Воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Воблери

Мнение от stancom »

Павка, я дай малко ТТ данни, че знаеш как съм с езиците :oops: . Онова с въртелеШките мо'еш да го пропуснеш. Настръхвам като видя нещо подобно в УЛ вариант :twisted: И обещавам да те обвинявам в каквото кажеш :lol: дори ще ти дам да опиташ от бутилките дето ми дължиш :mrgreen:
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

чуй гласа Мунчов

Уважавам големите,но да цитираш ЧОВЕК,който не може да се защити.Не намирам думи които не са обидни.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

къца - кълве написа:чуй гласа Мунчов

Уважавам големите,но да цитираш ЧОВЕК,който не може да се защити.Не намирам думи които не са обидни.
Колега къца - кълве ако визираш мен и подписа ми ще те замоля да прочетеш началото на тази тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=12&t=68935 и може би ще се ориентираш откъде ми е дошла идеята да "цитирам".
Ако все пак "освен теб" и някой друг го притеснява подписа ми, или го намира за неуместен ще го сменя без проблем.
Още нещо колега къца - кълве немисля че последните ти 2 коментара бяха по темата за воблерите в която пишеш- защото това "колко" ти разбираш от воблери е малко далече от тематика дискутирана тук.
Ще помоля след приключване на "разговорката" с колегата мнението ми да бъде изтрито, за да не се пълни темата със Спам
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Ей осрахте и тая тема да го еба :roll: Я кажете нещо за тези воблери на формакс,че ги има тук наоколо и отдавна им се чудя-какво производство са и читави ли са ,че гледам са евтинки и мога да грабна един за проба. :D Еroucma ти си гледай Резовската река стига си хокал колегата :mrgreen:
На риба като на война.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

къца - кълве написа:...Един приятел има колекция от над петстотин воблера... и каза,че лови само с тях.
Това ме върна години назад когато още бях в началото на "трупането" , на воблери . Имах толкова некъде и си ловях основно с Голди , какви времена бяха ... После минах на варианта с под 700 да не ходя на риба , баси тъпнята , само влачех тежката раница , а ся само с максимум пет кутии примамки щъпуркам науево , надесно по реки и гьолове :D

Станко , там където съм писал има линк към официалният сайт на Ivyiline inc. - http://www.ivyline.jp/ . Там ако не отбираш от йероглифи поне цифрите ще са ти ясни :mrgreen: Значи Корона е дълъг 29мм и според зависи в кой слой му е най-кеф да щъпурка е съответно 2.5 , 2.7 и 2.8 гр. Мартина е 3.5мм , 2.6гр. суспендър , другите воблери на Ивилайн не съм ги ползвал все още ама е поправимо . Онез стримероподобните си ловят основно като стримери и т.н.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

geleznia написа:Ей осрахте и тая тема да го еба :roll: Я кажете нещо за тези воблери на формакс,че ги има тук наоколо и отдавна им се чудя-какво производство са и читави ли са ,че гледам са евтинки и мога да грабна един за проба. :D Еroucma ти си гледай резовската река стига си хокал колегата :mrgreen:
Господин "железен" не че нещо обаче Резово е доста по близо до Малко Търново отколкото до Велико Търново откъдето съм аз :) и колкото и да е жалко в тази криза трудно мога да си позволя засега посещение на Резовската река.

Ще помоля и това ми мнение да бъде изтрито след приключване на разговора.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Опс объркал съм се явно ме влече тая рячка май,извинявам се :oops: А ти какво толкова се впрягаш не знам :D То и твоя ник е повече от странен ама айде.Нека колегите ударят едно рамо за формакса-ще съм благодарен :drinkers:
На риба като на война.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

geleznia написа:То и твоя ник е повече от странен ама айде.
Па то твоя не ли странен? Що и та тема се осра..., да вземат модовете да поразчистят малко простотиите....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

[/quote]
Що и та тема се осра..., да вземат модовете да поразчистят малко простотиите....[/quote]

+ 1. А е тема с 5 годишна история и от нея има много какво да научи човек....Аз също моля да бъде изтрити мненията ми за да не спамим хубавата тема.
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Павел Иванов написа: Станко , там където съм писал има линк към официалният сайт на Ivyiline inc. - http://www.ivyline.jp/ . Там ако не отбираш от йероглифи поне цифрите ще са ти ясни :mrgreen: Значи Корона е дълъг 29мм и според зависи в кой слой му е най-кеф да щъпурка е съответно 2.5 , 2.7 и 2.8 гр. Мартина е 3.5мм , 2.6гр. суспендър , другите воблери на Ивилайн не съм ги ползвал все още ама е поправимо . Онез стримероподобните си ловят основно като стримери и т.н.
Виж ся ! Първо на първо тук беше бедствено положението и нямах кабелен Нет, а ползвах мобилен. Второ на второ ако тръгна с него да свалям ПДФ ще свърши света преди да съм успял :lol: . Трето на трето не ме подценявай :twisted: аз не само чужди езици с йероглифи не мога да чета :lol:
И така като ги гледам Корона ще има поведение по-скоро като Камион, от колкото като Ареа мен, което не е хич лошо. Мартина, пак от картинка, предполага много силна странична вибрация, която в някои случай по-скоро плаши рибите. Много ще се радвам обаче ако ме опровергаеш, но на реката и лично :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ще , ей къде го втори февруари , ей къде е Панега :D

Павел Иванов
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Ей този например ми се струва трепач.
Изображение
http://store.shopping.yahoo.co.jp/matsu ... prily.html
Да си каже доброволно кой в БГ внася SMITH воблери? :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Да , Смит предлагат голямо разнообразие от читави примамки . В България обаче са се наложили основно моделите Камион :

Изображение

и Д-Контакт :

Изображение

Модели като пейснатият от теб Прили и любимецът ми Раночи :

Изображение

са си направо мега безизвестни щото извън Япония много рядко се предлагат .
В БГ Смит нямат официален представител . Намират се от време на време в някой и друг магазин но да тръгнеш да търсиш специално Прили в БГ ще е трудна работа :wink:

Павел Иванов
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Павел Иванов написа: В БГ Смит нямат официален представител . Намират се от време на време в някой и друг магазин но да тръгнеш да търсиш специално Прили в БГ ще е трудна работа :wink:
Дааа. Хубави играчки, но кофти, че трудно се намират. :( :) Е, кат няма ще ловим с каквито се намирят..
Иначе и този бих си взел за проба:
Изображение
http://voblery.com.ua/catalog/fake-star-2.html
Този също:
http://voblery.com.ua/catalog/kabu.html

А този се намира в БГ. Но го нямям, но по двата реда отзиви които прочетох имал хубава игра..Storm Scat Back
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Както болшинството воблери на японският Джаксън и "бълхичката" е със строго специфично предназначение . Трябва му спокойна вода инак нанай си , като гледам мнението ми съвпада с рашън колегата :mrgreen: Както споменах повечето им примамки са тясно специализирани за риболов в "точният момент" и не биха представлявали интерес за широката аудитория . Трябва си повече търсене на "момента" и голямо участие на задвъдичното за да се работи с техните примамки .
Узамито е съвсем друга бира . Силно изразено кранкче , с добра своя игра . Няма нужда от "творчество" . Работи на всякаква проводка и вода . Демек идеално воблерче за всеки , без значение начинаещ или напреднал спинингист .

пп - от тоя сайт не е много гот пазаруването . Едно не приемат ПейПал щот той не ги бръсне много , много украинците . Второ доставките им много се мотаят . Трето извън ЕС са та си трябва комуникация със селърчето , но пък за сметка на това самото то е доста комуникативно :wink:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”