Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Благодарско !
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
Пичовe , радвам се , че правите разлика измежду видовете Alburnus alburnus , Alburnoides bipunctatus и вида Chalcalburnus chalcoides 
Ми то всичкото си е уклей , ама първото е уклейка , второто е пръскач , третото си е брияна !
Баси му и класификацийте , тия ихтиолозите са направо за тепане
пп Може всякакви простотии да съм споделял тука , но сега ми е много интересно , дали пък колегата П.Иванов , като глобален модератор няма да се намеси справедливо и да ме прасне само така , както той си може

Ми то всичкото си е уклей , ама първото е уклейка , второто е пръскач , третото си е брияна !
Баси му и класификацийте , тия ихтиолозите са направо за тепане

пп Може всякакви простотии да съм споделял тука , но сега ми е много интересно , дали пък колегата П.Иванов , като глобален модератор няма да се намеси справедливо и да ме прасне само така , както той си може

- kostura_24
- ще става разбирач
Някой нещо за канала на с.Гниляне все минавам оттам и гледам че близо до помпената станция има коли ама риба не знам?
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

-
- научил се да хвърля
kostura_24 написа:Някой нещо за канала на с.Гниляне все минавам оттам и гледам че близо до помпената станция има коли ама риба не знам?
Имам 3-4 излета там, колега. Местните хвърлят яко тапи за щука, по 7-8 тапи съм виждал един човек да мята. Както и да е, откъм риба освен 1 червеноперка и 1 слънчак друго нямам там. Виждат се как плуват каракудки и червеноперки, но активност нулева, плюс това е яко обрасъл през цялата година и риболова е почти невъзможен.
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Все пак се разминах с уклея вчера. Събота вечер с жена ми гледахме поредица клипове на един колега (Юлиан Василев - не знам дали има регистрация във форума), който така увлекателно разказва и украсява риболовните си излети, че все си бил с него и... Решението беше единодушно взето - ще се ходи на кривинската баластриера за бабушки. Отидохме откъм отсрещната страна, за където се обикаля от на майна си райна, та отново тествах колко е восоко аджеба окачването на фокуса, по път за трактори, и защото освен нас там беше само един колега с кален в боя пасат. Та след три часа до въпросния колега с извадени една каракуда и един приличен костур решихме, че ща ходим да пробваме новите пръчки другаде. Оказа се, че колегата лови 200-300 грамови таранки на царевица - единствения път може би когато съм нямал в себе си консерва бе вчера. Направи ми впечатление когато се оплака, че тези са дребни, и че имало доста по-сериозни риби. Както и да е. Варианта беше Братушково. Не ме упреквайте, че е платено ама все пак трябваше някъде да се пробват новата ми директна седмица и първата в живота на жена ми пръчка, подарена й от мен с идеята да се запали повечко. Резултата: за около 4 часа около 10 кила таранки на жито (стандартизиран размер шамар и малко), като тя лови активно не повече от час и половина и след като каза доволна съм от пръчката се оттегли на сянка в колата. Останалото на директния, на стената, вятъра зад нас - приказка. Преглътва се 10 лв. на пръчка за 24 часа, но поне да дават някакъв официален документ, а не хвърчащи бележки с печат на някаква сливнишка фирма и да почистват след недобросъвестни колеги. Та така с уклея... Поздрави.
- kostura_24
- ще става разбирач
Благодаря колега.chelebiev написа:kostura_24 написа:Някой нещо за канала на с.Гниляне все минавам оттам и гледам че близо до помпената станция има коли ама риба не знам?
Имам 3-4 излета там, колега. Местните хвърлят яко тапи за щука, по 7-8 тапи съм виждал един човек да мята. Както и да е, откъм риба освен 1 червеноперка и 1 слънчак друго нямам там. Виждат се как плуват каракудки и червеноперки, но активност нулева, плюс това е яко обрасъл през цялата година и риболова е почти невъзможен.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ако се конкретизираш малко, може и да помогна за този районludiqdoctor написа:...ще се ходи на кривинската баластриера за бабушки. Отидохме откъм отсрещната страна, за където се обикаля от на майна си райна...

Ама около Кривина има поне 3 големи баластриери и множество малки езерца!
А посоката - "отсрещната страна" даже не мога да я определя

Да не става дума за едно плитко езеро, много обрасло, с малко места и пътя наистина прави една много завъртяна чупка

Снимката е от м.май т.г.!
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Става дума за тук. Само дето не знам защо, може би защото водата е над 30 градуса, но когато подухнеше от запад демек откъм водата се разнасяше невъобразима смрад на лай..а. Буквално. Изобщо не преувеличавам. Завършил съм ветеринарна медицина и не ме притесняват зловония, но това което се носеше от водата беше...
- Прикачени файлове
-
- Untitled.jpg (175.99 KiB) Преглеждано 1519 пъти
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Вчера бяхме на Челопечане. Потопихме първата плувка към 10, времето беше тихо и кълването беше относително често, излизаха дребни до средни бабушки, перки и някоя друга каракудка. Като задуха към 12 риболова сецна - на час по рибе. Цял ден духаше срещу нас ама пусти мързел да не се местим... После чак привечер почна да кълве като от многото вятър трудно се засичаха леките кълвания които правеха по дребните рибета. Към 8 и нещо като почна да играе рибата видяхме един шаран (около 60-70см) как се измятка на 20-30см над водата - голям кеф.
Добре че ожънаха и пробиха път да се ходи от южната страна по сенките, че иначе ставахме като негри след всеки риболов там
Добре че ожънаха и пробиха път да се ходи от южната страна по сенките, че иначе ставахме като негри след всеки риболов там

Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
ludiqdoctor написа:Става дума за тук..., но когато подухнеше от запад демек откъм водата се разнасяше невъобразима смрад на лай..а....
Мммммда,
Това е голямото неплатено езеро до Кривина.
Има и друг път до него, ама трябва да знаеш точната пресечка след центъра на селото, после пътя която минава покрай платеното езеро и стига до това.
Най-малко съм го посещавал - предимно в ранна пролет за уклей и зимата - редки, но добри костури.
За смрадта съм изненадан, не съм виждал там сметище.
Да не са торили нивите с утайките от пречиствателната станция при Кубратово ?
Подобно "торене" бяха правили в нивите около Челопечане преди години и "уханието" беше същото

- MITKO70
- кандидат преподавател
Вярно и много възможно предположение за смрадта в района.То и самия гьол на Челопечене е много еко,но аз съм го отписал.
Всичко може,но не всеки го можe.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Пичове, как е положението на Панчарево, ниво, пускат ли ВЕЦ-а, как е водата?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Добро е и има риболов ,след 16 излизат хубави костуриД.Граховски написа:Пичове, как е положението на Панчарево, ниво, пускат ли ВЕЦ-а, как е водата?

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз на спининг ще ги мъча в неделята евентуално
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- bogno
- вече хвърля и на тежко
Колеги някой да има впечатления относно Враждебна-черното кафе.Преди 2-3 години по това време ловях хубави каракуди на фидер а дали щуките и костурите се изявяват подобаващо?Благодаря!
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!