Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- Menkata
- фен клуб-скобар
Re: Искър - всичко за и по реката
Сега се прибирам от Роман (радовенската чешма).Искам да задам един въпрос към колегите от София
.Вие за риба ли ходите или да угоявате прасета
.Сравнявам Ви с колегите от Севлиево и Габрово които толкова умерено хранят рибата и за това и се лови.Това ващо на нищо не прилича
.Или аз съм неук рибар или вие се правите на интересни.Риба има на вира ловят се предимно дребни скобарчета.Ако разбира се недойде някои да изсипе 1 чувал с храна.... 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Риба има на вира ловят се предимно дребни скобарчета.Ако разбира се недойде някои да изсипе 1 чувал с храна....
[/quote]
много точно казано колега.... само че къде точно е тази риба(мряна) във вира никой не знае
доста капота мои и на приятели последното от вторник като морунажите не ги броя въобще

много точно казано колега.... само че къде точно е тази риба(мряна) във вира никой не знае

На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
Благодаря ви колеги. За съжаление ПАК
се налага да пропусна излета си, но все пак ако успея да отида ще отвърна с информация. Мислех да приготвя 2,5 кг. захранка, като мислех да и добавя малко чръв и доста кал/глина/, но явно само съм си мислел
. Това за двама човека. Добре ли е?

- Menkata
- фен клуб-скобар
Пепи,играе доста скобар,мряна никаква за мен няма във вира.Миро вземи още 2 кг...при обилното хранене на вира тази захранка ще ти е малко.Много правилно решение за глината.Ако подходиш правилно и хванеш преспективно място със сигорност ще имаш слука 

Рибите са във вира,както обичаино за сезона-доста и от всякакъв калибър.Проблема е в маловодието и в бистротата.Сега рибата се мести и се прегрупира на всеки 2-3 дена и това води до разочарования дори когато си отишъл по "предварителна информация".Това е голям и динамичен вир, не е като да ловиш на платено,незнам какво се чудите.За захранката-само лепени червеи и стреляне с прашката,захранката действа с обратен ефект(наи-малкото пляскането ти разказва играта).Като се позамъти може,но трябва да знаеш кога и колко.Не е лошо и да познаваш вировете където ловиш,да знаеш какви ходове имат в различните ситуации,да го е.а.
Вчера на вира доволно мрени между 400-800гр.,а снимката е от предишият,преди 4-5 дена,пак там.
P.s. Пешо отмъстен си ,брат.
http://im1.shutterfly.com/media/47a2cf3 ... /ry%3D480/

Вчера на вира доволно мрени между 400-800гр.,а снимката е от предишият,преди 4-5 дена,пак там.
P.s. Пешо отмъстен си ,брат.
http://im1.shutterfly.com/media/47a2cf3 ... /ry%3D480/
фен клуб-скобар
- yaata
- фен клуб-скобар
Много си прав колега -последния път на 05.11 нивото и бистротата във вира се смениха 3 пъти през деня и определено имаше влияние върху рибите. А лепения червей наистина бе черешката на тортата.Но според мен тогава имаше нужда и храна, макар че следобяд отнякъде излезнаха дребосъците и стана ужас. А пустите мрени си ги има, макар и по нарядко, но с хубави размери като на няколко пъти фидера едва не влезна във реката и следваше безкомпромисно късане дори на 0.16.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
- Menkata
- фен клуб-скобар
"Колеги се ги ловите когато нас ни няма"
.Ако се навиете драснете ми собщение да доида да ви гледам как ги хващате тези мрени.Риба няма да ловя само ще гледам и ще сказваме,може пък и да науча някоя тънкост която не знам,ако не ги пазите в тайна 

- yaata
- фен клуб-скобар
Ето малко доказателство -
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Много ви благодаря колеги. Може би помогнахте първото ми посещение на реката да е по-малко срамно
. Аз съм се надъхал и подготвил, но на теория, а на практика ще видим. Голяма авантюра ли ще е от моя страна ако си харесам място, различно от гореспоменатия вир на Роман?

- Menkata
- фен клуб-скобар
Недей да сменяш вира.Времето се застуди сутрин трайно рибата е групирана точно там.Няма ли начин да се издаде разрешително за отстрел на корморани.Страшна напаст е.Завчера гледах в по дълбок бързей 10 корморана правеха леша.Рибата не може да свари да бягаmiro253 написа:Много ви благодаря колеги. Може би помогнахте първото ми посещение на реката да е по-малко срамно. Аз съм се надъхал и подготвил, но на теория, а на практика ще видим. Голяма авантюра ли ще е от моя страна ако си харесам място, различно от гореспоменатия вир на Роман?

щом ти е такъв случая,няма да е от малките със сигурност.Ако искаш пробвай на вира,който е над този с чешмата-на завоя срещу големите камъни.Menkata написа:Недей да сменяш вира.Времето се застуди сутрин трайно рибата е групирана точно там.Няма ли начин да се издаде разрешително за отстрел на корморани.Страшна напаст е.Завчера гледах в по дълбок бързей 10 корморана правеха леша.Рибата не може да свари да бягаmiro253 написа:Много ви благодаря колеги. Може би помогнахте първото ми посещение на реката да е по-малко срамно. Аз съм се надъхал и подготвил, но на теория, а на практика ще видим. Голяма авантюра ли ще е от моя страна ако си харесам място, различно от гореспоменатия вир на Роман?
фен клуб-скобар
Сашо не ми показвай снимки от преди 2г
ами се обаждай като ходиш а не да драскаш в форума и да ме дразниш само 

На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
хахаха,ще ти се да са от преди 2гpepi555 написа:Сашо не ми показвай снимки от преди 2гами се обаждай като ходиш а не да драскаш в форума и да ме дразниш само

фен клуб-скобар
- MIR4EV
- ще става разбирач
Много тъп вир 

-
- новобранец
Колеги,кажете някое хубаво местенце в района на София ?