Да постнем някоя снимка

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Да постнем някоя снимка

Мнение от yavorsub »

Имам доста похабени случаи от не точен изстрел.всъщност поне при мен успешни са били едва 10-15% от изстрелите .За това вече не стрелям по тях -е и защото са забранени де . :D

Да -като я сртелнеш и не я "спреш" за миг настръхваш от адреналин(ох какво ли ме чака сега ) :shock: и после започва премеждието на живота ви.За по-малко от 2-3 сек. потегляте все едно че сте се хванали за влака в движение.Първото чувство е .....студ ! :lol: :lol: :lol:

От скороста през качулката се пълни целия костюм , ръкавиците и чак ботите. :ANAL: , виждал съм как приятел загуби маска и шнорхел преди да загуби харпуна и рибата. :oops:
Имайте в предвид че един възрастен екземпляр достига до мощност на опашката около 90 :shock: конски сили. :wink:

Този вид риболов е крайно различен от този който практикуваме и като такъв изисква крайно различни и понякога -радикални решения в избора на екипировка.Никога не ме е кефил , но и аз като човек със слабости понякога се подавам .Даже в момента изпитвайки силна нужда от недостиг на едър добитък за един курбан , в мен се прокрадват грешни мисли за жертвоприношение.
Просто годината ми започна със много опасен инцидент от който за щастие излязох невредим та я да видим. :idea: :wink:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

искам и мен да ме дърпа влака, да си загубя маската, да ми стане студено и т.н... , но да изкарам такава риба накрая :rolleyes:
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

По време на работа ли бе приятелю или по време на риболов ? А относно стрелбата по такива голями риби трябва много да те пере Тока и да те апе кучето та да не вържеш харпуна или стрелата за няколко буя или празни туби на повърхноста незнам колко коня имат като сила отзад ама знам че стигат около 300 кила, и който стреля по подобни добичета би трябвало да се е подготвил . а този твой приятел дето си е загубил маската и харпуна много глупаво е постъпил че е натиснал спусъка. Аз лично бих се въздържал ако нямам нужното уборудване ,как викаш ти се едно се е хванал за товарен влак в движение .При такова положение и ножа неможе да му помогне за да среже кордата понеже нема как да я стигне.Няма само студено да ми стане ако бях аз ,ами и малко топло ама отзад :lol: :lol: :lol: Това ли ти е най голямата риба която си убил ?
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Ааа, Юли, той влака може да те разнася като куцо пиле домат и пак да не извадиш рибата :D . Ама пък тръпката сигурно си струва.
Изображение
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

spear написа:искам и мен да ме дърпа влака, да си загубя маската, да ми стане студено и т.н... , но да изкарам такава риба накрая :rolleyes:
Че кой от нас не иска да извади подобен трофей ,ама не си струва да се самоубиваш заради една риба.Апропо само Тука ли е забранена туната за ловене или навсякъде понеже все пак нали има консерви от риба тон те само от фермите ли са :?:
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Мисля че още миналата година бе забранен лова на син тон в средиземно море.

Имам и по-голям тон, но нямам снимка.

Когато си взел всички мерки дето може да се вземат-буйове, балони, бънджи , стрели и върхове и...тона не го интересува с какво си се подготвил.Просто казва дий и си заминава с целия комплект.После изплуват само балоните с бънджито и част от въжето , тогава какво правим ?

Всичко става толкова бързо и насилствено че не можеш да се окопитиш.Камо ли да пуснеш ръка и да вадиш нож и да режеш.
Не пожелавам на никого да го изпитва, но за мераклиите може да си инсценирате подобен експеримент със скутер или джет.И после ако искате пак да дискутираме. :lol:
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Брутален сценарий...Направи ми впечатление че стрелата не я е пронизала напълно,но изстрела е точно в най смъртоносната точка на всяка риба .
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

yavorsub написа:Мисля че още миналата година бе забранен лова на син тон в средиземно море.

Имам и по-голям тон, но нямам снимка.

Когато си взел всички мерки дето може да се вземат-буйове, балони, бънджи , стрели и върхове и...тона не го интересува с какво си се подготвил.Просто казва дий и си заминава с целия комплект.После изплуват само балоните с бънджито и част от въжето , тогава какво правим ? :lol:
Ми ако мерките са достатъчно добри и здрави ,а здрави въжета който държат над 500 кг има така че колко й да е силна рибата нема как да ги скъса ,тогава прайме един пикап суши както казва МИро :lol: :lol: :lol: Това е нагледем пример как се прави :!: http://www.youtube.com/watch?v=1LmOvyPaD8I Дру е въпроса че трябва и да ги намериш тея добичета :wink: А ако имаш и такова оръдие работата е опечена.(Мале представям си как рита това чудо :shock: )
Изображение
Аз лично не бих ял от толкова голяма риба поради прекалено високото съдържание на живак в месото им . Ако сте гледали филма за японските убийци на делфини ще се съгласите с мен :!:
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Днес бая се замислих дали да не се топна, но като стигнах до морето и се отказах. Избрах разходката пред гмуркането, че малко съм се освинил през последния месец. Ето и някоя снимчица да оплакнете очичките :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Добре си решил. Я виж какви хубави снимки си направил. Няма нужда да правим чудеса от слава. Нашата риба няма да избяга. Нека качи още някой градус водата, че тогава :axe:
Изображение
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Първата снимка е от Естефанос, нали? )))
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Красота ,направо се размечтах :smt059 .Благодарско за снимките батка.Koлко градуса е водата при вас сега .
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

justinian написа:Първата снимка е от Естефанос, нали? )))

Да, утре може да го прослушам :)
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

australia написа:Красота ,направо се размечтах :smt059 .Благодарско за снимките батка.Koлко градуса е водата при вас сега .
Предполагам, че е около 7 градуса :wink:
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

adventurebg написа:Изображение
Ей Миро тоя Октопод колко риба е хванал около Ахтопол ако знаеш....И надписа си му е същия...
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”