля, трябва да се тревожи за това?
:lol: :lol: :lol:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Манастира
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Манастира »

:D . Конопищик е друго наименование на поповото прасе. Разговорно - по плевенския и Ловешкия край. Там съм го чувал. И аз съм се смял, ама в тези райони така си го наричат поповото прасе, конопищик или конопищица :D .[/quote]

Не се смей,че има и друго име - /сляпо куче/.Това е от Севлиево и околностите и е бич за
новозасадените зеленчуци.
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

В централна северна България, наистина му казват конопищик (конопищица), а сляпо куче викат на един дзвер, като къртицата (може и на самата къртица, ама аз не ги различавам много) и наистина е бич за зеленчуковите градини.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

gu6kavel написа:Мисля да си купя прът от фиброво стъкло и искам да попитам дали е подходящ за риболов на тежко,колко трябва да му е дължината за далечно залятане и колко да му е акцията, на колко секции да е ?!Дали трът от фиброво стъкло за тежко е по-подходящ от колкото тръти от композит, карбон и плътен стъклопаст?!!
Благодарско предварително :D
Изображение
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

jagger1 написа:
stich написа:

конощип се казва а не конопишник..така съм го чувал аз
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

ribolovcho написа:аз съм луд ама не съм за искъра...а за карлуково..:)...
:roll:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

Манастира написа::D . Конопищик е друго наименование на поповото прасе. Разговорно - по плевенския и Ловешкия край. Там съм го чувал. И аз съм се смял, ама в тези райони така си го наричат поповото прасе, конопищик или конопищица :D .
Не се смей,че има и друго име - /сляпо куче/.Това е от Севлиево и околностите и е бич за
новозасадените зеленчуци.[/quote]
в шуменско бабите на поповото прасе викат конупишка,а сляпо куче и къртица са мн.различни животни.сляпото куче се храни с грудкови растения,а кърта с червеи и ларви.поповото прасе е насекомо,но и то прави поразии наи-вече на токущо посадения разсад
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

VidinskoRibarche написа: ... светла захранка. Рехава като консистенция и доста сладка на мирис ...
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

delio-haidutin написа:...........поповото прасе е насекомо,но и то прави поразии наи-вече на токущо посадения разсад
Ба си насекомото - тая година по десетина сантима бяха дето ги морих. :lol:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

stich написа:
VidinskoRibarche написа: ... светла захранка. Рехава като консистенция и доста сладка на мирис ...
Стич, ми как да го напиша миришеше сладко, не мога да повярвам, че съм в листата на бисерите, ма явно и моето време дойде хаха.ДАже мога да се защитя малко извън ама все пак, има парфюми който имат сладникъв мирис други тежък други свеж, та все си мисля че храната може също да има сладникъв мирис де да знам миришеше сладникаво ся немога да опиша на какво точно ама сладникаво е, ся ако помиришеш белина тя има остър мирис, ако помиришеш халва тя има сладък мирис, абе разбирате ме нали ?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”