Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Новобранец84
- новобранец
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Много практична стойка за въдиците Бате Киро, трябва и аз да измисля такава подобна. Вярно, че е по - тежичка въдицата в сравнение със съвременните модели но за мен е надеждна, а като има риба и кълве на мене нищо не ми тежи ако ще и 2 кила да е, по ми тежи ако не излиза нищо. Имам същата, като твоята четвъртата от долу на горе, миналата година с нея лових сафрид от лодка хареса ми, и големия кефал дето изкарах без проблем и с много адреналин, щото беше от едни камъни, а не от плажа на пясъка беше с нея. Наслука!
-
- ще става разбирач
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
То, ако кажете къде взимате риба от брега ,голяма работа ше стане ?!

Морето обича хората,които го обожават !
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чакала от Варна написа:То, ако кажете къде взимате риба от брега ,голяма работа ше стане ?!![]()

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
Ко викаш,цяло лято духа и никой не взе един сафрид от някоя буна,а... ?!?!?КИРО написа:Чакала от Варна написа:То, ако кажете къде взимате риба от брега ,голяма работа ше стане ?!![]()

- КИРО
- Обратна връзка:
На теб ли да обеснявам колко е дашна тази буна ?
Там се върти ВСЯКАКВА риба,ама откакто я "купиха",
не съм стъпвал там.А знам мястото,много преди да почнат
да я строят тази буна,ПРИКАЗКА беше,а и буната нищо не спаси.
Що баири след това дойдоха до морето,бедна ви е фантазията.
Поне рибарите тогава бяха на кирия,че можеха вече и в бурунтия да се приберат.
Сега и тях изгониха май.
Сега и тях изгониха май.
-
- ще става разбирач
За тая си прав ,ше строят нещо голямо.КИРО написа:На теб ли да обеснявам колко е дашна тази буна ?
Сега и тях изгониха май.
Ама думата беше да са хванали сафридец така някъде,къде от буна,къде от кей ... ?!

-
- научил се да хвърля
Не съм сигурен какво виждам.
Това буната на Панорама ли е?
Това буната на Панорама ли е?
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
- КИРО
- Обратна връзка:
Ванка,Панорама е.
Чакале,нямам време много да излизам,а пък от бряг отдавна
не съм пробвал - не мога да ти отговоря на въпроса на този етап.
Чакале,нямам време много да излизам,а пък от бряг отдавна
не съм пробвал - не мога да ти отговоря на въпроса на този етап.
- Новобранец84
- новобранец
Здравейте отново Морски Вълци и не само. Взех си плетено влакно на Госен #0.6 - 0.132 , 150 м , да мятам с него с бомбардата, пръта е 4.10 м, с акция до 30 гр. Въпросът ми е да слагам ли шок-лидер и ако да - монофил или плетено №- ? и колко метра е удачно? Видях, че има теми за бомбарда но са стари и писах тук.
Благодаря Ви предварително ! Поздрави!

-
- научил се да хвърля
Не ти трябва шок лидер.
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
-
- ще става разбирач
Ако чуеш някакво изплющяване покрай ушите си ,веднага слагай лидера ...Новобранец84 написа:Здравейте отново Морски Вълци и не само. Взех си плетено влакно на Госен #0.6 - 0.132 , 150 м , да мятам с него с бомбардата, пръта е 4.10 м, с акция до 30 гр. Въпросът ми е да слагам ли шок-лидер и ако да - монофил или плетено №- ? и колко метра е удачно? Видях, че има теми за бомбарда но са стари и писах тук.Благодаря Ви предварително ! Поздрави!

Нещата с 30 гр. а и не само,защото със сигурност ще сложиш и по голяма ако се наложи,са строго индивидуални !
Пръчката,Човека/маниера/,Разстоянието,Вятъра са факторите ,които трябва да се имат предвид !
Няма нужда от лидери относно здравината. Изплющяване се чува при монофила, с тоя брейд по скоро ще чуеш изпукване на бланката. Обаче някои бомбарди имат остри ръбове и разнищват брейда. Мини им един вятър със запалката на двата края на тръбичката на бомбардата.Новобранец84 написа:Здравейте отново Морски Вълци и не само. Взех си плетено влакно на Госен #0.6 - 0.132 , 150 м , да мятам с него с бомбардата, пръта е 4.10 м, с акция до 30 гр. Въпросът ми е да слагам ли шок-лидер и ако да - монофил или плетено №- ? и колко метра е удачно? Видях, че има теми за бомбарда но са стари и писах тук.Благодаря Ви предварително ! Поздрави!
- Новобранец84
- новобранец
Благодаря Ви за полезните съвети, просто като го видях това тънко конче се притесних.
Иначе миналата година ми беше сефте мятането на бомбарда и установих, че не е нужно голямо изсилване при мятане а техника, при правилния замах някак си с лекота самият прът изхвърля много добре и на далеч бомбардата. Е не всеки път се получава, особено при вятър и т.н. , но взех да схващам чалъма, иска си мятане и това е. Смятам тази година да съм по - подготвен на база опита ми от миналата и Вашите съвети. Пръчката основната е същата с акция до 30 гр., малко лигава за мен но за заргани бива даже голям кеф е, платерина на бомбардата не съм хващал. Смених евтината пластмасова макара за 20 лв. с японска макара уж хвалена и плетеното куча марка с такова похвалено във Форума пък да видим. Подготвих си и една друга пръчка за резервна, на която не и знам акцията но мисля, че е по-голяма от на другата, трябва да я тествам някъде за мятане на по-тежки бомбери от 30 гр. ако се налага. Смятам нея да я ползвам с монофил 0.18 или 0.20. Поводи слагах 0.14 Ф.К. взето на морето не знам марката синя беше лепенката. Куки ползвах тези:
Не съм разбирач но мисля че стават, само че имат склонност към чупене при натоварвания от скоците на заргана, но това става след няколко вадения, може и в мен да е вината по някога ги закачам по скалите. Може тази година да си взема пак такива но № 10 дано са по-здрави. Трябва и друг модел да видя да имам различни. Препоръчайте Ф. К. за поводи и удачни куки.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лично за мен Owner Worm BH Round са най-добрите. За такъв вид риболов ти трябва тънка кука, за да не умира бързо червея и допълнителни контри за да не се измъква от куката при замятане. Вече си преценяш какъв размер да е. Лично мнение 10 си е добре.
Ако си с бързо потъваща бомбарда и е ден, в който трябва да водиш бавно може да закачиш и някое попче или кая и да ти изядат куката, но тънката кука ти гарантира, че намя да скъсаш устата на иларията и куката ще се забие достатъчно здраво в клюна на заргана.
Ако си с бързо потъваща бомбарда и е ден, в който трябва да водиш бавно може да закачиш и някое попче или кая и да ти изядат куката, но тънката кука ти гарантира, че намя да скъсаш устата на иларията и куката ще се забие достатъчно здраво в клюна на заргана.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
За мен най добрите куки за зарган са Gamakatsu LS 1050 номер 12.Никога не нанизвам червея на цялата кука а бода само глава ако е по голям завъртам куката и правя втори бод. Ако ловя целенасочено платерина на бомбарда ползвам Gamakatsu LS 2210 номер 10-12 според размера на рибите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека