Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Инфо за р. Струма!
Много благодаря за ценните съвети, уви днес записах пореден валат риба имаше скачаха и играеха така че грешката е в моята болонеза ;0. Съобщението ти видях след като се прибрах. Мястото на което ходя има и каменист участък с горе долу метър и нещо дълбочина и един ръб на който ще е задържа храната. При следващото ми ходене на Струма ще изпробвам дадената от теб тактика.
Благодаря за насоките, имам ли слука задължително ще се похваля.
Благодаря за насоките, имам ли слука задължително ще се похваля.
Сподели малко по-подробно как го търсиш. Може пък да ти намерим някой косур
.

-
- ще става разбирач
Вчера видях друга стратегия:
Вливането при Благоевград. Силен югоизточен вятър няколко телескопа заметнати на пружини с хляб и стръв кус-кус.2-3 скобара големи в живарник, единични скачания на добри риби. И яко цигари.
На по-ниското ниво се пробвах на кефал на старо сирене с галета и брашно на тесто. Точно след залеза се разиграха но само крадяха стръвта. Нещо няма големи.

Вливането при Благоевград. Силен югоизточен вятър няколко телескопа заметнати на пружини с хляб и стръв кус-кус.2-3 скобара големи в живарник, единични скачания на добри риби. И яко цигари.
На по-ниското ниво се пробвах на кефал на старо сирене с галета и брашно на тесто. Точно след залеза се разиграха но само крадяха стръвта. Нещо няма големи.
-
- научил се да хвърля
Миро, старая се да захранвам по малко на всеки две три изтичания, стрелям бял или правя малко по голяма топчица с отвор в средата който пълня с червеи.miro253 написа:Сподели малко по-подробно как го търсиш. Може пък да ти намерим някой косур.
Ня мастото на което последно лових много ясно се очертава границата между бързото и по бавното течение именно там се старая да водя линията. Задържам толкова колкото плувката да не започне да ляга, свобоно я пускам един път на 20ина изтичания просто за проба.
Такъма, 0,16мм основно повод 0,12мм, кука 14ка кована, плувка 4 грама утежнението прогресивна верижка като последнте сачми са по 0,04гр. Водата не беше нито мътна нито бистра така че не мисля че такъма е бил груб, но оставам отворен към градивна критика и съвети от майсторите.

- prodigy666
- разбира нещата
ако е сравнително дълбоко (за струма над 50 см 1м ) по късата верижка по груба според мен по добре даже оливета ? да не се рее трохата .... аз лично пък никога не задържам дали щото и боло не барам от доста време незнам но мое мнение тва не е мрена
... иначе евала и че одите ... аз съм решил зимата повече не ! само ако Бат Джони не ме принуди с вино

И на мен така ми сее струва. Струмския скобар не обича да му се задържа, но ми е много интересно вие с осмиците как го държите пред вас?prodigy666 написа:ако е сравнително дълбоко (за струма над 50 см 1м ) по късата верижка по груба според мен по добре даже оливета ? да не се рее трохата .... аз лично пък никога не задържам дали щото и боло не барам от доста време незнам но мое мнение тва не е мрена... иначе евала и че одите ... аз съм решил зимата повече не ! само ако Бат Джони не ме принуди с вино
-
- фен клуб-скобар
Магьосници братче...... Магьоснициmiro253 написа:И на мен така ми сее струва. Струмския скобар не обича да му се задържа, но ми е много интересно вие с осмиците как го държите пред вас?prodigy666 написа:ако е сравнително дълбоко (за струма над 50 см 1м ) по късата верижка по груба според мен по добре даже оливета ? да не се рее трохата .... аз лично пък никога не задържам дали щото и боло не барам от доста време незнам но мое мнение тва не е мрена... иначе евала и че одите ... аз съм решил зимата повече не ! само ако Бат Джони не ме принуди с вино

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Аз това го знам .....
.

- Martin Mihailov
- учете се от него
Днеска за 8 часа вьртене 2 пастьрви.Водата голема и кална слаб дьж през цялото време.
- калин кацаров
- сериозен играч
miro253 написа:И на мен така ми сее струва. Струмския скобар не обича да му се задържа, но ми е много интересно вие с осмиците как го държите пред вас?prodigy666 написа:ако е сравнително дълбоко (за струма над 50 см 1м ) по късата верижка по груба според мен по добре даже оливета ? да не се рее трохата .... аз лично пък никога не задържам дали щото и боло не барам от доста време незнам но мое мнение тва не е мрена... иначе евала и че одите ... аз съм решил зимата повече не ! само ако Бат Джони не ме принуди с вино
Задържането явно е различно за всеки! То и то си е техника! Лично на мен има места на Струма, където почти стопирам плувката и следва атака! Да не говорим за щека , пък винаги се задържа леко! при редки и капризни риби си е много важно, точно където ги очакваш. Лятно време и аз не задържам, много зависи от мястото!
Миро,такива генерални заключение,като необича да му се държи са абсурдни.Всеки път е различно.Особено е сега /от тая седмица ги почвам/ на голяма студена вода има ситуаций дето не бара ,ако стръвта изобщо се движи.Като тръгне снежната вода само фидер или щека с близалка и на място!Па летото като са активни кои как ги може,макар че и тогава съм имал случки с пл. 1,5 гр и свободно изтичане ,колегата отсреща с 3 гр и яко държане ги брули аз гледкам.Следва смяна на такъма и тактиката и ги почвам и аз така че.......А за осмицата воденето и контрола на линията с 8-цата са в пъти по добри от болото!Има ли риби на дистанцията на 8-ко нема такъв кеф!
Прав си. Всеки ден е различен. Явно аз само така мога да ги ловя и за това съм си направил и такива заключения, а и мен зимата по реката ме няма. Лятото като им задържам спуквам само мрените и пръскача.chokoboy написа:Миро,такива генерални заключение,като необича да му се държи са абсурдни.Всеки път е различно.Особено е сега /от тая седмица ги почвам/ на голяма студена вода има ситуаций дето не бара ,ако стръвта изобщо се движи.Като тръгне снежната вода само фидер или щека с близалка и на място!Па летото като са активни кои как ги може,макар че и тогава съм имал случки с пл. 1,5 гр и свободно изтичане ,колегата отсреща с 3 гр и яко държане ги брули аз гледкам.Следва смяна на такъма и тактиката и ги почвам и аз така че.......А за осмицата воденето и контрола на линията с 8-цата са в пъти по добри от болото!Има ли риби на дистанцията на 8-ко нема такъв кеф!
-
- фен клуб-скобар
Зимата рибата (скобар)е по апатична,мудна,неагресивна-обича забавен ход на стръвта-има го и момента на почти пълно задържане:)Обаче може пък да има и обратен момент.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- научил се да хвърля

Четох вимателно мнения и съвети, направих си изводи/ заключения не смея да правя за нищо/ ще взема на предвид написаното от майсторите и най вече факта че риба пред монитора няма да уловя.

Реката сега мътна ли е ? - и дали вече се влива студената вода от топенето на снега?