Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- eroucma
- разбира нещата
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Аз със Стайкъра си мяткам еднакво добре и блеснички 1-2 номер из реката и клатуни 25 грама на корекцията. Като удари щука си я вади, като си почуква кефала си усещам.
Аз от Страйкъра съм доволен и за секунда не съм съжалявал за покупката му, ако някой приятел ме попита пак него им препоръчвам- съотношението качество- цена е отлично.
Аз от Страйкъра съм доволен и за секунда не съм съжалявал за покупката му, ако някой приятел ме попита пак него им препоръчвам- съотношението качество- цена е отлично.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- stankof
- ще става разбирач
Колега мен най ме притеснява долния праг на акцията който е 10 гр дали ще е добре за Мепсовете 2-3 номер,но щом казваш че ги метка добре ще ти повярвам,а относно дължината твоята 2.4 ли е и как е тази двуделната дръжка,удобна ли е?eroucma написа:Аз със Стайкъра си мяткам еднакво добре и блеснички 1-2 номер из реката и клатуни 25 грама на корекцията. Като удари щука си я вади, като си почуква кефала си усещам.
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- stankof
- ще става разбирач
Благодаря колега,но лошото е че съм пробвал в магазин само Шиманото и Джаксъна,а Серта и Формакса в Пловдив и Пз никъде не ги намерих и не съм ги хващал да видя за какво става въпросpi4a94 написа:Пръчката е добра за парите си.Може да се ползва и за щуки.Която и да вземеш акцията няма да е реална.Пробваш в магазина и която отговаря на изискванията взимаш.3 Formax Striker-2.40м,10-30гр http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
Недей се чуди на тия пръчки,а грабвай една и за риби,пък то ще си покаже даи ти върши работа и ще вземеш нещо класно.
ПОЗДРАВИ
- stancom
- ще става разбирач
Аз така и не разбрах , защо се спря на дължина 2,40stankof написа:Та за последно да ви запитам тук преди да хукна с парите към магазина че се триумя малко между тези 3 геги за риболов на язовир с 2-3 номер мепсове(4.5-6.5гр) и воблерчета до 10-тина грама,та ето ги и гегите:

ПП И според мен се четириумиш между четири геги

- eroucma
- разбира нещата
Ооо значи 3 номер на Мепс лети като куршум, а с 2 си се справя повече от добре въдичката, и аз както много други колеги ще сподя че може би долната граница е леко завишена.stankof написа: Колега мен най ме притеснява долния праг на акцията който е 10 гр дали ще е добре за Мепсовете 2-3 номер,но щом казваш че ги метка добре ще ти повярвам,а относно дължината твоята 2.4 ли е и как е тази двуделната дръжка,удобна ли е?
Моята е 2.70 защото я избирах да ми пасва и на реката и по корекциите да мога да я ползвам.
А двуделната дръжка, незнам защо на много хора не им е удобна, за мен си е идеална и тъкмо печеля от тегло.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- stankof
- ще става разбирач
Благодаря колега,но все пак бих я взел само ако съм я потръскал,а за сега не съм и ще я мислимeroucma написа:Ооо значи 3 номер на Мепс лети като куршум, а с 2 си се справя повече от добре въдичката, и аз както много други колеги ще сподя че може би долната граница е леко завишена.stankof написа: Колега мен най ме притеснява долния праг на акцията който е 10 гр дали ще е добре за Мепсовете 2-3 номер,но щом казваш че ги метка добре ще ти повярвам,а относно дължината твоята 2.4 ли е и как е тази двуделната дръжка,удобна ли е?
Моята е 2.70 защото я избирах да ми пасва и на реката и по корекциите да мога да я ползвам.
А двуделната дръжка, незнам защо на много хора не им е удобна, за мен си е идеална и тъкмо печеля от тегло.
- stankof
- ще става разбирач
Да колега за момента се четириумя,а защо съм се спрял на 2.4,ами защото първо е по компактна и според мен няма да е много по голяма разликата в кастинга в сравнение с такава на 2.7,а и тук съм чел че много от колегите пишат че 2.7 пръчка от ниския ценови клас с малка акциа е доста лигава и няма да ми харесаstancom написа:Аз така и не разбрах , защо се спря на дължина 2,40stankof написа:Та за последно да ви запитам тук преди да хукна с парите към магазина че се триумя малко между тези 3 геги за риболов на язовир с 2-3 номер мепсове(4.5-6.5гр) и воблерчета до 10-тина грама,та ето ги и гегите:на мен за язовир ми късее. Иначе от тези пръчки съм ловил само с първите две и от тях серта ми допада много повече като строй и чувствителност.
ПП И според мен се четириумиш между четири геги
- Vid
- кандидат преподавател
Хайде де колега, купи най сетне няква пръчка, че ни изтормози в тая тема. То докато се наумуваш, той сезона ще свърши. Па все пак всички предложения са в евтиния ценови клас, т.е. ако не ти хареса - сменяй...
И го имай в предвид - всеки сантим в повече дължина би ти подобрил кастинга, това, ако търсиш пръчка само за язовири, ако ще я ползваш и за реки, тогава най универсалната дължина ти е 2,40 м.
И го имай в предвид - всеки сантим в повече дължина би ти подобрил кастинга, това, ако търсиш пръчка само за язовири, ако ще я ползваш и за реки, тогава най универсалната дължина ти е 2,40 м.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- stankof
- ще става разбирач
Колега Вид,то аз се измъчих та незнам на вас кво ви е............Vid написа:Хайде де колега, купи най сетне няква пръчка, че ни изтормози в тая тема. То докато се наумуваш, той сезона ще свърши. Па все пак всички предложения са в евтиния ценови клас, т.е. ако не ти хареса - сменяй...

Работя по въпроса много усилено и вчера си взех макарата и доста примамчици и тези дни вече мисля да поръчвам и пръчка някаква,защото то ако чакам да видя на живо тези които съм харесал(няма ги по магазините около мен) току виж сезона е свършил вече.А по отношение на дължината съм си се спрял много яко на 2.4 и мърдане няма ни нагоре ни надолу,ако и да я ползвам предимно по язовири................

- М. Сталев
- разбира нещата
Колеги някой виждал ли е тази въдица на живо http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Silence
Това ,че водачите са на 2 крачета минус ли е ? Кофтито е че го няма модела 10-30 който би ми бил по подходящ за Марица ,но и този ще ми свърши работа ,като по универсален даже,поне така си мисля де
Това ,че водачите са на 2 крачета минус ли е ? Кофтито е че го няма модела 10-30 който би ми бил по подходящ за Марица ,но и този ще ми свърши работа ,като по универсален даже,поне така си мисля де

-
- разбира нещата
Ми че по принцип спининг въдиците са с такива водачи за олекотяване на пръчката. Акцията е добра за Марица ,апък и ти 3гр разлика едва ли ще осетиш.
- М. Сталев
- разбира нещата
Страшна работа е тая въдица, във цялото google само Ribocoto я продават и тук там в Русия, и друго никакво инфо не се намира ,не знам дали да рискувам със нея,въпреки ,че цената не е висока предвид уж качеството което предлага
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колега PikeM,ако случайно решиш да се сдобиеш с въпросната въдица,сподели ако обичаш какви са ти впечатленията от нея.

- Vid
- кандидат преподавател
Тук ще изкажа малко по различно мнение. Темата много добре тръгна с точните и компетентни мнения на Сестрата и презентациите на пръчките които правеше. Сега сякаш темата отиде в батака и си се върти някъде там... Пишем си начинаещи и малко или средно напреднали спинингисти за въдици, които ни можем да видим, ни да пипнем... Явно тъпата криза в Б-я стана вече толкова мащабна, че масово магазини "спускат кепенци", а тези които все още работят предлагат най евтините боклуци.
Към админите и модераторите - няма ли някакъв начин големите вносители и търговци в сферата на рибарските стоки да предоставят такъми за проби и презентации-реклама за да продължи темата така както започна? Все пак във форума има много регистрирани и още много само четящи.... Въпрос на организация ли е, или положението при вносителите и търговците е хептен зле?
Към админите и модераторите - няма ли някакъв начин големите вносители и търговци в сферата на рибарските стоки да предоставят такъми за проби и презентации-реклама за да продължи темата така както започна? Все пак във форума има много регистрирани и още много само четящи.... Въпрос на организация ли е, или положението при вносителите и търговците е хептен зле?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- stankof
- ще става разбирач
Абсолютно съм съгласен с теб колега,найстина когато човек реши да си вземе дадена пръчка,дори за мнозина и да не е кои знае колко качествена(в моя случай ценовия клас до-към-70 лева) и когато е от малко населено място(пак в моя случай)и всички по-големи градове в областта(Пловдив,Пазарджик и т.н.) с магазините си и складовете си не предлагат тези пръчки(най-вероятно щото нема тарсене) а единият които най-случайно имаше едната пръчка и отидох за втори път да тръскам ней и една друга,едва ли не не ме изгони защото му гибя от ценното време и просто си тръскам за втори път дадена пръчка и при вапроса ми какво е станало с един модел които съм тръскал преди 2 седмици,тои ми отговори нагло"хората купуват колега,а не гледат като теб само".Е аз за сега гледах само крайно ограниченото им предлагане на тези търгаши,утре ще си купя въдица ,но няма да е от тях,за съжаление ще е по интеренет,но предпочитам дори и малко да се набутам ,но да не пълня гушата на подобни псевдо-риболовни търговци целящи да ми продадат даден боклук на всяка цена ,само и само че те са вложили пари един път в него и няма връщане назад.Но както и да е и те не са виновни донякъде за това което правят,но да ме извиняват,винаги има и втори вариант,дори и да живееш и в най-малкото и безлюдно село на края на света,и някой поради тази причина да си мисли че ти падаш от Марс и ядеш доматите с колците и рибите с люспите.....................Vid написа:Тук ще изкажа малко по различно мнение. Темата много добре тръгна с точните и компетентни мнения на Сестрата и презентациите на пръчките които правеше. Сега сякаш темата отиде в батака и си се върти някъде там... Пишем си начинаещи и малко или средно напреднали спинингисти за въдици, които ни можем да видим, ни да пипнем... Явно тъпата криза в Б-я стана вече толкова мащабна, че масово магазини "спускат кепенци", а тези които все още работят предлагат най евтините боклуци.