Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Каба Тоньо »

Много благодаря за ценните съвети, уви днес записах пореден валат риба имаше скачаха и играеха така че грешката е в моята болонеза ;0. Съобщението ти видях след като се прибрах. Мястото на което ходя има и каменист участък с горе долу метър и нещо дълбочина и един ръб на който ще е задържа храната. При следващото ми ходене на Струма ще изпробвам дадената от теб тактика.
Благодаря за насоките, имам ли слука задължително ще се похваля.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Сподели малко по-подробно как го търсиш. Може пък да ти намерим някой косур :).
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Вчера видях друга стратегия: :D
Вливането при Благоевград. Силен югоизточен вятър няколко телескопа заметнати на пружини с хляб и стръв кус-кус.2-3 скобара големи в живарник, единични скачания на добри риби. И яко цигари.
На по-ниското ниво се пробвах на кефал на старо сирене с галета и брашно на тесто. Точно след залеза се разиграха но само крадяха стръвта. Нещо няма големи.
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

miro253 написа:Сподели малко по-подробно как го търсиш. Може пък да ти намерим някой косур :).
Миро, старая се да захранвам по малко на всеки две три изтичания, стрелям бял или правя малко по голяма топчица с отвор в средата който пълня с червеи.

Ня мастото на което последно лових много ясно се очертава границата между бързото и по бавното течение именно там се старая да водя линията. Задържам толкова колкото плувката да не започне да ляга, свобоно я пускам един път на 20ина изтичания просто за проба.

Такъма, 0,16мм основно повод 0,12мм, кука 14ка кована, плувка 4 грама утежнението прогресивна верижка като последнте сачми са по 0,04гр. Водата не беше нито мътна нито бистра така че не мисля че такъма е бил груб, но оставам отворен към градивна критика и съвети от майсторите.
:fishing2:
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

ако е сравнително дълбоко (за струма над 50 см 1м ) по късата верижка по груба според мен по добре даже оливета ? да не се рее трохата .... аз лично пък никога не задържам дали щото и боло не барам от доста време незнам но мое мнение тва не е мрена :) ... иначе евала и че одите ... аз съм решил зимата повече не ! само ако Бат Джони не ме принуди с вино
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

prodigy666 написа:ако е сравнително дълбоко (за струма над 50 см 1м ) по късата верижка по груба според мен по добре даже оливета ? да не се рее трохата .... аз лично пък никога не задържам дали щото и боло не барам от доста време незнам но мое мнение тва не е мрена :) ... иначе евала и че одите ... аз съм решил зимата повече не ! само ако Бат Джони не ме принуди с вино
И на мен така ми сее струва. Струмския скобар не обича да му се задържа, но ми е много интересно вие с осмиците как го държите пред вас?
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

miro253 написа:
prodigy666 написа:ако е сравнително дълбоко (за струма над 50 см 1м ) по късата верижка по груба според мен по добре даже оливета ? да не се рее трохата .... аз лично пък никога не задържам дали щото и боло не барам от доста време незнам но мое мнение тва не е мрена :) ... иначе евала и че одите ... аз съм решил зимата повече не ! само ако Бат Джони не ме принуди с вино
И на мен така ми сее струва. Струмския скобар не обича да му се задържа, но ми е много интересно вие с осмиците как го държите пред вас?
Магьосници братче...... Магьосници :))))))
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Аз това го знам ..... :).
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Днеска за 8 часа вьртене 2 пастьрви.Водата голема и кална слаб дьж през цялото време.
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

miro253 написа:

Задържането явно е различно за всеки! То и то си е техника! Лично на мен има места на Струма, където почти стопирам плувката и следва атака! Да не говорим за щека , пък винаги се задържа леко! при редки и капризни риби си е много важно, точно където ги очакваш. Лятно време и аз не задържам, много зависи от мястото!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Миро,такива генерални заключение,като необича да му се държи са абсурдни.Всеки път е различно.Особено е сега /от тая седмица ги почвам/ на голяма студена вода има ситуаций дето не бара ,ако стръвта изобщо се движи.Като тръгне снежната вода само фидер или щека с близалка и на място!Па летото като са активни кои как ги може,макар че и тогава съм имал случки с пл. 1,5 гр и свободно изтичане ,колегата отсреща с 3 гр и яко държане ги брули аз гледкам.Следва смяна на такъма и тактиката и ги почвам и аз така че.......А за осмицата воденето и контрола на линията с 8-цата са в пъти по добри от болото!Има ли риби на дистанцията на 8-ко нема такъв кеф!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

chokoboy написа:Миро,такива генерални заключение,като необича да му се държи са абсурдни.Всеки път е различно.Особено е сега /от тая седмица ги почвам/ на голяма студена вода има ситуаций дето не бара ,ако стръвта изобщо се движи.Като тръгне снежната вода само фидер или щека с близалка и на място!Па летото като са активни кои как ги може,макар че и тогава съм имал случки с пл. 1,5 гр и свободно изтичане ,колегата отсреща с 3 гр и яко държане ги брули аз гледкам.Следва смяна на такъма и тактиката и ги почвам и аз така че.......А за осмицата воденето и контрола на линията с 8-цата са в пъти по добри от болото!Има ли риби на дистанцията на 8-ко нема такъв кеф!
Прав си. Всеки ден е различен. Явно аз само така мога да ги ловя и за това съм си направил и такива заключения, а и мен зимата по реката ме няма. Лятото като им задържам спуквам само мрените и пръскача.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Зимата рибата (скобар)е по апатична,мудна,неагресивна-обича забавен ход на стръвта-има го и момента на почти пълно задържане:)Обаче може пък да има и обратен момент.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

:fishing12: Скобар, Кефал квото ще да е само да кълве. Вече забравих усещането да уловиш риба, Язък ми на новата болонеза подарък от жената за рожденния ден. Още нямам извадена риба с нея. Ако е рекъл Бог другия понеделник ще съм по Благоевградско и след като свърша работа ще се пусна по реката за 2-3 часа следобяда. Обещавам да докладвам независимо от резултата.
Четох вимателно мнения и съвети, направих си изводи/ заключения не смея да правя за нищо/ ще взема на предвид написаното от майсторите и най вече факта че риба пред монитора няма да уловя. :fishing3:
Аватар
Surveyor
новобранец
новобранец

Мнение от Surveyor »

Реката сега мътна ли е ? - и дали вече се влива студената вода от топенето на снега?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”