Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
Re: Качествени чепарета
Това са творенията на другаря Боян . Много ми харесаха и мисля че по една такава скаридка на най долната кука ще е доста резултатно , но ще видим.

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво момчета!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Наистина станаха добре Митак,не става чак толкова бавно ,но се иска търпение.Днес направих още няколко,но по-добре от това едва ли ще мога да ги направя на толкова малка кука.dobria1 написа:Мi7chell направоса немам думи,ама няма ли да ти е жал да го намокриш това чепаре?
от по-близо
едното чипаре
и другото
Зарганолог
много гоинки ,ама много търпение трябва 

Сега ми даде идея за лупа бат Киро,но до там едва ли ще стигна,червеното което слагам за хриле става малко грубо при условие ,че го слагам с топлийка,трябва ми нещо по фино,но нямам на разположение,на близко виждам добре-това не ми е проблем,но надалече малко взех да не довиждам с тея компютри.Причината да си играя е многото свободно време ,което имам напоследък,вече имам към 60-70 чипарета така че не бързам да правя.А дано дойде сафрид и тази пролет.КИРО написа:Аве,с къв микроскоп работиш ?
Зарганолог
Куките с месина ли са вързани или с въженце ?Това с шнура е интересно ,сподели като го пробваш:).Моряка написа:С окото и с шнуровете за проба.
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
Куките са вързани нормално с месина,после нанизвам шнура и го застопорявам с тънка нишка плетено влакно.
А сега де? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сега гледах Листопад,
на босфора е тръгнал сафрида бре.
на босфора е тръгнал сафрида бре.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абе кой беше тоя дето ме прати за зелен хайвер.Днес обикалях и пак не намерих калмарчета.Няма нито при Златко нито никъде другаде.Вече взе да ми писва и най накрая ще си купя едно готово чепаре колкото да
се каже че имам.
А до Варналиите,които познават Климо днес брат ми тръгна за Варна ама не ми се обади и не съм ви пратил чепарета да си наловите малко риба.Другият път ще гледам всичко да е наред и да се сдобиете с по едно чепаре правено от майстор

Между другото за шнура :Явно си взел такъв без водеща нишка вътре.На шнуровете,които аз ползвам вътре има една тънка нишка,която като я извадя низането става много лесно

За тези дни ще ми донесат още няколко цвята шнур.
Единственото лошо,което разбрах от използването на този шнур е че на него налитат много дракони и попчета.На старо злато шнура срещу старият град Несебър в разгара на чернокопа хванах 1 чернокоп 15-20 дракона и 10 попчета.Това е за чепаре изцяло старо злато без топчета и лак.Топчетата и червеното промениха резултата напълно(червено и бяло топчета)
Шнура не е ли по добре да се върже с кордата към самата кука?Аз така ги правя и досега съм нямал проблеми
се каже че имам.
А до Варналиите,които познават Климо днес брат ми тръгна за Варна ама не ми се обади и не съм ви пратил чепарета да си наловите малко риба.Другият път ще гледам всичко да е наред и да се сдобиете с по едно чепаре правено от майстор

Между другото за шнура :Явно си взел такъв без водеща нишка вътре.На шнуровете,които аз ползвам вътре има една тънка нишка,която като я извадя низането става много лесно

За тези дни ще ми донесат още няколко цвята шнур.
Единственото лошо,което разбрах от използването на този шнур е че на него налитат много дракони и попчета.На старо злато шнура срещу старият град Несебър в разгара на чернокопа хванах 1 чернокоп 15-20 дракона и 10 попчета.Това е за чепаре изцяло старо злато без топчета и лак.Топчетата и червеното промениха резултата напълно(червено и бяло топчета)
Шнура не е ли по добре да се върже с кордата към самата кука?Аз така ги правя и досега съм нямал проблеми
Последно промяна от Ribarina на Пет Фев 12, 2010 9:25 pm, променено общо 2 пъти.
Незнам дали се бъзикате за тия лупи, ама има едни стендове за монтаж на самолетни моделчета. 1-2-3 стяги и лупи. Всичко това на ябълка и си ги връткаш как си решиш. Може да ви свърши работа за сглобка на чепарета.
Аз хем ви се радвам, хем ви се чудя. На един хубав риболов отиват 2-3 чепарета и толкова труд...ша я пребия рибата с камъни ако ми оръфа куките.
Аз хем ви се радвам, хем ви се чудя. На един хубав риболов отиват 2-3 чепарета и толкова труд...ша я пребия рибата с камъни ако ми оръфа куките.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това е красотата на спорта.
Много те е яд ако скъсаш ама ако хванеш повече от другите е голям кеф
Заслужава си цяла зима вадене на очи и бодене с куки
Много те е яд ако скъсаш ама ако хванеш повече от другите е голям кеф
Заслужава си цяла зима вадене на очи и бодене с куки
Ако има камъни по дъното да,но в противен случай не съм съгласен,с едно чипаре съм правил по 6-7 доста успешни риболова.Шморхи написа:Незнам дали се бъзикате за тия лупи, ама има едни стендове за монтаж на самолетни моделчета. 1-2-3 стяги и лупи. Всичко това на ябълка и си ги връткаш как си решиш. Може да ви свърши работа за сглобка на чепарета.
Зарганолог
При зъбатковците 2-3 на ден си отиват. При сафрида, да....толкова изкарва преди да се разплете и ръждяса.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
E аз зъбат на чипаре не търся,за сафрид ползвам неръждиви куки,нямам случаи да ми се разплете,аз ги късам при хвърляне защото много се изсилвам .Шморхи написа:При зъбатковците 2-3 на ден си отиват. При сафрида, да....толкова изкарва преди да се разплете и ръждяса.
Зарганолог