Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от naskobo »

Изображение

На 19 февр. неделя, група от петима форумци бяхме призори на Бело поле. Поне двайсетина тройкаджии ни бяха изпреварили, после се утроиха :mrgreen:

Изображение

Трима от нашите си избраха места встрани от тройките, цял ден упорстваха и бяха възнаградени с по 2-3 чудесни скобара на човек, всичките над кило, единият може и да е трофеен.Всичките риби са релийзнати. Хубаво ще е да пуснат тема, има какво да напишат и покажат- и за риболова, и за етиката,и за простотията по Струма.

Другите двама се оказахме на грешно място, бяхме пресирани и изнервени от тройкаджиите, плясъците на тапите, пресичането на линиите и тръгнахме да търсим друго място(което хич не обичам). На "Художника" заварихме още по-голям панаир, нямаше смисъл да пробваме. Оттам на Покровник, пристигаме към 3 след обяд в разгара на някаква бясна сеч- десетки тройкаджии, един след друг вадят скобари затърмъчени къде ли не. Повечето имаха поне по 20 риби. Всички са местни, познават се, изпаднали са в еуфория, викат, закачат се-няма такава простотия! По едно време се появи една "Нива" на ИАРА и един тройкаджия- възрастен човечец с побеляла коса, неизвестно защо побегна :?: :!Хванаха го, взеха му въдицата и си отидоха, сред овациите на поне 50 като него :shock: Едва ли повече от 1/3 от тях имаха билети, всички имаха наднормен улов, а "монтажа" е ясен - 2 тройки N 5-10, тапа 5-10 гр., яка корда, поне 0.20 и косене му е майката... Така и никъде не видях тези малки цветни тройчици, които скобара вземал за незнам какво си и кълвял (гледал съм такова изпълнение, преди 2-3 години, но забелязвам, че всяка година тройките наедряват,,)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Отчели са дейност за тази година! :mrgreen:
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

Вчера на Бобошево имаше около 40 човека, като всички бяха на тройки. На Бело Поле събор от тройкаджии тук таме на стръв, и почти никой не лови. На железница нне ми се говори - там май единичната кука е табу. Въобще навсякъде ужасявяща простотия, селяния и нямам думи. Досега упорствах но май и аз ще спирам риболова през зимата.
Между другото на Бобошево мина проверка само за билети, и то не навсякъде.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Има ли някой инфо за Невестино? От един месец не съм стъпвал на реката и вече ми копка от вътре, но ако има ивнфо може още утре да отида.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

gevrek написа:Вчера на Бобошево имаше около 40 човека, като всички бяха на тройки. На Бело Поле събор от тройкаджии тук таме на стръв, и почти никой не лови. На железница нне ми се говори - там май единичната кука е табу. Въобще навсякъде ужасявяща простотия, селяния и нямам думи. Досега упорствах но май и аз ще спирам риболова през зимата.
Между другото на Бобошево мина проверка само за билети, и то не навсякъде.
На Бобошево спокойно си търмъчат посред народа и си меткат парашути.Като отидох преди 2 седмици имаше 3 огромни пасажа а в събота кат погледнах отгоре само 2 и то вече значително намалели дано дойде вода след топенето та да ги спаси иначе...
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Dimitar_allianz написа: На Бобошево спокойно си търмъчат посред народа и си меткат парашути.Като отидох преди 2 седмици имаше 3 огромни пасажа а в събота кат погледнах отгоре само 2 и то вече значително намалели дано дойде вода след топенето та да ги спаси иначе...
Доколкото разбрах от инфото на другата страница и ти затърмъчил няколко риби,имали са късмет че са скъсали(не са имали никакъв късмет).Та помислете малко за риболова на единична кука със стръв на нея.И не съдете толко строго косачите,защото не се различавате,чак толко много от тях.Или принципа за "малкия дявол" тепърва влиза в сила.Извинявам се не искам да обиждам,ама ако искате да има риба трябва да се научат и други неща освен,как да я хванеш и извадиш. :smt109
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Paublo_Eskobar написа:
Dimitar_allianz написа: На Бобошево спокойно си търмъчат посред народа и си меткат парашути.Като отидох преди 2 седмици имаше 3 огромни пасажа а в събота кат погледнах отгоре само 2 и то вече значително намалели дано дойде вода след топенето та да ги спаси иначе...
Доколкото разбрах от инфото на другата страница и ти затърмъчил няколко риби,имали са късмет че са скъсали(не са имали никакъв късмет).Та помислете малко за риболова на единична кука със стръв на нея.И не съдете толко строго косачите,защото не се различавате,чак толко много от тях.Или принципа за "малкия дявол" тепърва влиза в сила.Извинявам се не искам да обиждам,ама ако искате да има риба трябва да се научат и други неща освен,как да я хванеш и извадиш. :smt109
Не съм търмъчил колега грешно си ме разбрал просто като си събрал пасаж от 100-200 риби пред теб и с единична кука да меташ пак има много голяма вероятност да закачиш някоя за гърба или за опашката,това че съм ловил на тройка 18 номер и бял червей не означава че търмъча.Един пример само ще ти дам.На Мурсалево като кълвеше скобар и морунаж края на октомври с единична кука рибите 70% от тях бяха за гъза или гърба и това е защото са нагъсто.А на бобошево само 3-4 по случайност.Сигурен съм че ще се съгласиш че дори и на единична кука при такъв пасаж има вероятност да хванеш извън устата.

Изображение

Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Dimitar_allianz написа:Сигурен съм че ще се съгласиш че дори и на единична кука при такъв пасаж има вероятност да хванеш извън устата.
Съгласен съм,но процента на затърмъчените риби с малката тройка е доста по голям :!: За това споменах и малкия дявол.Да не спамим повече,успех.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Dimitar_allianz написа:Не съм търмъчил колега грешно си ме разбрал просто като си събрал пасаж от 100-200 риби пред теб и с единична кука да меташ пак има много голяма вероятност да закачиш някоя за гърба или за опашката,това че съм ловил на тройка 18 номер и бял червей не означава че търмъча.
колега, как точно успя да събереш пасаж от 100-200 риби пред теб, я ни кажи да ни отвориш.. много ми е интересно каква ти е успеваемостта на стръв, когато си заобиколен от тройкаджии- според мен е нулева, поне от краткия ми опит да се опитвам да хвана риба между местни "рибари"...
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Декември месец на Бело поле ловях на пинки .. пасажа играеше на 60 70 метра под мен след 10тата прашка с пинки рибите започнаха да играят на 10 метра под мен хванах 3 скобара и 2 плескача като 4 от 5 те риби бяха закачени за опашката с кука номер 18 обикновена .. също така лятото съм хващал доста мерени за опашките когато са нагъсто
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

jasonsmith написа:
Dimitar_allianz написа:Не съм търмъчил колега грешно си ме разбрал просто като си събрал пасаж от 100-200 риби пред теб и с единична кука да меташ пак има много голяма вероятност да закачиш някоя за гърба или за опашката,това че съм ловил на тройка 18 номер и бял червей не означава че търмъча.
колега, как точно успя да събереш пасаж от 100-200 риби пред теб, я ни кажи да ни отвориш.. много ми е интересно каква ти е успеваемостта на стръв, когато си заобиколен от тройкаджии- според мен е нулева, поне от краткия ми опит да се опитвам да хвана риба между местни "рибари"...
Бяхме от страната на дискотеката над падналата върба има едно място което е леко навътре в реката по-нагоре хора поне на 50 метра немога да застанат срещу нас нямаше никой а под нас тройкаджии които гонеха рибата нагоре и тя се събираше пред нас в по-дълбокото,отделно ние мятахме червей.Реката беше доста бистра и пасажа се виждаше така че не лъжа

Изображение

Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Днес на Невестино си останах капо, лових на бял червей и нишо, а пред шавара в парка рибите постоянно играеха, а имаше и период в който се вдигаха на повърхността и пореха водата и перките им се виждаха. Имаше двама на тройки, те хавнаха два скобара, а колко зекачки и буклуци извадиха, направо не е за вярване. Реката е бистра, а колегите дето бяха около мен казаха, че нивото е леко качило, но резултатността е същата.
pas1.8mi
новобранец
новобранец

Мнение от pas1.8mi »

Днес на Покровник беше пълно с Косачи.Някои дори нямаха и плувки ,а само тежко олово и големи тройки!Сигнализирах ИАРА,но в рамките на над 1час никой не дойде!От Бобошево до Симитли беше пълно с Бракониери-с големи тройки и парашути!Които бяхме на стръв си останахме капо,странно защо!
инспектора
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от инспектора »

Ще дойде време, когато тези БОКЛУЦИ, ще измрат от глад. :evil:
Бех си казал, че няма да пиша по темата, но -абе заеби, Винкеуо требва да играе. :evil:
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

pas1.8mi написа:Днес на Покровник беше пълно с Косачи.Някои дори нямаха и плувки ,а само тежко олово и големи тройки!Сигнализирах ИАРА,но в рамките на над 1час никой не дойде!От Бобошево до Симитли беше пълно с Бракониери-с големи тройки и парашути!Които бяхме на стръв си останахме капо,странно защо!
щото рибата е наплашена и не се храни заради шляпането на тия селяци,.. нямаш шанс на стръв между тройкаджии, всички сме се опитвали, но резултата е нулев, дори на места на които рибата е пред мен, отново не взима на стръв..
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”