Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Мунчо »

Нещата са още по-дълбоки и комплексни. При еднакъв размер тъмната примамка изглежда по-малка, заради по-контрастния си силует, особено в условията на силна осветеност. Като намесим и ефекта на цветовете, защото дори и рибите да нямат цветно зрение, палитрата от сиви оттенъци е безкрайна, нещата стават още по-заплетени... За този, който не е иска да са "прости като бобена чорба", разбира се, а да вложи мисъл...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Колеги може ли някой да ми предложи макара и монофил за UL spinning на въдица серт ексиид 2.10 3-10 ще се лови предимно кефал с нея мнения ? Мерси предварително :)
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Читави макари много :lol: Зависи, в кой ценови клас си се насочил... Съдейки от пръчката, на която ще я използваш си мисля, че повече от 150лв няма да отделиш :wink: Влакно предполагам 0,16-0,20мм.
За тези пари утвърдени макарички са:
- Тика Динаспин GQ или GH 1000
- Риоби Слам 1000
- Флюгер Президент
и т.н.
Изображение Изображение Изображение
naskokrumov
новобранец
новобранец

Мнение от naskokrumov »

Вецев написа:Колеги може ли някой да ми предложи макара и монофил за UL spinning на въдица серт ексиид 2.10 3-10 ще се лови предимно кефал с нея мнения ? Мерси предварително :)
Гледай колега да е по лека макарата, иначе за монофил съм взел за проба колмик х5000 0.145 150м.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

naskokrumov написа:
the_mechanic написа:искам да попитам колеги при слънчево време по голяма ли е успевоемостта от колкото в мрачно време при риболов с блесна или воблер
Според мен, няма такава закономерност. По скоро има значение например атмосферното влияние. Иначе, дали е слънчево или облачно (мрачно) е въпрос на проби на различни примамки..
Смятам, че има закономерност, особено при риболов на кефал. Рибата най добре се лови в слънчеви дни (не горещи) през деня. При заника на слънцето рибите спират да атакуват примамките, същото се наблюдава и през мрачните дни... А, различните цветове на примамките по скоро се ползват в зависимост от мътността на водата, а не толкоз от слънце-осветеността.
Смятам, и при щуколова нещата са подобни, но не толкоз добре изразени..

А, атмосферното налягане или пък земетресения станали на 100-тици километри са......... оправдание за капотата Ни :lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Vid написа:...
Смятам, че има закономерност, особено при риболов на кефал. Рибата най добре се лови в слънчеви дни (не горещи) през деня. При заника на слънцето рибите спират да атакуват примамките, същото се наблюдава и през мрачните дни... .
Аз съм на по-различно мнение по този въпрос, но кефала като цяло си е "мъхната" рибка...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Мунчо написа: Аз съм на по-различно мнение по този въпрос, но кефала като цяло си е "мъхната" рибка...
Е, сподели де... Недей се скрънза кат по габровски :(
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

radogagov написа:Читави макари много :lol: Зависи, в кой ценови клас си се насочил... Съдейки от пръчката, на която ще я използваш си мисля, че повече от 150лв няма да отделиш :wink: Влакно предполагам 0,16-0,20мм.
- Риоби Слам 1000
- Флюгер Президент
и т.н.

Ами около 70 лв колега иначе мерси
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Вецев написа:

Tubertini SIRIO 1000

Серт ексиид 2.10 3-10 -си е лайт от всякъде :D
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
naskokrumov
новобранец
новобранец

Мнение от naskokrumov »

Вецев написа:
radogagov написа:Читави макари много :lol: Зависи, в кой ценови клас си се насочил... Съдейки от пръчката, на която ще я използваш си мисля, че повече от 150лв няма да отделиш :wink: Влакно предполагам 0,16-0,20мм.
- Риоби Слам 1000
- Флюгер Президент
и т.н.

Из форрума чета положителни отзиви за моделите на Abu Garcia. Примерно Cardinal 301i, 401i FD, Stealth. И както е споменал колегата по-горе тиките също са добър избор. Най добре отиди и виж на живо, врътни някой модел. Защото личния вкус е строго индивидуален. Само от мнения по форумите можеш да се объркаш или да вземеш и да не отговори на очакванията.
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Колебая се между Abu Garcia Cardinal i Tica Cambria 2000 но до колкото разбрах тиката не навива добре влакното ??
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

По мои наблюдения, точно тиките навиват много добре влакното. За кардиналчетата с тези шпулички с малък диаметър ще си спестя коментара...

Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Мунчо написа:По мои наблюдения, точно тиките навиват много добре влакното. За кардиналчетата с тези шпулички с малък диаметър ще си спестя коментара...

Колега Мунчо кои размер Tica Cambria ще е по-удачен за риболов на клен с малки примамки 2000 ?? :roll:
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Ми то се предлагат 2 размера ЛЕ2000 и 3000. Имах размер 2000, резервната шпула беше 2500. Навива си идеално влакното, само като се претовари макарето навиваше на едни "бразди", но пак равномерно равно. Много пъти съм се чудил, защо се получава това, но така и не намерих причината. Справя се добре, както с монофил, така и с плетено. Примамките, с които съм я мъчил да били до Мепс Аглия №5 и не е имало проблем. Лека и приятна макаричка, идеална за парите си. Изкара 3 сезона и сега заточена за плувка :) Както всяка Тика си шуми, дори и след смазване. Моето мнение е, че си заслужава повече от този Кардинал. Колегите ти казаха за малката шпула :lol:
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

[quote="radogagov"]Ми то се предлагат 2 размера ЛЕ2000 и 3000. Имах размер 2000, резервната шпула беше 2500. Навива си идеално влакното, само като се претовари макарето навиваше на едни "бразди", но пак равномерно равно. Много пъти съм се чудил, защо се получава това, но така и не намерих причината. Справя се добре, както с монофил, така и с плетено. Примамките, с които съм я мъчил да били до Мепс Аглия №5 и не е имало проблем. Лека и приятна макаричка, идеална за парите си. Изкара 3 сезона и сега заточена за плувка :) Както всяка Тика си шуми, дори и след смазване. Моето мнение е, че си заслужава повече от този Кардинал. Колегите ти казаха за малката шпула :lol:[/quote

Аз мисля да изхвърлям малки примамки воблери 3 4 гр блесни 1 2 номер може и някое Salmo Minnow 5 см ма и то е леко това са общо взето аа каква е разликата м/у ЛЕ2000 и 3000 освен в рамера има ли друга разлика ? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”