Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от Menkata »

Сега се прибирам от Роман (радовенската чешма).Искам да задам един въпрос към колегите от София :roll: .Вие за риба ли ходите или да угоявате прасета :!: .Сравнявам Ви с колегите от Севлиево и Габрово които толкова умерено хранят рибата и за това и се лови.Това ващо на нищо не прилича :( .Или аз съм неук рибар или вие се правите на интересни.Риба има на вира ловят се предимно дребни скобарчета.Ако разбира се недойде някои да изсипе 1 чувал с храна.... :rolleyes:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
pepi555
фен клуб-скобар

Мнение от pepi555 »

Риба има на вира ловят се предимно дребни скобарчета.Ако разбира се недойде някои да изсипе 1 чувал с храна.... :rolleyes:[/quote]

много точно казано колега.... само че къде точно е тази риба(мряна) във вира никой не знае :mrgreen: доста капота мои и на приятели последното от вторник като морунажите не ги броя въобще
На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Благодаря ви колеги. За съжаление ПАК :evil: се налага да пропусна излета си, но все пак ако успея да отида ще отвърна с информация. Мислех да приготвя 2,5 кг. захранка, като мислех да и добавя малко чръв и доста кал/глина/, но явно само съм си мислел :lol: . Това за двама човека. Добре ли е?
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Пепи,играе доста скобар,мряна никаква за мен няма във вира.Миро вземи още 2 кг...при обилното хранене на вира тази захранка ще ти е малко.Много правилно решение за глината.Ако подходиш правилно и хванеш преспективно място със сигорност ще имаш слука :wink:
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

Рибите са във вира,както обичаино за сезона-доста и от всякакъв калибър.Проблема е в маловодието и в бистротата.Сега рибата се мести и се прегрупира на всеки 2-3 дена и това води до разочарования дори когато си отишъл по "предварителна информация".Това е голям и динамичен вир, не е като да ловиш на платено,незнам какво се чудите.За захранката-само лепени червеи и стреляне с прашката,захранката действа с обратен ефект(наи-малкото пляскането ти разказва играта).Като се позамъти може,но трябва да знаеш кога и колко.Не е лошо и да познаваш вировете където ловиш,да знаеш какви ходове имат в различните ситуации,да го е.а. :wink:
Вчера на вира доволно мрени между 400-800гр.,а снимката е от предишият,преди 4-5 дена,пак там.
P.s. Пешо отмъстен си ,брат.

http://im1.shutterfly.com/media/47a2cf3 ... /ry%3D480/
фен клуб-скобар
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Много си прав колега -последния път на 05.11 нивото и бистротата във вира се смениха 3 пъти през деня и определено имаше влияние върху рибите. А лепения червей наистина бе черешката на тортата.Но според мен тогава имаше нужда и храна, макар че следобяд отнякъде излезнаха дребосъците и стана ужас. А пустите мрени си ги има, макар и по нарядко, но с хубави размери като на няколко пъти фидера едва не влезна във реката и следваше безкомпромисно късане дори на 0.16.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

"Колеги се ги ловите когато нас ни няма" :wink: .Ако се навиете драснете ми собщение да доида да ви гледам как ги хващате тези мрени.Риба няма да ловя само ще гледам и ще сказваме,може пък и да науча някоя тънкост която не знам,ако не ги пазите в тайна :D
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Ето малко доказателство -
9045_523406247688514_1926108334_n.jpg
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Много ви благодаря колеги. Може би помогнахте първото ми посещение на реката да е по-малко срамно :lol: . Аз съм се надъхал и подготвил, но на теория, а на практика ще видим. Голяма авантюра ли ще е от моя страна ако си харесам място, различно от гореспоменатия вир на Роман?
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

miro253 написа:Много ви благодаря колеги. Може би помогнахте първото ми посещение на реката да е по-малко срамно :lol: . Аз съм се надъхал и подготвил, но на теория, а на практика ще видим. Голяма авантюра ли ще е от моя страна ако си харесам място, различно от гореспоменатия вир на Роман?
Недей да сменяш вира.Времето се застуди сутрин трайно рибата е групирана точно там.Няма ли начин да се издаде разрешително за отстрел на корморани.Страшна напаст е.Завчера гледах в по дълбок бързей 10 корморана правеха леша.Рибата не може да свари да бяга :shock:
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

Menkata написа:
miro253 написа:Много ви благодаря колеги. Може би помогнахте първото ми посещение на реката да е по-малко срамно :lol: . Аз съм се надъхал и подготвил, но на теория, а на практика ще видим. Голяма авантюра ли ще е от моя страна ако си харесам място, различно от гореспоменатия вир на Роман?
Недей да сменяш вира.Времето се застуди сутрин трайно рибата е групирана точно там.Няма ли начин да се издаде разрешително за отстрел на корморани.Страшна напаст е.Завчера гледах в по дълбок бързей 10 корморана правеха леша.Рибата не може да свари да бяга :shock:
щом ти е такъв случая,няма да е от малките със сигурност.Ако искаш пробвай на вира,който е над този с чешмата-на завоя срещу големите камъни.
фен клуб-скобар
Аватар
pepi555
фен клуб-скобар

Мнение от pepi555 »

Сашо не ми показвай снимки от преди 2г :mrgreen: ами се обаждай като ходиш а не да драскаш в форума и да ме дразниш само :rolleyes:
На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

pepi555 написа:Сашо не ми показвай снимки от преди 2г :mrgreen: ами се обаждай като ходиш а не да драскаш в форума и да ме дразниш само :rolleyes:
хахаха,ще ти се да са от преди 2г :wink: ...от преди няколко дена са си. тази седмица може,нещо. :drinkers:
фен клуб-скобар
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

Много тъп вир :!:
angel_petkov
новобранец
новобранец

Мнение от angel_petkov »

Колеги,кажете някое хубаво местенце в района на София ?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”