Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сом на тролинг

Мнение от toshko »

Аз имах желание да споделим малко информация, ма май по телефона си е най-добре. :wink:

Дай да фанем по некое рибе през уикенда.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

и аз това викам :drinkers: :wink: :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Взел съм такива воблери.....щото ще ви скъсам ританките.Само големи сомове ловят.Белите риби и малките сомета ги избягват.Но ме е срам да ги постнем,защото ги няма никой.....Ол-ейс с крилца. :D :lol: :D :lol: :D
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Emo-83 написа:Но ме е срам да ги постнем,защото ги няма никой.....Ол-ейс с крилца.
Kато те е срам да ги постваш-недей.Ама кажи поне къв цвят са :lol: ,и дали са специално за тролинг, или стават и за спининг...е такива неща. :drinkers:-''чайче''.Скороста на влачене също е важна ,или тоя модел е със саморегулираща се скорост :roll: :rolleyes: :roll: И друго ме интересува ,-ако имаме удар ,но рибата не-се закача ''ебати как ми няпомня на случките на един колега'' ще може ли да се разбере,дали удара е от сом,или е от друга риба,-имах предвит дали са балсови или са от друг материал-воблерите.Верно си написал ,че са само за сом ,и то за големи, :rolleyes: ама колко сома требе да са фанати с тез воблери,за да си имат своя звезда на пътеката на славата-и да останат за-винаги в историята ,като биячи от класа. :rolleyes: :axe: :rolleyes: :lol: :D :rolleyes:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Бай Стоене,има достатъчно воблери влезнали в историята.Ползваме ги всички стари вълци,които започнахме първи /аз съм малко след Първия/ да го гонтим по Марица.Тези воблери са извадили толкова риби от 1кг до 50кг и няма да смятам колко сома годишно са извадени точно на определени модели и с определен цвят.Когато човек няма нужния експириенс/ имам в предвид,да кажеш колко сома извади на тролин и на спининг-остави това което си хванал на дъно/,започва да си говори по хавата си,както всички новопроходили в този риболов.Има елементи,ударил му един сом на определен воблери цвят и веднага се втурва да го прави фаворит.Да,ама не,същите неща съм ги правил и аз,но винаги накрая се хващат на определената разцветка.Това са факти,доказани в годините,не само от мен но и от огромната гилдия сомаджии,които вече години наред го гоним по Марицаи няма изгледи да спрем.До сега за толкова години,има извадени хиляда сома - повярвай ми,говоря от позицията на човек спомогнал тази броика да е толкова фрапираща.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

lovo-бай СТОЯН написа:
Emo-83 написа:Но ме е срам да ги постнем,защото ги няма никой.....Ол-ейс с крилца.
Kато те е срам да ги постваш-недей.Ама кажи поне къв цвят са :lol: ,и дали са специално за тролинг, или стават и за спининг...е такива неща. :drinkers:-''чайче''.Скороста на влачене също е важна ,или тоя модел е със саморегулираща се скорост :roll: :rolleyes: :roll: И друго ме интересува ,-ако имаме удар ,но рибата не-се закача ''ебати как ми няпомня на случките на един колега'' ще може ли да се разбере,дали удара е от сом,или е от друга риба,-имах предвит дали са балсови или са от друг материал-воблерите.Верно си написал ,че са само за сом ,и то за големи, :rolleyes: ама колко сома требе да са фанати с тез воблери,за да си имат своя звезда на пътеката на славата-и да останат за-винаги в историята ,като биячи от класа. :rolleyes: :axe: :rolleyes: :lol: :D :rolleyes:
Смея се яко. :D :D :D Пиша глупости,защото не вярвам някакъв воблер да е само за сом,а той да има такава избирателна способност.Убеден съм,че има модели които ги предпочита,но въобще не съм убеден,че бялата риба или друг хищник ще ги пропусне.Това по повод думите,че някой влачи определено и само за сом.
Според мен без да съм имал удар на сом той се различава по своята мощ.Излъгах....виждал съм удар на голяма риба,но не бях сам и не в моята лодка.Завъртя лодката,а тя си беше голяма.Единствено тази година си помислих,че най-накрая и аз закачих сом,когато двукилограмов клен ми нави пръта рязко и аванса не спря.Нещо,което 3 килограмова бяла не ми прави.
Воблерите,които купих са някакви мексикански чекии боядисани,като пъстърва.....,но имат гейско розово по тях.Взех ги от фалирал вносител за 5 кинта,защото формата им е на биче и тракат яко.Предполагам,че това силно тропане плаши бялата и дразни сома......нещо,като кречетало за мач.
И понеже обичам майтапите.....винаги когато съм на бивак с много лодки излизам с най-абсурдния воблер на брега.Всички започват да се смеят яко и да ми обясняват как никога нямало да хвана.Всъщност съм тролил през цялото време на Телденсер да кажем.
Естественно днес ще снимам воблерите,но когато някога хвана сом.....да знаете,че е на тях. :D :D :D
.....Любе,прочетох поста ти внимателно.Нямам никакъв опит със воблери особенно по-река.Но не видях някой да е постнал типично сомски воблер....,а си мисля,че има такива.
Ако аз бях пуснал тема с такова заглавие,щях поне да се опитам да обясня как се лови сом на воблер и с кои точно се прави това.В противен случай всичко ми звучи,като в темата...."Не на гуменярките".Като заглавие екзотично,фешън и още нещо.Но обяснение,защо трябва да е твърда лодката го давам аз.....притежателя на балон.Така и не видях техните твърди гемийки за под 1000лв. със огромни предимства.
....Сом на тролиг.....разкази,случки и модели....очаквам да чуя нещо по темата.При възможност да е смислено,за да разбера къде бъркам....или е въпрос на клетва или каръщина при мен.Винаги на едната въдица съм закачил тупалка....препоръчана за сом.Само по този начин си обяснявам капото при мен. :rolleyes:
Тези дървета са с подпис на някакъв....тропат да си ебе куче кожата...трябва да им сменя тройките :D :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
А тези два са някакви Австралийски с турбовизия....утепвали ги сомовете на тях.
Изображение
Изображение
Последно промяна от Emo-83 на Пет Яну 29, 2010 4:50 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Емо,не се подвеждаи по писаниците на хора,които си купуват определени модели и цветове а тук в форума го отричат.Всички избират,защото не на всеки воблер дава сом.Не им слушаи глупостите.Ако нямаха значение тези неща,всички,включително и ти,още с първото ти тролене и на първия сложен от теб воблер,щеше да си хванеш сом и този разговор-спор,нямаше да го има.Аз,воблерите които са за сом и са уловисти по Марица,съм ги снимал отдавна и съм ги казал на всички.Сега обаче,понеже ме изнервиха специалистите,нищо не качвам вече и не снимам.На майсторите не им трябва да знаят нищо,те всички са хващали сом на всякакъв цвят воблери.Като се видим тази година/ако даде господ/тогава ще говорим и аз ще ти покажа воблерите на които съм имал успех.Точно писаниците на големите специалисти,отричащи всичко,прочели две книги и решили че знаят всичко,те ме накараха от миналата година,да не качвам много снимки и да не давам много-много обаснения къде,кога и как.Ще давам инфо само на хора,които си признават че има още да се учат- като мен и това което аз съм научил ще им е от полза или поне част от моите знания и наблюдения.Аз също попивам постоянно всичко което сметна за ценно,другото го пропускам.Така че,не се смеи,а просто чети и когато нещо ти направи впечатление и по пътя на логитака би имало смисъл да го запомних и пробваш,просто го направи.Другата информация да заминава в пространството и всеки които чете да решава какво ще ползва и дали да го пробва на практика :lol: :lol: :lol:

Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Е как да не се смея бе Любе.То тука се пише само така за лудо.Искат да кажат нещо,а не го правят.Страх ги е да не им изловиш рибата.Аз ти гарантирам на 100% че пускат само някои воблер от кумова срама.
За инфото много ясно,че го отбирам....чета им между редовете....станах гадател....заеби.На Искъра тази година ги сцепиха на Магнуми....е как не видях един да пусне снимка на някой подобен.И ако си някоя лимонка ще се закачиш да си се возиш из язовирите.Всеки който ме е попитал нещо за кльонка съм му отговорил точно и без лъжи....карай де...различни сме хората.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Нямам нищо тук което да снимам.Всичко е на вилата а в компа готови снимки нямам.Иначе щях да ти пратя на лични да видиш моите фаворити.От теб какво да крея,ти сега тръгваш да се уборудваш с примамки и защо да правиш моите грешки,да купуваш и да ти стоят стотици броики без да ги ползваш.Хем и аз го знам това нещо,но продължавам да купувам защото излизат все нови и нови а знае ли човек от къде ще излезе зайчето :lol: :lol: :lol: Та така поне ще взимаш само доказали се и магазинерите ще умрат от глад или ще спрат да ги внасят вървежните :lol: :lol: :lol:

Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Значи Емо е много, ама много прав.Новите майсторите на спорта, искат още и много да видят,но за показване забрави.Найстина се убедих колко са смешни и жалки някой новопрохождащи.Докато им покажеш или ги научиш нещо,гъза ще ти лижат.А щом малко влезат малко в час и край,не може да се говори с тях.Но такива хора за мен са кухи лейки,щото бърже забравят.Не казвам че всичко разбирам от клъон,но за около 18г.все нещо съм научил.Който ме е питал,винаги съм казвал каквото знам,но това беше.И аз съм за,на никой нищо вече да не се показва.Само по твоя си преценка може да споделяш.И много по добре с колега който разбира,а не с някви алабалисти :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Чета темата от доста време и мога да ви кажа че научих доста интересни неща. Ще се опитам да ги систематизирам:
1. Най- важно е да имаш нещо в главата;
2. Правило № 1 не е важно ако ти върви като на бесно куче тоягата;
3. Можеш да тролиш специално за сом;
4. Ако тролиш за сом и се закачи нещо друго трябва да го пуснеш;
5. За сом се троли по-бавно отколкото за бяла;
6. Сома предпочита сини воблери с бяло коремче. Синьото трябва да е електриково! Хубаво е да има и нещо червено, най-добре на точки....., според мен червенното имитира болна от "червенка" риба и затова сома я напада....
7. Между тролинга и спининга има голяма разлика, но и голяма прилика;
8. Идеалният воблер трябва да отговаря на описаното в т. 6 + това трябва да трака, трябва да отразява светлината или да излъчва такава, трябва да създава силна вибрация. Що се отнася до вибрацията не съм много сигурен дали трябва да е непременно силна или мощна, но определено трябва да има нужната честота!;
9. Лично мое мнение, е че воблерът може и да не отговаря на условията посочени в т. 8! В този случай по важно е къде и кога меткате :idea: Много важно е да се подчертае че напролет има доста дребни рибки, които са лесна плячка за всички хищници! Грешно е да търсите в този момент хищник, та дори и сом на голям воблер.... Резултатите ще са мизерни! Тук е мястото да се направи и връзка с намиращата се във водоема плячка. В някои водоеми са разпространени костурите, затова там удачни ще са воблери, които наподобяват костурите. На друго място ще са подходящи каракудите, платиките, мряната, скобара и дори шарана! Оставям на вашето въображение още какво да бъде добавено...
10. Не съм сигурен дали някой го спомена, но вятърът е много важен дори и за троленето! Нееееееееее, веднага тръгвате в грешна посока..........., тук не става въпрос за това че вълните ви мокрят лодката или вас самите, неееее! Става въпрос за това че вятърът създава течение, което носи всичко паднало на повърхността към подветрената част на водоема :idea: Какво става обаче след това...., ами дребосъкът отива в тази част също :idea: Сега ако си отговорите какво хапва сомчо ще разберете и къде да го търсите в такъв неподходящ за повечето колеги момент :idea:

За сега ще напиша само това, а ако не ме анатемосате може и да продължа!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ивчо, тъз глава не е за два крака. Това е моят извод.
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Димчо, може и да си прав, но нека се придържаме към протокола, а той е: Ако някой не е съгласен с нещо то нека напише с какво точно не е съгласен!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Истина е че обича отгоре синьо,а отдолу жълто с червено или бяло.За долните цветове както и да е,но този син цвят не мога да си го обесня какво му харесва,и какво му мяса.За сравнение,на Чама на чисто син воблер,преливащ от тъмно към светло към корема, си вземаше и сом и бяла.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ивчо,ти кога ме чу да казвам че когато троля,троля непременно само за сом :shock: :shock: :shock: Никога,през времето когато съм тролил,не съм ловял целенасочено само сом.Абсолютно винаги троля с воблери,на които да удрят едри бели риби и сомове.Слагам воблери с такива размери,на които до минимум да отсея ударите на дребни риби-сом или сулки,макар сома че сома трудно се отсява заради голямата си лакома уста.Вярно е,точно този факт,че ловя едновременно и сом и бяла винаги,просто съм се унесъл и не съм го споменал.От както троля,винаги се опитвам да намеря воблерите,които да ловят и двата вида хищници :idea: :idea: :idea: Иначе,с доста от доводите ти съм съгласен,стига да не са написане с цел да иронизираш писаниците ни до сега :!: :!: :!:

Истината е че всички тролим за Бяла риба и хващаме Сом по-рядко от белите,това са фактите.Само малоумник може да твърди че гони целенасочено само и единственно Сом :idea: :idea: :idea: :idea:
Последно промяна от krokibg на Пет Яну 29, 2010 11:15 pm, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”